Napelem rendszer szállodáknak – a vendéglátás egy következő szintje

Napelem rendszer szállodáknak

Ha feltesszük a kérdést, hogy voltaképpen napelem rendszert terveztetni és építtetni kinek éri meg, igazából egyértelmű a válasz: gyakorlatilag bárkinek.

Igaz, hogy alapvetően két fő csoportja van jelenleg a napelemben gondolkodóknak, a lakossági beruházók és az energiatermelő befektetők, akik már inkább nagyobb léptékben, napelem farmokban utaznak.

Természetesen emellett sok vállalkozás és közintézmény is úgy döntött már, hogy PV rendszerrel csökkenti az energiaköltségeit – nagyon helyesen –, hiszen minél kevesebbet kell a fenntartásra és működtetésre költeni, annál több marad más célokra, fejlesztésekre.

Emellett minden egyes megtervezett és üzembe helyezett rendszer hozzájárul a szén-dioxid kibocsájtás csökkentéséhez, és egy élhetőbb világ eljöveteléhez.

De pátoszok és utópikus víziók helyett maradjunk most a realitás talaján, és vizsgáljuk meg, praktikus befektetést jelentenek-e a napelemek egy olyan vállalkozás-csoportnak, melyet eddig még nem vizsgáltunk cikkeinkben, nevezetesen a szállodáknak!

Családi panzióktól a többcsillagos hotelekig

Családi panzióktól a többcsillagos hotelekig

Egy fizető vendégek szállását biztosító vállalkozásnak, legyen szó akár egy párszobás panzióról vagy egy többemeletes hotelről, nem kevés energiára van szüksége.

És itt most nem a fenntartók, ott dolgozók emberi energiájára gondolunk, hanem a számlákon is kifejezhető, mérőórán mérhető energiára, azaz gázra és elektromosságra.

Minél nagyobb a szálloda, annál több a költség, de ezt valószínűleg nem szükséges túlragoznunk.

De a laikusok kedvéért azért érdemes nagyvonalakban összefoglalni, jellemzően mi minden igényel áramot egy szállodában:

 • a világítás,
 • a klímaberendezések,
 • elektronikai eszközök (TV, telefon, stb.)
 • vízmelegítés (bojler, fali vízmelegítő),
 • takarítógépek,
 • számítógépek,
 • a konyhai berendezések (hűtők, főzőlapok, mikrohullámú sütők, kávéfőző, vízforraló, stb.)
 • mosodai eszközök (mosógép, szárító, amennyiben a szállodának van sajátja és nem külsős cég végzi).

Mindezek egy átlagos háztartásban is megtalálhatóak, ám közel sem mindegy, hogy mekkora darabszámban, illetve milyen intenzív a használatuk.

Ugyanis amíg egy család jellemzően nincs otthon napközben, és minimális az áramfogyasztás, addig egy szállodának folyamatos, néha kiugróan magas.

Minek köszönhető a folyamatos energiaigény?

Minek köszönhető a folyamatos energiaigény?

Ha belegondolunk, teljesen logikus a sokkal magasabb energiaigény:

 • folyamatosan tisztaságnak kell lenni, ami állandó takarítást, porszívózást, illetve mosást igényel,
 • a konyhát világítani kell, az alapanyagokat hűteni, az ételeket melegíteni, továbbá a szag- és páraelszívók is folyamatosan mennek műszak alatt,
 • sok szálloda éjszakai recepciót is üzemeltet, ami állandó villanyfényt, működő számítógépet, telefon- és internetelérést igényel,
 • ráadásul a vendégeknek se lehet azt mondani, hogy este 10 után villanyoltás és nincs tévé, hiszen az ilyesminek igen hamar híre menne,
 • ezen felül, ha a szobákhoz hűtő is tartozik, azok is mind-mind folyamatos energiaellátást igényelnek.

Így nem csoda tehát, ha egy kisebb szálloda egy nagyobb háztartás többszörösét fogyasztja el áramban, és akkor még nem is ejtettünk szót a nyári légkondi-szezonról, amikor a vendégek egytől-egyig hűvös szobában kívánnak pihenni.

Az ilyen időszakok terhelik csak meg igazán a rezsit, és ha a bevétel nem fedezi a kiadásokat, akkor bizony ráfizetés az üzemeltetés.

Ami beválik a háztartásoknál, szállodáknál miért ne működne?

Nem véletlenül választják ilyen sokan a háztartásuk kiegészítéseképpen a napelemeket, hiszen igen jelentős rezsiköltséget képesek levenni azok válláról, akik ilyen rendszerbe fektetnek.

Hogyan lehetséges ez?

Úgy, hogy Magyarországon még mindig működik a szaldós elszámolás rendszere (egyedülálló módon Európában), ami lehetővé teszi, hogy a fel nem használt energiát visszatápláljuk az elektromos hálózatba, és így a kétirányú mérőóra állása alapján a felvett és leadott mennyiség akár ki is egyenlítheti egymást.

Mert hiszen a rendszer jellemzően akkor termeli a legtöbbet, amikor az nincs kihasználva, és amikor estefelé több energiát fogyasztanánk, akkor a hálózatból is tudunk vételezni.

Ez a visszatápláló rendszer lényege, ennél egy fokkal nagyobb függetlenséget jelent a hibrid napelem rendszer, ami még akkumulátorokkal is rendelkezik.

Így azokról történik először a fogyasztás, és csak a lemerülésüket követően kezdődik meg az energiavételezés a hálózatról.

Ugyanez miért ne működhetne egy szállodánál is, persze nagyobb léptékben?

Sok múlik a rendszer teljesítményén

Sok múlik a rendszer teljesítményén

Egységes napelem rendszer nem létezik, ez nem olyasmi, mint egy gépjármű, amit adott gyorsulással, hengerűrtartalommal, csomagtérrel gyártanak.

A napelem rendszerek minden esetben a leendő tulajdonos igényeihez vannak tervezve az éves áramfogyasztás figyelembevételével.

Minden háztartásnak mások az igényei, éppen ezért van olyan otthon, aminek a fogyasztását egy 5 kW-os napelem rendszer is fedezi, máshová a 9-10 kW sem elég.

Ehhez viszonyítva talán el tudod képzelni, mekkora energiaigénye lehet egy egész szállodának a felsoroltak függvényében – vagy pont, hogy nem, a nagyságrendje miatt.

És itt is van differencia: teljesen más méretű és felépítésű napelem rendszerre lenne szüksége egy néhány apartmant magába foglaló, és egy többemeletes, éttermet, konferenciatermet és esetleg spa-t is üzemeltető szállodának!

A kulcs ebben az esetben is a helyszíni felmérés, illetve a kalkulálás a korábbi fogyasztás alapján.

Miért lehet ideális egy szálloda napelem rendszer építéshez?

Miért lehet ideális egy szálloda napelem rendszer építéshez?

Ami igen sarkalatos pont egy napelem rendszer esetén, az a hely kérdése.

Egy családi háznál, ami mondjuk több szakaszban épült, és erősen tagolt a tetőszerkezete, kihívást is jelenthet a napelem táblák ideális elhelyezése.

Ráadásul, ha kicsi a telek, akkor a földi telepítés sem jelent alternatívát – egy szállodának ezzel szemben nem feltétlenül kell ilyesmitől tartania!

Mivel a legtöbb esetben a szállodaépületek kifejezetten nagy alapterületűek, és sokszor lapos tetővel készülnek, így a panelek elhelyezése kifejezetten egyszerű.

Emellett a vendégek parkolására is kell gondolni, ami ismét csak nagy és kevéssé kiaknázott területet jelent.

Ám ha magasított állványzatra a parkoló fölé épül a napelempark egy része (vagy akár az egész is), azzal két legyet üthetsz egy csapásra: energiához jut a szálloda, és mindig lesz árnyékos parkolóhely a vendégeknek!

Váltsd ki szállodád energiaköltségeinek jelentős részét – vagy akár az egészet!

A napelem rendszer nem olyasmi, amit csak a lakosság vagy középületek, ipari vállalkozások tudnak kihasználni.

Egy szálloda számára is éppen annyira hasznos lehet, mint bárhol máshol – talán még annál is inkább!

Így egy egyszeri befektetéssel hosszú évtizedekre megoldhatod a vendéglátói egységed áramigényeinek egy tetemes részét, sőt, mérettől függően akár az egészet!

És a napelem rendszerekről tudni lehet, hogy a megfelelő tervezés és kivitelezés mellett 8-10 év elteltével teljesen visszahozzák a beléjük fektetett pénzt.

Szóval érdemes élni a napenergia nyújtotta lehetőséggel, és szállodafejlesztésként is gondolni rá!

Ha megtetszett az ötlet, nincs más dolgod, mint kitölteni ajánlatkérő űrlapunkat, és így a regionális partnerünk felveheti Veled a kapcsolatot a részletek megtárgyalásához.

Itt az idő, hogy a szállodák zöldebbek és olcsóbban üzemeltethetők legyenek!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Talán már nincs is olyan messze az átlátszó napelemek korszaka?

Elindulhat a jövőben az átlátszó napelemek korszaka? Hamarosan a szoba ablakunk fogja termelni a szükséges energiát?

Talán már nincs is olyan messze az átlátszó napelemek korszaka?


Napelemek és napenergia az űrből

A napelemek használata már igen elterjedt a Földön. De mi lenne, ha az űrből érkezne hozzánk a napelemek által megtermelt energia?

A napelemek használata már igen elterjedt a Földön. De mi lenne, ha az űrből érkezne hozzánk a napelemek által megtermelt energia?


Ezért csökken folyamatosan a napelem rendszerek ára

Ebben a cikkben arról olvashatsz, hogy milyen tényezők játszottak szerepet a fotovoltaikus rendszerek árának csökkenésében.

Ezért csökken folyamatosan a napelem rendszerek ára


Az ausztrál áruházaknál is népszerű a napelem

Az ausztrál áruházaknál is népszerű a napelem


Bebizonyosodott: a gazdasági visszaesés sem állhat a napenergia útjába

Az elmúlt két évben jelentősen megugrott a megújuló energiafelhasználás. Mivel kecsegtet majd 2021?

Bebizonyosodott: a gazdasági visszaesés sem állhat a napenergia útjába


Fűtés napelemek segítségével

Fűtés napelemmel: nem csak sci-fi! Szabadulj meg örökre fűtésszámláidtól! A napelem rendszer elektromos fűtéssel kombinálva akár örökre megszabadíthat a fűtési költségektől.

Fűtés napelemek segítségével


A napenergián kívül is léteznek még megújuló energiaforrások

A napenergián kívül számos megújuló energiaforrás létezik még, amelyeket a nem megújulók helyett használhatnánk. Ebben a cikkben ezeket az energiaforrásokat szeretnénk ismertetni.

A napenergián kívül is léteznek még megújuló energiaforrások


Napelemek a termőföldön? Egyre több jel mutat afelé, hogy az agrivoltaika működőképes!

Annak ellenére, hogy a mezőgazdasági napelem-technológia mennyi kritikát kap, a kísérletek visszajelzései továbbra is egyöntetűen pozitívak. Most mutatunk is pár példát!

Napelemek a termőföldön? Egyre több jel mutat afelé, hogy az agrivoltaika működőképes!


A napelemek teljesítményének növelése egy új szemszögből

A napelemek teljesítményének növelése egy új szemszögből


Napelemes kikötő és kamionok Svédországból

Svédország is kiveszi a részét a napelemes fejlődésből: a skandináv ország nyugati partján egy egész kikötőt napelemesítettek. A Scania napelemes hibrid kamionokat tesztel.

Napelemes kikötő és kamionok Svédországból


A növényi hulladék egy újabb felhasználása – ezúttal napelemekhez!

Egy fiatal, fülöp-szigeteki mérnök hallgató növényi hulladék újrahasznosításával hozott létre merőben új napelemes festéket! Ez egy teljesen új és minden eddiginél zöldebb megoldás.

A növényi hulladék egy újabb felhasználása – ezúttal napelemekhez!


Nyomtassunk napelemet! – a fotovoltaikus rendszerek jövője

Nyomtassunk napelemet! – a fotovoltaikus rendszerek jövője


A „nyomtatott” napelem panel, ami radikális változást hozhat a napelem piacra

A „nyomtatott” napelem panel, ami radikális változást hozhat a napelem piacra


5 megoldás, amit sosem várnál egy napelemtől, de megváltoztatja az életed

5 megoldás, amit sosem várnál egy napelemtől, de megváltoztatja az életed


Napelemes házak és autók családoknak – a jövő hétköznapjai

Napelemes házak és autók családoknak – a jövő hétköznapjai


Napelemes utak, napelem spray, 3D-s panelek és wifis tricikli – Megérkeztek a legfrissebb újdonságok

Napelemes utak, napelem spray, 3D-s panelek és wifis tricikli – Megérkeztek a legfrissebb újdonságok


Napelemes fa és a vízszűrő pipa

Napelemes fa és a vízszűrő pipa


Érdekességek a napenergiáról, avagy a tudás hatalom

Érdekességek a napenergiáról, avagy a tudás hatalom


2 találmány, ami még hatékonyabbá fogja tenni napelem rendszerünket

2 találmány, ami még hatékonyabbá fogja tenni napelem rendszerünket


Angliában jelenik meg először az IKEA új napelemes energiatárolásra alkalmas rendszere

Angliában jelenik meg először az IKEA új napelemes energiatárolásra alkalmas rendszere


A napfény erejével termesztenek növényeket a sivatag közepén

A napfény erejével termesztenek növényeket a sivatag közepén


Ezt már te sem akarod majd elhinni: a napelemek vizet is csinálnak a sivatag közepén

Ezt már te sem akarod majd elhinni: a napelemek vizet is csinálnak a sivatag közepén


Ha bizonytalan lennél: a Google elmondja, melyik háztetőre érdemes napelemet szerelni!

Ha bizonytalan lennél: a Google elmondja, melyik háztetőre érdemes napelemet szerelni!


100% megújuló energiával fog üzemelni a Google 2017-től

100% megújuló energiával fog üzemelni a Google 2017-től


Fény az éjszakában ott, ahol áram sincs

Fény az éjszakában ott, ahol áram sincs


Mi is ott voltunk a 2017-es Intersolar kiállításon

Mi is ott voltunk a 2017-es Intersolar kiállításon


A két legújabb és legmegdöbbentőbb hír a napelemek világából – Veszélyes vagy életmentő?

A két legújabb és legmegdöbbentőbb hír a napelemek világából – Veszélyes vagy életmentő?


Új generációs spanyol napelemek és a Gloucester katedrális

Új generációs spanyol napelemek és a Gloucester katedrális


Napenergia akkor és most - i.e. 210-től i.sz. 2018-ig

Napenergia akkor és most - i.e. 210-től i.sz. 2018-ig


A világ 3 legnagyobb napelemfarmja!

A világ 3 legnagyobb napelemfarmja!


Csernobil területét naperőművekkel hasznosítják újra

Csernobil területét naperőművekkel hasznosítják újra


Három kontinens, három biztató jel

Három kontinens, három biztató jel


Kísérletek a napenergia terjedésének ellehetetlenítésére

Kísérletek a napenergia terjedésének ellehetetlenítésére


Megújuló energiaforrások és a jövő nemzedék

Megújuló energiaforrások és a jövő nemzedék


Nap vagy szél?

Nap vagy szél?


Az idei év leghatékonyabb napelem paneljei

Az idei év leghatékonyabb napelem paneljei


Napelemmel a környezetszennyezés ellen

Napelemmel a környezetszennyezés ellen


Hivatalosan is a megújulók a legolcsóbb energiaforrások – mit jelent ez a jövőre nézve?


Hivatalosan is a megújulók a legolcsóbb energiaforrások – mit jelent ez a jövőre nézve?


Így fog változni a villanyszámla a megújulók miatt


Így fog változni a villanyszámla a megújulók miatt


Napelemes ablak? Egy újabb figyelemreméltó innováció!


Napelemes ablak? Egy újabb figyelemreméltó innováció!


Így csinálnak a régi napelemből újat


Így csinálnak a régi napelemből újat


365-ször több emberéletbe kerül 1TWh energia előállítása szénből, mint napfényből


365-ször több emberéletbe kerül 1TWh energia előállítása szénből, mint napfényből


Ausztrália már csak megújuló energiaforrásokat használna 2030-tól


Ausztrália már csak megújuló energiaforrásokat használna 2030-tól


Úszó naperőmű Albániában – norvég kivitelezők szárazon és vízen

Úszó naperőmű Albániában – norvég kivitelezők szárazon és vízen


Német áttörés energiatermelésben, a mezőgazdaság és a napelemes rendszer házasításában!

 

Német áttörés energiatermelésben


Németországban már az IKEA-ban is kapható napelem, amit a hatóságok nem feltétlenül néznek jó szemmel


Németországban már az IKEA-ban is kapható napelem, amit a hatóságok nem feltétlenül néznek jó szemmel


40 évnyi fejtörés után angol kutatók rájöttek, miért csökken a napelem cellák teljesítménye


40 évnyi fejtörés után angol kutatók rájöttek, miért csökken a napelem cellák teljesítménye


A napelemek következő generációja, és a „cseppfolyós napfény”

A napelemek következő generációja, és a „cseppfolyós napfény”


Ha elöregednek a napelemek – gondolunk a jövőre is?

Ha elöregednek a napelemek – gondolunk a jövőre is?


A jövő közlekedése a napelemes autóké?

A jövő közlekedése a napelemes autóké?


Elérkeztek a szén végnapjai?

Elérkeztek a szén végnapjai?


Mi köze a napelemeknek a kávéhoz, és a lufikhoz?

Mi köze a napelemeknek a kávéhoz, és a lufikhoz?


2020-ban elkezdődhet egy „zöld évtized”?

2020-ban elkezdődhet egy „zöld évtized”?


Éjszaka is működő napelemek, és 30%-os teljesítmény? Mit hozhat még a napelemek jövője?

Éjszaka is működő napelemek, és 30%-os teljesítmény? Mit hozhat még a napelemek jövője?


Napelemek a balesetvédelem szempontjából

Napelemek a balesetvédelem szempontjából


Ausztrália: újabb kísérlet a napelemes ablakok előállítására

Ausztrália: újabb kísérlet a napelemes ablakok előállítására


Milyen mértékegységeket használunk a napelemekhez?

Milyen mértékegységeket használunk a napelemekhez?


Napenergia: a járványt és válságot is kiálló energiaforrás

Napenergia: a járványt és válságot is kiálló energiaforrás


Bruttó elszámolás, szaldó elszámolás – milyen változások történtek?

Sokak érdeklődését csigázta fel a tervezett bruttó elszámolási rendszer, ami Európa többi részén már évek óta működik. Érdekel, hogy ezzel kapcsolatban idehaza mi változott?

Bruttó elszámolás, szaldó elszámolás – milyen változások történtek?


Napelem rendszer és hőszivattyús bojler

A vízmelegítés is alaposan kiveszi a részét a rezsiköltségekből. Ám napelem rendszerrel és hőszivattyús bojlerrel ez is kiváltható! Érdekel, hogy hogyan? Olvass tovább a részletekért!

Bruttó elszámolás, szaldó elszámolás – milyen változások történtek?


Fűtés elektromosan, napelemmel, vagy hőszivattyúval

A két legnépszerűbb megújuló energiát hasznosító módszer közül melyik a jobb fűtésre: a napelem rendszer, vagy a hőszivattyú? Ha érdekel a válasz, olvass tovább!

Fűtés elektromosan, napelemmel, vagy hőszivattyúval


Áremelkedés várható a napelem piacon?

A 2020-as és 2021-es évek nem tettek jót a világgazdaságnak, és ez a napelem iparágat is fájdalmasan érintette. Biztos, hogy áremelkedés lesz ennek a következménye? És ha igen, meddig?

Fűtés elektromosan, napelemmel, vagy hőszivattyúval


5x magasabb villanyszámlára számíthatnak a vállalkozások?

Aggódsz, hogyan fogod fizetni a vállalkozásod rezsi költségeit? Úgy érzed, hogy még el sem kezdődött a 2022-es év, de már bizonytalan a kiadások finanszírozása? Van rá megoldás!

5x magasabb villanyszámlára számíthatnak a vállalkozások?


Elektromos fűtéshez mekkora napelem rendszerre van szükségem?

Ha az elektromos fűtést napelemekkel kombinálod, akkor akár a fűtés költségétől is megszabadulhatsz. De vajon mekkora teljesítményű napelem rendszerre van ehhez szükség?

Elektromos fűtéshez mekkora napelem rendszerre van szükségem?


Kötelező lesz új ingatlanoknál a megújuló energia használata

2022 nyarán életbe lép egy rendelet, melynek következtében az új építésű ingatlanoknak kötelező legalább 25%-ban megújuló forrásokból nyerni az energiát. Mutatjuk, mivel jár ez pontosan!

Kötelező lesz új ingatlanoknál a megújuló energia használata


Napelem rendszer és fenntartható fejlődés a vállalkozások számára

Szeretnél többet megtudni arról, hogy a fenntartható fejlődés elérése érdekében milyen változtatásokra lesz szükség a vállalkozásod működésében? Olvasd el cikkünket és tudj meg többet!

Kötelező lesz új ingatlanoknál a megújuló energia használata


Elektromos kazán és napelem rendszer

Ha napelemes rendszerrel termeled az energiát, akkor a villanyszámlát már kipipálhattad. Vajon hogyan tudod ugyanezt megtenni a fűtéssel is? Milyen alternatív megoldások léteznek?

Elektromos kazán és napelem rendszer


Hűtés-fűtés klímával és napelemmel

A klímaberendezés használata okos választás, amennyiben megoldást keresel otthonod hűtésére vagy akár fűtésére. De miért érdemes a berendezést napelem rendszerrel üzemeltetni?

Hűtés-fűtés klímával és napelemmel


Napelem rendszer garázstetőre? Biztos, hogy jó ötlet ez?

Tudj meg többet a napelem rendszer telepítéssel kapcsolatos lehetőségeidről! Ha garázstetőre vagy autóbeállóra szerelnéd fel a napelem paneleket, akkor ismerj meg minden fontos tudnivalót!

Napelem rendszer garázstetőre? Biztos, hogy jó ötlet ez?


Infrafűtés és napelem rendszer – kell ennél jobb kombó?

Ki akarod kerülni az egyre magasabb energiaárakat, és egy gazdaságosabb fűtésrendszert használni? Használj infrafűtést és napenergiát! Ez egy költség- és környezethatékony megoldás!

Infrafűtés és napelem rendszer – kell ennél jobb kombó?


Napelem rendszer nyaralóra: így csökkentsd a nyaralód rezsiköltségét

Bizonyára te is elgondolkodtál már azon, hogyan lehetne minimálisra csökkenteni a nyaralód rezsiszámláját. Megsúgjuk: a megoldás nem abban rejlik, hogy kevesebb időt tölts ott!

Napelem rendszer nyaralóra


Napelem rendszer garancia – legyen garantált a minőség!

Tartasz tőle, hogy a frissen vásárolt napelem rendszered idő előtt elromlik, és ez anyagilag komolyan fog súlytani Téged? Tudj meg többet a napelemes rendszerekkel kapcsolatos garanciákról!

Napelem rendszer garancia – legyen garantált a minőség!


Autóval is zölden: napelem rendszer kocsibeállóra

Manapság már semmi nem akadályoz meg abban, hogy saját napelem rendszered lehessen, még az sem, ha a tetőd nem alkalmas rá. Bemutatunk egy remek alternatívát, a napelemes kocsibeállót!

Autóval is zölden: napelem rendszer kocsibeállóra


Prémium napelem rendszer – mi tesz felső kategóriássá egy háztartási naperőművet?

Prémium kategóriássá nem akármit lehet minősíteni, és ez alól a PV rendszerek sem képeznek kivételt. Tudd meg, mi mindenből állhat össze egy prémium napelem rendszer!

Prémium napelem rendszer


Szemfényvesztés? Gyakori napelem rendszer tévhitek

Ha fotovoltaikus rendszert szeretnél a háztartásodba, biztosan Te is találkoztál már a cikkben találkozó állításokkal. Nézzük, mik a legnépszerűbb napelem rendszer tévhitek, és mi az igazság!

Napelem rendszer tévhitek


0 energiás ház napelemmel

Egy minimális, vagy 0 energiaigényű ház igen komoly befektetés, de az alacsony fenntartási költségek miatt megéri. És ebben a napelem rendszereknek is fontos szerep jut!

0 energiás ház napelemmel


Túlfeszültségvédelem napelemeknél, és egyéb biztonsági intézkedések

A biztonsági előírások és intézkedések egy napelem rendszernél is fontosak, hiszen elektromos áramot termel és alakít át. A túlfeszültség és villámvédelem fontosságát ismerheted meg cikkünkből!

Túlfeszültségvédelem napelemeknél, és egyéb biztonsági intézkedések


Most vagy soha? – A globális chiphiány hatása a napelem rendszerekre

A chiphiány utoléri a napelemipart is. Összegyűjtöttük, hogy mit érdemes tudni a válságról, és mit tegyél, ha el szeretnéd kerülni a negatív hatásait, mikor saját napelem rendszert vásárolsz!

A globális chiphiány hatása a napelem rendszerekre


Napelem rendszer és padlófűtés – a komfort és a praktikum együtt jár!

Szeretnél padlófűtést, de tartasz attól, hogy a munkálatok túl sok problémával járnak, és emiatt nem éri meg? Emiatt egy percig se aggódj! Olvasd el cikkünket, hogy megszűnjenek a kételyeid!

Napelem rendszer és padlófűtés


Minden, amit tudnia kell a jelenlegi csúcsteljesítményű napelemekről!

Manapság egyre több csúcsteljesítményű, akár 800 W-os napelem érhető el a piacon. De mit is jelent ez a gyakorlatban és tényleg megéri-e ilyen fotovoltaikus rendszerekbe fektetni?

Csúcsteljesítményű napelemek a piacon – valóban megéri?


Napelem rendszer szállodáknak – a vendéglátás egy következő szintje

A lakosság és a vállalkozások egy része már jó ideje boldogan élvezi a napelemek nyújtotta előnyöket. De mi a helyzet a szállodákkal? Ez egy óriási lehetőség nekik is!

Napelem rendszer szállodáknak


Napelem újépítésű lakásokra – több szempontból is megéri!

Az újépítésű ingatlanokra 2022 nyarától új szabályok vonatkoznak, melyeknek része a megújuló energia is. Szeretnéd tudni, milyen fontos szerep juthat ebben a napelemeknek?

Napelem újépítésű lakásokra


Biztosítás napelem rendszerre – hogyan működik?

Ma már egyre többet lehet hallani, hogy napelem rendszer esetén is ajánlott biztosítást kötni. De milyen lehetőségeink vannak erre, és mire érdemes odafigyelni a szerződés megkötésekor?

Biztosítás napelem rendszerre