Napelem finanszírozás

Napelem finanszírozás

Honnan szerezzek pénzt a napelemre?

Ez a legfontosabb kérdés, igaz?

Mert számtalan cikk születhet arról, hogy a napelemes befektetés mennyire hasznos a környezetünknek és a pénztárcánknak, ha azt nem tudjuk, hogyan vághatunk bele, semmire sem megyünk velük.

Mert miből valósítsa meg az ember a beruházást (már persze ha nem pihen a bankszámláján néhány millió forint tartalékban)?

Ezzel akarunk foglalkozni most, és ezen belül is elsősorban nem a pályázatokkal, hanem a naperőművekre felvehető hitelekkel.

De mindenekelőtt tisztázni kell valamit, amibe lehet, hogy nem mindenki gondol bele, ha fotovoltaikus rendszert akar telepíteni.

Meg fog változni az életed

Ezalatt nem csak arra gondolok, hogy rálépsz a környezettudatosság útjára, és egy óriási dolgot teszel a környezetünk megóvásáért (habár ez teljesen igaz).

És nem is arra, hogy a napelemes rendszerrel a csekkmentes élethez jutsz közelebb, hiszen a villanyszámlákon szereplő összeg csökkentése az elsődleges célja egy gondosan kivitelezett rendszernek (de ez is teljességgel helytálló, sőt, számokkal bizonyítható).

Amire én valójában utalni akartam ezzel, az egy egészen más, életvitelbeli változás.

Képzeld el, hogy végre üzembe helyeződik a napelemes rendszered, és látod, ahogy lassan egyre többet tudsz félretenni a hónap végén, pusztán azért, mert az otthonod elektromos berendezései után nem kell energiaköltségekkel számolnod.

Mi jut eszedbe?

Hogyan lehetne ezt még tovább fokozni?

Hát úgy, hogy bővíted a napelemes rendszert, és még több eszközt megpróbálsz elektromos árammal működtetni.

Így váltják föl a régi berendezéseket az elektromos tűzhelyek, sütők, fűtőtestek, stb.

Gyakorlatilag tehát képes lehetsz a villanyszámláid mellett a gázszámláidon is spórolni.

Ez a hozzáállás figyelhető meg nagyon sok napelem tulajdonoson az évek múlásával, és ettől válnak a magyar otthonok egyre inkább áram alapú háztartásokká.

Ez azért egy elég komoly életmódbeli változás, nem igaz?

Azért is tartottam fontosnak ezt elmondani, hogy még időben felkészülj: ha most napelembe fektetsz, lehet, le sem akarsz majd állni az otthonod korszerűbbé és környezetbaráttá tételével, és ez újabb (szintén megtérülő) kiadásokat jelenthet.

Éppen ez az oka annak is, hogy a napelem rendszereket ma már direkt úgy telepítik, hogy később a bővítésnek semmilyen akadálya ne legyen.

Most, hogy megbeszéltük, miért kell itt alaposan átgondolni az anyagiakat, térjünk végre a lényegre!

Beszéljünk végre a pénzről!

Beszéljünk végre a pénzről!

Honnan jöhet a pénz a napelemre?

Értelemszerűen ilyenkor szoktunk a bankokhoz fordulni hitelért, akik már természetesen mindenre föl vannak készülve az ilyen típusú befektetések finanszírozásával kapcsolatban.

Alapvetően elmondható, hogy ma a bankok három fontos kérdést tesznek fel, ha hitelt szeretnél felvenni fotovoltaikus rendszerre.

A szakértők szerint ebből legalább egyre nagyon határozott igennel kell fel felelned, egy másikkal kapcsolatban lehetsz egy kicsit bizonytalanabb, és akkor talán (!) lehet az egyikre „nem” a válaszod.

De ez csak a minimum szint, nyilván jobb ajánlatokat kapsz, ha a három tényező mindegyikével rendelkezel.

Mik ezek?

1. Van-e valamilyen más, profittermelő tevékenységed?

A gazdasági múlt értelemszerűen fontos egy bank számára, hiszen tudnia kell, hogy képes leszel-e akkor is fizetni a kamatokat és egyéb kiadásokat, ha a befektetés végül nem hozna sikert.

Magyarul tehát arra kíváncsiak, hogy van-e mondjuk egy saját céged, aminek a tiszta jövedelme elegendő biztonságot ad egy ilyen esetre.

Bankja válogatja, hogy mennyinek kell lennie ennek a szükséges profitnak, sőt olyan is van, hogy csak egy minimum bevételt határoznak meg (x millió forint), és ha ez stimmel, akkor a tiszta haszon már nem is érdekes.

Kérdés persze, hogy ennek hány magyar család felel meg, de vállalkozások esetén azért ez a kitétel is ésszerű lehet.

2. Önerőből mennyit tudsz fizetni?

Talán nem kell sokat magyarázni, hogy ha valaki nem felelt meg az előző pont követelményeinek, akkor annak miért kell magasabb önerővel számolnia.

Hiszen ha nincs nagy bevételi forrás, ha nincs erős gazdasági múlt, akkor a bank kisebb kockázatot akar vállalni, tőled pedig többet vár el.

Mit jelent a viszonylag nagy önerő?

Általánosan úgy 20%-ot, de van, hogy inkább már 25-30%-ot.

Ha tehát nincs más profittermelő tevékenységed, akkor a befektetés nagyobb részét kell saját zsebből állnod.

3. Milyen biztosítékot tudsz felajánlani?

Erre pedig a leggyakoribb válasz most is az ingatlanfedezet.

Ami érdekesebb lehet, hogy itt magát azt a földterületet is jelzálogba lehet adni, amire a napelem rendszer kerül, sőt, magával az elkészülő fotovoltaikus rendszerrel is eljárhatunk így.

Ehhez jöhetnek még azok a jól ismert elemek, mint a tulajdonosi kezességvállalás, a garanciavállalás és hasonlók.

Mivel ez egy befektetés, aminek a bank is része, ezért értelemszerű, hogy őket is érdekelni fogja a gyártó és a kivitelező által vállalt jótállás, mint például a működési garancia, de még fontosabb talán a hozamgarancia.

Ez utóbbi mutatja ugyanis meg, hogy a gyártó hány évre szavatolja a napelemek kifogástalan, magas minőségű működését.

A napelemek ugyanis az évek során a folyamatos munka alatt némileg veszítenek teljesítményükből.

Milyen biztosítékot tudsz felajánlani?

Milyenek a futamidők?

Ez a három tényező kerülhet tehát elő egy hiteltárgyalásnál, és tegyük most fel, hogy ezek stimmelnek – milyen futamidőkkel lehet számolni?

Alapvetően elmondható, hogy leginkább 10-12 éves futamidők szoktak születni az ilyen esetekben.

Az viszont az idő múlásával kapcsolatban még elmondható, hogy lehetséges – ha a befektetés során minden jól alakul – hogy a futamidő harmadánál a bank nagyvonalúan elengedi az ingatlanfedezetet, hiszen ekkor már látja, hogy a napelemek rendeltetésszerűen teszik a dolgukat.

Úgy érzed, készen állsz?

Elmondtam Neked most nagyon röviden, hogyan szerezhetsz hitelt napelemes rendszerre, és arra is figyelmeztettelek, hogy egy befektetés lehet, hogy többhöz is kedvet csinál majd.

Ha ezek alapján végre döntésre jutottál, akkor ne habozz, bátran keress meg minket!

Ha még több információra van szükséged, akkor töltsd ki árajánlatkérő űrlapunkat, amiből már sokkal specifikusabb, rád vonatkozóbb adatokhoz juthatsz a Te megyédben illetékes kivitelező partnerünk jóvoltából!

Tudjuk, hogy ez egy nehéz döntés, és mi is annak örülünk, ha alapos átgondolás után veszed fel velünk a kapcsolatot.

Magyarországon ma még a napelemek nem jelentik a házak alapvető részét – de hiszünk benne, hogy a jövőben ez változni fog, és tudjuk, hogy aki most befektet, az még az unokáinak is egy jól működő, gazdaságos, környezetbarát energiatermelési megoldást biztosít.

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!