Fűtés napelemek segítségével

Fűtés napelemek segítségével

A napelemek kapcsán mindig is az egyik legfőbb motiváció és vezérelv a spórolás volt, és ez vélhetően a jövőben sem fog változni.

Aki napelem rendszerbe fektet, az mihamarabbi megtérülést, majd azt követően jelentős rezsicsökkenést szeretne, illetőleg gondol a Föld jövőjére egy karbonsemleges energiaforrással.

Azonban egy ház fenntartásának vannak különösen fájó pontjai, és ebből az egyik leginkább sajgó a fűtés.

Sokan vacognak telente a saját ingatlanukban, mert nem engedhetik meg maguknak a felmelegítését – ez szomorú tény, de igaz.

De vajon össze lehet-e kötni valamilyen módon a napelem rendszert és az otthon melegét?

Létrejöhet-e a tökéletes napelemes fűtés?

A válasz egyszerű és egyértelmű: igen!

Bár az is a történet része, hogy nem konkrétan a rendszer az, ami fűt, de az energiát szolgáltathatja hozzá.

Nézzük hát meg, hogyan is valósulhat meg a gyakorlatban a fűtés napelemekkel!

Meghatározó az energia forrása

Meghatározó az energia forrása

Az ember alapvetően egy, a hideget nehezen tűrő élőlény, így tehát a kezdetektől szüksége volt az év bizonyos szakaszában valamilyen melegséget adó hőforrásra.

Évezredekig ennek egyetlen módja volt: a tűz.

Sokan a mai napig is fával fűtenek kandallóban, kályhában, illetve gázt égetnek el kazánban, konvektorban, hogy a szénről, kokszról már ne is beszéljünk.

Mindezek hatékony módszerek, még ha kicsit régimódiak is, azonban van egy nagy hátrányuk: az égés minden esetben nemkívánatos melléktermékekkel jár.

Az égetés egy endoterm reakció, szükség van hozzá oxigénre és éghető anyagra, cserébe hőenergia és fény szabadul fel, valamint égéstermékek.

Minél tökéletesebb az oxidáció, annál kevesebb a keletkező nem kívánatos anyag (füst, korom, égési gázok), illetve az energiahordozó tisztasága is nagyban befolyásolja a hatásfokot és a kísérőanyag-termelődést.

Ezzel szemben az elektromos fűtés egy teljesen tiszta, és mindenféle káros anyagtól mentes formája az otthon melegítésének, azaz nem jár semmilyen szennyeződéssel.

Igaz ez?

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Az elektromosság forrása nagyon nem mindegy!

Az elektromosság forrása nagyon nem mindegy!

Az elektromos áram az egyik legtisztább energiaforrásunk,ám érdemes a konnektoron túlra is tekinteni kicsit.

Magyarország továbbra is küzd az importenergia-függőséggel, ugyanis az idehaza felhasznált elektromosság nagyobbik részét külföldről vásároljuk, leginkább a környező országoktól.

Viszont szomszédjainknál közel sem akkora a megújuló-, illetve nukleáris forrásból előállított energia aránya, mint mondjuk nálunk, hanem sokkal inkább a fosszilis energiahordozókat hasznosító erőművek dívnak.

Az ilyen szénerőművek iszonyatos terhelést jelentenek az ökoszisztémára nézve, így még ha úgy is tűnik, hogy magának az elektromosságnak nincs, vagy alacsony a környezeti terhelése, addig az előállításának igen magas.

Persze a nagyméretű naperőművek térnyerésével ez az arány folyamatosan javul, sajnos markáns változás rövid időn belül nem várható.

Ezzel szemben egy napelem rendszerrel működtetett elektromos fűtés máris teljesen másik kategóriába esik!

Ha a forrás zöld, a fűtés is környezetbarát!

Ha a forrás zöld, a fűtés is környezetbarát!

Egy háztartási napelem rendszer mindössze annyi környezeti terhelést okoz, ameddig az elemei elkészülnek, utána semennyit – pontosan ezért az egyik leginkább zöldnek minősülő energiaforrás.

Mivel a Nap a mi mércénkkel mérve kimeríthetetlen, így a napelemek is az élettartamuk legvégéig képesek belőle energiát előállítani, pont ezért hívjuk megújuló forrásnak.

Ha ezt kombinálod egy semmilyen mellékterméket ki nem bocsátó fűtésrendszerrel, máris kész az otthonod karbonsemleges melege!

Az elektromos fűtőegységek a fűtőszálak segítségével, konvekciós elven melegítik fel a szoba levegőjét, zajtalanok és majdhogynem teljesen veszélytelenek, így igazán ideális alternatívát jelentenek bármilyen otthon számára.

Mi több, a kombinált klímakészülékekkel szintén lehetséges a fűtés mindamellett, hogy nyáron a kellemes hűvösről is gondoskodnak.

Továbbá ott vannak még a különböző fal-, padló- és plafonfűtési technikák is – ezek közül mind-mind elérhető elektromos változat is.

És van a dolognak egy nem elhanyagolható anyagi vonzata is!

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Napelemmel egy idő után ingyenes a fűtés

Számtalan korábbi cikkünkben részleteztük már a napelem rendszer megtérülését, azonban itt egy sokkal kézzelfoghatóbb példán keresztül szeretnénk bemutatni.

Egy háztartási PV rendszer körülbelül 8-10 év elteltével hozza vissza a bele fektetett pénzt, és bár ezen időszak alatt is kiváltja az áramfogyasztást, abban az esetben, ha megfelelő volt a tervezés, a megtérülési idő elteltével ténylegesen ingyenessé válik számodra az áram.

És ha a napelemek mellett átálltál elektromos fűtésre közben?

Akkor a rendszer megtérülte után szó szerint ingyen tudsz fűteni!

Hiszen ha a napelem rendszer bírja az iramot, akkor fűtési céllal többé nem kell a hálózatról áramot vételezned.

És ez még csak az egyik a napelemekkel megoldott fűtés számos pozitív tulajdonsága közül!

A napelem fűtés további előnyöket is hoz magával!

Képzeld el, hogy nincs több gázszámla, gáz- és cirkószerelőkkel bajlódás, nem kell többé tűzifát rendelni és pakolni, nincs több füst és nem fenyeget többé a szén-monoxid sem!

Csak hátra kell dőlnöd, és élvezni a függetlenséget az energiaszolgáltatóktól, miközben odakint zimankó tombol, bent pedig kellemes a hőmérséklet.

El tudnád viselni, igaz?

Az elektromos fűtés és a napelem rendszer egy olyan kombináció, amivel egy idő után ténylegesen ingyenessé válhat a fűtésed, és legfeljebb akkor kell rá költened, ha egy-egy fűtőpanel meghibásodik.

Ha pedig a napelem rendszer élethosszát nézzük?

A megtérülés 8-10 éve a várható a több évtizedes működéshez képest csak egy kisebb rész, így ha megfelelően van kiszámolva a teljesítmény az igényhez, akkor több évtizeden keresztül fűtheted az otthonodat, többségében költségmentesen.

Vágj bele időben, élvezd az előnyeit hosszú távon!

Vágj bele időben, élvezd az előnyeit hosszú távon!

Eleged van már a borsos téli gázszámlákból, villanyszámlákból?

Szívesen magad mögött tudnád az energiafogyasztással járó, folyamatosan dráguló tarifákat?

Akkor a napelem rendszer és a fűtés összekötése lehet számodra a kiút!

Ahhoz, hogy a folyamatosan emelkedő energiaárak elébe mehess, és egy idő elteltével ingyen fűthesd fel otthonodat, érdemes minél hamarabb belevágni egy napelem rendszer kiépítésébe!

A napelem fűtés nem egy elérhetetlen vágyálom, mi több, nagyon is lehetséges egy megfelelően kiszámolt és kivitelezett rendszer, és elektromos fűtés segítségével!

Akár önerőből, akár a MFB 0%-os hitelével, de PV rendszerbe fektetni mindig megéri, mi pedig állunk rendelkezésedre.

Az ajánlatkérésedet követően alaposan kivizsgáljuk az igényeidet és a lehetőségeidet, az ingyenes helyszíni felmérést követően pedig a végleges költségeket is meg tudjuk Neked mondani.

Kérj hát tőlünk árajánlatot az űrlapunk kitöltésével még ma, és tedd ingyenessé a fűtésedet, hogy a jövőben a hó vége ne a sárga csekkekről szóljon!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.