18 kW-os napelem rendszer árak

18 kW-os napelem rendszer árak2

Nem is gondolnád, mennyi mindent kell figyelembe venni egy napelem rendszer megtervezésekor.

Az épület adottságai, elhelyezkedése, a környező épületek és fák mind hatással lehetnek a rendszered hatékonyságára.

Nézzük is meg, pontosan milyen tényezőket kell megvizsgálni, mielőtt a rendszert telepítenénk!

Először is: az épület tájolását.

A legszerencsésebb esetben a ház dél-nyugati, vagy dél-keleti tájolású, így ugyanis több napfény fogja érni a napelemeket, az év bármely szakában.

A következő meghatározó tulajdonság az épület tetőzetének dőlésszöge és tetőszerkezete.

Az 25-45° közötti dőlésszög biztosítja, hogy a napelemek helyzete kedvező legyen.

A tetőszerkezetnek pedig megfelelő méretű felülettel kell rendelkeznie, és megfelelő teherbírással, ugyanis egy 18 kW-os napelem rendszer nem kis súlyt jelent.

Figyelni kell még az árnyékokra is!

A házon található kémény, a kertben növekvő fák, vagy a szomszédban épülő új ház mind árnyékoló tényezőként léphetnek fel, amiknek köszönhetően a rendszer hatékonysága csökkenhet.

Ezért is végzünk előzetes helyszíni felmérést az árajánlatadás előtt, ingyenesen.

A felmérés részét képezi az is, hogy a jövendőbeli napelem rendszer tulajdonosát kifaggatjuk a jelenlegi fogyasztási szokásairól, és arról, hogy a jövőben tervezi-e újabb nagyobb energiaigényű elektromos eszköz telepítését. (pl: klíma).

Mindemellett pedig gondot kell fordítani arra is, hogy a rendszer bővíthető legyen, mert az árammal működő berendezések száma valószínűleg inkább növekedni fog, mintsem csökkenni.

Ezért lehetőleg olyan nagyobb teljesítményű invertert kell választani, ami elbírná ezt a bővítést.

18 kW teljesítményű napelem rendszer ára

Egy ekkora teljesítményű napelemes rendszer már nem kispályás, így az ára is egyértelmű, hogy egy jóval magasabb kategóriába fog tartozni.

Minden szükséges alkatrésszel együtt, általában 6.900.000 forinttól indulhat, de fontos kihangsúlyozni, hogy mindenkinek az egyedi fogyasztási szokásaihoz kell kialakítani a rendszert, ami bizony az áron is sokat változtathat.

Azonban az árak az euró aktuális árfolyama, illetve a nyersanyagok ellátottsága és az energiapiac válsága miatt folyamatosan változhatnak (olyan márkák esetén, amelyekből jelenleg hiány van, akár 30%-kal magasabb is lehet az ár)!

Érdemes szem előtt tartani, hogy a napelemes rendszer egy olyan befektetés, amivel később nagy mértékben tudunk csökkenteni a havi kiadásainkon.

A 8-10 éves megtérülési idő mindenkinél érvényes, a rendszer összegét akkor is kifizetnénk, ha nem veszünk végül napelemeket, maximum az évek során elaprózódva eltörpülni látszik, de elfogyni sose fog.

Egy fotovoltaikus rendszerrel azonban elfelejthetjük a súlyos villanyszámlákat!

Miért fektess magánszemélyként napelemekbe?

Miért fektess magánszemélyként napelemekbe?

Magánszemélyként is sokat tehetsz a környezetünk megóvásáért azáltal, hogy megújuló energiaforrásokat hasznosítasz.

Ráadásul a telepítési áraknak sem feltétlenül kell elriasztaniuk, mivel már vannak magánszemélyek és társasházak számára is elérhető, kedvező feltételű hitelek.

A napelem rendszereddel nem csak környezettudatos, hanem független is lehetsz.

Egy 18 kW-os rendszerrel már teljesen el tudod látni árammal a háztartásodat, így nem kell az áramszolgáltatótól függened.

A villanyszámlákon megspórolt pénz által pedig 8-10 éven belül a napelem rendszered telepítésének ára teljesen megtérülhet.

Ha ez elég indok számodra, hogy belevágj házad energetikai korszerűsítésébe, töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat, hogy a Te megyédhez tartozó kivitelező partnerünk felvehesse veled a kapcsolatot!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

3 kW-os napelem rendszer árak

Mekkora villanyszámlát tud kiváltani egy 3 kW-os napelem rendszer? Kinek megfelelő megoldás ez? Íme, néhány háztartás, ahol már napelemekkel termelik az áramot.

3 kW-os napelem rendszer árak


4 kW-os napelem rendszer árak

4 család mesél arról, miért vásárolt napelem rendszert otthonára, és mennyire találja megtérülőnek a befektetését. Te is 4 kW-os napelem rendszerben gondolkozol, mint ők?

4 kW-os napelem rendszer árak


5 kW-os napelem rendszer árak

Mire elég egy 5 kW-os napelem rendszer? Bemutatunk 3 családot, akiknek ekkora rendszere van, és elégedett a befektetésével. Ismerd meg történetüket most!

5 kW-os napelem rendszer árak


6 kW-os napelem rendszer árak

Mennyibe kerül egy 6 kW teljesítményű napelem rendszer? Ismerd meg árainkat, és azt, hogy milyen haszonnal járhat egy napelem rendszer telepítése.

6 kW-os napelem rendszer árak


7 kW-os napelem rendszer árak

Jó tudni, hogy körülbelül mennyi pénzt érdemes befektetni egy napelem rendszerbe, ezért összegyűjtöttük Neked 7 kW-os napelem rendszereink árait.

7 kW-os napelem rendszer árak


8 kW-os napelem rendszer árak

Összegyűjtöttük Neked, hogy mit is kínálunk 8 kW-os rendszereinken belül, és mennyiért, valamint hogy miért érdemes napelem rendszerbe fektetni a pénzed.

8 kW-os napelem rendszer árak


9 kW-os napelem rendszer árak

Tájékozódj a 9 kW teljesítményű napelem rendszerekre vonatkozó árainkról, szolgáltatásainkról, és a napelemes befektetésből származó hasznokról!

9 kW-os napelem rendszer árak


10 kW-os napelem rendszer árak

Összeszedtük Neked a 10 kW-os napelem rendszereink árait, és a velük járó kiegészítőket. Olvass utána árainknak és szolgáltatásainknak itt!

10 kW-os napelem rendszer árak


11 kW-os napelem rendszer árak

Szeretnéd megtudni, hogy mennyibe kerül egy 11 kW teljesítményű napelem rendszer, és hogyan térül meg a befektetett összeg? Most itt az alkalom, ugyanis cikkünkből mindez kiderül.

11 kW-os napelem rendszer árak


12 kW-os napelem rendszer árak

Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, mennyibe kerül egy 12 kW teljesítményű napelem rendszer telepítése, és ismerd meg a vele járó lehetőségeket!

12 kW-os napelem rendszer árak


13 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkben a 13 kW-os napelem rendszerekre vonatkozó árainkról, és a rendszer telepítését befolyásoló tényezőkről olvashatsz.

13 kW-os napelem rendszer árak


14 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkünkben bemutatjuk, hogy mekkora összeggel kell számolni, ha egy nagyobb méretű, 14 kW teljesítményű komplett napelem rendszer telepítésén gondolkozol.

14 kW-os napelem rendszer árak


15 kW-os napelem rendszer árak

Ha szeretnél több információhoz jutni a 15 kW-os napelem rendszerek árairól, és az árakat befolyásoló tényezőkről, akkor ebből a cikkből megkapod.

15 kW-os napelem rendszer árak


16 kW-os napelem rendszer árak

Ha egy megtérülő befektetésre vágysz, akkor a napelemeket Neked találták ki. A cikkünkből megtudhatod, hogy mennyiért juthatsz hozzá egy komplett 16 kW-os napelem rendszerhez.

16 kW-os napelem rendszer árak


17 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkben megismerheted 17 kW-os napelem rendszerünket, a rá vonatkozó árat, és hogy miért érdemes napelem rendszerbe fektetni.

17 kW-os napelem rendszer árak


18 kW-os napelem rendszer árak

Tudd meg, mennyibe kerül egy 18 kW teljesítményű napelem rendszer, illetve hogyan, és mi alapján zajlik a telepítés előtti előzetes felmérés!

18 kW-os napelem rendszer árak


19 kW-os napelem rendszer árak

Egy 19 kW-os napelem rendszer nem olcsó mulatság, de afelől nincs kétség, hogy éppen úgy meg fog térülni a befektetésed, mint egy 3, 7, 12, vagy bárhány kilowattos rendszer esetében.

19 kW-os napelem rendszer árak


20 kW-os napelem rendszer árak

20 kW-os napelem rendszereink árairól, az árakat befolyásoló tényezőkről, valamint a napelem rendszerek előnyeiről olvashatsz ebben a cikkben.

20 kW-os napelem rendszer árak