Családok, akik a 3kW-os napelem rendszerekkel a környezetbarát és gazdaságos energiát választották

3 KW napelem rendszer ár

A fotovoltaikus rendszerek nyújtotta előnyök mindenki számára vonzóak, akik anyagi biztonságra, és a természet megóvására vágynak.

De honnan merítsen valaki bátorságot ahhoz, hogy bele is vágjon a napelemek vásárlásába?

Természetesen más emberek példáiból, akik már megtették ezt, és utólag is elégedettek döntésükkel.

A 3kWp hálózatra visszatápláló fotovoltaikus rendszer olyan családok számára ideális, akiknél az átlagos havi villanyszámla körülbelül 12.000 forint körül mozog.

Igaz ez rád?

Ha igen, akkor olvasd el, mások miért választották a napelem rendszereket, és hogyan telepítették otthonukra!

Egy család, akit a környezetvédelem hajt

András, és 4 fős családja nagyon jól ismerte a napelemekben rejlő összes lehetőséget, számukra azonban mégis egyvalami volt az igazán fontos: tenni egy nagy lépést a természet megóvásáért.

80 négyzetméteres családi házukban több nagyobb fogyasztó is működik, így pontosan tudták, milyen komoly árammennyiséget kell felhasználniuk minden hónapban.

Ők azonban ezt saját maguk akarták megtermelni.

Fagyasztóláda, légkondicionáló, bojler, hűtőgép, villanytűzhely – ezek több átlagos családnál is megtalálhatók.

Üzemel azonban emellett 3 darab, egyenként 600 Wattos infrapanel is, amik már jobban megdobják a havi villanyszámlákon szereplő összeget.

A fő motiváló erő mégsem ez, hanem sokkal inkább a bolygónk helyzete, és a jövőre tekintés volt.

A klímaváltozás jeleit figyelve András úgy döntött, olyan befektetésbe kezd, ami gyermekei, sőt akár unokái számára is kifizetődő lesz.

Balatonalmádi 3kw napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, 3kW-os napelem rendszer, Balatonalmádi

Árajánlatkérés itt!

A döntés pillanata, és a tervezés

Környezetében nem ismert még személyesen senkit, aki a fotovoltaikus rendszereket választotta volna, így az interneten kezdett keresgélni.

Több napelemekkel foglalkozó céget is talált, és véleménye szerint komoly árbeli különbségeket nem is lehetett nagyon találni az ajánlatok között.

Egy másik ok miatt kötött ki végül nálunk: a Pentele Solar arculata és hozzáállása ragadta meg, és nem csalódott a személyes találkozások, a helyszíni felmérések során sem.

Mivel ismeretségi köréből elsőként vált napelem tulajdonossá, a telepítés előtt, illetve után természetesen több kérdése is felmerült a rendszerrel kapcsolatban, és saját állítása szerint ezekre minden választ meg is kapott tőlünk, így a legkisebb bizonytalanság nélkül merte rábízni magát később a Nap erejére.

A napelem a tetőre kerül

A helyszíni felméréseket követő pontos számítások megmutatták, hogy egy 3,64kW-os fotovoltaikus rendszer lehet az, ami képes közel 0-ra csökkenteni a szolgáltatóktól kapott árammennyiséget.

A telepített hálózatra visszatápláló napelem rendszer folyamatosan termeli ma is az energiát, és amit András és családja nem használ fel azonnal, azt a szolgáltató hálózatába juttatja vissza, ezzel mintegy kiegyenlítve azt az áramot, amit éjszaka, vagy tartósan borús időben kell igénybe venniük.

Bár az elkészült rendszer még nincs olyan hosszú ideje fent, és így konkrét adatokkal még nem lehet alátámasztani, hogy mekkora a változás, a hosszú távú megtérülésre gondolva határozottan bizakodó a család.

8-10 éven belül már elképzelhetőnek tartják, hogy a napelemek behozzák telepítésük árát, és így a további hosszú évtizedekben, amíg a rendszer továbbra is hiba nélkül üzemel, már akár meg is feledkezhetnek a ház áramellátásának költségeitől.

Hódmezővásárhely 3kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, 3kW-os napelem rendszer, Hódmezővásárhely

És a fejlődés nem áll meg

De a valódi cél nem is elsősorban ez volt, hanem a természettudatos energiatermelés megvalósítása.

Éppen ezért tervezett már telepítés előtt úgy, hogy a jövőben bármikor tudja bővíteni felépített rendszerét, ha új fogyasztók kerülnének a házába, és még mindig maga akarná a működtetéséhez szükséges áramot megteremteni.

A háztetőre szerelt napelemek mellett éppen ezért maradt bőven hely a továbbiaknak, és az invertert is úgy választotta ki, hogy az egy nagyobb teljesítményű rendszerbe is tökéletesen illeszkedni tudjon.

András ismerősei között elsőként választotta a környezetbarát és gazdaságos energiát, és most mindenkit biztat arra, hogy kövessék példáját.

A fotovoltaikus rendszerek olyan lehetőséget biztosítanak, amit senkinek sem szabad kihagynia, legyen célja akár a természet védelme, akár a takarékosság.

Ez utóbbi volt a fő ösztönzője következő ügyfelünknek.

Árajánlatkérés itt!

A szegedi kocka házban

Szegeden áll egy 10x10 méteres kertes ház, ahol a két lakó többek között két légkondicionáló és egy szárítógép áramellátását biztosítja napelemekkel.

Ehhez persze szükség volt hónapokkal ezelőtt egy komoly döntésre, amit több tényező is befolyásolt.

Annyit viszont elmondhatunk, hogy ennek a családnak a spórolás, az anyagi tényezők voltak a legmeggyőzőbb érvek.

Ez az indok pedig a környezetvédelem mellett a másik legerősebb motiváló erő.

András családjához hasonlóan ők ketten sem ismertek nagyon másokat, akik hasonló befektetésbe kezdtek volna, de ez még nem tántorította el őket attól, hogy belevágjanak.

Nyékládháza 3kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, 3kW-os napelem rendszer, Nyékládháza

A napelem pénzt is jelent

Hosszas megfontolás után döntöttek.

Az anyagi fedezetük megvolt a telepítésre, és úgy látták, elég komoly mértékben könnyítené meg egy fotovoltaikus rendszer az életüket.

A folyamatosan csökkenő villanyszámlák kivételes anyagi biztonságot jelentenek, és ez az, amire olyan sokan vágynak manapság.

Mindenki elképzelheti, milyen lenne, ha egy szolgáltatással kevesebbért kéne minden hónapban fizetnie, és az így megspórolt összeget arra költhetné, amire csak akarja.

Ez a kép lebeghetett a kockaház lakói előtt is, akik végül megvették 100 négyzetméteres otthonukra a fotovoltaikus rendszert.

Csak a legjobbat a legkedvezőbb áron

Előtte azonban még kutatásba kezdtek az interneten, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb ajánlatot.

Ők is találtak több más céget, de náluk éppen az döntött, ami András esetében a legkevésbé számított: a legjobb árfekvés.

Ezt pedig mi tudtuk kínálni legbiztosabb minőség, és legmeggyőzőbb garanciák mellett.

A telepítés során elégedettek voltak munkánkkal, hiszen minden szükséges információt előre megkaptak kollégáinktól, és a 6,12 kW-os rendszer a megbeszéltek szerint készült el, és lépett működésbe.

Szigetbecse 3kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, 3kW-os napelem rendszer, Szigetbecse

Tervek a jövőre

A szegedi projekt még szintén nagyon friss, olyannyira, hogy az új villanyóra, ami a hálózatból és a hálózatba érkező árammennyiséget is mérni tudja, még csak most került felszerelésre.

Így pedig az első szemmel látható eredmények még váratnak magukra, de a jövőre tekintve már elkészültek a számítások: a friss napelem tulajdonosok minimum 10 évre gondolnak, amikor a megtérülést várják.

A bővítés lehetőségével ugyan egyelőre még nem kívánnak élni, de az előrelátás itt is megfigyelhető, hiszen az inverter kiválasztásánál hagytak esélyt a rendszer utólagos fejlesztésére.

A napelem rendszerek használatát ők is mindenkinek ajánlják, ugyanis (az ő szavaikkal élve) ez mindenkinek megéri.

3kWp napelem rendszer családoknak, akik változásra vágynak

A napelemekben rejlő lehetőségek páratlanok.

Egyszerre óvhatjuk meg környezetünket egy olyan energia felhasználásával, ami folyamatosan körbevesz minket az idők kezdete óta, és gyakorlatilag kifogyhatatlan, emellett pedig még a családunknak is hosszan tartó anyagi biztonságot tudunk garantálni.

Ez a két érv győz meg mindenkit, még akkor is, ha valaki az egyikre, míg más a másikra helyezi nagyobb hangsúlyt.

Végeredményben az imént bemutatott két család ugyanazt érte el, és reméljük, hogy példájuk másokat is motiválni fog.

Te is szeretnél biztonságot teremteni családodnak nem csak most, de az elkövetkező évtizedekben is?

Kérj tőlünk ajánlatot, és lépj be Te is a napelem rendszerek világába!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.