5 kW-os napelem rendszer árak

5 kW-os napelem rendszer árak

Mielőtt a napelemeket felszerelnénk, mindenképpen szükséges előzetes felmérést végezni, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a házad alkalmas-e a rendszer telepítésére.

Ezt többek között olyan tényezők befolyásolják, mint az épület tájolása, ugyanis a napelemek leghatékonyabban a délkeleti, délnyugati tájolás esetén működnek.

A panelek dőlésszöge sem mindegy, ugyanis a cél az, hogy a lehető legtöbb napfény érje őket, a lehető leghosszabb ideig.

Ezeken kívül az épület tetőszerkezete sem elhanyagolható, ugyanis el kell, hogy bírja a rendszer súlyát, és a tető formája is befolyásolhatja az elemek felszerelését, az épületen, vagy az épület körül elhelyezkedő árnyékoló tényezőkről nem is beszélve.

Ha ezek nem gördítenek akadályt a napelem panelek felszerelése elé, már csak fel kell mérnünk, hogy milyen energiaigényű, és hány fogyasztót akarunk majd ellátni, az esetleges bővítést is számításba véve, mert ez határozza majd meg a rendszer méretét és az inverter típusát is.

Az árajánlat megadása előtt ezért ingyenes felmérést végzünk.

5 kW teljesítményű napelem rendszerek bruttó 1.952.000 forinttól

Ha már Te is gondolkozol napelem rendszer telepítésében, akkor íme, néhány 5kW-os rendszerünk ára:

  • Bruttó 1.952.000 forint - 1 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszer, SMA inverterrel: egyfázisú csatlakozás, 15 db Sharp NUJC 330 monokristályos félcellás napelem modul, SMA SB 5.0-1AV–40 inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet.
  • Bruttó 1.998.000 forint - 1 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszer, Fronius inverterrel: egyfázisú csatlakozás, 13 db Sharp NUJB 395 monokristályos félcellás napelem modul, Fronius Primo 5.0-1 inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet.
  • Bruttó 2.350.000 forint - 1 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszer, Solar Edge inverterrel: egyfázisú csatlakozás, 15 db Sharp NUJC 330 monokristályos félcellás napelem modul, Solar Edge SE5000H inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet, HD Wave technológia, Prémium kategóriás napelem optimalizátor P370 - 5R M4M RS.
  • Bruttó 2.995.000 forint - 3 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszer, Solar Edge inverterrel: háromfázisú csatlakozás, 16 db Sharp NUJC 330 monokristályos félcellás napelem modul, Solar Edge SE5K inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet, HD Wave technológia, prémium kategóriás napelem optimalizátor P370 - 5R M4M RS.

Ha szimpatikusak az ajánlataink, de jelen pillanatban nem tudsz ennyi pénzt napelem rendszerre áldozni, olvasd el a kedvező feltételű, napelem rendszerre felvetető hitelről szóló cikkünket.

Miért ajánljuk az 5 kW-os napelem rendszereket?

Miért ajánljuk az 5 kW-os napelem rendszereket?

Azért, mert megújuló energiaforrások használatával mi is hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához.

Az elektromos áramot magunk állíthatjuk elő, és így nem kell a szolgáltatótól függenünk, a villanyszámlánkat gyakorlatilag lenullázhatjuk.

Sőt, amennyiben több energiát termelünk meg, mint amit felhasználunk, azt még mi tudjuk eladni a szolgáltatónak a hálózatba visszatápláló rendszer segítségével. 

Ha pedig néhány borúsabb nap alatt nem sikerül a megfelelő mennyiségű energiát előállítani, a szolgáltatótól még mindig tudunk vételezni.

A hosszantartó működésért pedig az általunk használt napelemeket gyártó Sharp vállal 25 éves teljesítménygaranciát.

5 kW-os napelem rendszerek – családok, akik ezt választották, és már használják

2 történetet szeretnénk bemutatni 2 olyan családról, akik bár távol élnek egymástól, valami mégis összeköti őket: mindannyian a napelem rendszerekben látják a jövő energiaforrását.

Egyre több és több magyar háztartás részévé válnak a háztetőre szerelt napelemek, hiszen ezek egyszerre jelentenek gazdasági befektetést, és egy komoly lépést a környezettudatos életmód felé.

Mi is arra ösztönzünk mindenkit, hogy bízzanak a megújuló energiaforrások erejében, és használják ki a Napból folyamatosan érkező mérhetetlen mennyiségű energiát, ami mindannyiunk rendelkezésére áll.

2 családfő már meghozta ezt a döntést, és pontosan tudjuk, hogy az ő történetünk messze többet mond el mindenkinek a fotovoltaikus rendszerekben rejlő lehetőségekről, és azok gyakorlati hasznáról, mintha én írnék hosszú oldalakon keresztül ezekről.

1. történet: János otthona

Első főszereplőnk János, aki másodmagával él 102 négyzetméteres családi házában Mindszentkállán.

Ő, és ismeretségi körében még sokan határozottan környezettudatos életet élnek, így a baráti társaságot már nem is érte meglepetésként, hogy János napelem rendszert akart vásárolni otthonára.

De pontosan milyen eszközöket kell ellátnia a fotovoltaikus rendszernek?

A fogyasztók

János elsődleges célja az volt, hogy a napelemek a felszerelt infrapanelek áramellátásával a ház fűtésébe segítsenek bele, ezzel biztosítva a még környezettudatosabb otthon létrehozását.

Emellett a két lakót olyan mindennapi nagyobb fogyasztók veszik körbe, mint a mosogatógép, mosógép és hűtőgép, amik energiáját ma már szintén a fotovoltaikus elemek biztosítják.

Az igények tehát egyértelműek voltak János számára, így már csak egy céget kellett találnia, amely vállalja a kivitelezést.

Adony 5kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, Adony

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

A kivitelezés

Sok más vállalkozást is megkeresett, és kapott ajánlatokat is tőlük.

Ránk az interneten keresztül talált, és mivel véleménye szerint mi nyújtottuk a legkedvezőbb ajánlatot, minket bízott meg végül a feladattal.

A helyszíni felmérés, a felszerelés, és az ügyintézés során mindennel abszolút elégedett volt.

Elmondása szerint minden kollégánk segítőkész, kedves volt, és nem utolsó sorban hatékonyan dolgozott.

Ennek köszönhetően az előre megbeszéltek szerint rövid időn belül már a tetőre is került a közel 5 kWp hálózatra visszatápláló napelem rendszer.

Megtérülés és tervezés

A napelem rendszerekkel történő munka azonban nem ér véget a telepítéssel, hiszen ez egy több évtizedre szóló döntés.

A ma felszerelt napelemek akár unokáinknak is termelhetik még az energiát, de a beléjük fektetett összeg ennél sokkal hamarabb megtérül.

Mindig kíváncsiak vagyunk arra, hogy ügyfeleink szerint pontosan mikor jön el ez az idő: János például 10 évben gondolkozik, ami a mi általános véleményünk is.

Egyelőre a mindszentkállai családi házra még nem tervezik a rendszer bővítését, de a jövőben még kerülhet rá sor.

Most azonban még János teljesen elégedett napelem rendszere méreteivel, és a környéken sokaknak feltűnt már a változás családja életében.

Az ennek kapcsán hozzá intézett kérdésekre pedig ő szívesen válaszol mindenkinek, és ajánlja, hogy mások is vágjanak bele a fotovoltaikus rendszerek vásárlásába.

Érd 5kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, napelem rendszer, Érd

2. történet: Imre otthona

Következő ügyfelünk Imre, aki 4 fős családjával egy 170 négyzetméteres érdi házban lakik.

Az ő életében elsősorban gazdasági szerepet töltenek be a napelemek: a belőlük nyert energiát ugyanis többé nem a szolgáltatóktól kell beszereznie, így pedig igen komoly összegeket spórolhat meg minden hónap végén, amikor a villanyszámlán egy a korábbiaknál sokkal kisebb összeg jelenik meg.

Nézzük meg, pontosan eszközök követelték meg az 5,2-kW-os rendszer felszerelését:

A fogyasztók

A házban szinte minden átlagos nagyobb fogyasztó megtalálható, leszámítva a légkondicionálót.

Van mikrohullámú sütő, mosógép, hűtő, és Jánoshoz hasonlóan szeretné a fűtést is a napelemek által termelt elektromos áramból megoldani.

Erre több lehetőség is van, és így akár nem csak a villany-, de a gázszámlákon is tudunk spórolni.

A motiváció tehát Imrénél is adott volt, így már csak a megvalósításra kellett koncentrálnia.

Székesfehérvár 5kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, Székesfehérvár

A kivitelezés

Imre, ahogy manapság szinte mindenki, az interneten kutatott napelem cégek után, és így talált ránk is.

Számára is a mi ajánlatunk volt a legkedvezőbb, így hamar elkezdhettük a munkát.

A kivitelezés során a család mindenkit udvariasnak, megnyerőnek és segítőkésznek ismert meg, és a rendszer telepítése kapcsán is mindennel elégedett volt.

Azonban a munka még nem állt le, ugyanis várják, hogy a házba beszereljék az új, oda-vissza mérő villanyórát, ami a szolgáltató feladata.

Tervek és megtérülés

Imre pontosan tudja, hogy a napelemek hosszú távú befektetést jelentenek, így nem is gondolja, hogy egy év alatt térülne meg a napelem rendszer ára.

Türelmesen várja tehát a rendszer végleges üzembe helyezését, és ha már látja a működését, akkor fogja teljes meggyőződéssel ajánlani ismerőseinek is, hogy kövessék példáját.

A rendszer bővítése szintén ettől függ, de ha az eredmények biztatóak, valószínűleg sor kerül majd rá a jövőben.

Szeretnél Te is János és Imre családjához hasonlóan napelem rendszer tulajdonossá válni?

Kérj tőlünk ajánlatot, és ismerd meg, milyen napelem rendszer kerülhet a Te otthonodra!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

3 kW-os napelem rendszer árak

Mekkora villanyszámlát tud kiváltani egy 3 kW-os napelem rendszer? Kinek megfelelő megoldás ez? Íme, néhány háztartás, ahol már napelemekkel termelik az áramot.

3 kW-os napelem rendszer árak


4 kW-os napelem rendszer árak

4 család mesél arról, miért vásárolt napelem rendszert otthonára, és mennyire találja megtérülőnek a befektetését. Te is 4 kW-os napelem rendszerben gondolkozol, mint ők?

4 kW-os napelem rendszer árak


5 kW-os napelem rendszer árak

Mire elég egy 5 kW-os napelem rendszer? Bemutatunk 3 családot, akiknek ekkora rendszere van, és elégedett a befektetésével. Ismerd meg történetüket most!

5 kW-os napelem rendszer árak


6 kW-os napelem rendszer árak

Mennyibe kerül egy 6 kW teljesítményű napelem rendszer? Ismerd meg árainkat, és azt, hogy milyen haszonnal járhat egy napelem rendszer telepítése.

6 kW-os napelem rendszer árak


7 kW-os napelem rendszer árak

Jó tudni, hogy körülbelül mennyi pénzt érdemes befektetni egy napelem rendszerbe, ezért összegyűjtöttük Neked 7 kW-os napelem rendszereink árait.

7 kW-os napelem rendszer árak


8 kW-os napelem rendszer árak

Összegyűjtöttük Neked, hogy mit is kínálunk 8 kW-os rendszereinken belül, és mennyiért, valamint hogy miért érdemes napelem rendszerbe fektetni a pénzed.

8 kW-os napelem rendszer árak


9 kW-os napelem rendszer árak

Tájékozódj a 9 kW teljesítményű napelem rendszerekre vonatkozó árainkról, szolgáltatásainkról, és a napelemes befektetésből származó hasznokról!

9 kW-os napelem rendszer árak


10 kW-os napelem rendszer árak

Összeszedtük Neked a 10 kW-os napelem rendszereink árait, és a velük járó kiegészítőket. Olvass utána árainknak és szolgáltatásainknak itt!

10 kW-os napelem rendszer árak


12 kW-os napelem rendszer árak

Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, mennyibe kerül egy 12 kW teljesítményű napelem rendszer telepítése, és ismerd meg a vele járó lehetőségeket!

12 kW-os napelem rendszer árak


13 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkben a 13 kW-os napelem rendszerekre vonatkozó árainkról, és a rendszer telepítését befolyásoló tényezőkről olvashatsz.

13 kW-os napelem rendszer árak


15 kW-os napelem rendszer árak

Ha szeretnél több információhoz jutni a 15 kW-os napelem rendszerek árairól, és az árakat befolyásoló tényezőkről, akkor ebből a cikkből megkapod.

15 kW-os napelem rendszer árak


17 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkben megismerheted 17 kW-os napelem rendszerünket, a rá vonatkozó árat, és hogy miért érdemes napelem rendszerbe fektetni.

17 kW-os napelem rendszer árak


18 kW-os napelem rendszer árak

Tudd meg, mennyibe kerül egy 18 kW teljesítményű napelem rendszer, illetve hogyan, és mi alapján zajlik a telepítés előtti előzetes felmérés!

18 kW-os napelem rendszer árak


20 kW-os napelem rendszer árak

20 kW-os napelem rendszereink árairól, az árakat befolyásoló tényezőkről, valamint a napelem rendszerek előnyeiről olvashatsz ebben a cikkben.

20 kW-os napelem rendszer árak