5 kW-os napelem rendszer árak

5 kW-os napelem rendszer árak

Mielőtt a napelemeket felszerelnénk, mindenképpen szükséges előzetes felmérést végezni, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a házad alkalmas-e a rendszer telepítésére.

Ezt többek között olyan tényezők befolyásolják, mint az épület tájolása, ugyanis a napelemek leghatékonyabban a délkeleti, délnyugati tájolás esetén működnek.

A panelek dőlésszöge sem mindegy, ugyanis a cél az, hogy a lehető legtöbb napfény érje őket, a lehető leghosszabb ideig.

Ezeken kívül az épület tetőszerkezete sem elhanyagolható, ugyanis el kell, hogy bírja a rendszer súlyát, és a tető formája is befolyásolhatja az elemek felszerelését, az épületen, vagy az épület körül elhelyezkedő árnyékoló tényezőkről nem is beszélve.

Ha ezek nem gördítenek akadályt a napelem panelek felszerelése elé, már csak fel kell mérnünk, hogy milyen energiaigényű, és hány fogyasztót akarunk majd ellátni, az esetleges bővítést is számításba véve, mert ez határozza majd meg a rendszer méretét és az inverter típusát is.

Az árajánlat megadása előtt ezért ingyenes felmérést végzünk.

5 kW teljesítményű napelem rendszerek bruttó 2.090.000 forinttól

Ha már Te is gondolkozol napelem rendszer telepítésében, akkor íme, néhány 5kW-os rendszerünk ára:

  • Bruttó 2.090.000 forint - 1 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszer, SMA inverterrel: egyfázisú csatlakozás, 15 db Sharp NUJC 330 monokristályos félcellás napelem modul, SMA SB 5.0-1AV–41 inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet.
  • Bruttó 2.203.000 forint – 3 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem rendszer, Huawei inverterrel: háromfázisú csatlakozás, 14 db Sharp NUJC 370 monokristályos félcellás napelem modul, Huawei Sun2000-5KTL-M0 inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet
  • Bruttó 2.638.000 forint – 3 fázisú, 5 kWp teljesítményű Sharp napelem modul, Solar Edge inverterrel: háromfázisú csatlakozás, 16 db NUJC 330 monokristályos félcellás napelem modul, Solar Edge SE5K inverter, IBC Solar gyártmányú kábelezés UV védelemmel, saválló acél tartószerkezet, prémium napelem optimalizátor P405-5R M4M RM

Ha szimpatikusak az ajánlataink, de jelen pillanatban nem tudsz ennyi pénzt napelem rendszerre áldozni, olvasd el a kedvező feltételű, napelem rendszerre felvetető hitelről szóló cikkünket.

Miért ajánljuk az 5 kW-os napelem rendszereket?

Miért ajánljuk az 5 kW-os napelem rendszereket?

Azért, mert megújuló energiaforrások használatával mi is hozzájárulhatunk környezetünk megóvásához.

Az elektromos áramot magunk állíthatjuk elő, és így nem kell a szolgáltatótól függenünk, a villanyszámlánkat gyakorlatilag lenullázhatjuk.

Sőt, amennyiben több energiát termelünk meg, mint amit felhasználunk, azt még mi tudjuk eladni a szolgáltatónak a hálózatba visszatápláló rendszer segítségével. 

Ha pedig néhány borúsabb nap alatt nem sikerül a megfelelő mennyiségű energiát előállítani, a szolgáltatótól még mindig tudunk vételezni.

A hosszantartó működésért pedig az általunk használt napelemeket gyártó Sharp vállal 25 éves teljesítménygaranciát.

5 kW-os napelem rendszerek – családok, akik ezt választották, és már használják

2 történetet szeretnénk bemutatni 2 olyan családról, akik bár távol élnek egymástól, valami mégis összeköti őket: mindannyian a napelem rendszerekben látják a jövő energiaforrását.

Egyre több és több magyar háztartás részévé válnak a háztetőre szerelt napelemek, hiszen ezek egyszerre jelentenek gazdasági befektetést, és egy komoly lépést a környezettudatos életmód felé.

Mi is arra ösztönzünk mindenkit, hogy bízzanak a megújuló energiaforrások erejében, és használják ki a Napból folyamatosan érkező mérhetetlen mennyiségű energiát, ami mindannyiunk rendelkezésére áll.

2 családfő már meghozta ezt a döntést, és pontosan tudjuk, hogy az ő történetünk messze többet mond el mindenkinek a fotovoltaikus rendszerekben rejlő lehetőségekről, és azok gyakorlati hasznáról, mintha én írnék hosszú oldalakon keresztül ezekről.

1. történet: János otthona

Első főszereplőnk János, aki másodmagával él 102 négyzetméteres családi házában Mindszentkállán.

Ő, és ismeretségi körében még sokan határozottan környezettudatos életet élnek, így a baráti társaságot már nem is érte meglepetésként, hogy János napelem rendszert akart vásárolni otthonára.

De pontosan milyen eszközöket kell ellátnia a fotovoltaikus rendszernek?

A fogyasztók

János elsődleges célja az volt, hogy a napelemek a felszerelt infrapanelek áramellátásával a ház fűtésébe segítsenek bele, ezzel biztosítva a még környezettudatosabb otthon létrehozását.

Emellett a két lakót olyan mindennapi nagyobb fogyasztók veszik körbe, mint a mosogatógép, mosógép és hűtőgép, amik energiáját ma már szintén a fotovoltaikus elemek biztosítják.

Az igények tehát egyértelműek voltak János számára, így már csak egy céget kellett találnia, amely vállalja a kivitelezést.

Adony 5kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, Adony

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

A kivitelezés

Sok más vállalkozást is megkeresett, és kapott ajánlatokat is tőlük.

Ránk az interneten keresztül talált, és mivel véleménye szerint mi nyújtottuk a legkedvezőbb ajánlatot, minket bízott meg végül a feladattal.

A helyszíni felmérés, a felszerelés, és az ügyintézés során mindennel abszolút elégedett volt.

Elmondása szerint minden kollégánk segítőkész, kedves volt, és nem utolsó sorban hatékonyan dolgozott.

Ennek köszönhetően az előre megbeszéltek szerint rövid időn belül már a tetőre is került a közel 5 kWp hálózatra visszatápláló napelem rendszer.

Megtérülés és tervezés

A napelem rendszerekkel történő munka azonban nem ér véget a telepítéssel, hiszen ez egy több évtizedre szóló döntés.

A ma felszerelt napelemek akár unokáinknak is termelhetik még az energiát, de a beléjük fektetett összeg ennél sokkal hamarabb megtérül.

Mindig kíváncsiak vagyunk arra, hogy ügyfeleink szerint pontosan mikor jön el ez az idő: János például 10 évben gondolkozik, ami a mi általános véleményünk is.

Egyelőre a mindszentkállai családi házra még nem tervezik a rendszer bővítését, de a jövőben még kerülhet rá sor.

Most azonban még János teljesen elégedett napelem rendszere méreteivel, és a környéken sokaknak feltűnt már a változás családja életében.

Az ennek kapcsán hozzá intézett kérdésekre pedig ő szívesen válaszol mindenkinek, és ajánlja, hogy mások is vágjanak bele a fotovoltaikus rendszerek vásárlásába.

Érd 5kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, napelem rendszer, Érd

2. történet: Imre otthona

Következő ügyfelünk Imre, aki 4 fős családjával egy 170 négyzetméteres érdi házban lakik.

Az ő életében elsősorban gazdasági szerepet töltenek be a napelemek: a belőlük nyert energiát ugyanis többé nem a szolgáltatóktól kell beszereznie, így pedig igen komoly összegeket spórolhat meg minden hónap végén, amikor a villanyszámlán egy a korábbiaknál sokkal kisebb összeg jelenik meg.

Nézzük meg, pontosan eszközök követelték meg az 5,2-kW-os rendszer felszerelését:

A fogyasztók

A házban szinte minden átlagos nagyobb fogyasztó megtalálható, leszámítva a légkondicionálót.

Van mikrohullámú sütő, mosógép, hűtő, és Jánoshoz hasonlóan szeretné a fűtést is a napelemek által termelt elektromos áramból megoldani.

Erre több lehetőség is van, és így akár nem csak a villany-, de a gázszámlákon is tudunk spórolni.

A motiváció tehát Imrénél is adott volt, így már csak a megvalósításra kellett koncentrálnia.

Székesfehérvár 5kW-os napelem rendszer

Korábbi referenciamunkánk, Székesfehérvár

A kivitelezés

Imre, ahogy manapság szinte mindenki, az interneten kutatott napelem cégek után, és így talált ránk is.

Számára is a mi ajánlatunk volt a legkedvezőbb, így hamar elkezdhettük a munkát.

A kivitelezés során a család mindenkit udvariasnak, megnyerőnek és segítőkésznek ismert meg, és a rendszer telepítése kapcsán is mindennel elégedett volt.

Azonban a munka még nem állt le, ugyanis várják, hogy a házba beszereljék az új, oda-vissza mérő villanyórát, ami a szolgáltató feladata.

Tervek és megtérülés

Imre pontosan tudja, hogy a napelemek hosszú távú befektetést jelentenek, így nem is gondolja, hogy egy év alatt térülne meg a napelem rendszer ára.

Türelmesen várja tehát a rendszer végleges üzembe helyezését, és ha már látja a működését, akkor fogja teljes meggyőződéssel ajánlani ismerőseinek is, hogy kövessék példáját.

A rendszer bővítése szintén ettől függ, de ha az eredmények biztatóak, valószínűleg sor kerül majd rá a jövőben.

Szeretnél Te is János és Imre családjához hasonlóan napelem rendszer tulajdonossá válni?

Kérj tőlünk ajánlatot, és ismerd meg, milyen napelem rendszer kerülhet a Te otthonodra!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

3 kW-os napelem rendszer árak

Mekkora villanyszámlát tud kiváltani egy 3 kW-os napelem rendszer? Kinek megfelelő megoldás ez? Íme, néhány háztartás, ahol már napelemekkel termelik az áramot.

3 kW-os napelem rendszer árak


4 kW-os napelem rendszer árak

4 család mesél arról, miért vásárolt napelem rendszert otthonára, és mennyire találja megtérülőnek a befektetését. Te is 4 kW-os napelem rendszerben gondolkozol, mint ők?

4 kW-os napelem rendszer árak


5 kW-os napelem rendszer árak

Mire elég egy 5 kW-os napelem rendszer? Bemutatunk 3 családot, akiknek ekkora rendszere van, és elégedett a befektetésével. Ismerd meg történetüket most!

5 kW-os napelem rendszer árak


6 kW-os napelem rendszer árak

Mennyibe kerül egy 6 kW teljesítményű napelem rendszer? Ismerd meg árainkat, és azt, hogy milyen haszonnal járhat egy napelem rendszer telepítése.

6 kW-os napelem rendszer árak


7 kW-os napelem rendszer árak

Jó tudni, hogy körülbelül mennyi pénzt érdemes befektetni egy napelem rendszerbe, ezért összegyűjtöttük Neked 7 kW-os napelem rendszereink árait.

7 kW-os napelem rendszer árak


8 kW-os napelem rendszer árak

Összegyűjtöttük Neked, hogy mit is kínálunk 8 kW-os rendszereinken belül, és mennyiért, valamint hogy miért érdemes napelem rendszerbe fektetni a pénzed.

8 kW-os napelem rendszer árak


9 kW-os napelem rendszer árak

Tájékozódj a 9 kW teljesítményű napelem rendszerekre vonatkozó árainkról, szolgáltatásainkról, és a napelemes befektetésből származó hasznokról!

9 kW-os napelem rendszer árak


10 kW-os napelem rendszer árak

Összeszedtük Neked a 10 kW-os napelem rendszereink árait, és a velük járó kiegészítőket. Olvass utána árainknak és szolgáltatásainknak itt!

10 kW-os napelem rendszer árak


12 kW-os napelem rendszer árak

Olvasd el ezt a cikket, hogy megtudd, mennyibe kerül egy 12 kW teljesítményű napelem rendszer telepítése, és ismerd meg a vele járó lehetőségeket!

12 kW-os napelem rendszer árak


13 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkben a 13 kW-os napelem rendszerekre vonatkozó árainkról, és a rendszer telepítését befolyásoló tényezőkről olvashatsz.

13 kW-os napelem rendszer árak


15 kW-os napelem rendszer árak

Ha szeretnél több információhoz jutni a 15 kW-os napelem rendszerek árairól, és az árakat befolyásoló tényezőkről, akkor ebből a cikkből megkapod.

15 kW-os napelem rendszer árak


17 kW-os napelem rendszer árak

Ebben a cikkben megismerheted 17 kW-os napelem rendszerünket, a rá vonatkozó árat, és hogy miért érdemes napelem rendszerbe fektetni.

17 kW-os napelem rendszer árak


18 kW-os napelem rendszer árak

Tudd meg, mennyibe kerül egy 18 kW teljesítményű napelem rendszer, illetve hogyan, és mi alapján zajlik a telepítés előtti előzetes felmérés!

18 kW-os napelem rendszer árak


20 kW-os napelem rendszer árak

20 kW-os napelem rendszereink árairól, az árakat befolyásoló tényezőkről, valamint a napelem rendszerek előnyeiről olvashatsz ebben a cikkben.

20 kW-os napelem rendszer árak