Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

A napelem piacon mindig történik valami izgalmas, folyton újabb aktualitásokkal bombáznak minket, és már lassan azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket.

Még szerencse, hogy mi itt vagyunk és igyekszünk mindenkinek a tudásszomját kielégíteni és a legfrissebb hírekkel szolgálni.

Ez most sincsen másképp.

Olyan hírünk van, amitől a Te állad is leesik.

Hogy miről van szó?

Jön a magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép!

Na, mit szólsz, Te is meglepődtél, ugye?

Ez egy igazán izgalmas hírnek számít, ha kíváncsi vagy, akkor maradj még, és olvasd el, mit kell tudni erről az új magyar napelemes tetőcserépről!

Egy magyar vállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. fejleszti ki a napelemes cserepet, együttműködve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME).

Ez nem jelent mást, minthogy a tetőcserepek felületeibe integrálják a napelemeket.

Ez már nem újdonság, azonban most már kijelenthetjük, hogy magyar fejlesztők is dolgoznak rajta.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy a Tesla is áramtermelő tetőcserepeket árul – igaz, idén ezek az európai lakosok számára még nem elérhetőek, de már nem kell sokáig várnunk.

De minek is kellene nekünk a Tesla találmánya, ha itt van az a napelemes tetőcserép, amit magyarok fejlesztenek?

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Nézzük meg tehát, hogy mit is kell tudnunk róla!

Nézzük meg tehát, hogy mit is kell tudnunk róla!

Forrás: terranteto.hu

A fejlesztők úgy integrálták a napcellákat a tetőcserepek felületébe, hogy azoknak a felhelyezése és megjelenése szinte teljes mértékben megegyezik a hagyományos tetőcserepekével.

Ez a fejlesztés ötvözi a Terrán tetőcserép gyártási tapasztalatait korunk technikai kihívásaival.

Gódi Attila, ügyvezető igazgató azt nyilatkozta, hogy egy tető körülbelül 200-300 ilyen cserepet kell felrakni, hogy biztosítva legyen a háztartás villamos energia szükséglete.

Az ügyvezető igazgató véleménye szerint az építőiparnak a környezetre gyakorolt hatása hatalmas, ezt pedig a Terrán Futuron – merthogy, ez a neve a terméknek – fejlesztői komolyan szem előtt tartják.

A cserepek ugyanúgy teljesítenek, mint a napelemek – a tesztek ezt mutatják-, viszont esztétikailag többet tudnak nyújtani náluk.

Ennek a tetőcserépnek a végleges célja az, hogy esztétikus és környezetbarát legyen, sőt, ezzel akarják a kompromisszumok nélküli energiatermelő tetőrendszer megalkotását megvalósítani.

Ez igazán jól hangzik, de egyelőre az árát még nem lehet tudni.

Gódi Attila viszont elmondta azt, hogy a tetőcserép árképzésénél arra törekszenek, hogy ez a jelenleg kapható napelemes rendszerekkel versenyképes legyen.

Megtérülési idejét körülbelül tíz évre tervezik, ennek a kiszámításához egy átlagos magyar háztartás energiafogyasztását természetesen figyelembe vették.

Azt már tudjuk, hogy a termékeket itthon akarják gyártani, de Nyugat-Európában is értékesíteni szeretnék a későbbiekben.

Ennek a napelemes tetőcserépnek a fejlesztése már legalább másfél éve tart, és az egyetem - amivel együttműködésben van a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. -, a BME elektronikus eszközök tanszéke biztosítja a laboratóriumi hátteret, a mérnöki tudást, és nem utolsó sorban a megfelelő mérési technológiát is.

A hazai vállalat specialistái 2017 óta működtetik a Bólyban lévő napelemes tesztrendszert.

Ezt a rendszert speciális szenzorokkal szerelték fel és online tudják mérni és naplózni a teljesítményt, ami pedig még ezen kívül érdekességnek számít, hogy ez a rendszer az üzembe helyezés óta leállás nélkül működik.

A cégről röviden

A cégről röviden

Forrás: terranteto.hu

Azt tudni érdemes a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft-ről, hogy egy családi vállalkozásból regionális nagyvállalattá nőtt cégről van szó, akik integrált napelem fejlesztésébe vágták a fejszéjüket.

Ez a vállalat Magyarországon kettő gyárat működtet (egyiket Bólyon, és a másikat Kunszentmiklóson), Szlovákiában pedig egyet.

Idén felépült egy harmadikgyár Erdélyben (Aranyosgyéres), ez még próbaüzem alatt áll.

Ezen kívül leányvállalatai vannak még a cégnek Horvátországban, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is, az alkalmazottak száma körülbelül 268-ra tehető.

A Terrán vállalat számít a közép-kelet-európai régióban az egyik legnagyobb tetőcserépgyártónak.

Előző évben, 2016-ban 31,4 százalékos piaci részesedéssel, a cég az eddigi legnagyobb éves árbevételét érte el, ami majdnem 10 milliárd forintot jelent.

Tavaly körülbelül 50 millió cserepet gyártottak 250 ezer tonna alapanyagból.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

A napelemes cserepek egyre nagyobb business-t jelentenek

Fontos megjegyeznünk, hogy a tető az elkövetkező években már nem csak az otthonunk védelmét szolgálja majd.

A tető lassan egy igen környezetbarát, tiszta és biztonságos energiatermelő funkciót fog betölteni, így kijelenthetjük, hogy a tető kapcsolatban fog állni majd az alatta lakó emberekkel.

Ez furán hangozhat, azonban így van.

Gondoljunk csak bele!

Alkalmazkodni fog az igényeinkhez, igazodni fog a technikai haladáshoz, a trendekhez itthon és külföldön egyaránt, sőt, még a vásárlói elvárásokhoz is.

Nem véletlen, hogy a magyar származású vállalat, a Terrán is belefogott végre ebbe az új fejlesztésbe.

Már ebben az évben, tavasszal elkezdték a napelemes tesztrendszer monitorozását Bólyban, és az eredmények eléggé bíztatóak, magyarán az innováció a kívánt eredmény elérése felé halad.

A Terrán az újítás mestere

A vállalat kivívta magának a trendformáló jelzőt, hiszen évek óta sikeres fejlesztéseket mondhatnak magukénak.

Példaként megnevezhető a Resistor felületkezelés, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, vagy akár a SYNUS, ami pedig a legkönnyebb Terrán tetőcserép, ami valaha is a piacra került.

Emellett említésre méltó még a ClimaControl hővisszaverő felületkezelés és az ebbe a gyártási folyamatba bevezetett robottechnológia.

Kijelenthetjük tehát, hogy a Terrán kiemelkedő pozíciójához ebben az iparágban igencsak hozzájárult minden korábbi fejlesztés, ezt a folyamatot pedig a napelemes tetőcserepek tovább erősíthetik.

A Terrán cserép lesz a Tesla tetőcserép riválisa?

A Terrán cserép lesz a Tesla tetőcserép riválisa?

Forrás: tesla.com

Korábban, ahogy már mondtam, mi is beszámoltunk a Tesla napelemes tetőcserepeiről, ezt itt el is olvashatod.

Szó szerint dinamikus fejlődést mutatnak a napelemes tetőcserepek, mégis csak az utóbbi pár évben kaptak nagyobb figyelmet és kerültek jobban előtérbe.

A köztudatba úgy igazán ezt a fejlesztést a Tesla hozta be, pedig több vállalat is belevágott már ezeknek a cserepeknek a fejlesztésébe.

A Tesla ezt úgy oldotta meg, hogy a cserépbe rejtett napcellákat edzett üvegbe tette, így biztosítva azt, hogy a vásárlók ezeket a tetőcserepeket több féle színben is meg tudják vásárolni, ezzel tehát a Tesla jó pontot szerezhetett a vásárlóknál, hiszen így az esztétikai elvárásokat is teljes mértékbenkielégítik.

Elérhetőek tehát több színben és stílusban, és a kínálat valószínűleg a jövőben bővülni is fog.

Elon Musk, a Tesla vezetője szerint a cserepeik tartósabbak, megfizethetőbbek és nem utolsó sorban jobban szigetelő megoldást is jelentenek a jelenleg alkalmazott tetőfedő anyagoknál.

Erről persze mindenkinek megvan a saját véleménye, mindenesetre tudjuk, hogy a napelemes tetőcserepek igencsak komoly szerepet kapnak már a napelem piacon.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Napelembe fektetnél? Itt az idő!

Ugyan még a Terrán új fejlesztésű napelemes tetőcserepei nem kaphatóak itthon, még várni kell rájuk, ettől függetlenül ajánlom neked, hogy nézz szét a jelenlegi napelemes lehetőségek között.

Ezen a piacon számtalan érdekes innováció megjelent már az évek során, nem véletlen, hiszen a környezettudatosság és a villamos energia számla kiváltása egyre több ember számára fontossá kezd válni.

Ez Magyarországon is így van.

Az okát firtatni nem kell, viszont azt tudni kell, hogy a napelem megtérülő befektetést jelent.

Környezetbarát, a háztartás fenntartásához nagyban hozzájárul, ezt mi is tudjuk, éppen ezért, aki napelemes rendszert szeretne, az a legjobb helyen jár nálunk!

Itt viszont ebben a témában van egy „de”!

Nem csak a Tesla tetőcserepeinél kell alapos számításokat végezni, hanem ennél is, hiszen ahogy mondani szokás, nem minden arany, ami fénylik.

Pontos adatokat még mindig nem lehet tudni, és mint a Tesla fejlesztésénél, itt is alaposan át kell gondolni, hogy megéri-e ebbe belefektetni.

Hogy miért?

Mert nagyon alapos és komoly számításokat kell végezni, hogy az ember belevághasson egy ilyenbe.

Sok mindentől függ a tetőcserepek megfelelő működése, ami által egy háztartás működni tud.

A ház tájolásától kezdve számtalan dolog van, amire itt is ugyanúgy ügyelni kell.

Nem elég csak megvenni néhány cserepet, felrakni és várni a csodát.

Ugyan a Terrán tetőcserepek árát még nem tudjuk, és azt sem, hogy ténylegesen hogyan működne már egy „igazi bevetés” során, azt elmondhatjuk, hogy ezzel még a homályban tapogatózunk.

Mi SHARP napelemmel dolgozunk, amik a napalem ipar csúcsát képezik és hosszútávú, mérhető eredményeket tud felmutatni már "éles" bevetésben.

Nem tudjuk, mit rejt a jövő, milyen innovációk lesznek még a napelemes piacon, mi az, ami működhet és mi az, ami kudarcba fordulhat.

Egy biztos.

A napelemes rendszer telepítése már évek óta egyre nagyobb sikernek örvend.

Nem csak külföldön, hazánkban is.

Egyre többen jönnek rá, hogy napelem rendszert kell telepíteni a házukra, műhelyeikre, és a többi, hiszen megtérülő befektetésről van szó.

Mi is tudjuk, hogy a napelem használata cégek és családok jövőjét mentheti meg, hozzásegítheti őket ahhoz, hogy a villamos energia számlát kiválthassák, és ezzel spórolhassanak.

Mi segítünk, hogy Te is elérd a célod, hogy neked is napelemed legyen.

Nincs más dolgod, csupán kapcsolatba lépni velünk és pikk-pakk a te házadon is napelemes rendszer lehet!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Békéscsabán nem csak épülnek, de már bővülnek is a napelemes rendszerek

Békéscsabán boldogan süt a nap a családi házakra. A napelemes rendszerek már bőszen termelik az energiát mindenkinek, akiknek mi telepítettünk!

Napelem rendszer Békéscsaba


Nagy napelem rendszer telepítések Egerben

Az egri háztartásokban már egyáltalán nem számít újdonságnak a napenergia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több háztetőn foglalják el a helyüket.

Napelem rendszer Eger


Tatabányán is egyre több a zöld háztartás. 2 példa a helyi napelem rendszer szerelésekre

A Komárom-Esztergom megyei Tatabányán egyre többen választják a megújuló energiát. A bányászváros egyre zöldebb!

Napelem rendszer Tatabánya


Napelemes rendszerek kerültek kivitelezésre Nagykanizsán

A nagykanizsai háztartásokban egyre elterjedtebb a megújuló energiafelhasználás. A napelemes rendszerek már egyáltalán nem számítanak újdonságnak Zala megyében.

Napelem rendszer Nagykanizsa


Veszprémben egyre több napelemes rendszer kerül kiépítésre

A veszprémi háztartások gondolnak a jövőjükre, így az áramot már napelemes rendszerekkel termelik. A megyeszékhelyen hódít a napenergia.

Napelem rendszer Veszprém


Komplett napelem rendszer kivitelezések Zalaegerszegen

Zalaegerszegen már nem csak a természet élvezi a napsütéses órák számát, hanem a felelősségteljes háztartások napelemes rendszerei is!

Napelem rendszer Zalaegerszeg


Szolnok lakosai a napelem telepítés mellett döntenek

Szolnok, ahol a környezettudatos életmódot napelem rendszerekkel is támogatják. Egyre több az olyan háztartás, ahol az elektromos energiát a napfényből nyerik.

Napelem rendszer Szolnok


Napelem rendszerek szerelése a soproni háztetőkre

A soproni lakosság a megújuló energiát részesíti előnyben. A napelemes rendszerek használata egyre népszerűbb.

Napelem rendszer Sopron


Komplett rendszer kiépítés és telepítés Érd háztartásaiban

Az érdi lakosok a napelemek mellett döntenek, ha energiatermelésről van szó. Egyre több az olyan háztartás ahol zöld energiát használnak a lakók.

Napelem rendszer Érd


Győrben és környékén nem hezitálnak, ha napelem rendszer kiépítésről van szó

Hagyományos és félcellás napelem rendszerek kerültek kiépítésre Győrben és környékén.

Napelem rendszer Győr


Egyre több napelem rendszert telepítenek Kecskeméten

Kecskeméten tudják, hogy ha napelemekről van szó, akkor csakis a minőségben lehet megbízni.

Napelem rendszer Kecskemét


Három nyíregyházi család, akik már boldog napelem tulajdonosok

A tudatos nyíregyházi családoknak már nem fáj a fejük a villanyszámla miatt. A megoldás a napelemekben rejlik.

Napelem rendszer Nyíregyháza


4 kW-os napelem rendszerek kiépítése Székesfehérváron

Egyre több háztartás használ megújuló energiát Székesfehérváron. A királyok városa a zöld energiát választja.

Napelem rendszer Székesfehérvár


Szombathely zöldül, avagy napelem telepítések a Vas megyei háztartásokra

A szombathelyi háztartások gondolnak a jövőjükre: az energiát már napelemekkel termelik.

Napelem rendszer Szombathely


Komplett napelem rendszerek telepítése, kiépítése Budapest különböző kerületeiben

Budapesten is teret hódít a megújuló energia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több ház tetején felbukkannak, hogy energiát termeljenek a lakóinak.

Napelem rendszer Budapest


Debrecenben is kiépítésre és telepítésre kerülnek a SHARP napelemek

Egyre többen választják a megújuló energiát Debrecenben. A Tiszántúlon is teret hódít a zöld energia!

Napelem rendszer Debrecen


Új napelemes rendszerek telepítése, szerelése, és meglévők bővítése Miskolcon

Miskolcon is teret hódít a megújuló energia. Egyre több napelemes rendszer kerül telepítésre a történelmi városban.

Napelem rendszer Miskolc


Pécsen is egyre több helyen telepítésre, kiépítésre kerülnek a napelemes rendszerek

Pécs lakói igent mondanak a zöld energiára! Egyre több háztartásban jelennek meg a napelemes rendszerek.

Napelem rendszer Pécs


A szegedi háztartások napelem rendszer telepítésébe, építésébe kezdtek

Szegeden is egyre többen válnak zöld családdá! A napelem rendszer már nem számít olyan kiváltságos dolognak, mint régen.

Napelem rendszer Szeged