Napelemek Magyarországon

Meghódította Magyarországot a napelem

Meghódította Magyarországot a napelem

Napról napra egyre több hír érkezik arról, hogy mennyire elterjedt már a megújuló energiaforrások használata, ez alatt pedig a fotovoltaikus rendszereket is értük, ami már itthon is igazán nagy teret hódított meg magának.

És ez évről évre változik, egyre több ember dönt a napelem rendszerek mellett.

És ez nem csak a klímaváltozásról szóló egyre fenyegetőbb híreknek a következménye, ugyanis a napelemek már nem kizárólag azok listáján szerepelnek, akik a környezetüket akarják megóvni.

Be kell látnunk, hogy a világ még ma is elsősorban a pénz körül forog, így az tud leginkább elterjedni, amiben az emberek valamiféle hasznot látnak.

A fotovoltaikus rendszerek azonban mára bebizonyították, hogy pénzügyi szempontból is egy több mint hasznos befektetésnek számítanak.

A jó befektetési lehetőség mindig kecsegtető!

A magyarok egyszerre látnak a napelemekben egy kivételes pénzügyi lehetőséget, és egy komoly lépést a környezettudatosabb jövő felé.

A biztosnak mondható megtérülés és az anyagi biztonság mellett a természet megóvása arra sarkalja a magyar embereket, hogy a megújuló energiaforrások felé forduljanak, és ez nem csak feltételezés: bizonyítékaink vannak rá!

Vizsgáljuk meg, pontosan mitől vált az utóbbi években a világ egyik legnépszerűbb megújuló energiaforrásává a napelem, és hogy milyen jövőt festhetünk Magyarország számára ezzel kapcsolatban!

Miért egyre népszerűbbek a fotovoltaikus rendszerek?

A Világgazdasági Fórum (WEF) a saját számításai alapján a 2016-os évre jósolta meg azt, hogy a megújuló energiaforrások jobb befektetést fognak jelenteni a fosszilis tüzelőanyagoknál, és ez az adatokat tekintve be is igazolódott.

A WEF szerint a világ több mint 30 országában sokkal olcsóbbá vált a szél-és napenergiával történő áramtermelés, mint bármilyen más „hagyományos” módon, és ez a tendencia folytatódni fog a jövőben is, hiszen évi 5-12%-al csökken folyamatosan a napelemek ára átlagosan.

A napelem rendszerek tehát egyre könnyebben elérhetők magánszemélyek számára is, és ez a folyamatos technikai újításoknak, valamint az újabb és újabb állami támogatásoknak köszönhető.

A legmodernebb gyártási technológiák költséghatékonyabbá teszik a napelemek előállítását, a jobb minőségű rendszerek pedig több energiát tudnak termelni, így lassan már tényleg kihagyhatatlan lehetőséget biztosít mindenki számára a fotovoltaikus rendszer.

Mit látnak a befektetők?

Mit látnak a befektetők?

A válasz egészen egyszerű: pénzt, vagyis előnyös befektetést.

Már a nagyobb piaci szereplők is felismerték, hogy érdemes a napelemekbe invesztálni, hiszen az egyszeri költségek viszonylag hamar megtérülnek.

Ha pedig sok a befektető, akkor a fejlődés, terjeszkedés is felgyorsul – és erre nagy szükség van, ugyanis bőven kell még tőke ahhoz, hogy elég megújuló energiát vessünk be a klímaváltozás hatásainak megelőzése érdekében.

2016 – a fordulat éve volt a magyarországi napelemek számára

Ezután a kis kitekintő után nézzük meg, hogy Magyarországon megfigyelhető volt-e az elmúlt években az a változás, amit a WEF az egész világra tekintve állapított meg.

A válasz pedig egy egyértelmű igen.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz 2016. december 31-ig lehetett benyújtani a KÁT rendszerhez való csatlakozási kérelmeket.

1 évvel korábban, 2015-ben a MEKH-nek mindössze 65 ilyen átviteli kérelmet kellett elbírálnia, később már több, mint 2000 érkezett hozzájuk.

Ebből tisztán látszik, hogy évről éve nagymértékben nőtt a napelemes háztartási kiserőművek száma hazánkban.

A MEKH ezt a hihetetlen érdeklődést Magyarország jó „fényviszonyaival” magyarázza: átlagosan ugyanis évi 1050-1200 napsütéses órával számolhatunk, ami alatt nagyjából 525-600 MWh villamos energiát képes egyetlen naperőmű termelni.

A későbbi években a fotovoltaikus kiserőművek népszerűsége rendületlenül nőtt tovább, olyannyira, hogy 2019-ben már szinte csak napelem rendszerekre ékeztek engedélykérelmek, más megújuló forrást hasznosítóra alig-alig.

Habár a koronavírus okozta visszaesés megtépázta a gazdaságot, még a 2020-as év sem volt képes leállítani a lakossági kivitelezéseket.

Mi az a KÁT rendszer?

Nézzük meg kicsit pontosabban, mi az a KÁT rendszer, ami korábban már több, mint 2000 embert vonzott magához.

A kötelező átvételi rendszerhez az csatlakozhat, aki nagyobb megújuló energiaforrásból, vagy hulladékból termel villamos energiát, amit így értékesíthet, jogszabály által meghatározva.

Értelemszerűen tehát a KÁT rendszer egy ösztönző program, amelynek célja, hogy elősegítse hazánkban a megújuló energiaforrásokból, így például a napenergiából származó áramtermelést, ezzel téve nem csak környezettudatosabbá, de gazdaságilag is hatékonyabbá az országot.

A kötelező átvételi rendszer viszont nem tart örökké, ezeknek a kedvezményeknek az időtartama szigorúan meg van határozva, és általában a befektetés megtérüléséig tart legfeljebb.

Mindemellett a napelem rendszer kiváló üzletnek ígérkezett sok magyar befektetőnek az elmúlt 4-5 évben, és remélhetőleg ez az invesztáló kedv nem múlik el egyhamar.

Mi az a KÁT rendszer?

Árajánlatkérés itt!

A Google is megmondta: a magyarok napelembe szeretnek fektetni

Van még egy bizonyíték arra, hogy a napelem elképesztő sebességgel tör előre Magyarországon: a világ legnagyobb internetes keresője szerint is a fotovoltaikus rendszer az egyik legnépszerűbb befektetési forma a magyarok számára.

A Google kimutatása egy egészen egyszerű adaton alapszik: megvizsgálták ugyanis, hogy Magyarországon milyen kifejezéseket írnak be a „befektetés” szó mellé a keresőbe.

Az eredményeket egy TOP 10-es listán közölték, aminek első helyeit az arany, az értékpapír, a szerver és a veterán autó foglalta el, de a 9. helyen megjelent a „napelem befektetés” kereső kifejezés is, ami mutatja, hogy hazánkban egyre többen látják meg az üzleti lehetőségeket a zöld energiában.

A napelem tehát egyértelműen a legnépszerűbb megújuló energiaforrás nálunk, amit tovább erősít a folyamatos árcsökkenés is.

A WEF kimutatásai szerint már csak egy-két évtized, és a fotovoltaikus rendszerek gyakorlatilag feleannyiba fognak kerülni, mint a szén vagy gáz alapú energiatermelés, ami egyértelműen a zöldebb világ felé mutat.

Mindig örömmel olvassuk azokat a híreket, melyek arról számolnak be, hogy hazánk komoly előrelépéseket tesz a bolygó megóvása és a hatékony energiafelhasználás érdekében.

Reméljük, hogy ez a tendencia továbbra is jellemző marad ránk, és az egész világra is, ennek köszönhetően pedig néhány évtized múlva egy környezet- és energiatudatosabb világban élhetünk.

Magyarország tehát kezd évről évre egyre jobban áttérni a napelem rendszerek használatára: már nem csak családi házakon láthatóak, hanem iskolák, parkok, kórházak is használnak napelemet.

Egy kis ország nagy lépései a környezettudatosság felé

Sokat írunk az USA és Kína nagy napelemes befektetéseiről, de ez még nem jelenti azt, hogy hazánkat elfelejtettük volna!

Sőt, igyekszünk sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni a hazai hírekre, csak hát nem mehettünk el az utóbbi hónapok rendkívüli, világjelentőségű eseményei mellett.

Értelemszerű, hogy a járvány okozta gazdasági stopot a napelem-szektor is megérezte, elvégre számos nagyobb projektet is halasztani kellett, ám ez nem jelenti azt, hogy kútba esett minden energiacél.

A lakossági telepítések folytak tovább, és az intézkedések lazulása után remélhetőleg a nagy beruházások is zavartalanul folynak tovább.

5 napelemes hír itthonról, amik meghatározóak voltak

Nézzünk meg az elmúlt évekből 5 olyan hírt, ami világosan mutatja: Magyarország is egyre zöldebbé válik!

Mind többen ismerik fel, hogy a megújuló energiaforrások, és köztük a napenergia mekkora lehetőséget jelent nem csak anyagi szempontból, de a természet megóvásának szemszögéből is.

Lássuk, hogyan nőtt a fotovoltaikus rendszerek népszerűsége Magyarországon, és vizsgáljuk meg, milyen ütemben folytatódhat ez tovább a jövőben!

Árajánlatkérés itt!

Szent Margit Kórház

Szent Margit Kórház

Forrás: szentmargitkorhaz.hu

Öröm látni, hogy a közintézmények energetikai korszerűsítése egyre nagyobb mértékben jelenik meg hazánkban.

Iskolák, óvodák, idősotthonok nyernek folyamatosan pályázatokat, hogy a megújuló energiaforrásokba fektethessenek, és így ne csak óriási összegeket spóroljanak meg az energiaköltségeken keresztül, de környezetvédelmi szempontból is nagyot léphessenek előre.

Az óbudai Szent Margit Kórház egy újabb mérföldkő ezen a területen, ugyanis a pályázatoknak köszönhetően uniós forrásból 780db napelemet tudtak üzembe helyezni az épületen.

A 214 kW-os teljesítmény, amit a fotovoltaikus rendszer biztosít, a számítások szerint nem kevesebb, mint 8 millió forint megtakarítást jelent majd a kórháznak évente.

Egy olyan fontos intézmény esetében, ahol a szó szoros értelmében is létszükséglet az energia biztosítása, kifejezetten jelentőségteljes esemény a napelemek üzembe helyezése.

Városháza park

A Deák Ferenc tér mindig is a város egyik központjának számított, már csak a metróvonalak találkozása miatt is: és most közvetlenül mellette az egyik legzöldebb szabadidőpark nyílt meg.

Jobb helyet nem is találhattak volna, hiszen épp egy ilyen nagy forgalmú területen van szükség az ilyen beruházásokra.

Minden évszakban van valamilyen rendezvény a Városháza parkban, és 2017-ben egy igazi pihenőszigetté változott a forgalmas fővárosunk szívében.

A parkot ellepték a gyönyörű díszfák és a mobilkertek, amik a mikroklímát erősítik, ugyanis szűrik a zajt és a port, valamint a víz párolgását is segítik.

Ami viszont a mi szempontunkból kifejezetten érdekes, azok a Hello Wood által készített Hullámvonal fa installációk: ezek ugyanis összesen 14db USB portnak adnak helyet, amin keresztül bárki feltöltheti laptopját, telefonját, tabletjét teljesen ingyen!

Kell mondanom esetleg, hogy honnan származik az energia?

A háttérben a napelemek dolgoznak, hogy az első Pop Up pihenőparkunk ne csak kényelmes, de környezetbarát és így példamutató is legyen.

Napelempark a Katica tanyán

Napelempark a Katica tanyán

Forrás: katicatanya.hu

Távolodjuk el egy kicsit most a fővárostól, és menjünk Somogy megyébe, azon belül is Patca mellé, ahogy egy óriási, 12 hektáron elterülő élményközpont választotta magának a napfényből származó áramtermelést.

Ez mondjuk egészen testhezálló döntés volt a Katica tanya részéről, ami mindig is szem előtt tartotta a környezetvédelmet.

200 vendég számára elegendő szállás, az őket kiszolgáló étterem, és több mint 70 kül- és beltéri játék – el tudjuk képzelni, mennyi energiába kerül ennek az élményközpontnak az üzemeltetése, és pontosan emiatt olyan elképesztő a hír, ami felröppent ezzel kapcsolatban.

A Katica tanya ugyanis az áramellátásának felét a napelemekből nyeri!

A 33 kW-os fotovoltaikus rendszer a domboldalon és a fejőhely tetején található, és pontosan azt a környezettudatosságot szimbolizálja, ami a tanya számára mindig is a legfontosabb volt.

Itt csupa olyan eszköz található, ami nem igényel energiát, vagy ha mégis, akkor azt mind maguk termelik meg a tanyán: az ő céljuk nem is annyira a spórolás, mint inkább a bolygó megőrzése az unokáink számára.

Árajánlatkérés itt!

500 milliárd forint a napelembe

Óriási hírnek számított, hogy a magyar gazdaságnak is nagy lökést fog adni a közeljövőben a fotovoltaikus energia.

Az adatok szerint volt olyan év, amikor összesen 1350 megawatt kapacitásnak megfelelő napelem rendszer létesítésére nyújtották be az igényeket, ami hatalmas piaci változást jelentett, és ez a szám azóta is csak nő.

Közel 2500 kérelem érkezett akkor, a közel 500 milliárd forintnyi projekt pedig egészen biztos, hogy új szintre emelte a napelemek helyzetét Magyarországon.

A becslések szerint ennek az elképesztő összegnek a 40%-a fog az import miatt külföldre kerülni, a maradék azonban a kivitelezéssel, és plusz kiegészítő eszközök megvásárlásával hazánkban fog maradni, ezzel élénkítve a gazdaságunkat.

Ki tudja, hány kérelmet fogadnak el, és ezek közül mennyi valósul meg a gyakorlatban is – de minél több ehhez hasonló hírről tudunk beszámolni, mi annál elégedettebbek vagyunk.

Brüsszel igent mondott a zöldenergia programunkra

Az utolsó kiemelt hírünk pedig, hogy az Európai Bizottság elfogadta a megújuló villamos energia termelést támogató kezdeményezésünket, ami a jövőben 45 milliárd forinttal fogja a megújuló energiaforrások használatát ösztönözni évente.

Miért kellett a jóváhagyásra várni?

Mert az Unió szabályai szerint minden ilyen állami támogatási programot át kell vizsgálni, hogy megfeleljenek az ide vonatkozó előírásoknak, hiszen így biztosítható az európai piac stabilitása.

Persze nem kellett nagyon a negatív választól tartani, hiszen az Európai Unió is kitűzte maga elé a célt, hogy 2020-ra az energiafogyasztásának 20%-át megújuló energiaforrásokból biztosítsa.

Ha azt nézzük, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rekordmennyiségű, 2500 körüli kérelmet dolgozott fel 2017. június végén, akkor láthatjuk, hogy milyen nagy jelentősége van hazánkban a zöldenergia támogatásának.

Természetesen az óriási beruházásokra fel kell készülni hálózati oldalról is, hiszen mindezt a növekedést feldolgozni nem egy egyszerű folyamat.

Magyarország zöldebbé válik

Az imént bemutatott 5 hírt egyaránt hívhatja valaki lelkesítőnek, de akár kevésnek is – és valószínűleg mindkettő igaz.

Azért elmondom, hogy milyennek találjuk mi ezeket: biztatónak.

Lassan az egész világ felismeri, mennyire létfontosságú az ember számára, hogy a megújuló energiaforrások felé forduljon.

Nem csak a gazdaság múlik ezen, de maga az életünk is, hiszen a bolygó felemésztésével valójában nem csak a természetet pusztítjuk el, hanem önmagunkat is.

Megkésve kezdődött el a változás?

Igen.

De mégsem vagyunk lemaradva semmivel, és aki most úgy dönt, a napenergia felé fordul, még tehet egy hatalmas lépést a zöldebb, és élhetőbb jövő felé.

Olvasd hát el hazai témájú cikkeinket, melyekből folyamatosan frissekkel jelentkezünk, és ha Te is úgy döntesz, hogy akár környezettudatosságból, akár spórolási szándékkal, de napelem rendszer szeretnél, akkor töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat minél hamarabb!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon


Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet


Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak

Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak


Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve

Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve


Fordulat előtt áll a MOL?

Fordulat előtt áll a MOL?


Minden területen megjelenik a napelem hazánkban

Minden területen megjelenik a napelem hazánkban


Környezettudatos szórakozás? Naná!

Környezettudatos szórakozás? Naná!


Annyi a napelem itthon, hogy fejleszteni kell a hálózatot – és még csak most épül az egyik legnagyobb naperőművünk!

Annyi a napelem itthon, hogy fejleszteni kell a hálózatot – és még csak most épül az egyik legnagyobb naperőművünk!


Az utóbbi idők legkomolyabb hazai napelem telepítései

Az utóbbi idők legkomolyabb hazai napelem telepítései


Mi a helyzet a magyar napelemes burkolattal?

Mi a helyzet a magyar napelemes burkolattal?


Napelemes kukorica

Kórházak a napenergia útján


A magyar napelemes autó a 3. legjobb Európában 2018-ban

A magyar napelemes autó a 3. legjobb Európában 2018-ban


Eddig nem voltunk erősek megújulókból – de Magyarország most behozza a lemaradást

Eddig nem voltunk erősek megújulókból – de Magyarország most behozza a lemaradást


Több 10 millió forintot spórol minden évben Kiskunfélegyháza a napelemeivel

Több 10 millió forintot spórol minden évben Kiskunfélegyháza a napelemeivel


Annyi a naperőmű itthon, hogy megint előkerült a napelem adó kérdése – de most sem kell félni

Annyi a naperőmű itthon, hogy megint előkerült a napelem adó kérdése – de most sem kell félni


2018 eredményei, és 2019 napelemes tervei

2018 eredményei, és 2019 napelemes tervei


Elkészült a lista, hogy mit kell tennie a zöld energiáért Magyarországnak

Elkészült a lista, hogy mit kell tennie a zöld energiáért Magyarországnak


Szentendre a nemzetközi napelemes-ház építő verseny 2019-es állomásának rendezője

Szentendre a nemzetközi napelemes-ház építő verseny 2019-es állomásának rendezője


Hol tart Magyarország a napelemes beruházásokkal?

Hol tart Magyarország a napelemes beruházásokkal?


Környezetbarát energia – már az önkormányzatok számára is egyre csábítóbb

Környezetbarát energia – már az önkormányzatok számára is egyre csábítóbb


Kórházak a napenergia útján

Kórházak a napenergia útján


A közeljövőben tovább csökkenhet a napelemes rendszerek ára – tarts Te is lépést az újdonságokkal!

A közeljövőben tovább csökkenhet a napelemes rendszerek ára – tarts Te is lépést az újdonságokkal!


Dunántúli projektek – fejleszt az ország nyugati fele is

Dunántúli projektek – fejleszt az ország nyugati fele is


2019 áprilisában rekord dőlt a napenergia-termelésben

2019 áprilisában rekord dőlt a napenergia-termelésben


Májusban elfogadták: június közepén új állami napelem-pályázatok indulnak kis- és középvállalkozások számára 2019-ben

Májusban elfogadták: június közepén új állami napelem-pályázatok indulnak kis- és középvállalkozások számára 2019-ben


Még az utolsó három hónapban sem volt megállás 2018-ban a napelem rendszerek telepítésében

Még az utolsó három hónapban sem volt megállás 2018-ban a napelem rendszerek telepítésében


Sem a hazai, sem pedig a külföldi tőke nem tétlen hazánkban

Sem a hazai, sem pedig a külföldi tőke nem tétlen hazánkban


Pályázattal és anélkül is egyre csak terjed a napelem Magyarországon

Pályázattal és anélkül is egyre csak terjed a napelem Magyarországon


Önfenntartó kecskefarm és megvalósult álmok

Önfenntartó kecskefarm és megvalósult álmok


10.754 új naperőmű az országban és ebből 8.902 a magyar családoké!

10.754 új naperőmű az országban és ebből 8.902 a magyar családoké!


Napelemes robotkutya, és a bővülő erőműpark

Napelemes robotkutya, és a bővülő erőműpark


Továbbra is a napelem rendszer az egyik legjobb költségcsökkentő, de önmagában vajon elegendő?

Továbbra is a napelem rendszer az egyik legjobb költségcsökkentő, de önmagában vajon elegendő?


Ismét rekordot döntött a hazai napenergia

Ismét rekordot döntött a hazai napenergia


Szupermodern iskola Miskolcon, és az első aktívház Pécsett

Szupermodern iskola Miskolcon, és az első aktívház Pécsett


Hogyan lehet kisebb vállalkozásod ökológiai lábnyoma?

Hogyan lehet kisebb vállalkozásod ökológiai lábnyoma?


Napelemes Európa-csúcs Győrben, és a nógrádi óriás

Napelemes Európa-csúcs Győrben, és a nógrádi óriás


15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed

15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed


9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia

9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia


Napelemek társasházakra: jobban megéri, mint gondolnánk?

Napelemek társasházakra: jobban megéri, mint gondolnánk?


Féltsük az időjárástól a napelemeket?

Féltsük az időjárástól a napelemeket?


Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten

Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten


Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt

Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt


Megtízszereződött Magyarországon a napelemek beépített kapacitása az elmúlt 5 évben

2015 óta, mondhatni, ugrásszerűen megnőtt a Magyarországi napelemes kapacitás. Ebben mind a lakosság, mind a nagyberuházók jelentősen rész vettek, és vesznek a mai napig.

Megtízszereződött Magyarországon a napelemek beépített kapacitása az elmúlt 5 évben


Óriási figyelem összpontosul a napelemekre – a kormány is ezzel tervez

Az energetikai helyzet miatt a napelemekre nagyobb figyelem összpontosul, mint eddig bármikor. A kormány is komolyan tervez vele, 2030-ra jelentős változások várhatók.

Óriási figyelem összpontosul a napelemekre – a kormány is ezzel tervez


Beköszönthet újra a napelemek aranykora? (Meddig kell még várni, hogy újra visszatáplálhassunk?)

Az elmúlt időszak nem várt fordulatokat hozott a napelem rendszerek terén, melyet sokan negatívan éltek meg, de a napelemek következő aranykorára nem kell sokat várni!

Beköszönthet újra a napelemek aranykora?


2023 februárjában történelmi csúcsot döntöttek a hazai napelemek

2023 februárjában olyasmi történt, ami eddig még soha: a hazai naperőművek több energiát termeltek, mint a Paksi Atomerőmű! Hogyan jöhetett össze ez a kiemelkedő rekord?

2023 februárjában történelmi csúcsot döntöttek a hazai napelemek


Már kopogtat az ajtón a napelem rendszerek betáplálásának engedélyeztetése

Fontos hír érkezett: ősszel megkezdődik a napelem rendszerek betáplálásának újbóli engedélyeztetése a központi hálózatba, ami egy rendkívül pozitív fordulat a piac számára!

Már kopogtat az ajtón a napelem rendszerek betáplálásának engedélyeztetése


Még több napelem Budapesten: 150 helyett 1500 megawattos napelemes kapacitást tervez a fővárosi önkormányzat

A fővárosi önkormányzat a meglévő 150 megawattos napelemes energiakapacitást 1500 megawattra szeretné emelni. Összegyűjtöttünk mindent a kitűzött célokról!

150 helyett 1500 MW-os napelemes kapacitást tervez a főváros


Egyre több magyar gondolja: egy napelem rendszer elsőbbséget élvez egy ház szépségével szemben

Ha egy ház fejlesztése a téma, akkor több minden szóba jöhet, de a trendek rámutatnak: a napelem rendszerekhez hasonló lehetőségek foglalkoztatják most az embereket!

A magyarok már tudják: a napelem rendszer fontosabb, mint a külcsín!


Új napelempark épül Magyarországon – neked is érdemes lenne napelemekbe fektetned?

Az ország második legnagyobb napelemparkja kezdheti meg a termelést idén nyáron. Érdemes magánszemélyként is befektetned a jelenlegi helyzetben?

Új napelempark épül itthon – neked is érdemes napelembe fektetned?


Napelemes újhullám: ősszel feloldják a csatlakozási tilalmat

Nagy rohamra számítanak ősszel a napelem piacon a csatlakozási tilalom feloldása miatt. Itt megtudhatod, miért nem szabad késlekedni, ha napelem-telepítésről van szó!

Napelemes újhullám: ősszel feloldják a csatlakozási tilalmat


A napelem STOP végnapjai: 4 ok, ami miatt muszáj, hogy hamarosan véget érjen a csatlakozási tilalom

Továbbra is életben van a napelem rendszerek teljes csatlakozási korlátozása, ez azonban komoly hatással van a gazdaságra. Vajon van kiút ebből a csapdából?

A napelem STOP végnapjai: 4 ok, ami miatt muszáj, hogy hamarosan véget érjen a csatlakozási tilalom


Érdemes még várni egy napelem rendszer beruházásának megkezdésére?

2024. január 1-je az a dátum, mikor bevezetik a bruttó elszámolási rendszert, és emiatt sokan várnak a napelemes beruházások megkezdésével. De biztos, ez a jó stratégia?

Érdemes még várni egy napelem rendszer beruházásának megkezdésére?


Jól járhatnak azok a vállalkozások, akik most fektetnek napelemekbe!

Vállalkozásod villanyszámláját csökkentenéd, de túl bizonytalan a jelenlegi helyzet? Megmutatjuk, hogy céged számára miért a napelem a legjobb választás még most is!

Jól járhatnak azok a vállalkozások, akik most fektetnek napelemekbe!


Úton az energiafüggetlenség felé – növekszik a magyar napelemes piac kapacitása

Mozgolódik a napelemes piac, megvalósulni látszik a kapacitás növekedése. Mit is jelent ez pontosan? Mikorra valósulhat meg? Tudj meg többet a témáról!

Úton az energiafüggetlenség felé – növekszik a magyar napelemes piac kapacitása


A hazai napelem piac újra elstartol? – Frissítések a pályázatokban

A napelem pályázatokkal kapcsolatos könnyítések mindenképp annak a jelei, hogy lassan vége az iparágat jellemző kétes időszaknak. Miért bizakodhatunk a jövőt illetően?

A hazai napelem piac újra elstartol? – Frissítések a pályázatokban


A napelemek új hajnala – Új fejezet kezdődik a pályázatokban

Egyértelműen mutatnak arra jelek, hogy a magyar napelemes piac helyzete javulni fog a közeljövőben. De pontosan miből is látható ez? Nézzük meg most együtt!

A napelemek új hajnala – Új fejezet kezdődik a pályázatokban


Fellendülhet végre a napelemek piaca?  Ezek a jelek erre utalnak!

Nem volt egyszerű időszaka a hazai napelemes piacnak – de lehet, hogy ez a közeljövőben változik majd? Úgy tűnik, igen: megmutatjuk, pontosan miben is látjuk ezt!

Fellendülhet végre a napelemek piaca?  Ezek a jelek erre utalnak!


Napelem piac – A rossz hírek lavinája közepette sokan észre sem veszik: most érdemes igazán beruházni

Sok negatív hatás sújtotta a napelem piacot az utóbbi évben, de aki figyel, az tudja: a lehetőség most is adott azok számára, akik lecsapnak rá. De sietni azért nem árt!

Napelem piac – Amit a rossz hírek mögött látnod kell!


Napelemes növekedési rekord: fél év alatt akkora bővülés, mint a teljes 2022-es évben!

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, a csatlakozási korlátozás ellenére 2023 első félévében rekord dőlt a napelem telepítésekben! Érdekel, mi a magyarázat a jelenségre?

Rekord: fél év alatt települt annyi napelem, mint 2022-ben


Tényleg feloldásra kerül a csatlakozási stop? – Íme minden infó, amit eddig tudni lehet!

Igazak a fejlemények, amik a korlátozások feloldását taglalják?Bízhatunk abban, hogy minden visszakerül a régi kerékvágásba? Cikkünkben mindent összeszedtünk, amit érdemes tudni!

Tényleg feloldásra kerül a csatlakozási stop?


Napelemes parkolók és energiaközösségek Magyarországon: Te hallottál már erről a két új napelemes tervezetről? – Erre számíthat a napelempiac a közeljövőben!

Jönnek a napelemekkel felszerelt parkolók? Megjelenhetnek az energiaközösségek? Két új napelemes tervezet került a köztudatba, ami hatalmas változásokat hozhat a napelempiacon!

Napelemes parkolók és energiaközösségek Magyarországon?


Most már biztos: Érkezik a havi szaldó elszámolás és megszűnik a csatlakozási stop a napelemeknél!

Felváltja az éves szaldót a havi szaldó elszámolás? Véget ér a csatlakozási stop? Cikkünkben összeszedtünk mindent, amit tudnod kell a hivatalos közleményekről!

Érkezik a havi szaldó elszámolás! Vége a csatlakozási stopnak!


A napelemek jövője Magyarországon: amiről a nagy pánikban elfelejtenek beszélni

Rengeteg negatív hír robbant be a napelemekkel kapcsolatban, ami miatt sokan nem mernek most beruházni. De biztos, hogy megéri ezek miatt elodázni a döntést?

A napelemek jövője Magyarországon: amiről senki sem beszél


Az új feltételekkel is megtérülő lehet egy napelem rendszer? Egyelőre úgy tűnik, hogy igen!

A szaldó elszámolás nagyon fontos változás előtt áll: éves ciklus helyett havi rendszerre kell áttérni. Vajon mindez hatással lesz a rendszerek megtérülésére?

Az új feltételekkel is megtérülő lehet egy napelem rendszer? Egyelőre úgy tűnik, hogy igen!


Végre itt vannak a friss rendeletek a napelemes elszámolásról!

Legutóbbi hivatalos bejelentésében több olyan könnyítésről is beszámolt a kormány, ami remek hírként szolgál a napelem tulajdonosok számára.

Végre itt vannak a friss rendeletek a napelemes elszámolásról


Totálisan megszűnt a bizonytalanság a napelem piacon? – Innen már a háztartásokon múlik!

A napelem piacra jellemző bizonytalanság végre eltűnt, újra számításba jöhet azok számára, akik a tudatos befektetéseket keresik! Érdemes napelemben gondolkodni!

A napelem piac végre maga mögött tudhatja a bizonytalanságot!


A hibrid napelem rendszerek jelenthetik a biztos megtérülést az új elszámolási rendszerben?

A bruttó elszámolás frissen napvilágot látott tarifái alapjaiban formálhatják át a napelemek megtérülését. Megoldás lehet erre a hibrid napelem rendszer?

Hibrid napelem rendszerek és az újfajta elszámolás


Tényleg van valódi ok a pánikra az itthoni napelem piacon? Szerintünk csak a laikusok körében…

Bruttó elszámolás éves szaldó helyett? Ha te is megijedtél, ne tedd. Lehet, hogy félreértesz a napelemekkel kapcsolatban ezt-azt. Messze nincs minden veszve!

Hibrid napelem rendszerek és az újfajta elszámolás


Most már hivatalos: Itt a vége a betáplálási stopnak!

A napelemek betáplálási korlátozása, amely hatalmas zűrzavart okozott az egész napelem piacon, hivatalosan is megszűnik. Összeszedtünk mindent, amit tudnod kell!

Most már hivatalos: Itt a vége a betáplálási stopnak!


Itt az új pályázat! A napelem piac már felkészült a jövőre – És Te tartod a lépést?

Az új elszámolási rendszer miatt sosem volt még ennyire érdemes akkumulátoros napelem rendszerben gondolkodni! Az új támogatás segíthet a háztartásoknak!

Itt az új pályázat! A napelem piac már felkészült a jövőre


Új napenergia-program: miként lesz 2024 a többségnek előnyös, és hogyan alakulhat a jövőbeni megtérülésünk?

Hogyan alakul mostantól a megtérülés a napelemeseknél Magyarországon? Jobban járunk-e, és ha igen, mennyivel 2024-től? Ismerd meg a részleteket!

Hogyan alakul mostantól a megtérülés a napelemeseknél Magyarországon? Jobban járunk-e, és ha igen, mennyivel 2024-től? Ismerd meg a részleteket!


A nagyvállalatok már tudják: a napelem rendszerek jelentik a biztonságot! (És ezt az utat Te is követheted)

A nagyvállalati szektor már eddig is komoly lépéseket tett a napelem rendszeres fejlesztések irányába, és a jövőben tovább várható a tendencia erősödése.

A nagyvállalatok igent mondtak a napelem rendszerekre!


Még mindig nincs veszve a szaldó!? Talán nem tudsz róla, de neked sem biztos, hogy kötelező a bruttó elszámolás!

Ha már korábban is napelemet szerettél volna, elképzelhető, hogy neked sem kell még a bruttó elszámolás hatálya alá tartoznod! Mutatjuk a részleteket!

Napelemek szaldós elszámolással 2024 után is? Igen!


Balatoni éttermek napelemekkel: ők lehetnek még mindig az önerős napelem-beruházások nyertesei?

A balatoni éttermi szektor és a vendéglátósok még mindig tudnak profitálni abból, ami a lakossági felhasználóknak esetleg komoly fejfájást okoz!

Napelem a balatoni éttermünkön? Megérheti, akár önerőből is!