9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia

9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia

Kíváncsi vagy arra, mennyien választják a napelemeket kifejezetten környezetvédelmi okokból?

A legtöbbek számára a pénz a legfontosabb, de mint a saját kutatásunkból kiderült, nagyon sokaknak a természet megóvása is döntő szempont, amikor a megújuló energiaforrásokat választják.

De pontosan mennyien vannak ők?

És mit tudnak mesélni a döntésük hátteréről?

Ezeknek a kérdéseknek most végre utána tudtunk járni.

Számítunk az ügyfeleink véleményére

Büszkék vagyunk arra a szolgáltatásunk kapcsán, hogy folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a már meglévő ügyfeleinkkel is.

Rengetegen panaszkodnak manapság arra, hogy a cég, akivel napelem rendszert kiviteleztetnek, az egyik napról a másikra teljesen eltűnik – mi viszont már évek óta folyamatosan elérhetőek vagyunk.

Sőt, mivel garanciát vállalunk a kivitelezésre, ezért rendszeres helyszíni ellenőrzéseket is tartunk az általunk telepített napelem rendszereknél, hogy minden tökéletesen működik-e – ez az egyik legkézzelfoghatóbb példa arra, hogy mennyire nem engedjük el ügyfeleink kezét.

Egy másik példa pedig az, hogy folyamatosan számítunk a visszajelzésekre a napelem tulajdonosok részéről, hiszen ezeknek köszönhetően tudunk mi is tovább fejlődni.

Nemrég például készítettünk egy kérdőívet, ami igen komoly kérdésekre adott választ.

Árajánlatkérés itt!

Miről szólt a napelemes kérdőívünk?

Miről szólt a napelemes kérdőívünk?

Több más kérdés mellett arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon mi motiválta azokat, akik napelem rendszert telepíttettek az otthonukra.

Vajon mit tartottak fontosnak?

Voltak persze feltételezéseink, így például sejtettük, hogy a nagy többség elsősorban megtérülő anyagi befektetésként gondol a napelemekre.

Ami viszont érdekes volt, hogy a válaszadók közel negyede elsősorban a környezetvédelemre hivatkozott, amikor a motivációiról kérdeztük.

24,51%-nak a környezet a legfontosabb

Abszolút úgy tettük fel a kérdést a kérdőívben, hogy azzal lehetőleg semmiféle módon ne befolyásoljuk a válaszokat:

„Miért döntött úgy, hogy napelem rendszert telepíttet az otthonára? Mi volt a fő motivációja?”

Néhány nap alatt összesen 253 választ kaptunk, amiből megnéztük, hogy hányan nevezték meg első helyen a környezetvédelmet, majd azt, hogy mennyien említették meg, ha nem is legfontosabb motivációs erőként, de legalább befolyásoló tényezőként.

Az eredmények:

  • 24,51% mondta azt, hogy a környezetvédelem elődleges szempont volt,
  • további 19,76% nyilatkozott úgy, hogy a környezetvédelem is szerepet játszott a döntésben,
  • a maradék 55,73% viszont nem említett meg ilyesmit a válaszában.

Mint már írtam, sejteni lehetett, hogy az anyagi szempontok a legfontosabbak, hiszen ki fektetne komoly pénzeket valami olyanba, ami soha nem hozza be az árát?

Ami viszont érdekes, hogy közel minden 4. napelem tulajdonos elsősorban a környezetvédelmet tartotta szem előtt, amikor döntést hozott.

De ne csak számokat nézzünk: hallgassunk meg néhány véleményt!

9 idézet azoktól, akiknek a környezetvédelem volt a legfontosabb

9 idézet azoktól, akiknek a környezetvédelem volt a legfontosabb

Több száz válasz közül emeltük ki a most következő kilencet, amik tökéletesen megfogalmazzák, milyennek is látják a napelemeket azok, akiknek a zöld energia a legfontosabb.

Név nélkül osztjuk most meg ezeket, de aki elolvassa, abban kétség sem merülhet fel azt illetően, hogy ezek valódi, hús-vér emberek véleményei.

Tehát a kérdés az volt, hogy mi motiválta őket napelem rendszer telepítésére.

És a válaszok:

„Elsődlegesen a környezettudatosság miatt választottunk megújuló energiaforrást. Mivel korszerűsíteni kellett a fűtésünket így erre esett a választás. Ezzel az egész háztartásunk energiaellátását is megoldottuk s ez került a legkevesebbe.”

„Környezet védelme elsősorban, pénzügyi befektetés másodsorban.”

„A családunk a lehetőségeinkhez mérten igyekszik a zöld gondolkodás szerint élni. Ez is egy lépcsőfok volt. Évek óta terveztük és gyűjtöttünk rá.  Hosszútávon természetesen spórolást is szerettünk volna a rezsinkből.”

„Környezetkímélés, “zöld” beállítottság, és hiszek abban is, hogy pénzt takarítok meg hosszabb távon”

„Környezetkímélés, elkötelezett híve vagyok a megújuló energiáknak. És nem utolsó sorban jelentős anyagi megtakarításra is számítok/számítottam.”

„A környezet védelme. Ha kicsivel is de hozzájárulni a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.”

„Környezetbarát befektetés, aminek anyagi haszna közvetlenül nálunk jelentkezik.”

„Környezetvédelmi okok álltak eredetileg mögötte, de mire a megvalósításig eljutottunk már anyagilag is vonzó megoldás lett.”

Bolygónk védelméről nem csak beszélnünk kell és aggódni miatta, hanem tenni is érte.  Ez egy pici tett, de ráadásul nagyon megéri.”

Árajánlatkérés itt!

+1 idézet, ami megmutatja, hogy a kellemes együtt jár a hasznossal

+1 idézet, ami megmutatja, hogy a kellemes együtt jár a hasznossal

Már a fenti 9 vélemény jó néhány darabja megmutatta, hogy az anyagi haszon, és a természet megóvása a napelemek esetében kéz a kézben jár, van azonban még egy, ami ezt még pontosabban fogalmazza meg.

Hogy ezt miért nem az előbbiekkel egy csoportban említettük meg?

Mert azok abból a 24,51%-ból kerültek ki, akik első helyen említették meg a környezetvédelmet – a most következő viszont azok közé tartozik, akiknél második helyen szerepelt a zöld gondolkodás.

„1, Egyszerű matek: a napelem rendszer infra sötétsugárzókkal együtt olcsóbb a gázfűtés kiépítésénél, további havi gázszámlák nélkül.
2, Környezettudatos emberként fontos, hogy úgy éljek minőségi életet, hogy a legkevesebbet ártsak vele.”

A válaszadó 2 pontban tökéletesen fogalmazta meg a napelemek legnagyobb előnyeit, és úgy érezzük, ehhez már sokat nem is kell hozzátenni.

Számodra is fontos a környezet? Válj Te is napelem tulajdonossá!

Számodra is fontos a környezet? Válj Te is napelem tulajdonossá!

Elolvashattál most 10 véleményt a napelemekkel kapcsolatban, ami megmutatta, miért is ez a legzöldebb megoldás, amit ma választhatsz.

A következő kérdés az, hogy Te készen állsz a napelemekkel tenni a zöldebb jövőért?

Akár a természet megóvása, akár a villanyszámla mentes élet motivál, az biztos, hogy magadnak, a családodnak és a bolygódnak is jót teszel, ha a napelem rendszereket választod.

Kérj tőlünk árajánlatot, és segítünk napelem tulajdonossá válni.

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.