Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt

Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt

Az újdonságok megismerésénél már csak az új dolgok feltalálása jobb, nem igaz?

Ha van valami, ami az emberiséget előre lendítette a barlangban lakástól a mai high-tech készülékekig, akkor az a folyamatosan munkálkodó, soha meg nem álló elme.

Számtalan olyan feltaláló volt a történelem során, akiknek a nevét sem ismerjük, mégis hozzájárultak ahhoz, hogy ma ott tartsunk, ahol.

A nagy feltalálók kultusza valamikor a 18. század végén kezdődött, és a mai napig tart, olyan zseniális elmékkel ajándékozva meg minket, mint Nikola Tesla, Thomas Edison, Alexander Graham Bell, Jedlik Ányos, vagy éppen Elon Musk, hogy kortársat is említsünk.

Ezek a ragyogó elmék számtalan technológiai újítással járultak hozzá egyetemes tudásunkhoz, fejlődésünkhöz, és szellemi örököseik ma is ezen dolgoznak.

A napelemeket is olyan kiváló koponyáknak köszönhetjük, mint Alexandre Edmond Becquerel, vagy éppen Charles Fritts, és bár maga a technológia mára már kiforrottnak mondható, azért bukkannak még elő fejlesztések.

Az MVM által megrendezett Edison verseny is az újítókat, az innovatív energetikai fejlesztéseket igyekszik támogatni, és a 2020-as dobogósok közt napelemekkel kapcsolatos startup is található!

Az MVM Edison célja

Az MVM Edison célja

Az MVM Edison egy olyan verseny (pályázat), melyet a cégcsoport kifejezetten az olyan startupok, vállalkozások, vagy éppen feltalálók, sőt, diákok részére hozott létre, akik az energetikával kapcsolatban törekednek újításokra.

A vállalat így kíván támogatni minden olyan innovációt, melyek akár a jelen, akár a jövő energiatermelését, felhasználását tehetik hatékonyabbá, egyszerűbbé.

Ezen felül olyan találmányokat, kezdeményezéseket keresnek, melyek valós, minden nap velünk lévő problémákra adnak megoldást, könnyebbé tehetik az életünket.

A versenyt évről évre meghirdetik, és a sok száz pályázó közül mindig igyekeznek olyanokat kiválasztani és támogatni, akik ezeket az értékeket szem előtt tartva dolgoznak új megoldásokon, újító technológiákon.

2020-ban a három dobogós versenyző között találunk közlekedési, pénzügyi, illetve energetikai törekvést is, ez utóbbi pedig szoros összefüggésben van a napelemekkel és a megújuló energiával való gazdálkodással.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Az arany, és az ezüst érem

Az arany, és az ezüst érem

Mindenképpen érdemes szót ejtenünk a dobogó első és második helyét elnyerő versenyzőkről, hiszen mindkettő ötletes és hasznos a maga módján, a jövőben pedig hatással lehetnek a mindennapi életünkre.

Az aranyérmet a Rollin Technologies elnevezésű startup nyerte, akik a városokban használatos, közösségi villanyrollereket gondolták tovább.

Találmányuk lényege, hogy segítsék a rollereket bérbeadó cégeket abban, hogy optimalizálni tudják a járművek töltési költségeit és struktúrájukat.

A találmány lényege, hogy vezeték nélküli, indukciós elven működő töltőállomásokat, úgynevezett dokkolókat hoznak létre, melyek azonnal elkezdik tölteni az elektromos rollereket, így a következő használó már egy töltött járgányt vehet igénybe.

Ezen kívül a kormányok fertőtlenítésében is sok változást hozhatnak az új állomások.

Ha ez hozzájárul ahhoz, hogy rendezettebben és szervezettebben használja eztán a közösség a kétkerekűket, akkor csak szurkolni lehet e remek találmánynak!

Az ezüstérmet pedig a PiggiBanx elnevezésű projekt kapta, akik a fiatalok, különösen a 18 év alattiak pénzügyeit, megtakarítását igyekeznek segíteni.

A kifejlesztett applikáció amellett, hogy pénzügyi takarékosságra, megfontoltságra sarkallja az ifjakat, még az energia- és környezettudatosságot is szem előtt tartja, hiszen ez is a jövő generációinak egyik nagy feladata.

A dobogó harmadik fokán

A dobogó harmadik fokán

A harmadik helyezést A Solar DAO elnevezésű startup zsebelte be, akik igen érdekes kezdeményezéssel álltak elő, mondhatni, hazánkban elsőként.

A DAO egy mozaikszó, ami magyarra fordítva decentralizált önműködő szervezetet jelent, és blockchain technológiával, azaz megosztott adatbázisokkal teszi lehetővé, hogy a megújuló energia-termelő egységek, beruházók, projektek egymásra találjanak, egymással kommunikálhassanak.

Sőt, amellett, hogy az adatmegosztás révén a termelés és a leadás is gazdaságosabbá válhat, zöldenergia-termelő közösségek jöhetnek létre a segítségével.

Akárcsak a korábbi, közösségi finanszírozó oldalak esetében, úgy itt a beruházók társfinanszírozással létesíthetnek majd a jövőben napelemparkokat.

Míg egy hagyományos beruházás esetén egyetlen cég rendelkezik a napelemek termelte energiával, addig itt a közösségre helyeződik a hangsúly.

Vagyis az ezen a hálózaton keresztül létrehozott naperőműveket a finanszírozók közösen kezelik, ezen kívül a program a felhasználásban és az energiagazdálkodásban is segít a tagoknak.

Jelenleg ehhez hasonló, közösségi energiagazdálkodást segítő platform még nincs, a kezdeményezés teljesen új, és a készítők reményei szerint rengeteget fog segíteni a zöldenergia térhódításában, a karbonsemlegesség megközelítésében.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Polgárként is van mit tenni

Polgárként is van mit tenni

Mivel a Solar DAO beruházókra, vállalkozásokra van fejlesztve, így átlagos polgárként csupán közvetetten fogjuk hasznát látni, azonban ha maga a platform tovább lendítené a cégek hajlandóságát a napelemek használatára, azzal mindenki csak nyerne.

Így is egyre több vállalkozás, közhasznú szervezet, intézmény kötelezi el magát a napenergia mellett, hogy ezzel is csökkentsék a károsanyag-kibocsájtást, azonban mindezt közösségi alapokra szervezve különösen hatékonnyá lehetne tenni a termelést.

Talán egyszer egy nap a civilek számára is elkészül valami hasonló, mondjuk, mikor nagyban már tökéletesen működik.

De addig is, minden lehetőség adott ahhoz, hogy bárki belevághasson a saját maga „mini erőművébe”, házi napelem rendszer telepítésével.

Ha úgy gondolod, hogy nem érdemes ölbe tett kézzel várni, amíg a vállalatok, hatóságok mindent megoldjanak, és utána már csak tiszta energia keringjen a rendszerben, Te is tehetsz az ügyért!

Kérd személyre szabott árajánlatunkat napelemes rendszerre a jelentkező ív kitöltésével, és bizonyosodj meg róla, hogy a villanyszámla napelemekkel tökéletesen kiváltható!

Kérj tőlünk árajánlatot akár már most!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Békéscsabán nem csak épülnek, de már bővülnek is a napelemes rendszerek

Békéscsabán boldogan süt a nap a családi házakra. A napelemes rendszerek már bőszen termelik az energiát mindenkinek, akiknek mi telepítettünk!

Napelem rendszer Békéscsaba


Nagy napelem rendszer telepítések Egerben

Az egri háztartásokban már egyáltalán nem számít újdonságnak a napenergia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több háztetőn foglalják el a helyüket.

Napelem rendszer Eger


Tatabányán is egyre több a zöld háztartás. 2 példa a helyi napelem rendszer szerelésekre

A Komárom-Esztergom megyei Tatabányán egyre többen választják a megújuló energiát. A bányászváros egyre zöldebb!

Napelem rendszer Tatabánya


Napelemes rendszerek kerültek kivitelezésre Nagykanizsán

A nagykanizsai háztartásokban egyre elterjedtebb a megújuló energiafelhasználás. A napelemes rendszerek már egyáltalán nem számítanak újdonságnak Zala megyében.

Napelem rendszer Nagykanizsa


Veszprémben egyre több napelemes rendszer kerül kiépítésre

A veszprémi háztartások gondolnak a jövőjükre, így az áramot már napelemes rendszerekkel termelik. A megyeszékhelyen hódít a napenergia.

Napelem rendszer Veszprém


Komplett napelem rendszer kivitelezések Zalaegerszegen

Zalaegerszegen már nem csak a természet élvezi a napsütéses órák számát, hanem a felelősségteljes háztartások napelemes rendszerei is!

Napelem rendszer Zalaegerszeg


Szolnok lakosai a napelem telepítés mellett döntenek

Szolnok, ahol a környezettudatos életmódot napelem rendszerekkel is támogatják. Egyre több az olyan háztartás, ahol az elektromos energiát a napfényből nyerik.

Napelem rendszer Szolnok


Napelem rendszerek szerelése a soproni háztetőkre

A soproni lakosság a megújuló energiát részesíti előnyben. A napelemes rendszerek használata egyre népszerűbb.

Napelem rendszer Sopron


Komplett rendszer kiépítés és telepítés Érd háztartásaiban

Az érdi lakosok a napelemek mellett döntenek, ha energiatermelésről van szó. Egyre több az olyan háztartás ahol zöld energiát használnak a lakók.

Napelem rendszer Érd


Győrben és környékén nem hezitálnak, ha napelem rendszer kiépítésről van szó

Hagyományos és félcellás napelem rendszerek kerültek kiépítésre Győrben és környékén.

Napelem rendszer Győr


Egyre több napelem rendszert telepítenek Kecskeméten

Kecskeméten tudják, hogy ha napelemekről van szó, akkor csakis a minőségben lehet megbízni.

Napelem rendszer Kecskemét


Három nyíregyházi család, akik már boldog napelem tulajdonosok

A tudatos nyíregyházi családoknak már nem fáj a fejük a villanyszámla miatt. A megoldás a napelemekben rejlik.

Napelem rendszer Nyíregyháza


4 kW-os napelem rendszerek kiépítése Székesfehérváron

Egyre több háztartás használ megújuló energiát Székesfehérváron. A királyok városa a zöld energiát választja.

Napelem rendszer Székesfehérvár


Szombathely zöldül, avagy napelem telepítések a Vas megyei háztartásokra

A szombathelyi háztartások gondolnak a jövőjükre: az energiát már napelemekkel termelik.

Napelem rendszer Szombathely


Komplett napelem rendszerek telepítése, kiépítése Budapest különböző kerületeiben

Budapesten is teret hódít a megújuló energia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több ház tetején felbukkannak, hogy energiát termeljenek a lakóinak.

Napelem rendszer Budapest


Debrecenben is kiépítésre és telepítésre kerülnek a SHARP napelemek

Egyre többen választják a megújuló energiát Debrecenben. A Tiszántúlon is teret hódít a zöld energia!

Napelem rendszer Debrecen


Új napelemes rendszerek telepítése, szerelése, és meglévők bővítése Miskolcon

Miskolcon is teret hódít a megújuló energia. Egyre több napelemes rendszer kerül telepítésre a történelmi városban.

Napelem rendszer Miskolc


Pécsen is egyre több helyen telepítésre, kiépítésre kerülnek a napelemes rendszerek

Pécs lakói igent mondanak a zöld energiára! Egyre több háztartásban jelennek meg a napelemes rendszerek.

Napelem rendszer Pécs


A szegedi háztartások napelem rendszer telepítésébe, építésébe kezdtek

Szegeden is egyre többen válnak zöld családdá! A napelem rendszer már nem számít olyan kiváltságos dolognak, mint régen.

Napelem rendszer Szeged