Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Forrás: 24.hu

Rengeteg magyar falu csatlakozott azok körébe, akik napelemet használnak.

Azt már tudjuk jól, hogy itthon is egyre elterjedtebb a napelem rendszer telepítése, ezzel hozzájárulva a környezettudatossághoz.

Az Energiaklub azonban számon tartja ezeket a kivételes településeket, és minden évben díjazza is tevékenységüket.

Egyes falvak és községek szinte minden fontosabb intézményüket napkollektorokkal és napelemekkel szerelik fel, hogy ezzel jussanak gazdaságos, környezetbarát energiához.

Számos olyan díjazott település van, amiről érdemes beszélni.

Nézzünk meg néhány olyan esetet, ami még, ha nem is a legaktuálisabb, de megérdemel néhány szót.

A Napkorona Bajnokság győztesei

Napkorona bajnok minden évben az a település lehet, amely a lehető legnagyobb mértékben bízza a napenergiára az áramellátását.

A 2016-os győztes Újszilvás lett, és neve valóban a magyar, de a világ települései előtt is példaként kell, hogy álljon.

Az országban itt létesült először önkormányzati fejlesztésű napelempark, ráadásul a faluban működő fotovoltaikus rendszerek és kollektorok energiatermelése nagyjából 250 család egy éves fogyasztását váltja ki.

Ez az óriási eredmény méltán emelte Újszilvás Községet Napkorona Bajnokká.

Öröm azonban látni, hogy a verseny kifejezetten szoros volt, hiszen a második helyezett Nagypáli sem kis teljesítményt nyújtott az utóbbi év során.

Ma már szinte minden intézmény a Napból nyeri a szükséges energiát a településen, és az önkormányzat a jövőben sem szándékozik felhagyni a megújuló energiaforrásokra való átállással.

A legzöldebb településért folyó verseny mindkét győztese hatalmas jutalomban részesült, ami még egy óriási lökést jelent eddigi tevékenységüknek.

Újszilvás egy egész napkollektoros rendszert kapott, ösztönözve ezzel még több családot a napenergia alkalmazására.

Nagypáli díja pedig 100 négyzetméter tetőszigetelés volt, amivel még gazdaságosabbá tehetik a fűtést a falu épületeiben.

A Közbeszerzés zöldebben díjazottjai

Az európai kezdeményezésű Green-Proca, azaz Green Public Procurement projekt része a magyar Közbeszerzés zöldebben című verseny, melynek során azokat az önkormányzatokat díjazzák, melyek a legtöbbet tettek a szén-dioxid kibocsátás ellen hazánkban.

Az olyan kezdeményezések, mint az intézmények korszerűsítése, az energiatakarékos és hatékony berendezések beszerzése mind-mind a környezetvédelmet, és a fenntartható energiagazdálkodást szolgálják, amit a zsűri megfelelő pontszámokkal értékel.

A pontos számításokat követelő, mégis szubjektív döntés veszélye ebben az esetben szinte teljesen kizárható, hiszen az eredménybe beleszámítanak a hatékonyan elköltött pénzösszegek is.

Ajka városa nem csak kistelepülésként nyerte meg a versenyt, de abszolút győztesnek is őt hirdették ki, önkormányzatának kiemelkedő teljesítménye miatt.

4 kulcsfontosságú intézményének fejlesztésével elérte, hogy nem kevesebb, mint 110 tonnával kevesebb szén-dioxid kerüljön a levegőbe, és ezzel együtt 5 millió forinttal csökkentette az energiaköltségeit is.

De mielőtt még azt hinnénk, hogy ilyen mértékű környezettudatosságra csak vidéken van lehetőség, vegyük észre a díjazottak között Budapest XVIII. és III. kerületét is!

Pestszentlőrinc-Pestszentimre a 10 és 100 ezer fős települések kategóriájában ért el győzelmet a Kassa utcai Általános Iskola korszerűsítésével, melynek során napelemekkel és napkollektorokkal egyaránt működő, komplex rendszerrel szerelték fel az intézményt.

Óbuda-Békásmegyer szintén egy oktatási intézmény, a Pais Dezső Általános Iskola felújításával nyerte el a győztes nagytelepülésnek járó díjat.

A települések sikersorozata azonban itt nem áll meg, hiszen minden kategória díjazottja automatikusan kijut a nemzetközi versenyre.

A Green Public Procurement lényege

A Green Public Procurement lényege

Minden európai állam és önkormányzat komoly fogyasztói értékkel bír, és ezzel nagyobb hatalom van a kezében, mint gondolná.

Ha különleges befolyását arra tudja fordítani, hogy a város, az ország, a kontinens lakosságát a környezetbarát energiatermelés felé irányítsa, akkor hatalmas mértékben tud hozzájárulni a fenntartható energiagazdálkodáshoz.

Ez az, amit Green Public Procurementnek, vagyis Zöld Közbeszerzésnek nevezünk.

Bár ez elsősorban egy önkéntességen alapuló rendszer, mégis kulcsfontosságú az Európai Unió törekvései számára.

A cél, hogy erőforrások tekintetében modernizáljuk a kontinens energiafelhasználását, ezzel biztosítva a jövőt és a gazdasági fellendülést.

A helyi önkormányzatok hazánkban is komoly nyomást gyakorolhatnak egész tömegekre, hogy átvegyék ezt a gondolkodásmódot, és többek között napenergiával elégítsék ki energiaszükségleteiket.

Hogy mindez ne csak elmélet legyen, a Green Public Procurement több intézkedést is tett már.

A másik fontos cél a már helyes úton járó cégek és önkormányzatok jutalmazása, amit hazánkban az Energiaklub végez.

Az idei győztesek mind kiemelkedő eredményeket értek el a környezetvédelem és a gazdaságosság terén, ami példát mutat nem csak a többi településnek, de a magyar családoknak is.

Árajánlatkérés itt!

Vegyél példát a magyar településekről!

Napelem rendszer Murakeresztúron

A zöld közbeszerzés abszolút nyertese, Ajka önkormányzata már 5.000.000 forinttal kevesebbet költött energiára a befektetéseknek köszönhetően.

Másképp fogalmazva: egy város akár milliókat is kereshet azzal, ha alternatív, környezetbarát, folyamatosan megújuló energiagazdálkodási megoldást választ.

Akkor most képzeld el, mennyit jelenthet a fotovoltaikus rendszer a te családod számára!

Egy ilyen ügyben érdemes követni az önkormányzatok és nagyvállalatok példáját.

A fentebb felsoroltak a kézzel fogható bizonyítékai annak, hogy a napelem rendszerek rengeteg szempontból jelentenek hasznot nem csak az embereknek, de a természetnek és a gazdaságnak is.

És ebben a cikkben most nem távoli országok elérhetetlen példáit hoztuk el neked.

És, ha ez még nem győzött volna meg Téged, akkor olvasd el az alábbi sorokat, amiben elmeséljük Neked azt is, hogy melyik városunk kapcsolódik még szintén a napelem felhasználáshoz!

Magyar város lett a napenergia felhasználás úttörője

Magyar város lett a napenergia felhasználás úttörője

A mai világban egyre fontosabbá és fontosabbá válik, hogy áttérjünk az alternatív energiaforrások felhasználására.

Ez a folyamat mégis lassan indul be.

Évek óta szó van róla, hogy a klímaváltozás negatív hatásai miatt veszélybe került az emberiség jövője.

Mi kellhet ahhoz, hogy megálljt parancsoljunk ennek a folyamatnak, és megmentsük a természetet, és ezzel magunkat a biztos pusztulástól?

Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!

A megoldást az alcímben is megfogalmazott magatartás jelenti.

Azt mindenki tudja, hogy egy hétköznapi civil, de még egy nagy multi cég sem változtathatja meg a dolgok menetét egymaga.

Azonban ne felejtsük el, hogy sok kicsi sokra megy.

Nekünk annyit kell tennünk, hogy a saját környezetünkben odafigyelünk arra, hogy a lehető legkevésbé ártsunk a természetnek.

Mindig zárjuk el a csapot, a hulladékot szelektíven gyűjtsük, ne égessük a villanyt feleslegesen.

Ahol a közösség nagy része átveszi ezt az elvet, ott egy idő után komolyabb szintre tudnak majd lépni az emberek.

Magyarországon szerencsére több olyan város is akad, ami jó példával jár elől.

Ilyen szinten már komolyabb hatásokat tudunk kifejteni, mint egyénenként.

A szél-, víz- és napenergia felhasználása nagymértékben elősegítheti környezetvédő törekvéseinket.

Külön érdemes kiemelni a napenergiát, mivel elmondhatjuk, hogy manapság egyre könnyebben válik elérhetővé az energia ilyen formában történő megtermelése nem csak a cégek, de a magánemberek számára is.

Szerencsére hazánkban már több város, cég és magánszemély is felismerte ennek az ügynek a fontosságát, és a benne rejlő lehetőségeket.

Árajánlatkérés itt!

Kaposvár Európai Napenergia Díjas lett

Kaposvár Európai Napenergia Díjas lett

Forrás: kaposvarmost.hu

Somogy megye megyeszékhelye azzal érdemelte ki az Eurosolar (Megújuló Energiák Európai Egyesülete) díját, hogy Magyarország egyik éllovasának bizonyult a megújuló energia felhasználása, és a fenntartható fejlődés terén.

A város már 2014 óta elszántan és céltudatosan hajtja végre az ezzel kapcsolatos átfogó terveit.

Ekkor alapították meg ugyanis a Kaposvár Smart City 2050 programot.

Ennek a lényege, hogy a tervezet nevében is szereplő dátumig az egész település energiaellátását alternatív energiaforrásokból biztosítják, és teljesen leállnak a fosszilis források felhasználásával.

Már mostanra is óriási eredményeket tudhatnak magukénak, hiszen mindeddig 19 középületre telepítettek napelemeket.

Ez 900 kilowatt összteljesítményt jelent a városnak, ami segítségével 2 ezer tonnával csökkent a szén-dioxid kibocsátás éves szinten.

Kaposvár Európai Napenergia Díjas lett

Forrás: kaposvarmost.hu

Kaposvár sikerén is látszik, hogy miként kezd el növekedni a hatás mérete, ha saját magunk törjük a jeget, és mutatunk utat a többieknek.

Kaposvár ezzel nemzetközileg is a környezetvédelem nagykövete lett.

Persze az ilyen eredményeket is kisebb sikerek előzik meg.

Jó példa erre a Kiskunhalasi Semmelweis kórház

Aki madártávlatból tekint le a területre, az láthatja, hogy alig van már olyan épülete az intézménynek, aminek a tetején nincs napelem.

A 106 millió forintos európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból a nővér- és orvos szálló, a központi hotelszárny, a tüdőgondozó, a rendelőintézet és a kazánház lett felszerelve napelem panelekkel.

Jó példa erre a Kiskunhalasi Semmelweis kórház

Az új rendszerek segítségével 120 kilowattos energiamennyiséget lesz képes előállítani a kórház.

Ezzel a teljes villamos energia szükséglet 20%-át napelemek biztosítják.

A pályázat lehetőséget adott a központi telephelytől eltérő helyen történő napenergia-bázis építéséhez.

Így kerülhetett sor a kiskőrösi rendelőintézet felszerelésére egy 40 kilowattos teleppel.

Ráadásul a kiskőrösi bázist ad-vesz órával szerelték fel, vagyis a fel nem használt energiamennyiséget vissza lehet táplálni a rendszerbe.

Ennek egyik legfontosabb következménye, hogy a hétvégi zárva tartási időszakban plusz áramot fog termelni a rendelő, ami kiegyenlítheti a téli időszakot.

Ekkor ugyanis kevesebb a napsütötte órák száma, így kevesebb energia is képződik majd.

Ezzel a megoldással átlagosan a rendelőintézet áramfogyasztásának jelentős részét biztosítani tudják majd a napelemek.

A kórház egyébként összesen 370 kilowatt áramot képes kitermelni magának, amivel a magyarországi kórházak között előkelő helyen szerepel.

Ennek köszönhetően összességében mintegy 10 millió forintot tud spórolni a kórház éves szinten.

Ebből a példából is láthatjuk, hogy milyen sokat jelenthet az, ha egyes intézmények is elkezdenek áttérni az alternatív erőforrásokra.

Ez vezet a későbbiekben ahhoz, hogy maga a település is olyan eredményeket érhessen el, mint Kaposvár.

Persze ahhoz, hogy még ennél is tovább haladhassunk, fontos, hogy a cégek is társak legyenek.

Árajánlatkérés itt!

Az Alteo is benne van a naperőműves üzletben

Az Alteo is benne van a naperőműves üzletben

Forrás: napi.hu

Az energetikai vállalat Monoron épít, nagyjából 4 megawatt kapacitású napelem parkot.

Az ALTEO Nyrt. nem rég írt alá megállapodást arról, hogy felvásárol két monori fotovoltaikus projekttársaságot.

A két felvásárolt társaságnak engedélye van egyenként négy-négy 499 kilowattos naperőmű-egység építésére.

Az új tulajdonos 2018-ban valósítja meg a beruházásokat, majd a Kötelező Átvételi Rendszer keretein belül, 25 évig értékesíti az itt megtermelt áramot.

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója kiemelte azt is, hogy ezzel a lépésükkel a részvényeseknek tett ígéretüket teljesítik, amit a tőkeemelés kapcsán tettek, a bevont források gyorsabb és jobb megtérülését illetően.

Azok után, hogy egy tőzsdén jegyzett, komoly cég, ennyire jó befektetést lát a napelemes rendszerekben, nem is lehet kérdéses, hogy milyen nagy jelentősége lesz a későbbiekben ennek az ágazatnak.

Azonban mindehhez, és a természet megóvásához, még mindig szükség van az egyes emberekre, ami a legkisebb egység.

A teljes összefogás eredményezi a sikert

Mint láthattuk, kórházak, városok, cégek szállnak be az alternatív energiaforrások kihasználásába, és a környezetünk megvédésébe.

Ehhez már csak nekünk magunknak kell csatlakoznunk, hogy teljes sikerünk lehessen.

A bevezetőben leírt módszereket bárki meg tudja csinálni, nagyon kevés odafigyeléssel, mégis ez sokat jelenthet.

Aki viszont megengedhet magának többet, annak mindenképp érdemes beszállnia a napelem bizniszbe.

A fentiekben leírt példák bizonyítják, hogy mennyi potenciál rejlik ebben.

Ráadásul ezzel nem csak a gyermekeink jövőjét biztosíthatjuk, hanem a saját pénztárcánk is meg fogja érezni helyes döntésünket.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően, mára elértük azt, hogy a napelemes rendszerek megtérülési ideje lecsökkent, így a lakosság számára is olyan befektetési lehetőséget jelentenek, amiket érdemes megfontolni.

Ráadásul egyre több Európai Uniós és állami támogatás is elérhető a területen, amiket érdemes addig kihasználni, amíg vannak.

Ne feledjük hát, gondolkozzunk globálisan, és cselekedjünk lokálisan, hogy az eljövendő nemzedékeknek is legyen hol élniük.

Legyél Te is napelem tulajdonos!

Ha városod önkormányzata még nem kezdett bele ebbe a folyamatba, akkor mutass példát te!

Fektess Te is napelem rendszerbe, és váltsd ki az áramszolgáltatók díjait a napelemek által termelt energiával!

Legyél te az első a környéken, és mutasd meg, mennyit tehet egy család a környezetért, és a saját jólétéért!

Kérj tőlünk árajánlatot a szükséges adatok megadásával, és a Te megyédben dolgozó partnerünk felveszi Veled a kapcsolatot a további részletekkel!

Ne habozz hát, tudd meg Te is, milyen napelem rendszer fedezné a háztartásod áramköltségeit!

Ajánlatkérő űrlap


Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon


Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet


Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak

Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak


Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve

Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve


Fordulat előtt áll a MOL?

Fordulat előtt áll a MOL?


Minden területen megjelenik a napelem hazánkban

Minden területen megjelenik a napelem hazánkban


Környezettudatos szórakozás? Naná!

Környezettudatos szórakozás? Naná!


Annyi a napelem itthon, hogy fejleszteni kell a hálózatot – és még csak most épül az egyik legnagyobb naperőművünk!

Annyi a napelem itthon, hogy fejleszteni kell a hálózatot – és még csak most épül az egyik legnagyobb naperőművünk!


Az utóbbi idők legkomolyabb hazai napelem telepítései

Az utóbbi idők legkomolyabb hazai napelem telepítései


Mi a helyzet a magyar napelemes burkolattal?

Mi a helyzet a magyar napelemes burkolattal?


Napelemes kukorica

Kórházak a napenergia útján


A magyar napelemes autó a 3. legjobb Európában 2018-ban

A magyar napelemes autó a 3. legjobb Európában 2018-ban


Eddig nem voltunk erősek megújulókból – de Magyarország most behozza a lemaradást

Eddig nem voltunk erősek megújulókból – de Magyarország most behozza a lemaradást


Több 10 millió forintot spórol minden évben Kiskunfélegyháza a napelemeivel

Több 10 millió forintot spórol minden évben Kiskunfélegyháza a napelemeivel


Annyi a naperőmű itthon, hogy megint előkerült a napelem adó kérdése – de most sem kell félni

Annyi a naperőmű itthon, hogy megint előkerült a napelem adó kérdése – de most sem kell félni


2018 eredményei, és 2019 napelemes tervei

2018 eredményei, és 2019 napelemes tervei


Elkészült a lista, hogy mit kell tennie a zöld energiáért Magyarországnak

Elkészült a lista, hogy mit kell tennie a zöld energiáért Magyarországnak


Szentendre a nemzetközi napelemes-ház építő verseny 2019-es állomásának rendezője

Szentendre a nemzetközi napelemes-ház építő verseny 2019-es állomásának rendezője


Hol tart Magyarország a napelemes beruházásokkal?

Hol tart Magyarország a napelemes beruházásokkal?


Környezetbarát energia – már az önkormányzatok számára is egyre csábítóbb

Környezetbarát energia – már az önkormányzatok számára is egyre csábítóbb


Kórházak a napenergia útján

Kórházak a napenergia útján


A közeljövőben tovább csökkenhet a napelemes rendszerek ára – tarts Te is lépést az újdonságokkal!

A közeljövőben tovább csökkenhet a napelemes rendszerek ára – tarts Te is lépést az újdonságokkal!


Dunántúli projektek – fejleszt az ország nyugati fele is

Dunántúli projektek – fejleszt az ország nyugati fele is


2019 áprilisában rekord dőlt a napenergia-termelésben

2019 áprilisában rekord dőlt a napenergia-termelésben


Májusban elfogadták: június közepén új állami napelem-pályázatok indulnak kis- és középvállalkozások számára 2019-ben

Májusban elfogadták: június közepén új állami napelem-pályázatok indulnak kis- és középvállalkozások számára 2019-ben


Még az utolsó három hónapban sem volt megállás 2018-ban a napelem rendszerek telepítésében

Még az utolsó három hónapban sem volt megállás 2018-ban a napelem rendszerek telepítésében


Sem a hazai, sem pedig a külföldi tőke nem tétlen hazánkban

Sem a hazai, sem pedig a külföldi tőke nem tétlen hazánkban


Pályázattal és anélkül is egyre csak terjed a napelem Magyarországon

Pályázattal és anélkül is egyre csak terjed a napelem Magyarországon


Önfenntartó kecskefarm és megvalósult álmok

Önfenntartó kecskefarm és megvalósult álmok


10.754 új naperőmű az országban és ebből 8.902 a magyar családoké!

10.754 új naperőmű az országban és ebből 8.902 a magyar családoké!


Napelemes robotkutya, és a bővülő erőműpark

Napelemes robotkutya, és a bővülő erőműpark


Továbbra is a napelem rendszer az egyik legjobb költségcsökkentő, de önmagában vajon elegendő?

Továbbra is a napelem rendszer az egyik legjobb költségcsökkentő, de önmagában vajon elegendő?


Ismét rekordot döntött a hazai napenergia

Ismét rekordot döntött a hazai napenergia


Szupermodern iskola Miskolcon, és az első aktívház Pécsett

Szupermodern iskola Miskolcon, és az első aktívház Pécsett


Hogyan lehet kisebb vállalkozásod ökológiai lábnyoma?

Hogyan lehet kisebb vállalkozásod ökológiai lábnyoma?


Napelemes Európa-csúcs Győrben, és a nógrádi óriás

Napelemes Európa-csúcs Győrben, és a nógrádi óriás


15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed

15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed


9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia

9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia


Napelemek társasházakra: jobban megéri, mint gondolnánk?

Napelemek társasházakra: jobban megéri, mint gondolnánk?


Féltsük az időjárástól a napelemeket?

Féltsük az időjárástól a napelemeket?


Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten

Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten


Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt

Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt


Megtízszereződött Magyarországon a napelemek beépített kapacitása az elmúlt 5 évben

2015 óta, mondhatni, ugrásszerűen megnőtt a Magyarországi napelemes kapacitás. Ebben mind a lakosság, mind a nagyberuházók jelentősen rész vettek, és vesznek a mai napig.

Megtízszereződött Magyarországon a napelemek beépített kapacitása az elmúlt 5 évben


Óriási figyelem összpontosul a napelemekre – a kormány is ezzel tervez

Az energetikai helyzet miatt a napelemekre nagyobb figyelem összpontosul, mint eddig bármikor. A kormány is komolyan tervez vele, 2030-ra jelentős változások várhatók.

Óriási figyelem összpontosul a napelemekre – a kormány is ezzel tervez


Beköszönthet újra a napelemek aranykora? (Meddig kell még várni, hogy újra visszatáplálhassunk?)

Az elmúlt időszak nem várt fordulatokat hozott a napelem rendszerek terén, melyet sokan negatívan éltek meg, de a napelemek következő aranykorára nem kell sokat várni!

Beköszönthet újra a napelemek aranykora?


2023 februárjában történelmi csúcsot döntöttek a hazai napelemek

2023 februárjában olyasmi történt, ami eddig még soha: a hazai naperőművek több energiát termeltek, mint a Paksi Atomerőmű! Hogyan jöhetett össze ez a kiemelkedő rekord?

2023 februárjában történelmi csúcsot döntöttek a hazai napelemek


Már kopogtat az ajtón a napelem rendszerek betáplálásának engedélyeztetése

Fontos hír érkezett: ősszel megkezdődik a napelem rendszerek betáplálásának újbóli engedélyeztetése a központi hálózatba, ami egy rendkívül pozitív fordulat a piac számára!

Már kopogtat az ajtón a napelem rendszerek betáplálásának engedélyeztetése


Még több napelem Budapesten: 150 helyett 1500 megawattos napelemes kapacitást tervez a fővárosi önkormányzat

A fővárosi önkormányzat a meglévő 150 megawattos napelemes energiakapacitást 1500 megawattra szeretné emelni. Összegyűjtöttünk mindent a kitűzött célokról!

150 helyett 1500 MW-os napelemes kapacitást tervez a főváros


Egyre több magyar gondolja: egy napelem rendszer elsőbbséget élvez egy ház szépségével szemben

Ha egy ház fejlesztése a téma, akkor több minden szóba jöhet, de a trendek rámutatnak: a napelem rendszerekhez hasonló lehetőségek foglalkoztatják most az embereket!

A magyarok már tudják: a napelem rendszer fontosabb, mint a külcsín!


Új napelempark épül Magyarországon – neked is érdemes lenne napelemekbe fektetned?

Az ország második legnagyobb napelemparkja kezdheti meg a termelést idén nyáron. Érdemes magánszemélyként is befektetned a jelenlegi helyzetben?

Új napelempark épül itthon – neked is érdemes napelembe fektetned?


Napelemes újhullám: ősszel feloldják a csatlakozási tilalmat

Nagy rohamra számítanak ősszel a napelem piacon a csatlakozási tilalom feloldása miatt. Itt megtudhatod, miért nem szabad késlekedni, ha napelem-telepítésről van szó!

Napelemes újhullám: ősszel feloldják a csatlakozási tilalmat


A napelem STOP végnapjai: 4 ok, ami miatt muszáj, hogy hamarosan véget érjen a csatlakozási tilalom

Továbbra is életben van a napelem rendszerek teljes csatlakozási korlátozása, ez azonban komoly hatással van a gazdaságra. Vajon van kiút ebből a csapdából?

A napelem STOP végnapjai: 4 ok, ami miatt muszáj, hogy hamarosan véget érjen a csatlakozási tilalom


Érdemes még várni egy napelem rendszer beruházásának megkezdésére?

2024. január 1-je az a dátum, mikor bevezetik a bruttó elszámolási rendszert, és emiatt sokan várnak a napelemes beruházások megkezdésével. De biztos, ez a jó stratégia?

Érdemes még várni egy napelem rendszer beruházásának megkezdésére?


Jól járhatnak azok a vállalkozások, akik most fektetnek napelemekbe!

Vállalkozásod villanyszámláját csökkentenéd, de túl bizonytalan a jelenlegi helyzet? Megmutatjuk, hogy céged számára miért a napelem a legjobb választás még most is!

Jól járhatnak azok a vállalkozások, akik most fektetnek napelemekbe!


Úton az energiafüggetlenség felé – növekszik a magyar napelemes piac kapacitása

Mozgolódik a napelemes piac, megvalósulni látszik a kapacitás növekedése. Mit is jelent ez pontosan? Mikorra valósulhat meg? Tudj meg többet a témáról!

Úton az energiafüggetlenség felé – növekszik a magyar napelemes piac kapacitása


A hazai napelem piac újra elstartol? – Frissítések a pályázatokban

A napelem pályázatokkal kapcsolatos könnyítések mindenképp annak a jelei, hogy lassan vége az iparágat jellemző kétes időszaknak. Miért bizakodhatunk a jövőt illetően?

A hazai napelem piac újra elstartol? – Frissítések a pályázatokban


A napelemek új hajnala – Új fejezet kezdődik a pályázatokban

Egyértelműen mutatnak arra jelek, hogy a magyar napelemes piac helyzete javulni fog a közeljövőben. De pontosan miből is látható ez? Nézzük meg most együtt!

A napelemek új hajnala – Új fejezet kezdődik a pályázatokban


Fellendülhet végre a napelemek piaca?  Ezek a jelek erre utalnak!

Nem volt egyszerű időszaka a hazai napelemes piacnak – de lehet, hogy ez a közeljövőben változik majd? Úgy tűnik, igen: megmutatjuk, pontosan miben is látjuk ezt!

Fellendülhet végre a napelemek piaca?  Ezek a jelek erre utalnak!


Napelem piac – A rossz hírek lavinája közepette sokan észre sem veszik: most érdemes igazán beruházni

Sok negatív hatás sújtotta a napelem piacot az utóbbi évben, de aki figyel, az tudja: a lehetőség most is adott azok számára, akik lecsapnak rá. De sietni azért nem árt!

Napelem piac – Amit a rossz hírek mögött látnod kell!


Napelemes növekedési rekord: fél év alatt akkora bővülés, mint a teljes 2022-es évben!

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, a csatlakozási korlátozás ellenére 2023 első félévében rekord dőlt a napelem telepítésekben! Érdekel, mi a magyarázat a jelenségre?

Rekord: fél év alatt települt annyi napelem, mint 2022-ben


Tényleg feloldásra kerül a csatlakozási stop? – Íme minden infó, amit eddig tudni lehet!

Igazak a fejlemények, amik a korlátozások feloldását taglalják?Bízhatunk abban, hogy minden visszakerül a régi kerékvágásba? Cikkünkben mindent összeszedtünk, amit érdemes tudni!

Tényleg feloldásra kerül a csatlakozási stop?


Napelemes parkolók és energiaközösségek Magyarországon: Te hallottál már erről a két új napelemes tervezetről? – Erre számíthat a napelempiac a közeljövőben!

Jönnek a napelemekkel felszerelt parkolók? Megjelenhetnek az energiaközösségek? Két új napelemes tervezet került a köztudatba, ami hatalmas változásokat hozhat a napelempiacon!

Napelemes parkolók és energiaközösségek Magyarországon?


Most már biztos: Érkezik a havi szaldó elszámolás és megszűnik a csatlakozási stop a napelemeknél!

Felváltja az éves szaldót a havi szaldó elszámolás? Véget ér a csatlakozási stop? Cikkünkben összeszedtünk mindent, amit tudnod kell a hivatalos közleményekről!

Érkezik a havi szaldó elszámolás! Vége a csatlakozási stopnak!


A napelemek jövője Magyarországon: amiről a nagy pánikban elfelejtenek beszélni

Rengeteg negatív hír robbant be a napelemekkel kapcsolatban, ami miatt sokan nem mernek most beruházni. De biztos, hogy megéri ezek miatt elodázni a döntést?

A napelemek jövője Magyarországon: amiről senki sem beszél


Az új feltételekkel is megtérülő lehet egy napelem rendszer? Egyelőre úgy tűnik, hogy igen!

A szaldó elszámolás nagyon fontos változás előtt áll: éves ciklus helyett havi rendszerre kell áttérni. Vajon mindez hatással lesz a rendszerek megtérülésére?

Az új feltételekkel is megtérülő lehet egy napelem rendszer? Egyelőre úgy tűnik, hogy igen!


Végre itt vannak a friss rendeletek a napelemes elszámolásról!

Legutóbbi hivatalos bejelentésében több olyan könnyítésről is beszámolt a kormány, ami remek hírként szolgál a napelem tulajdonosok számára.

Végre itt vannak a friss rendeletek a napelemes elszámolásról


Totálisan megszűnt a bizonytalanság a napelem piacon? – Innen már a háztartásokon múlik!

A napelem piacra jellemző bizonytalanság végre eltűnt, újra számításba jöhet azok számára, akik a tudatos befektetéseket keresik! Érdemes napelemben gondolkodni!

A napelem piac végre maga mögött tudhatja a bizonytalanságot!


A hibrid napelem rendszerek jelenthetik a biztos megtérülést az új elszámolási rendszerben?

A bruttó elszámolás frissen napvilágot látott tarifái alapjaiban formálhatják át a napelemek megtérülését. Megoldás lehet erre a hibrid napelem rendszer?

Hibrid napelem rendszerek és az újfajta elszámolás


Tényleg van valódi ok a pánikra az itthoni napelem piacon? Szerintünk csak a laikusok körében…

Bruttó elszámolás éves szaldó helyett? Ha te is megijedtél, ne tedd. Lehet, hogy félreértesz a napelemekkel kapcsolatban ezt-azt. Messze nincs minden veszve!

Hibrid napelem rendszerek és az újfajta elszámolás


Most már hivatalos: Itt a vége a betáplálási stopnak!

A napelemek betáplálási korlátozása, amely hatalmas zűrzavart okozott az egész napelem piacon, hivatalosan is megszűnik. Összeszedtünk mindent, amit tudnod kell!

Most már hivatalos: Itt a vége a betáplálási stopnak!


Itt az új pályázat! A napelem piac már felkészült a jövőre – És Te tartod a lépést?

Az új elszámolási rendszer miatt sosem volt még ennyire érdemes akkumulátoros napelem rendszerben gondolkodni! Az új támogatás segíthet a háztartásoknak!

Itt az új pályázat! A napelem piac már felkészült a jövőre


Új napenergia-program: miként lesz 2024 a többségnek előnyös, és hogyan alakulhat a jövőbeni megtérülésünk?

Hogyan alakul mostantól a megtérülés a napelemeseknél Magyarországon? Jobban járunk-e, és ha igen, mennyivel 2024-től? Ismerd meg a részleteket!

Hogyan alakul mostantól a megtérülés a napelemeseknél Magyarországon? Jobban járunk-e, és ha igen, mennyivel 2024-től? Ismerd meg a részleteket!


A nagyvállalatok már tudják: a napelem rendszerek jelentik a biztonságot! (És ezt az utat Te is követheted)

A nagyvállalati szektor már eddig is komoly lépéseket tett a napelem rendszeres fejlesztések irányába, és a jövőben tovább várható a tendencia erősödése.

A nagyvállalatok igent mondtak a napelem rendszerekre!


Még mindig nincs veszve a szaldó!? Talán nem tudsz róla, de neked sem biztos, hogy kötelező a bruttó elszámolás!

Ha már korábban is napelemet szerettél volna, elképzelhető, hogy neked sem kell még a bruttó elszámolás hatálya alá tartoznod! Mutatjuk a részleteket!

Napelemek szaldós elszámolással 2024 után is? Igen!


Balatoni éttermek napelemekkel: ők lehetnek még mindig az önerős napelem-beruházások nyertesei?

A balatoni éttermi szektor és a vendéglátósok még mindig tudnak profitálni abból, ami a lakossági felhasználóknak esetleg komoly fejfájást okoz!

Napelem a balatoni éttermünkön? Megérheti, akár önerőből is!