Fordulat előtt áll a MOL?

Fordulat előtt áll a MOL?

Forrás: autonavigator.hu

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy Magyarország elmaradott országnak számít, hiszen kicsi ország vagyunk, alig veszünk részt a világgazdaságban, szinte elhanyagolható a szerepvállalásunk, illetve aligha veszélyeztetjük bármelyik nagyhatalmat, Kínát vagy az Egyesült Államokat például.

Gyakran szokás példálózni olyasmivel, hogy a környező, európai országokban a technológia mérföldekkel kifinomultabb, hogy más országokban számos olyan alternatív lehetőség merül fel, amelyről mi még csak nem is hallhattunk korábban.

Egyes országokban e-autótöltő-szerelőket képeznek, hiszen az elektromos autók száma igencsak megugrott, így szükség van olyan szakemberekre, akik képesek arra, hogy üzemeltessenek elektromosautó-töltőállomásokat.

Ehhez járul hozzá a villamos- és információtechnikai képzés, az olyan villanyszerelők számára, akik szeretnének ezzel az alternatív megoldással is foglalkozni a szakmájukon belül.

Érdekes, és nem gondolnánk…

Érdekes, és nem gondolnánk…

De Magyarország azok közé az országok közé tartozik, amelyek elkezdték az elektromos autókhoz kellő infrastrukturális szükségletek kiépítését.

Ez ugyanakkor nem pusztán az elektromos járművek tulajdonosainak jelent kedvező fordulatot: január végén ugyanis a MOL elindította a MOL Limo nevű közösségi autómegosztó szolgáltatását, amely háromszázas autóflottával rendelkezik.

A járműveket kedvező áron vehetik igénybe a felhasználók, az első harminc napban ráadásul fél áron közlekedhetnek.

Nem gondoltad volna, hogy Magyarország is vállalkozik ilyesmire? Ezek után aztán biztosan szükség lesz a szakképzett villanyszerelőkre!

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Alapvetően mit kell tudnunk a MOL-ról?

Rögtön belevágtam a közepébe, ugyanakkor nem árthat néhány szót szólni a vállalatról, hogy mindenki megfelelő mennyiségű információ birtokában olvassa tovább a cikket.

A MOL rövidítés föloldása: Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan működő Részvénytársaság.

Jelenlegi vezetője Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató.

A céget 1991-ben alapították, és bár a magyar tulajdonhányad nagyobb részben külföldi, a multinacionális vállalat rendkívüli jelentőséggel bír hazánk gazdaságának tekintetében.

Finomítóval rendelkezik többek között Százhalombattán is, ahol közel 1,5 millió tonna benzint, és megközelítőleg 4 millió tonna gázolajat termel.

Mindemellett csaknem 500 MOL benzinkutat működtetnek itthon.

Ezek igencsak nagy számok!

Alapvetően mit kell tudnunk a MOL-ról?

Forrás: mol.hu

De mit keres egy megújuló napenergiával foglalkozó portálon egy ilyen cég?

A MOL 2016-ban közzétette stratégiáját, amelyben a 2030-ig tervezett változtatásokat és célokat sorolta föl.

Ebben a nyilatkozatban többek között fölmerült a megújuló energiák fölhasználása is, hogy igyekeznek elkötelezni magukat az alternatív források mellett.

Fasimon Sándor, a MOL ügyvezető-igazgatója egy februári interjúban azt nyilatkozta, hogy bár a fosszilis anyagokat nem tudják nullára redukálni, igyekeznek 50% alá szorítani a felhasználásukat.

Ráadásul a MOL petrolkémiai vállalata – nemrégiben hozták le a hivatalos oldalukon a hírt -, elnyerte az Energiahatékony Vállalat díját.

De mit keres egy megújuló napenergiával foglalkozó portálon egy ilyen cég?

Forrás: mol.hu

A technológiai innovációk és fejlesztések végett ugyanis mintegy 32 850 tonnával minimalizálta a CO2 kibocsátást.

Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. Vezérigazgatója nyilatkozatában kijelentette, hogy legújabb projektjeik tervezésekor különös jelentőséget tulajdonítanak a környezetvédelmi szempontoknak.

Törekednek arra, hogy csökkentsék a felhasznált energia mennyiségét, illetve a szén-dioxid kibocsátására is sokkal jobban ügyelnek.

Összességében elmondható tehát, hogy a cég igyekszik növelni a zöldenergiák felhasználását, és stratégiájukat is ehhez az elképzeléshez képest határozzák meg.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Ez minden?

Azt kell, hogy mondjuk: nem.

A MOL tényleg nagy vállalkozásba kezdett, nagy fába vágta a fejszéjét, és ez igazán nagy szó egy eredetileg fosszilis energiákat működtető cég esetében.

A vállalat fejlesztései már odáig jutottak, hogy az elektromos autók számára töltőpontokat építettek ki, még az autópályák mentén is (Csehország határától egészen az Adriáig).

Ha mindez nem lenne elég, a MOL még áramellátóként is működik: megújuló energiák segítségével egy éve biztosítja az Aldi számára az áramot.

A napokban robbant a hír…

Néhány napja a MOL budapesti sajtótájékoztatóján Fasimon Sándor azt nyilatkozatot tette, hogy a cég az alternatív technológiák mellett áll - továbbra is.

A MOL ugyanakkor nem csak ígér és szóban „teljesít”, hanem beláthatjuk, hogy olyan folyamatokat indított el, amelyeknek most már lassacskán tényleg elkezdhetünk hinni, már ami a megújuló energiákat illeti.

A napokban robbant a hír…

Forrás: piacesprofit.hu

Legújabb célkitűzéseikről is beszámoltak, a hír pedig szinte futótűzként terjedt el az interneten: Százhalombattán, Füzesgyarmaton és Tiszaújvárosban hatalmas beruházás készül - napelem parkok építkezésébe kezdett a vállalat.

Ismét emlékeztetnünk kell magunkat arra, hogy a MOL alapvetően egy fosszilis anyagokkal dolgozó vállalat, amely a fosszilis energiák felhasználásának mechanizmusára épül.

Ezt figyelembe véve a napelem parkok kiépítése óriási hír, és óriási előrelépés a magyarországi viszonylatban!

A MOL a munkálatokat már elkezdte

Úgy tervezik, valamivel kevesebb, mint negyven hektáron fognak építkezni, a napelem rendszerek telepítésével pedig, ha minden jól megy, 2019 elejére már készen lesznek.

Az üzemekben, a napelem parkokban termelt villamos energiával csaknem 9000 tonna CO2 kibocsátásától óvhatják meg a levegőt.

Úgy tervezik az erőműveket, hogy együttesen 18 megawattal funkcionáljanak majd, és képesek lesznek megközelítőleg 9000 háztartás energiaellátását kielégíteni.

Az, hogy a barnamezős beruházás mennyibe fog fájni a MOL-nak, sajnos nem tudjuk megválaszolni pontosan, mivel cég az összeget nem publikálta.

Milliárdokról lehet szó (annyi bizonyos, hogy ezt az összeget a MOL saját maga fedezi), ugyanakkor a vállalat állítja, hogy a befektetett pénz megtérül majd.

A hatalmas beruházást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is értékelte, az államtitkár ugyanis kijelentette, hogy a terv elősegíti a magyarországi gazdaság vállalt energetikai célkitűzéseit

Belátható tehát, hogy a most már valóban visszafordíthatatlanul és megállíthatatlanul elindult Magyarországon a megújuló energiaforrások kiépítése.

Ha még egy MOL-hoz hasonló jelentőségű vállalat is elfogadta, hogy a zöldenergiák forradalma elérkezett, mi miért ne forduljunk bizalommal a környezettudatos energiafelhasználás felé?

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Békéscsabán nem csak épülnek, de már bővülnek is a napelemes rendszerek

Békéscsabán boldogan süt a nap a családi házakra. A napelemes rendszerek már bőszen termelik az energiát mindenkinek, akiknek mi telepítettünk!

Napelem rendszer Békéscsaba


Nagy napelem rendszer telepítések Egerben

Az egri háztartásokban már egyáltalán nem számít újdonságnak a napenergia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több háztetőn foglalják el a helyüket.

Napelem rendszer Eger


Tatabányán is egyre több a zöld háztartás. 2 példa a helyi napelem rendszer szerelésekre

A Komárom-Esztergom megyei Tatabányán egyre többen választják a megújuló energiát. A bányászváros egyre zöldebb!

Napelem rendszer Tatabánya


Napelemes rendszerek kerültek kivitelezésre Nagykanizsán

A nagykanizsai háztartásokban egyre elterjedtebb a megújuló energiafelhasználás. A napelemes rendszerek már egyáltalán nem számítanak újdonságnak Zala megyében.

Napelem rendszer Nagykanizsa


Veszprémben egyre több napelemes rendszer kerül kiépítésre

A veszprémi háztartások gondolnak a jövőjükre, így az áramot már napelemes rendszerekkel termelik. A megyeszékhelyen hódít a napenergia.

Napelem rendszer Veszprém


Komplett napelem rendszer kivitelezések Zalaegerszegen

Zalaegerszegen már nem csak a természet élvezi a napsütéses órák számát, hanem a felelősségteljes háztartások napelemes rendszerei is!

Napelem rendszer Zalaegerszeg


Szolnok lakosai a napelem telepítés mellett döntenek

Szolnok, ahol a környezettudatos életmódot napelem rendszerekkel is támogatják. Egyre több az olyan háztartás, ahol az elektromos energiát a napfényből nyerik.

Napelem rendszer Szolnok


Napelem rendszerek szerelése a soproni háztetőkre

A soproni lakosság a megújuló energiát részesíti előnyben. A napelemes rendszerek használata egyre népszerűbb.

Napelem rendszer Sopron


Komplett rendszer kiépítés és telepítés Érd háztartásaiban

Az érdi lakosok a napelemek mellett döntenek, ha energiatermelésről van szó. Egyre több az olyan háztartás ahol zöld energiát használnak a lakók.

Napelem rendszer Érd


Győrben és környékén nem hezitálnak, ha napelem rendszer kiépítésről van szó

Hagyományos és félcellás napelem rendszerek kerültek kiépítésre Győrben és környékén.

Napelem rendszer Győr


Egyre több napelem rendszert telepítenek Kecskeméten

Kecskeméten tudják, hogy ha napelemekről van szó, akkor csakis a minőségben lehet megbízni.

Napelem rendszer Kecskemét


Három nyíregyházi család, akik már boldog napelem tulajdonosok

A tudatos nyíregyházi családoknak már nem fáj a fejük a villanyszámla miatt. A megoldás a napelemekben rejlik.

Napelem rendszer Nyíregyháza


4 kW-os napelem rendszerek kiépítése Székesfehérváron

Egyre több háztartás használ megújuló energiát Székesfehérváron. A királyok városa a zöld energiát választja.

Napelem rendszer Székesfehérvár


Szombathely zöldül, avagy napelem telepítések a Vas megyei háztartásokra

A szombathelyi háztartások gondolnak a jövőjükre: az energiát már napelemekkel termelik.

Napelem rendszer Szombathely


Komplett napelem rendszerek telepítése, kiépítése Budapest különböző kerületeiben

Budapesten is teret hódít a megújuló energia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több ház tetején felbukkannak, hogy energiát termeljenek a lakóinak.

Napelem rendszer Budapest


Debrecenben is kiépítésre és telepítésre kerülnek a SHARP napelemek

Egyre többen választják a megújuló energiát Debrecenben. A Tiszántúlon is teret hódít a zöld energia!

Napelem rendszer Debrecen


Új napelemes rendszerek telepítése, szerelése, és meglévők bővítése Miskolcon

Miskolcon is teret hódít a megújuló energia. Egyre több napelemes rendszer kerül telepítésre a történelmi városban.

Napelem rendszer Miskolc


Pécsen is egyre több helyen telepítésre, kiépítésre kerülnek a napelemes rendszerek

Pécs lakói igent mondanak a zöld energiára! Egyre több háztartásban jelennek meg a napelemes rendszerek.

Napelem rendszer Pécs


A szegedi háztartások napelem rendszer telepítésébe, építésébe kezdtek

Szegeden is egyre többen válnak zöld családdá! A napelem rendszer már nem számít olyan kiváltságos dolognak, mint régen.

Napelem rendszer Szeged