Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten

Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten

Mint tudjuk, a külföldi befektetők számára hazánk egy viszonylag kedvező hely, köszönhetően a különböző kedvezményeknek, a jó földrajzi adottságoknak, a szorgalmas munkaerőnek.

Az utóbbi hónapokban, években több olyan hír, esemény is volt, miszerint az itt gyárat, leányvállalatot üzemeltető nagyvállalatok napelemes beruházásokba fogtak, vagy éppen napelem-farmokat hoztak létre.

Ez már önmagában is dicséretes, hiszen minden ilyen kezdeményezés, újítás hozzájárul ahhoz, hogy a magyarországi energiatermelés egyre nagyobb hányada származzon megújuló, zöld forrásból.

Minél kevesebb áram származik környezetszennyező, szénalapú forrásból, annál jobb, ebben pedig igazán példamutatóak vagyunk a saját régiónkon belül.

Olyan beruházás azonban, amilyet nemrégiben jelentettek be, még nem fordult elő, ugyanis egy svájci cég speciális napelemeket gyártó üzemet tervez Kecskemétre!

Ezzel nem csak munkahelyeket teremt, de tovább öregbíti hírnevünket a napelemek nemzetközi térképén – és segíti Magyarország karbon-semlegességgel kapcsolatos céljait is elérni.

Svájcból, szeretettel

Svájcból, szeretettel

A gyárat építő cég, mely a Flisom névre hallgat (ami egyébként egy találó mozaikszó, a Flexible Solar Modules szavakból áll össze), egy nem túl régi, ám annál érdekesebb múltra visszatekintő vállalkozás.

2005-ös alapítású, és kezdetben nagyobb svájci technológiai laboroknak, vállalatoknak végzett külsős munkálatokat, azonban egy ideje a saját útját kezdte járni speciális napelemeivel.

A niederhasli székhelyű, de indiai többségi tulajdonú Flisom a szuperkönnyű, hajlékony szolárpaneljei révén vált nemzetközileg is ismertté, és terveik szerint a jövőben még sokkal inkább azok lesznek.

Köszönhető lesz ez a további forradalmi fejlesztéseknek, amiknek ezután már Magyarország is otthont fog adni valamilyen mértékben.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Jelentős beruházás a küszöbön

Jelentős beruházás a küszöbön

A tervek szerint a megépülő üzem első körben 140 új munkahelyet fog teremteni a helyi lakosság számára, azonban ez csupán a kezdet.

Az elkövetkező három évben a kitűzött cél a kapacitás megháromszorozása, vagyis összesen több, mint 400 új állást jelent a kecskemétiek számára.

12,5 milliárd forintos beruházásról van szó, így vélhetően már a kezdetektől számítanak a magyar munkaerőre, elvégre egy ilyen nagyléptékű építkezés területet, építőanyagot és kivitelezőket igényel.

A magyar állam 3,5 milliárdnyi vissza nem térítendő támogatással igyekszik segíteni a svájciakat, hiszen ezzel a kezdeményezéssel a hazánk számára kitűzött klímacélok is jóval elérhetőbb közelségbe kerülnek.

2030-ra a tervek szerint a hazánkban megtermelt elektromos ára 90%-a karbonsemleges lesz, ami kisebbik részben a paksi erőműből származik majd, de a nagyobbik hányadát a napelemek fogják biztosítani.

Ha a gyártás beindul, vélhetően idehaza is könnyebb lesz ilyen típusú napelem-fóliához jutni, ami sokaknak jelenthet felüdülést.

A másik nagy előnye a beruházásnak az lesz, hogy a válságot követően igen hamar biztosít majd munkahelyet sokak számára.

Egyelőre csak a gyártás helyeződik ide

Egyelőre csak a gyártás helyeződik ide

Mint az elhangzott nyilatkozatokból kiderült, a Flisom központja továbbra is Svájcban marad, azaz csak a termelés költözik hozzánk, a tervezés és a kísérleti, mérnöki munka marad odaát.

Emiatt senki se háborodjon fel, sok nagyvállalat tesz így, mikor egy másik országban létesít üzemet, gyártósort.

Azonban láttunk már példát arra, hogy az ehhez hasonló kitelepülések jóvoltából az eltelt évek alatt az anyacég kiképezett egy csoport hely mérnököt a technológiájára, akik később a hazai ipar alapját jelentették – történt ez például a japán elektronikai iparral.

Jelenleg egyelőre még csak a magyar munkaerő szakképzettségére és odaadására számítanak, amit meg is fognak kapni, azonban a projekt még gyerekcipőben jár.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a jövőben ne történhetne nálunk is hasonló, és ne lehetne akár ez is a magyarországi napelem-ipar nagy kezdőlökése.

Szakképzett emberekből és értelmes elmékből nincs hiány idehaza, szóval már csak rajtunk fog múlni, hogy mit hozunk ki belőle.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Napelemes terjeszkedés a határon túl

Egy másik hírünk is van, ami szigorúan véve ugyan nem Magyarországhoz tartozik, de bizonyos szintén mégis a magyarok és a napelemek kapcsolatáról szól.

A határon túli területek közül Kárpátalja az egyik olyan, ahonnan nem gyakran hallunk pozitív híreket.

Sajnos az Ukrajnához csatolt egykori magyar föld elég elmaradottnak és lehanyagolhatónak volt mondható, köszönhetően az ottani kisebbségi belpolitikának.

Még mindig sokan őrzik az anyanyelvüket, kultúrájukat, de sajnos az ukránok az elmúlt évtizedek során nagyon sokat tettek az ide szakadtak ellehetetlenítéséért.

Azonban nemrégiben felröppent egy hír, miszerint a kárpátaljai területek ukrán viszonylatban az ötödik leginkább napelemekkel ellátott területe az országnak.

2020 első negyedévének végére a teljes termelőkapacitás elérte a 618 megawattot, ez pedig annak köszönhető, hogy immáron 24.000 háztartásban üzemel napelem rendszer.

A feltörekvő Ukrajna

A feltörekvő Ukrajna

A tavalyi évhez képest máris 2100-zal több, összesítve 65 megawatt kapacitású napelem kezdte meg működését, ami igen nagy lépést jelent.

A kárpátaljai régiónál csak Dnyipropetrovszk, Ternopil, Kijev és Ivano-Frankivszk megyékben nagyobb a háztartási naperőművek száma, ez pedig igen dicséretes az ott lakókra nézve.

Még ha mostanra meg is ritkult valamennyire az ottani magyarok száma, még mindig nem elhanyagolható a jelenlétük, ez pedig ékesen példázza, hogy határon innen, és határon túl is mennyire elkötelezett a lakosság a megújuló energia, különösen pedig a napenergia iránt.

Ha Te is kedvet kaptál napelem rendszerbe fektetni és rengeteget spórolni a villanyszámlán, akkor kérd személyre szabott árajánlatodat tőlünk még ma!

Mindössze néhány adat megadásával máris megtudhatod, hogy mekkora teljesítményű rendszerre lenne szükséged, és mi mit tudnánk Neked ajánlani!

Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat, vagy keress meg minket emailben, telefonon!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Békéscsabán nem csak épülnek, de már bővülnek is a napelemes rendszerek

Békéscsabán boldogan süt a nap a családi házakra. A napelemes rendszerek már bőszen termelik az energiát mindenkinek, akiknek mi telepítettünk!

Napelem rendszer Békéscsaba


Nagy napelem rendszer telepítések Egerben

Az egri háztartásokban már egyáltalán nem számít újdonságnak a napenergia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több háztetőn foglalják el a helyüket.

Napelem rendszer Eger


Tatabányán is egyre több a zöld háztartás. 2 példa a helyi napelem rendszer szerelésekre

A Komárom-Esztergom megyei Tatabányán egyre többen választják a megújuló energiát. A bányászváros egyre zöldebb!

Napelem rendszer Tatabánya


Napelemes rendszerek kerültek kivitelezésre Nagykanizsán

A nagykanizsai háztartásokban egyre elterjedtebb a megújuló energiafelhasználás. A napelemes rendszerek már egyáltalán nem számítanak újdonságnak Zala megyében.

Napelem rendszer Nagykanizsa


Veszprémben egyre több napelemes rendszer kerül kiépítésre

A veszprémi háztartások gondolnak a jövőjükre, így az áramot már napelemes rendszerekkel termelik. A megyeszékhelyen hódít a napenergia.

Napelem rendszer Veszprém


Komplett napelem rendszer kivitelezések Zalaegerszegen

Zalaegerszegen már nem csak a természet élvezi a napsütéses órák számát, hanem a felelősségteljes háztartások napelemes rendszerei is!

Napelem rendszer Zalaegerszeg


Szolnok lakosai a napelem telepítés mellett döntenek

Szolnok, ahol a környezettudatos életmódot napelem rendszerekkel is támogatják. Egyre több az olyan háztartás, ahol az elektromos energiát a napfényből nyerik.

Napelem rendszer Szolnok


Napelem rendszerek szerelése a soproni háztetőkre

A soproni lakosság a megújuló energiát részesíti előnyben. A napelemes rendszerek használata egyre népszerűbb.

Napelem rendszer Sopron


Komplett rendszer kiépítés és telepítés Érd háztartásaiban

Az érdi lakosok a napelemek mellett döntenek, ha energiatermelésről van szó. Egyre több az olyan háztartás ahol zöld energiát használnak a lakók.

Napelem rendszer Érd


Győrben és környékén nem hezitálnak, ha napelem rendszer kiépítésről van szó

Hagyományos és félcellás napelem rendszerek kerültek kiépítésre Győrben és környékén.

Napelem rendszer Győr


Egyre több napelem rendszert telepítenek Kecskeméten

Kecskeméten tudják, hogy ha napelemekről van szó, akkor csakis a minőségben lehet megbízni.

Napelem rendszer Kecskemét


Három nyíregyházi család, akik már boldog napelem tulajdonosok

A tudatos nyíregyházi családoknak már nem fáj a fejük a villanyszámla miatt. A megoldás a napelemekben rejlik.

Napelem rendszer Nyíregyháza


4 kW-os napelem rendszerek kiépítése Székesfehérváron

Egyre több háztartás használ megújuló energiát Székesfehérváron. A királyok városa a zöld energiát választja.

Napelem rendszer Székesfehérvár


Szombathely zöldül, avagy napelem telepítések a Vas megyei háztartásokra

A szombathelyi háztartások gondolnak a jövőjükre: az energiát már napelemekkel termelik.

Napelem rendszer Szombathely


Komplett napelem rendszerek telepítése, kiépítése Budapest különböző kerületeiben

Budapesten is teret hódít a megújuló energia. A fotovoltaikus rendszerek egyre több ház tetején felbukkannak, hogy energiát termeljenek a lakóinak.

Napelem rendszer Budapest


Debrecenben is kiépítésre és telepítésre kerülnek a SHARP napelemek

Egyre többen választják a megújuló energiát Debrecenben. A Tiszántúlon is teret hódít a zöld energia!

Napelem rendszer Debrecen


Új napelemes rendszerek telepítése, szerelése, és meglévők bővítése Miskolcon

Miskolcon is teret hódít a megújuló energia. Egyre több napelemes rendszer kerül telepítésre a történelmi városban.

Napelem rendszer Miskolc


Pécsen is egyre több helyen telepítésre, kiépítésre kerülnek a napelemes rendszerek

Pécs lakói igent mondanak a zöld energiára! Egyre több háztartásban jelennek meg a napelemes rendszerek.

Napelem rendszer Pécs


A szegedi háztartások napelem rendszer telepítésébe, építésébe kezdtek

Szegeden is egyre többen válnak zöld családdá! A napelem rendszer már nem számít olyan kiváltságos dolognak, mint régen.

Napelem rendszer Szeged