Féltsük az időjárástól a napelemeket?

Féltsük az időjárástól a napelemeket2

A napelemes rendszerekről összességében kijelenthetjük, hogy nem tartoznak éppen az olcsó mulatságok közé.

Pontosan ezért is hangsúlyozzuk olyan gyakran, hogy befektetésként kell rájuk gondolni, mivel olyasmibe invesztálod ezáltal a pénzedet, ami csak némi idő elteltével hozza vissza az árát, és kezd el hasznot termelni.

De ha befektetésről van szó, szinte kivétel nélkül mindannyiunkban felmerülnek kétségek.

Valóban kifizetődik majd?

Biztos lehetek benne, hogy jó kezekben van?

Egyet tehetünk csak ebben az esetben: vigyázunk a befektetésünkre.

Igen ám, csakhogy a napelem rendszerek, különösen a panelek nem éppen arról híresek, hogy olyan könnyű lenne a mindennapos használat közben odafigyelni rájuk, nem igaz?

És van egy erő, ami semmit nem kímél, ami a szabadban van: az időjárás.

Kell-e féltenünk napelemeinket?

Kell-e féltenünk napelemeinket?

A klímaváltozással együtt a magyar időjárás is fokozatosan változik, ma már sokkal kevésbé kiszámítható, mint például egy évszázaddal ezelőtt.

Persze, régen is voltak kirívóan szélsőséges esetek, dőltek hideg- és melegrekordok, és olykor megesett, hogy az utolsó havazás áprilisra csúszott.

Azonban ennyire erős viharok és ilyen gyorsan változó időjárási szélsőségek sokkal ritkábban fordultak elő, ebben a klímaszakértők, meteorológusok és mindenki más is egyet ért.

Ezek után tehát kell-e a drága, komoly pénzbefektetéssel járó napelemeinket attól féltenünk, hogy a szóban forgó szélsőségek esetleg kárt tesznek bennük?

A válasz: igen is, meg nem is.

Alapvetően elég strapabíróra tervezték a paneleket, úgyhogy nem kell minden kisebb esőzéskor attól rettegni, hogy most fognak tönkremenni, de vannak olyan jelenségek, melyek bennük is képesek kárt tenni.

Az autónk sem képvisel éppen filléres értéket, a legtöbbünk mégis a szabad ég alatt kényszerül tárolni zárt garázs vagy feddett beálló hiányában.

Mik hát azok az időjárási tényezők, melyek esetén lehet némi félni valónk?

Kemény fagy

Kemény fagy

A fagyokról tudjuk, hogy mind az épített, mind pedig a természetes dolgokban képesek komoly károkat okozni.

Egy egész éves gyümölcstermést is képes tönkretenni, ha olyankor jön, amikor a fák már kibontották virágaikat, komoly fejfájást okozva ezzel a termesztőknek.

Az ember alkotta dolgokban is jelentős roncsolásokat tud véghez vinni, akár egyszerre, akár apránként is.

A burkolt vagy aszfaltozott felületeket, beton járólapokat is képes szépen apránként felnyomni, elmállasztani, ebben pedig a víz a legfőbb tettestárs.

Fagyáskor a víz térfogata megnövekszik, és olyan dolgokat is szétfeszít, melyekről azt feltételeznénk, hogy szilárdak, homogének és időtállóak.

Ahogy a vízzel teli befőttesüveg összetörik a mélyhűtőben, úgy a pórusok közé szivárgott víz miatt a beton is szépen lassan letöredezik, egyenetlenné válik.

A napelemeknek csak abban az esetben van mitől félni, ha netán valahol nem tökéletes a szigetelés, és ott beférkőzött a pára, eső.

Sajnos ebben az esetben a táguló jég szétnyomhatja, megrepesztheti a táblákat, de mint mondtuk, ilyen eset csak akkor fordul elő, ha gyártási hibás, rosszul szigetelt panelről van szó, vagyis nagy valószínűséggel érvényesíthető rá a garancia.

Erős szél

A szél is egy hasonlóan komisz jelenség, mint a hideg, komoly károkért lehet felelős

Normális esetben a napelem panelek és az azokat tartó acélszerkezet olyan stabilan vannak a tetőre vagy földi telepítésű állványra szerelve, hogy igencsak ellenállóak legyenek a légmozgásokkal szemben.

Azonban ha olyan erős szélviharokról beszélünk, amik már fákat csavarnak ki és tetőket kapnak le a házakról, akkor sajnos a napelemek sincsenek biztonságban.

Igaz, az ennyire erős szél meglehetősen ritka, és jobb esetben csak a szerkezetileg meggyengült, nem karban tartott tetőket tépi le, de szabad szemmel nem látható kárt így is okozhat.

A panelek nagy felületű, lapos tárgyak, melyek jelentős légellenállást fejtenek ki, tehát ha olyan erejű széllel van dolgunk, akkor sajnos az ismétlődő lökések meglazíthatják a rögzítési pontokat, labilissá válhat a szerkezet.

Ez is csak abban az esetben jöhet szóba, ha valaki valamilyen hibát követett el a felméréskor vagy a telepítéskor, hiszen egy megfelelően felmért, megtervezett és kivitelezett napelem rendszer esetén nincs miért félnünk.

Ha pedig egy, a ház közelében álló fát dönt rá a szélvihar a tetőre, ott lehet bármilyen masszív a napelem és a tetőzet is, az az egész épületben súlyos károkat fog okozni.

Villámlás

Villámlás

A viharokkal, zivatarokkal együtt járó villámlás már egy sokkal veszélyesebb dolog, mivel teljességgel kiszámíthatatlan, és szinte bármiben képes kárt okozni.

Tudjuk, hogy a villám a súrlódó levegőrészecskék között kialakult nagy energiájú töltés kisülése, és több ezer voltos feszültséget hordoz magában.

Az is közismert, hogy a magasan lévő, magasra nyúló objektumokhoz vonzódik, főleg akkor, ha az adott tárgy még elektromos vezető is – ezért van az, hogy a magányosan álló fákat gyakrabban sújtja.

Közvetlen villámcsapás esetén jelentős károkra lehet számítani, de a fotovoltaikus panelek akkor is károsodhatnak, ha a hálózatot találja el, mert ilyenkor a túlfeszültség az áramtermelő rétegig is eljuthat, tönkretéve ezzel bizonyos ott található alkatrészeket.

Két jelentős fegyver van a villámok pusztító ereje ellen: a villámhárító és a biztonsági megszakító.

Előbbi „magához vonzza” és a földbe vezeti, utóbbi pedig azonnal lekapcsolja az összeköttetést az áramhálózattal, amint a feszültség túllépi a megengedett határt.

Ezzel a kettővel felszerelkezve már sokkal kevésbé valószínű az ilyen jellegű károsodás.

Jégeső

Jégeső

A jégverés az egyik legpusztítóbb természeti jelenség, nem csak az épületekben, tárgyakban okoz jelentős károkat, hanem a növényzetben is, és adott esetben ölni is képes.

Minden évben látni híradásokat golflabda vagy teniszlabda nagyságú jegekről, melyek agyonverték a legelőn az állatokat, és amik tetőket szakítottak ár, autókat vertek szét.

Hazánkban az ilyen nagyméretű jégdarabok igen ritkák, többnyire, ha van is jégeső, akkor borsónyi, vagy annál valamivel nagyobb darabokra lehet számítani, azonban előfordulhatnak durvább esetek.

Egy átlagosnak mondható jégverés is szépen be tudja horpasztani egy jármű kaszniját, ablakokat is betörhet, de a napelem gyártók erre is fel vannak készülve.

A paneleket tesztelik időjárási szélsőségek ellen, így a jégeső ellen is, vagyis hacsak nem egy különösen intenzív és veszélyes alkalomról van szó, akkor nem kell kétségbe esni.

Persze ha az adott felületre becsapódó jégdarabok mennyisége, tömege és sebessége elér egy kritikus küszöböt, az megrepesztheti a védőüveget, de ilyenkor olyan katasztrofális károk keletkeznek, hogy a napelem paneljeid lennének az utolsók, amik miatt aggódnod kellene.

Összefoglalva: mi veszélyeztetheti a napelemeket?

  • A kemény fagy (de ez is csak akkor, ha a napelem gyári hibás, és beférkőzik a pára/eső a szigetelés alá).
  • Az erős szél (de a szakszerűen rögzített tartószerkezet mellett ez nem jelent problémát).
  • A villámlások (a villámhárító és a túlfeszültség elleni megszakító viszont biztonságot jelent ebben az esetben).
  • Jégeső (Magyarországon azonban nem valószínű az olyan erejű jégverés, ami berepeszthetné a napelemek védőüvegét).

Részei vagyunk a rendszernek

Az időjárás egy olyan szilaj energia, amit sok esetben még megértenünk sem sikerült, nem hogy szabályozni tudjuk vagy az uralmunk alá hajtani, és ez így van jól.

Vannak dolgok, amik nagyobbak és erősebbek az embernél, ezt el kell tudni fogadni.

Viszont léteznek óvintézkedések, melyeket megtehetsz abban az esetben, ha félted a napelem rendszeredet, vagy attól rettegsz, hogy emiatt elúszik majd a befektetésed.

Meglévő rendszerre ki lehet terjeszteni a lakásbiztosítást, így ha bármi baj történne, akkor a biztosító kifizeti a javítási költségeket, Neked pedig nem kell fájdalmasan mélyre nyúlni a zsebedbe (vagy ha igen, akkor utólag visszakapod).

Ha még nincs napelem rendszered, de szeretnél, akkor van egy jó hírünk: mint azt olvashattad, a szakszerű tervezéssel és kivitelezéssel ezeknek a problémáknak a nagy része megelőzhető, elkerülhető!

Kivitelező partnereink ismeretével és szaktudásával felvértezve biztos lehetsz benne, hogy a feltelepített szolár panelek tartósan és biztonságosan a helyükön lesznek, és csak katasztrófafilmbe illő időjárási anomáliák lehetnek olyan erősek, hogy kikezdjék őket.

Kérj árajánlatot a Te megyédhez tartozó partnerünktől most, és biztos lehetsz benne, hogy a befektetésed nem csak idő, de időjárásálló is lesz!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon


Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet


Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak

Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak


Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve

Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve


Fordulat előtt áll a MOL?

Fordulat előtt áll a MOL?


Minden területen megjelenik a napelem hazánkban

Minden területen megjelenik a napelem hazánkban


Környezettudatos szórakozás? Naná!

Környezettudatos szórakozás? Naná!


Annyi a napelem itthon, hogy fejleszteni kell a hálózatot – és még csak most épül az egyik legnagyobb naperőművünk!

Annyi a napelem itthon, hogy fejleszteni kell a hálózatot – és még csak most épül az egyik legnagyobb naperőművünk!


Az utóbbi idők legkomolyabb hazai napelem telepítései

Az utóbbi idők legkomolyabb hazai napelem telepítései


Mi a helyzet a magyar napelemes burkolattal?

Mi a helyzet a magyar napelemes burkolattal?


Napelemes kukorica

Kórházak a napenergia útján


A magyar napelemes autó a 3. legjobb Európában 2018-ban

A magyar napelemes autó a 3. legjobb Európában 2018-ban


Eddig nem voltunk erősek megújulókból – de Magyarország most behozza a lemaradást

Eddig nem voltunk erősek megújulókból – de Magyarország most behozza a lemaradást


Több 10 millió forintot spórol minden évben Kiskunfélegyháza a napelemeivel

Több 10 millió forintot spórol minden évben Kiskunfélegyháza a napelemeivel


Annyi a naperőmű itthon, hogy megint előkerült a napelem adó kérdése – de most sem kell félni

Annyi a naperőmű itthon, hogy megint előkerült a napelem adó kérdése – de most sem kell félni


2018 eredményei, és 2019 napelemes tervei

2018 eredményei, és 2019 napelemes tervei


Elkészült a lista, hogy mit kell tennie a zöld energiáért Magyarországnak

Elkészült a lista, hogy mit kell tennie a zöld energiáért Magyarországnak


Szentendre a nemzetközi napelemes-ház építő verseny 2019-es állomásának rendezője

Szentendre a nemzetközi napelemes-ház építő verseny 2019-es állomásának rendezője


Hol tart Magyarország a napelemes beruházásokkal?

Hol tart Magyarország a napelemes beruházásokkal?


Környezetbarát energia – már az önkormányzatok számára is egyre csábítóbb

Környezetbarát energia – már az önkormányzatok számára is egyre csábítóbb


Kórházak a napenergia útján

Kórházak a napenergia útján


A közeljövőben tovább csökkenhet a napelemes rendszerek ára – tarts Te is lépést az újdonságokkal!

A közeljövőben tovább csökkenhet a napelemes rendszerek ára – tarts Te is lépést az újdonságokkal!


Dunántúli projektek – fejleszt az ország nyugati fele is

Dunántúli projektek – fejleszt az ország nyugati fele is


2019 áprilisában rekord dőlt a napenergia-termelésben

2019 áprilisában rekord dőlt a napenergia-termelésben


Májusban elfogadták: június közepén új állami napelem-pályázatok indulnak kis- és középvállalkozások számára 2019-ben

Májusban elfogadták: június közepén új állami napelem-pályázatok indulnak kis- és középvállalkozások számára 2019-ben


Még az utolsó három hónapban sem volt megállás 2018-ban a napelem rendszerek telepítésében

Még az utolsó három hónapban sem volt megállás 2018-ban a napelem rendszerek telepítésében


Sem a hazai, sem pedig a külföldi tőke nem tétlen hazánkban

Sem a hazai, sem pedig a külföldi tőke nem tétlen hazánkban


Pályázattal és anélkül is egyre csak terjed a napelem Magyarországon

Pályázattal és anélkül is egyre csak terjed a napelem Magyarországon


Önfenntartó kecskefarm és megvalósult álmok

Önfenntartó kecskefarm és megvalósult álmok


10.754 új naperőmű az országban és ebből 8.902 a magyar családoké!

10.754 új naperőmű az országban és ebből 8.902 a magyar családoké!


Napelemes robotkutya, és a bővülő erőműpark

Napelemes robotkutya, és a bővülő erőműpark


Továbbra is a napelem rendszer az egyik legjobb költségcsökkentő, de önmagában vajon elegendő?

Továbbra is a napelem rendszer az egyik legjobb költségcsökkentő, de önmagában vajon elegendő?


Ismét rekordot döntött a hazai napenergia

Ismét rekordot döntött a hazai napenergia


Szupermodern iskola Miskolcon, és az első aktívház Pécsett

Szupermodern iskola Miskolcon, és az első aktívház Pécsett


Hogyan lehet kisebb vállalkozásod ökológiai lábnyoma?

Hogyan lehet kisebb vállalkozásod ökológiai lábnyoma?


Napelemes Európa-csúcs Győrben, és a nógrádi óriás

Napelemes Európa-csúcs Győrben, és a nógrádi óriás


15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed

15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed


9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia

9+1 idézet, ami megmutatja, mennyire fontos a magyaroknak a tiszta energia


Napelemek társasházakra: jobban megéri, mint gondolnánk?

Napelemek társasházakra: jobban megéri, mint gondolnánk?


Féltsük az időjárástól a napelemeket?

Féltsük az időjárástól a napelemeket?


Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten

Napelem-gyár fog épülni Kecskeméten


Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt

Napelemes kezdeményezés az MVM Edison 2020-as nyertesei közt


Megtízszereződött Magyarországon a napelemek beépített kapacitása az elmúlt 5 évben

2015 óta, mondhatni, ugrásszerűen megnőtt a Magyarországi napelemes kapacitás. Ebben mind a lakosság, mind a nagyberuházók jelentősen rész vettek, és vesznek a mai napig.

Megtízszereződött Magyarországon a napelemek beépített kapacitása az elmúlt 5 évben


Óriási figyelem összpontosul a napelemekre – a kormány is ezzel tervez

Az energetikai helyzet miatt a napelemekre nagyobb figyelem összpontosul, mint eddig bármikor. A kormány is komolyan tervez vele, 2030-ra jelentős változások várhatók.

Óriási figyelem összpontosul a napelemekre – a kormány is ezzel tervez


Beköszönthet újra a napelemek aranykora? (Meddig kell még várni, hogy újra visszatáplálhassunk?)

Az elmúlt időszak nem várt fordulatokat hozott a napelem rendszerek terén, melyet sokan negatívan éltek meg, de a napelemek következő aranykorára nem kell sokat várni!

Beköszönthet újra a napelemek aranykora?


2023 februárjában történelmi csúcsot döntöttek a hazai napelemek

2023 februárjában olyasmi történt, ami eddig még soha: a hazai naperőművek több energiát termeltek, mint a Paksi Atomerőmű! Hogyan jöhetett össze ez a kiemelkedő rekord?

2023 februárjában történelmi csúcsot döntöttek a hazai napelemek


Már kopogtat az ajtón a napelem rendszerek betáplálásának engedélyeztetése

Fontos hír érkezett: ősszel megkezdődik a napelem rendszerek betáplálásának újbóli engedélyeztetése a központi hálózatba, ami egy rendkívül pozitív fordulat a piac számára!

Már kopogtat az ajtón a napelem rendszerek betáplálásának engedélyeztetése


Még több napelem Budapesten: 150 helyett 1500 megawattos napelemes kapacitást tervez a fővárosi önkormányzat

A fővárosi önkormányzat a meglévő 150 megawattos napelemes energiakapacitást 1500 megawattra szeretné emelni. Összegyűjtöttünk mindent a kitűzött célokról!

150 helyett 1500 MW-os napelemes kapacitást tervez a főváros


Egyre több magyar gondolja: egy napelem rendszer elsőbbséget élvez egy ház szépségével szemben

Ha egy ház fejlesztése a téma, akkor több minden szóba jöhet, de a trendek rámutatnak: a napelem rendszerekhez hasonló lehetőségek foglalkoztatják most az embereket!

A magyarok már tudják: a napelem rendszer fontosabb, mint a külcsín!


Új napelempark épül Magyarországon – neked is érdemes lenne napelemekbe fektetned?

Az ország második legnagyobb napelemparkja kezdheti meg a termelést idén nyáron. Érdemes magánszemélyként is befektetned a jelenlegi helyzetben?

Új napelempark épül itthon – neked is érdemes napelembe fektetned?


Napelemes újhullám: ősszel feloldják a csatlakozási tilalmat

Nagy rohamra számítanak ősszel a napelem piacon a csatlakozási tilalom feloldása miatt. Itt megtudhatod, miért nem szabad késlekedni, ha napelem-telepítésről van szó!

Napelemes újhullám: ősszel feloldják a csatlakozási tilalmat


A napelem STOP végnapjai: 4 ok, ami miatt muszáj, hogy hamarosan véget érjen a csatlakozási tilalom

Továbbra is életben van a napelem rendszerek teljes csatlakozási korlátozása, ez azonban komoly hatással van a gazdaságra. Vajon van kiút ebből a csapdából?

A napelem STOP végnapjai: 4 ok, ami miatt muszáj, hogy hamarosan véget érjen a csatlakozási tilalom


Érdemes még várni egy napelem rendszer beruházásának megkezdésére?

2024. január 1-je az a dátum, mikor bevezetik a bruttó elszámolási rendszert, és emiatt sokan várnak a napelemes beruházások megkezdésével. De biztos, ez a jó stratégia?

Érdemes még várni egy napelem rendszer beruházásának megkezdésére?


Jól járhatnak azok a vállalkozások, akik most fektetnek napelemekbe!

Vállalkozásod villanyszámláját csökkentenéd, de túl bizonytalan a jelenlegi helyzet? Megmutatjuk, hogy céged számára miért a napelem a legjobb választás még most is!

Jól járhatnak azok a vállalkozások, akik most fektetnek napelemekbe!


Úton az energiafüggetlenség felé – növekszik a magyar napelemes piac kapacitása

Mozgolódik a napelemes piac, megvalósulni látszik a kapacitás növekedése. Mit is jelent ez pontosan? Mikorra valósulhat meg? Tudj meg többet a témáról!

Úton az energiafüggetlenség felé – növekszik a magyar napelemes piac kapacitása


A hazai napelem piac újra elstartol? – Frissítések a pályázatokban

A napelem pályázatokkal kapcsolatos könnyítések mindenképp annak a jelei, hogy lassan vége az iparágat jellemző kétes időszaknak. Miért bizakodhatunk a jövőt illetően?

A hazai napelem piac újra elstartol? – Frissítések a pályázatokban


A napelemek új hajnala – Új fejezet kezdődik a pályázatokban

Egyértelműen mutatnak arra jelek, hogy a magyar napelemes piac helyzete javulni fog a közeljövőben. De pontosan miből is látható ez? Nézzük meg most együtt!

A napelemek új hajnala – Új fejezet kezdődik a pályázatokban


Fellendülhet végre a napelemek piaca?  Ezek a jelek erre utalnak!

Nem volt egyszerű időszaka a hazai napelemes piacnak – de lehet, hogy ez a közeljövőben változik majd? Úgy tűnik, igen: megmutatjuk, pontosan miben is látjuk ezt!

Fellendülhet végre a napelemek piaca?  Ezek a jelek erre utalnak!


Napelem piac – A rossz hírek lavinája közepette sokan észre sem veszik: most érdemes igazán beruházni

Sok negatív hatás sújtotta a napelem piacot az utóbbi évben, de aki figyel, az tudja: a lehetőség most is adott azok számára, akik lecsapnak rá. De sietni azért nem árt!

Napelem piac – Amit a rossz hírek mögött látnod kell!


Napelemes növekedési rekord: fél év alatt akkora bővülés, mint a teljes 2022-es évben!

Bármilyen hihetetlenül hangzik is, a csatlakozási korlátozás ellenére 2023 első félévében rekord dőlt a napelem telepítésekben! Érdekel, mi a magyarázat a jelenségre?

Rekord: fél év alatt települt annyi napelem, mint 2022-ben


Tényleg feloldásra kerül a csatlakozási stop? – Íme minden infó, amit eddig tudni lehet!

Igazak a fejlemények, amik a korlátozások feloldását taglalják?Bízhatunk abban, hogy minden visszakerül a régi kerékvágásba? Cikkünkben mindent összeszedtünk, amit érdemes tudni!

Tényleg feloldásra kerül a csatlakozási stop?


Napelemes parkolók és energiaközösségek Magyarországon: Te hallottál már erről a két új napelemes tervezetről? – Erre számíthat a napelempiac a közeljövőben!

Jönnek a napelemekkel felszerelt parkolók? Megjelenhetnek az energiaközösségek? Két új napelemes tervezet került a köztudatba, ami hatalmas változásokat hozhat a napelempiacon!

Napelemes parkolók és energiaközösségek Magyarországon?


Most már biztos: Érkezik a havi szaldó elszámolás és megszűnik a csatlakozási stop a napelemeknél!

Felváltja az éves szaldót a havi szaldó elszámolás? Véget ér a csatlakozási stop? Cikkünkben összeszedtünk mindent, amit tudnod kell a hivatalos közleményekről!

Érkezik a havi szaldó elszámolás! Vége a csatlakozási stopnak!


A napelemek jövője Magyarországon: amiről a nagy pánikban elfelejtenek beszélni

Rengeteg negatív hír robbant be a napelemekkel kapcsolatban, ami miatt sokan nem mernek most beruházni. De biztos, hogy megéri ezek miatt elodázni a döntést?

A napelemek jövője Magyarországon: amiről senki sem beszél


Az új feltételekkel is megtérülő lehet egy napelem rendszer? Egyelőre úgy tűnik, hogy igen!

A szaldó elszámolás nagyon fontos változás előtt áll: éves ciklus helyett havi rendszerre kell áttérni. Vajon mindez hatással lesz a rendszerek megtérülésére?

Az új feltételekkel is megtérülő lehet egy napelem rendszer? Egyelőre úgy tűnik, hogy igen!


Végre itt vannak a friss rendeletek a napelemes elszámolásról!

Legutóbbi hivatalos bejelentésében több olyan könnyítésről is beszámolt a kormány, ami remek hírként szolgál a napelem tulajdonosok számára.

Végre itt vannak a friss rendeletek a napelemes elszámolásról


Totálisan megszűnt a bizonytalanság a napelem piacon? – Innen már a háztartásokon múlik!

A napelem piacra jellemző bizonytalanság végre eltűnt, újra számításba jöhet azok számára, akik a tudatos befektetéseket keresik! Érdemes napelemben gondolkodni!

A napelem piac végre maga mögött tudhatja a bizonytalanságot!


A hibrid napelem rendszerek jelenthetik a biztos megtérülést az új elszámolási rendszerben?

A bruttó elszámolás frissen napvilágot látott tarifái alapjaiban formálhatják át a napelemek megtérülését. Megoldás lehet erre a hibrid napelem rendszer?

Hibrid napelem rendszerek és az újfajta elszámolás


Tényleg van valódi ok a pánikra az itthoni napelem piacon? Szerintünk csak a laikusok körében…

Bruttó elszámolás éves szaldó helyett? Ha te is megijedtél, ne tedd. Lehet, hogy félreértesz a napelemekkel kapcsolatban ezt-azt. Messze nincs minden veszve!

Hibrid napelem rendszerek és az újfajta elszámolás


Most már hivatalos: Itt a vége a betáplálási stopnak!

A napelemek betáplálási korlátozása, amely hatalmas zűrzavart okozott az egész napelem piacon, hivatalosan is megszűnik. Összeszedtünk mindent, amit tudnod kell!

Most már hivatalos: Itt a vége a betáplálási stopnak!


Itt az új pályázat! A napelem piac már felkészült a jövőre – És Te tartod a lépést?

Az új elszámolási rendszer miatt sosem volt még ennyire érdemes akkumulátoros napelem rendszerben gondolkodni! Az új támogatás segíthet a háztartásoknak!

Itt az új pályázat! A napelem piac már felkészült a jövőre


Új napenergia-program: miként lesz 2024 a többségnek előnyös, és hogyan alakulhat a jövőbeni megtérülésünk?

Hogyan alakul mostantól a megtérülés a napelemeseknél Magyarországon? Jobban járunk-e, és ha igen, mennyivel 2024-től? Ismerd meg a részleteket!

Hogyan alakul mostantól a megtérülés a napelemeseknél Magyarországon? Jobban járunk-e, és ha igen, mennyivel 2024-től? Ismerd meg a részleteket!


A nagyvállalatok már tudják: a napelem rendszerek jelentik a biztonságot! (És ezt az utat Te is követheted)

A nagyvállalati szektor már eddig is komoly lépéseket tett a napelem rendszeres fejlesztések irányába, és a jövőben tovább várható a tendencia erősödése.

A nagyvállalatok igent mondtak a napelem rendszerekre!