Minden, amit tudnod kell rólunk (+ néhány hasznos infó a napelemekről)

Napelem rendszer Nyíregyházán

Korábbi cikkekben bemutattam már Neked a napelem gyártásának folyamatát, a rendszer felépítését és hatékonyságát, valamint kitértem a rendszer anyagi előnyeire is.

Mindezek az alapinformációk azt a célt szolgálják, hogy megfelelő tájékozódás után, egy olyan gyártóhoz tudj fordulni, mely ügyfél centrikus, és az alapelképzelést szinkronba tudja hozni a minőséggel.

Cégünk elsősorban azért jött létre, hogy segítséget nyújtson megtalálni az optimális megoldást elsősorban azok számára, akiknek családi házuk, vagy saját gazdálkodásuk szempontjából mindenképp célszerű lenne ez a beruházás.

Hogyan tudjuk ezt megvalósítani?

Munkánk során fotovoltaikus rendszerek tervezésével, kivitelezésével és teljes körű ügyintézésével foglalkozunk.

Úgy gondoljuk az utóbbit azért fontos hangsúlyozni, hogy az ügyfél tudja, a tevékenységünk nem áll meg a kivitelezésnél.

Munkánk folyamata

Igyekszünk minden kérdésre, megkeresésre, a lehető leggyorsabban reagálni.

Ebben a szakmában elengedhetetlen a személyes kontaktus, illetve a bizalom kialakítása, így nálunk telefonon kizárólag az egyeztetés folyamata zajlik, ezt helyszíni felmérés követi.

Tisztában vagyunk azzal, hogy aki már érdeklődik egy ilyen típusú rendszer iránt, rendelkezik egyfajta elképzeléssel.

Így miután megtörtént a felmérés, javaslatot teszünk a véleményünk szerint leghatékonyabb módszer kialakítására, majd tájékozódunk az ügyfél ízlésével, energiafogyasztási szokásával kapcsolatban, ezután együtt kialakíthatjuk a legmegfelelőbb rendszert.

Tájékoztatást adunk az árakkal kapcsolatban is.

Prémium kategóriás termékeinket (német és japán), kínai rendszerek ára alatt kínáljuk.

Miután megállapodtunk, kiváló minőségű termékeinkkel elvégezzük a kivitelezést.

Végül, nézzünk egy gyakori kérdést, melyre a válasz talán sokak számára evidens, de mégis jó, ha felkészült vagy ezen a téren is.

Árajánlatkérés itt!

Hogyan kell tisztítanod a napelemet?

Nem elhanyagolható a rendszer tisztaságának kérdése, mivel nagy szerepet játszik a hatékonyságban.

Egy poros, vagy havas napelem ugyanolyan körülmények között akár 50%-al kevesebb energiát is termelhet, mint egy tiszta.

Nem szükséges állandóan figyelned mikor van itt az ideje egy újabb tisztításnak, általában akkor szükséges, amikor azt érzékeled, hogy a teljesítmény romlani kezd.

Ha a rendszeredhez jár data logger, az jelzi, amint csökken a teljesítmény.

Hosszabb esőmentesség idején, a rárakódott portól elegendő tiszta vízzel, slaggal lemosni a napelemet.

Azonban a karbantartás e műveleteit is érdemesebb szakembereinkre bízni, a téli tisztítással együtt.

Más egyéb szennyeződések esetén javasolt e célra készült napelem tisztító folyadékot használnod.

Összegezzük a napelem rendszerek előnyeit!

Összegezzük a napelem rendszerek előnyeit!

1. Kiváló befektetetés

Sokat visszhangzott gondolat, mára már szinte közhellyé vált, de változatlanul helytálló: a Nap energiája ingyenes és kimeríthetetlen.

Ha nem szeretnéd kitenni magad a bizonytalan energiagazdálkodási helyzetnek és függetlenségre vágysz a szolgáltatóktól, a legkönnyebben megvalósítható és leggyorsabban megtérülő, generációkon át tartó megoldásnak a napenergia hasznosítása kínálkozik.

Kiváló befektetés, hiszen a mutatók szerint átlagos körülmények között a kiépítés ára 7-12 éven belül megtérül, ezután, mint passzív hozam élvezheted előnyeit, tehát a havi kiadásaid lényeges csökkenésével spórolhatsz.

Gyakori ellenérv, hogy a karbantartás, esetleges meghibásodás költségeit is számításba véve viszont évtizedekig tart, míg a befektetés megtérül – addig pedig rengeteg minden történhet, kezdjük mindjárt a költözéssel.

Ezzel szemben a napelem-rendszerek egyik fő ismérve, hogy gyakorlatilag karbantartás nélkül üzemelnek, a jó minőségű panelek gyártói garanciája 25 év és nem kell számolnunk a mozgó alkatrészek cseréjével sem, lévén, hogy ezek teljesen hiányoznak – az elkészült rendszer hosszú évekig különösebb beavatkozás nélkül (télen ajánlott megtisztítani a hótól, ha elvárjuk, hogy energiát termeljen) kiválóan teljesít.

A költözéssel sem veszíted el a befektetett tőkét, hiszen ahogy a rendszer nem csak a ház kiépítésével együtt készülhet el, hanem már kész hálózatra is rákapcsolható, úgy mozgatható is: a költségek töredékéért áthelyezhető az új otthonra.

Árajánlatkérés itt!

2. Rendkívüli élettartam és garancia

Az egyik legfontosabb előnye, hogy a napelem rendszer élettartama lényegesen hosszabb, mint a beruházás megtérülési ideje.

A napelemek gyártói garanciája 25-30 év, és bár az inverterek élettartama ennél 10-15 évvel is rövidebb, még ennek a javítási költségével számolva is pozitívan áll a mérleged.

A napelemek garanciája a teljesítményre is vonatkozik, így használatuk első 25 évére legalább 80 %-ot ígérnek (tíz éven belül ez a szám még magasabb, 90%), de ezután sem kell drasztikus hozamcsökkenéssel számolnunk, a 80-as évek óta működő rendszerek példájából ismeretes, hogy sok esetben ennél huzamosabb időtartam alatt is rendkívül jó termelési mutatókat produkál a technológia.

3. Környezetbarát

Természetesen, mint megújuló energiaforrás, a környezetre gyakorolt hatása is semleges, sőt, pozitív is lehet, ha az esetleges többlettermelés megfelelően hasznosul.

Ha tehát komolyan veszed a környezetszennyezés egyre szembetűnőbb problémáit, a szelektív hulladékgyűjtésen és az energiapazarlás visszaszorításán túl akár így is tehetsz a negatív hatások mérsékléséért.

Persze, lehet mondani, egy fecske nem csinál nyarat, de miért ne váltanál zöldebb módszerre, ha az nem csak környezetednek, de neked és családodnak is megéri?

Hazánk körülménye teljes mértékben megfelelőek a napenergia hasznosítására, hiszen évi 1900 feletti a napsütéses órák száma bármely területen, illetve a borult időben érkező szórt fény aránya is igen magas, ez pedig némileg alacsonyabb hatásfokkal ugyan, de szintén árammá alakítható.

Abban az esetben, ha fontolóra vetted ezt a módszert, első lépésként tájékozódnod kell egy ilyen rendszer működéséről, alapjairól, hatékonyságáról, valamint a felmerülő költségekről.

Miért fontos ez?

Napelem rendszer Tápszentmiklóson

Természetesen azért, hogy ezen az egyre bővülő piacon egy olyan cég mellett tudj dönteni, mely prémium minőséget, megbízhatóságot, és kitűnő szakmai tapasztalatot képvisel.

Összefoglalva a napelemes rendszer típusairól való tudnivalókat, érdemes kiemelnem, hogy az otthonod körülményei és igényei nagy mértékben befolyásolhatják, hogy milyen üzem kivitelezése a legmegfelelőbb számodra.

Az egyes elemek gyártóin és a kivitelezőkön túl olyan kérdésekkel szembesülhetsz már a tervezés elején, amelyekre nehéz egyedül megtalálnod a választ. És ekkor még szóba sem kerültek olyan igazán specifikus tényezők, mint a tető fekvése és tagolása.

Érdemes ezen tényezőket átgondolva és szakértői segítséget igénybe véve meghoznod a végső döntést, hiszen minden otthon más, és különböznek a fogyasztási igények is.

Vedd figyelembe, hogy a napelemes rendszernél, ami igen érzékeny mindenféle környezeti behatásra, pontos tervezés szükséges minden egyes épület esetében.

Ha felmérted elvárásaidat, akkor tudsz csak önálló tájékozódással és szakértő segítségével választani a kivitelezés minden lépcsőfokán felmerülő számos opció közül!

Remélhetőleg a leírtak alapján az eddig bizonytalankodók, kísérletezni vágyók, vagy a már döntést hozók is megfelelő információkkal gazdagodtak a napelem rendszerekkel kapcsolatban.

Amit még érdemes tudni rólunk

A kivitelezést követően is tartjuk a kapcsolatot az ügyféllel, valamint bizonyos időközönként átnézzük az adott rendszert, amennyiben karbantartása szükségessé válik, természetesen azonnal elvégezzük.

Mint azt leírtak alapján láthatod, különös gondot fordítunk a minőségre, az ügyfél kényelmére és a megbízhatóságra is.

Ezek elengedhetetlen tulajdonságai cégünknek.

A napelem rendszerek manapság azért tesznek szert egyre nagyobb népszerűségre, mert ténylegesen jó érzés megtapasztalni a számlák kiváltását egy környezettudatos módszerrel.

Elsősorban vidéki, kertvárosi családok döntenek mellette, de egyre többen gondolkodnak ipari felhasználásában is.

Ajánlom figyelmedbe cégünket, mely mindent megtesz egy fenntarthatóbb, élhetőbb, környezettudatosabb világ megteremtésért, az ügyfelekkel való korrekt kapcsolat kiépítésért és cserébe maximális minőséget garantál.

Prémium minőség, megbízhatóság, kiváló szakmai tudás!

Kérdéseddel fordulj bátran hozzánk!

Ajánlatkérő űrlap


Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!