Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Egyre többen érdeklődnek a megújuló energiaforrások használata iránt, legyen szó nagyvállalatokról, kisebb vállalkozásokról, vagy éppen magánszemélyekről.

Ami viszont elsőre sokakat – különösen az alacsonyabb bevételű kisvállalkozókat és a magánszemélyeket – elriaszthat, az a napelem rendszerek ára.

A teljesítménytől és a fotovoltaikus panelek típusától függően több millió forintba is kerülhet egy komplett napelem rendszer – sőt, ami azt illeti, egymillió forint alatt egy jobb minőségű készülékekből álló rendszerhez nem is lehet hozzájutni.

Bár, ha jobban belegondolunk, ez az ár nem csak magukat a napelemeket, hanem az invertert, a tartószerkezetet, kábelezést, adott esetben az optimalizálót, és természetesen a telepítési munkálatok költségét is tartalmazza.

Mivel az államnak is érdeke, hogy növekedjen a megújuló energiafelhasználás aránya, szerencsére különböző formákban biztosít anyagi támogatást a napelemek beszerzéséhez – most ezeket mutatjuk be.

0%-os napelem hitel

0%-os napelem hitel

Bár az MFB 0% kamatú hitele jelen pillanatban ideiglenesen szüneteltetve van (mivel a hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet), azért mégis érdemes lehet megismerni a hozzá kapcsolódó részleteket, hiszen bármikor visszatérhet (ahogy tette ezt már többször is múltban).

Ezt a hitelt igazán kedvező feltételekkel lehetett felvenni, nézzünk is meg néhányat:

  • 0% kamattal vehették fel a szerencsések a kölcsönt.
  • Minimum 500.000, maximum 10.000.000 forintos visszatérítendő támogatás volt felvehető
  • A felvételhez mindössze 10% önerő volt szükséges.
  • A futamideje 1-20 év volt.
  • Széleskörben felhasználható volt a hitellel kapott összeg, például: hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, nyílászárócserére, megújuló energiaforrások – napelemek, napkollektorok, hőszivattyú – bevezetésére.
  • A hitelt családi házak, társasházak, sorházak, ikerházak, lakásszövetkezeti lakások, hétvégi és üdülőházak korszerűsítésére is fordíthatták a kölcsönfelvevők.

Mi őszintén reméljük, hogy hamarosan ismét lesz a lakosság és vállalkozások számára is elérhető napelem hitel!

Attól, hogy a napelem hitel nem elérhető, pályázatra még mindig jelentkezhetünk

Attól, hogy a napelem hitel nem elérhető, pályázatra még mindig jelentkezhetünk

Bár a kedvező napelem hitel nem elérhető, a családoknak jelenleg is van lehetőségük vissza nem térítendő állami támogatást megpályázni.

A 2021 elején elstartoló Otthonfelújítási Program keretei között most maximum 3.000.000 forint értékben felvehető az anyagi támogatás, amely a felújítási költségek legfeljebb 50%-át teheti ki.

Ez a támogatás még a 0%-os hitelnél is jóval többféle munkára felhasználható, többek között fürdőszobafelújításra; festésre, mázolásra és burkolásra; galéria, garázs vagy kocsibeálló építésére; tető felújításra; klímaberendezés beszerelésére és természetesen megújuló energiaforrások bevezetésére.

Az egyetlen bökkenő a pályázattal kapcsolatban az volt, hogy aki az állami támogatásból tervezné kiépíttetni a saját napelem rendszerét, az már nem tud csatlakozni a felhasználó számára roppant kedvező szaldós elszámolási rendszerhez.

Ehelyett esetükben a bruttó elszámolás lett volna érvényes, ám ezt az elképzelést egy 2021 június 30-án kiadott rendelettel elvetették, mivel az áramszolgáltatónak nem volt elég ideje kidolgozni ezt az új elszámolási rendszert.

Tehát a jó hír az, hogy még azok is csatlakozhatnak a szaldós elszámoláshoz, akik az Otthonfelújítási Program keretei között jutottak támogatáshoz a napelem rendszer kiépítéséhez.

A támogatás feltételeiről és részleteiről ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Hogyan térül meg a napelem rendszerbe fektetett összeg támogatás és hitel nélkül is?

Hogyan térül meg a napelem rendszerbe fektetett összeg támogatás és hitel nélkül is?

Nos, a napelemek elsődleges előnyének tekinthető, hogy segítségükkel ingatlanunkat energiahatékonyabbá tehetjük, azaz kevesebb fogyasztással és karbonkibocsátással, olcsóbban juthatunk elektromos áramhoz.

Sőt mi több, ha a rendszerünk teljesítménye engedi, és már az elhatározás is megvan a fűtésrendszer átalakítására, akár még elektromos fűtésre is válthatunk, amelyet a napelemeink által megtermelt energiával működtethetünk.

Így két legyet üthetünk egy csapásra, és gyakorlatilag a villany és fűtésszámlának is egyszerre inthetünk búcsút.

Egész jelentős összegek maradnak így a zsebünkben havonta, amelyeket eredetileg a számlákra költenénk.

Tehát ha a rendszert teljesen önerőből kell is kivitelezned, nem kell attól félned, hogy kidobod a pénzt az ablakon, ugyanis az ár hosszútávon bár, – átlagosan 8-10 év alatt – de mindenképpen megtérül.

Ráadásul a napelemek élettartama manapság minimum 30 év, ami azt jelenti, hogy az első 10 év után nemcsak megtérül, hanem onnantól kezdve még akár évtizedeken keresztül, minden egyes hónapban tízezreket spórol meg Neked.

Így zajlik a napelem rendszer kivitelezése

Így zajlik a napelem rendszer kivitelezése

Ha az első lépést már megtetted, és kitöltötted az árajánlatkérő űrlapunkat, akkor a következő további lépésekre számíthatsz:

A megyédben illetékes kivitelező partnerünk felveszi Veled a kapcsolatot, hogy további információhoz jusson az elképzeléseidről és igényeidről, valamint, hogy egyeztessetek egy időpontot a helyszíni felméréshez.

A helyszíni felmérés alatt megállapítják, hogy az ingatlan alkalmas-e a napelem rendszer telepítésére.

Ezt olyan tényezők határozzák meg, mint a tető dőlésszöge és tájolása, az ingatlan tájolása és nem mellesleg az, hogy a környezetében milyen árnyékoló tényezők léphetnek fel (például egy újabb építkezés, egy növekvő fa).

A felmérés során, jobban is megismerve a háztartásod energiaigényét, már pontosabb ajánlatot tudnak Neked tenni, és a számodra legideálisabb megoldást fogják felajánlani.

Innentől pedig kezdetét veszi az ügyintézési fázis, a papírok és engedélyek beszerzése – ha a rendszer kiépítéséhez állami támogatást, hitelt igényelsz, akkor készülj föl rá, hogy ez a folyamat hetekkel is tovább tarthat.

Ha minden papír megvan, már csak a rendszer telepítése van hátra, ami az időjárástól függően körülbelül egy napot vesz igénybe.

Ha profikra bíznád a napelemek telepítését, válaszd partnereinket!

Szakértő napelem kivitelező partnereink mindenben a segítségedre lesznek, így Neked nem kell egyedül belevágni az összes bonyolult papírmunkába.

Ha a jövőben napelem hitel igényléséhez, vagy állami támogatásért benyújtott pályázat megírásához van szükséged segítségre, partnereink szintén örömmel állnak a rendelkezésedre.

Töltsd ki árajánlatkérő űrlapunkat még most, és találjuk ki együtt, hogy számodra milyen a legjobb napelem rendszer, és hogy milyen támogatással tudnád kivitelezni!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!