Napelem lakáskasszából? Mutatjuk, miért jó ötlet!

Napelem lakáskasszából? Mutatjuk, miért jó ötlet!

A lakástakarék-pénztár hazánkban is sokaknak segített már lakáscéljaik elérésében: legyen szó akár új otthon vásárlásáról vagy építéséről, esetleg a meglévő felújításáról, közművesítéséről, a lehetőségek tárháza szinte végtelen.

Talán Neked is eszedbe jutott már, hogy jó ötlet lenne a megtakarításaidat egy kedvező kamatozású hitellel párosítani, és ilyen módon korszerűsíteni az otthonodat.

Van egy jó hírünk számodra: a lakáskassza összegét akár napelem rendszer telepítésére is felhasználhatod!

A továbbiakban bemutatjuk, miért lehet ez a legjobb beruházás a Te otthonodban is, és miként hozhatod ki belőle a legtöbbet, ha úgy döntöttél, hogy belevágsz.

Miért éri meg a napelemet lakáskasszából finanszírozni?

Miért éri meg a napelemet lakáskasszából finanszírozni?

Sokan ódzkodnak attól, hogy bármiféle hitelt felvegyenek, hiszen az ember manapság mindenféle rémtörténeteket hall az irreálisan megnövekedett kamatokról vagy a végtelenségig nyújtott futamidőről, amitől a pórul járt egyén azt kívánta, bárcsak bele se kezdett volna.

A lakáskasszánál azonban nem kell amiatt aggódni, hogy kellemetlen meglepetés érne: a kamat fix, tehát a futamidő alatt biztosan nem fog változni, ráadásul más hiteltípusokhoz képest kedvezőnek számít.

A megtakarítás sem jelenthet különösebb problémát, hiszen a lakástakarék-pénztárak akár megelőző, illetve kiváltó hiteleket is tudnak biztosítani, ezáltal pedig még több teher kerül le a Te válladról.

A törlesztőrészlet fizetésével kapcsolatban pedig érdemes arra gondolni, hogy ez sok esetben kedvezőbb, mint az addig havonta fizetett rezsiköltség – viszont Neked addigra már napelem rendszered lesz, tehát az utóbbi kiadás gyakorlatilag megszűnik.

A napelem végig hasznot termel

Egy lakásfelújító hitelt sokféle célra fel lehet használni, ugyanakkor ezek közül a napelem rendszer telepítése talán az egyetlen olyan választás, amely anyagi hasznot termel a háztartásunk számára már attól a pillanattól fogva, hogy a szerkezet a helyére került.

Napelem-tulajdonosként ugyanis jelentős mértékben lefaraghatjuk a villanyszámla költségeit, sok esetben pedig még a fűtés számlától is mentesülhetünk, két legyet ütve egy csapásra.

Ha úgy állunk hozzá, hogy gyakorlatilag a rezsi helyett fogjuk a törlesztőrészletet fizetni, akkor máris láthatjuk, hogy mennyire kifizetődő a lakáskasszát napelem rendszer kivitelezésére használni: a futamidő lejárta után ugyanis a drága villanyszámla nem fog újra kopogtatni az ajtón, ettől a költségtől végleg megszabadulunk.

Ugyan állami támogatást már nem lehet igénybe venni a megtakarításhoz, a lakástakarék-pénztár még így is remek lehetőséget nyújt minden olyan háztartásnak, amelyben más úton nem valósulhatna meg napelemes rendszer.

Alkalmas-e az otthonom napelem rendszer telepítésére?

Alkalmas-e az otthonom napelem rendszer telepítésére?

Mielőtt belevágnál a komolyabb tervezésbe, érdemes tisztában lenni azzal, hogy a Te otthonodban egyáltalán megvalósulhat-e a projekt úgy, ahogyan szeretnéd.

Nincs két egyforma ház – bizony, napelem-alkalmasság szempontjából még két teljesen ugyanolyan kinézetű, egymás mellett álló épület is különbözhet –, ezért mindenképp szükség lesz egy szakértők által elvégzett helyszíni felmérésre, melynek során megállapítható többek között az is, hogy a háztartásodnak mekkora rendszerre lesz szüksége.

Először is a ház és a tetőszerkezet állapotának alkalmasnak kell lennie arra, hogy a rájuk szerelt napelemek hosszú távon is biztonságosan működhessenek.

Emellett azonban vannak további tényezők, amiket figyelembe kell venni annak érdekében, hogy rendszerünk zavartalanul termelhesse az áramot: a tető tájolása és dőlésszöge, a környezeti hatások, illetve a különféle árnyékoló tényezők mind-mind befolyásolják a hatékonyságot.

Még ha első ránézésre minden tökéletesnek tűnik is, a későbbiekben könnyen problémát jelenthet egy túl magasra növő fa, vagy éppen a szomszédban épülő emeletes ház, ezért minden eshetőséget számításba kell venni.

Napelem lakáskasszából – mivel érdemes kombinálni?

Napelem lakáskasszából – mivel érdemes kombinálni?

A lakástakarék-pénztár által nyújtott lehetőséget többféleképpen is kihasználhatjuk annak megfelelően, hogy nekünk melyik éri meg a legjobban.

A kedvező kamatozású kölcsönt már akkor is igénybe tudjuk venni, ha a napelem telepítésén kívül nem tervezünk más korszerűsítést, felújítást.

De mi a helyzet akkor, ha egy teljesen új otthont építenénk fel vagy vásárolnánk?

A lakástakarék pénztárak által nyújtott kedvező kamatozású hitelek lehetővé teszik, hogy hosszútávon jelentős összeget spóroljunk meg a kamatokon.

Másrészt a lakástakarék segítségével előre tervezhetjük a lakásvásárlást, és rendszeres megtakarításaink által folyamatosan gyűjthetünk a célunkra.

Harmadrészt a lakástakarékból származó összeget felhasználva csökkenthetjük a hitel összegét, így kevesebb kamatot kell fizetnünk.

Végül, de nem utolsó sorban, a lakástakarék-pénztárak gyakran kínálnak különféle extra szolgáltatásokat is, mint például ingyenes tanácsadás a lakásvásárlással kapcsolatban.

Ezért éri meg új lakást venni lakástakarékból: anyagilag előnyös, előre tervezhető és segítséget nyújt a lakásvásárlás folyamatában.

Spórolj Te is hosszú távon napelemek segítségével!

Spórolj Te is hosszú távon napelemek segítségével!

Egy ilyen komoly anyagi vonzattal járó döntést meghozni, mint a napelem rendszer telepítése, nem könnyű feladat.

Ebből a bejegyzésből azonban Te is láthattad, hogy ma már nem feltétlenül kell előre rendelkeznie a vásárlásra szánt összeggel annak, aki saját napelemet szeretne.

A lehetőség tehát adott – akár napelemet vásárolnál, akár teljesen új otthonba költöznél, a lakáskassza minden esetben a segítségedre lehet.

A statisztika pedig azt mutatja, hogy egyre többen használják ki ennek a megújuló energiaforrásnak az előnyeit, és nem is véletlenül: egy olyan rendszer kerül a birtokukba, amelynek az ára az évek alatt sokszorosan megtérül, és még az unokáknak is képes lesz tiszta, környezetbarát energiát szolgáltatni.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni, milyen az élet villanyszámla nélkül, akkor kérj árajánlatot tőlünk még ma, hogy a megyédhez tartozó kivitelező partnerünk felvehesse Veled a kapcsolatot!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!