Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Lakásvásárláson gondolkozol, de kiráz a hideg az egekbe szökő ingatlanáraktól?

Az ingatlan megvásárlását még tudnád biztosítani, de annak fenntartási költségei már teljesen kiürítenék a nadrágzsebedet?

Esetleg, a „piszkos anyagiakon” kívül olyan univerzális problémák is foglalkoztatnak, mint például a nem megújuló energiaforrások okozta természet-rombolás?

Szerencsére, két olyan lehetőségről is tudunk számodra információval szolgálni, amely mind a pénztárcád, mind pedig környezetünk épségét békében hagyja.

Megújuló energiaforrás, megújuló lakáshitel

Megújuló energiaforrás, megújuló lakáshitel

Áprilistól új korszak vette kezdetét a hazai lakáshitelezésben: a jegybank Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelei (MFL) ugyanis átalakulni látszanak, nem is kicsit.

Ezt az átváltozást nyugodtan nevezhetnénk színváltásnak is, hiszen általa – a pénzügyi kritériumok mellett – a zöld, energiahatékonysági aspektusok is előtérbe kerülnek bizonyos hiteleknél.

Az új szakasz legfőbb célkitűzése, hogy energiatakarékos ingatlanhoz juttassa a lakáshiteleseket (legyen szó akár építésről, akár vásárlásról), valamint, hogy valamilyen korszerűsítő eljárással „zöldebbé” tegyék otthonaikat.

Az új éra előnyei

Az új éra előnyei

Egy energiatakarékos ingatlan környezetbarát jellemvonásai valószínűleg nem mozgatnak meg kimondottan, hogyha pusztán a költséghatékonyság vezérel.

Ezzel sincs semmi gond: mindenkinek joga van egyéni módon hozzáállni egy-egy ügyhöz.

A zöld lakáscélokra koncentrált MFL hitelek esetében azonban az a rendkívüli helyzet áll elő, hogy a financiális kedvezményekben csupán akkor lehet részünk, hogyha nyitottak vagyunk az energiamegtakarító fejlesztésekre.

Amennyiben ez teljesül, akkor – az új minősítési rendszernek köszönhetően – nem kell az olyan kiadások miatt aggódnunk, mint például:

  • folyósítási díj
  • a zöld hitelcél ellenőrzési és megállapítási költségei
  • az ingatlanvásárláshoz elengedhetetlen, energiatanúsítvány kiállításának összege (egyszeri alkalommal ugyanis ezt a bank fedezi)

Vásárlás vagy felújítás?

Bizonytalan vagy, hogy egy új ingatlan vételével, vagy pedig a jelenlegi otthonod felújításával járnál-e jobban?

Hogyha inkább szeretnéd magadat megkímélni a költözés fáradalmaitól, akkor érdemes lehet elgondolkoznod a zöld MFL hitelek valamelyikén: a zöld lakáshiteleket ugyanis már felújítási célból is lehet igényelni.

Ehhez mindössze annak a feltételnek kell megfelelnünk, hogy az átalakítás és/vagy korszerűsítés által ingatlanunk energiatakarékosabbá váljon.

Fejlesztéseinkkel tehát törekedhetünk arra, hogy:

  • az ún. primer energiafelhasználást csökkentsük
  • vagy előkelőbb energiaosztályba juttassuk ingatlanunkat (energiatanúsítvány szerint)

Kérdőjelek és válaszok

Felkeltette az érdeklődésedet a zöld MFL hitelek gondolata?

Szimpatikusnak találod, hogy a jegybank egyszerre kínál lehetőséget egy környezetbarátabb, valamint egy anyagilag is fenntarthatóbb otthon számára?

Legszívesebben, már most elkezdenél intézkedni a hiteligényléssel kapcsolatban, csak nem tudod, hogy milyen energiahatékony változtatásba kezdj ingatlanodon?

Semmi szükség a további tétovázásra.

Beavatunk egy olyan fejlesztésbe, amelynek segítségével többé nem kell majd ráncolnod a homlokod az egetrengető villanyszámlák miatt.

A napos oldal

A napos oldal

Nem másról van itt szó, mint egy több mint 150 éves tudományos múlttal rendelkező technológiáról: a napelemről.

Ahogy a napelem rendszerek egyenárammá alakítják a napsugárzást, az MFL hitelek akár több milliós megtakarítássá változtatják beléjük fektetett bizalmunkat: nem véletlen, hogy a manapság aláírt szerződések csaknem 90%-a valamilyen MFL-konstrukció.

A zöld út persze a bankok számára is kifizetődő: az energiatakarékos otthonok alacsony fenntartási költségei garantálják a biztosabb megtérülést.

A növekvő energiaárak miatt ráadásul, éppen a zöld otthonok iránt a legnagyobb a kereslet a piacon, amely értékállóbbá teszi ezeket az ingatlanokat, mint a másfajta lakástípusokat.

Nem meglepő ezek után, hogy a bankok akár 100-200 bázispontos kamatkedvezménnyel is szolgálnak a zöld hitelt kérvényező ügyfelek számára, az általános hitelekhez képest.

 Mindemellett – a jegybanknak köszönhetően – az eddig megszokott 1-2 %-os jóváírás helyett a zöld MFL tartós kamatkedvezményre kötelezi a bankokat.

Megtérülő türelem

Hogyha napelem rendszerekről beszélünk, akkor semmiképp sem kerülhetjük meg a türelem szerepét: a megújuló energiaforrással működő technológia alkalmazása ugyanis, a beszerelést követően nem azonnal, hanem csak pár év múlva válik igazán kifizetődővé.

Ez jól is van így, hiszen nem lehet mindent azonnal akarni.

Gondolj csak bele, mennyi idő és törődés szükséges pl. egy parányi kis maghoz, amelyet te magad gondozol és öntözöl minden nap, egészen addig, amíg teljesen ki nem fejlődik.

Munkád gyümölcsét látva azonban, tudnád-e azt mondani, hogy nem érte meg az a sok gondoskodás?

Feltehetően csak még nagyobb örömmel töltene el, hogy az eredmény főként neked köszönhető.

Ráadásul, a napelemes technológiával sok-sok növény kicsírázásához járulhatsz hozzá, mivel az áramátalakító folyamat során semmiféle környezet-károsító melléktermék nem keletkezik.

Ha a napelem rendszer mellett szavazol, akkor néhány hétnyi tervezés, és a megfelelő panelek kiválasztása után, már semmilyen kényelmetlenségben nem lesz részed: a napelem gyártók akár 20-30 év garanciát is vállalnak termékeikre.

Zöld hitel, zöld bankjegy

Zöld hitel, zöld bankjegy

Mi is a közös jótékony hatás tehát a zöld lakáshitelek és a napelem rendszerek esetében?

Legfőképp az, hogy mindkettő egy élhetőbb jövő felé kalauzol minket.

Az MFL zöld lakáshitelei ugyanis nem pusztán pénzügyi terheket vesznek le a vállunkról: felelősségvállalásra is ösztönöznek minket, azáltal, hogy csakis kizárólag környezetbarát megoldások közül engednek bennünket választani.  

Azonban még e jóakaró „megkötés” ellenére is hagy számunkra elengedő szabad teret ahhoz, hogy egyénileg is a legmegfelelőbb döntést hozzuk meg: tulajdonképpen olyan energiakímélő korszerűsítést választunk, amilyet csak akarunk.

Ha a napelem rendszerek még a fentebb leírtak után sem nyerték el tetszésedet, azzal sincs semmi baj: választhatod például a nyílászárok cseréjét is, nincs semmi kőbe vésve.

Mi csak a figyelmedet szerettük volna felhívni arra, hogy milyen pozitívumokkal jár ez a technológia, továbbá arra, hogy a zöld hitelek révén mennyivel egyszerűbbé vált ezekhez az előnyökhöz hozzájutni.

Ha viszont te is úgy döntöttél, hogy szeretnél napelem rendszerbe fektetni, akkor kérj árajánlatot tőlünk most!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!