Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelem rendszered!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelem rendszered!

Az aktuális gazdasági és energetikai helyzetnek köszönhetően a lakosság kiemelkedően nagy részének megemelkedik a rezsiszámlája.

Annak érdekében, hogy ezt valamilyen szinten mérsékelni lehessen, a lakosság tömegesen kezdett valamilyen alternatív megoldás felé fordulni.

Jelenleg talán a legkönnyebben elérhető zöldenergia a napenergia, amihez mindössze egy napelem rendszert kell telepíteni.

Igaz, ami igaz, egy napelem rendszer nem tartozik épp a legolcsóbb mulatságok közé, ezért sok esetben vagy pályázat révén, vagy hitellel szokták finanszírozni.

A jelenlegi helyzetben azonban nem biztos, hogy érdemes a pályázatokra támaszkodni, mivel többszörös túljelentkezés van a napelem rendszerekre.

Nem meglepő, hogy mindenki olyan gyorsan szeretne napelemes rendszert telepíttetni, ahogyan csak lehet, hiszen hamarosan elindul a fűtésszezon.

Viszont a rengeteg érdeklődő miatt sokkal gyorsabban halad az igénylés folyamata, hogyha önerőből történik a finanszírozás.

Önerő, de mégis hogyan?

Hacsak nincsenek valakinek olyan erőforrásai, amelyekből képes finanszírozni egy napelem rendszert, muszáj lesz hitelt felvennie.

A hitel igénylés gondolata először talán nem igazán szimpatikus, azonban ebben az esetben határozottan szerencsés fordulatokat hozhat.

Ugyanis, hogyha valaki hitellel szeretné finanszírozni a napelemes rendszerét, akkor az önerőnek számít a kivitelező cégek szemében.

Vagyis, aki hitelt vesz fel a napelemes rendszere finanszírozására, akár előbb sorra kerülhet, mint azok, akik pályázati úton akarják rendezni a költségeiket.

Ebben az esetben az a kérdés merülhet még fel, hogy ez havi szinten milyen törlesztést von maga után.

Ezt természetesen mi nem tudjuk pontosan megmondani, erre csak az adott bank adhat választ.

De attól függően, hogy milyen jellemzői vannak az adott ingatlannak és mennyi a fogyasztása, körülbelül 1,5 és 6,5 millió forint közé eső összegre lehet számítani a napelem rendszer összértékét tekintve egy családi ház esetén, így ez alapján kell majd meghatározni a hitel összegét is.

Mitől függ a napelem rendszer nagysága?

Mitől függ a napelem rendszer nagysága?

A napelemes rendszereket nemcsak az áramszükségletünk kiszolgálására lehet alkalmazni.

Abban az esetben, hogyha elektromos fűtési rendszerrel rendelkezünk, akkor van arra lehetőség, hogy annak a fogyasztását is napenergiával biztosítsuk.

Arra is kell gondolni, hogyha a jövőben esetleg a lesznek új elektromos eszközök a háztartásban, akkor érdemes nagyobb napelemes rendszert igényelni.

Az sem mindegy, hogy van-e (vagy lesz-e) esetleg elektromos autó, mert akkor annak a fogyasztását is bele kell kalkulálni.

A helyszíni felmérés során, vagyis a tervezés megkezdése előtt kell ezeket az adatokat megadni, és akkor a kivitelezők ez alapján fogják megtervezni a napelem rendszert.

Milyen hitel lehetőségek vannak egy napelemes rendszer finanszírozására?

Milyen hitel lehetőségek vannak egy napelemes rendszer finanszírozására?

A jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon meg kell gondolni, hogy hol és milyen feltételekkel veszünk fel hitelt.

Érdemes alaposan utánajárni, hogy az igényeidnek legmegfelelőbb hitelt tudd kiválasztani.

Egy augusztusi kalkuláció alapján a legolcsóbb hitel lehetőség egy olyan ajánlat, aminél havonta 53.927 Ft-ot kell a törlesztésre fordítani, a THM 10,6%, és így a teljes összeg, amit vissza kell fizetni 3.882.744 Ft-ra fog kijönni 6 év alatt a megigényelt 2,9 millió Ft-ért.

Ehhez szükséges még a 400.000 Ft-os havi fizetés is.

Vannak még olyan ajánlatok, amelyek hasonló paraméterekkel vehetők igénybe, de több olyan is van, ami ettől már jócskán elrugaszkodik.

Szintén az augusztusi kalkuláció során a legkevésbé előnyös ajánlatnál a havi törlesztőrészlet 66.536 Ft, a teljes visszafizetendő összeg 4.812.342 Ft, tehát a THM 20,21% volt.

Van más opció is?

Vannak olyan vállalkozások, ahol a napelem rendszer kivitelezése mellett biztosítanak saját hitel lehetőséget is.

Ezeknek a feltételeiről az adott cég tud bővebb tájékoztatást adni, de itt is található sok esetben olyan ajánlat, amit érdemes számba venni.

Legtöbbször ezekről a lehetőségekről az adott vállalkozás weboldalán is található információ, de a részletes információkért mindenképp jobb személyesen vagy telefonon megkeresni őket.

Még ha hitelre is, de megéri napelem rendszert igényelni!

Még ha hitelre is, de megéri napelem rendszert igényelni!

A napelem rendszer igénylése és finanszírozása normál esetben sem egyszerű, sőt elmondható, hogy költséges befektetés, azonban hosszútávon megéri.

Mivel az energiaárak ugrásszerűen megnőttek a közelmúltban, ezért a napelemes rendszerek megtérülési ideje is rövidebbé vált.

Ebből adódóan, még ha hitelt is kell felvenni a napelem rendszer telepítéshez, gyorsabban fog megtérülni, mint korábban.

Arról nem is beszélve, hogy ahol nemcsak a szokásos elektromos berendezéseket látja el a napelem rendszer, hanem akár az elektromos fűtést és az elektromos autót is kiszolgálja, ott a benzin és fűtés számlán is meg fog látszani, hogy napenergiát használ a háztartás.

Nem érdemes halogatni a napelem rendszer igénylést!

A rezsicsökkentés módosításainak köszönhetően a napelem rendszert igénylők száma sokszorosára nőtt meglehetősen rövid idő alatt.

Ezért arra mindenképpen számítani kell, hogy ezzel arányosan a várakozási idő is hosszabb lesz, bár minden napelem rendszerrel foglalkozó vállalkozás igyekszik minél előbb kiszolgálni az ügyfeleket.

Az önerővel vagy hitellel finanszírozott napelemes rendszerek esetében ez a várakozási idő akár sokkal rövidebb is lehet, mint a pályázati úton igényeltek esetében.

Ez talán sokakat visszariaszt attól, hogy napelem rendszert igényeljenek, de azt érdemes észben tartani, hogy az energiaárak nem valószínű, hogy csökkenni fognak a közel (vagy akár távoli) jövőben.

Emiatt érdemes minél előbb belevágni ebbe a projektbe, hogy a befektetés minél hamarabb elkezdje megtéríteni az árát.

Nem kell ezzel egyedül megbirkóznod!

Nem kell ezzel egyedül megbirkóznod!

A sok részlet és információ mindenki számára okozhat nehézségeket, de nem szabad ettől megrettenni!

Hogyha elhatároztad, hogy Te is szeretnél a napenergia használók körébe tartozni, akkor itt az idő, hogy cselekedj!

Töltsd ki a weboldalon található űrlapunkat, hogy a hozzád legközelebb eső partnerünk minél előbb felvehesse Veled a kapcsolatot!

Az űrlap kitöltése után a türelmedet kérjük, a többszörösére nőtt érdeklődés miatt több időt vehet igénybe, hogy valamelyik partnerünk megkeressen.

Élj Te is a napenergia adta lehetőséggel!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!