Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

A napenergia hasznosítása egyre inkább előtérbe kerül a fenntartható energiaforrások iránti növekvő igény miatt.

Egyre több ember keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhat a környezetvédelemhez és csökkentheti az energiaköltségeit.

Az egyik legkedveltebb megoldás a napelem rendszerek telepítése.

Sokan azonban úgy döntenek, hogy a pályázatokra várnak, mert azt hiszik, hogy ez a legjobb módja a napelemes beruházás finanszírozásának.

Azonban érdemes lehet saját erőből, azaz önerőből finanszírozni egy ilyen rendszert, és az alábbiakban meg is nézzük, miért is lehet ez a jobb döntés.

Gyorsaság

Az egyik fő ok, amiért érdemes az önerőre támaszkodni a napelem rendszer telepítése során, az a gyorsaság.

A pályázati eljárás hosszadalmas lehet, a pályázatírás és az elbírálás is időigényes folyamat.

Gyakran hónapokig, akár évekig is eltarthat, mire a pályázatok eredményei kihirdetésre kerülnek, és megkapjuk a támogatást.

Az önerős beruházás esetén ezekkel a várakozási időkkel nem kell számolni.

A megfelelő engedélyek beszerzése ugyan időt vesz igénybe, de még mindig jóval rövidebb ideig tart, mint egy pályázat lebonyolítása.

Tehát, ha sürgősnek érezzük a napelem rendszer telepítését, az önerőből való finanszírozás jóval gyorsabb megoldás lehet.

Szabadság

Szabadság

Az önerőből finanszírozott napelemes beruházások másik előnye a szabadság, amit kínálnak.

A pályázatokhoz gyakran szigorú feltételek és előírások kapcsolódnak.

Ez meghatározza, hogy milyen típusú és méretű napelem rendszert lehet telepíteni.

Az önerőből történő beruházás esetén viszont mi magunk határozhatjuk meg, hogy milyen méretű rendszert szeretnénk telepíteni, és milyen típusú panelekkel szeretnénk dolgozni.

Ez lehetővé teszi, hogy jobban testreszabjuk a rendszert az igényeinkhez és az adott helyi viszonyokhoz igazítva.

Függetlenség

Az energiaárak folyamatos emelkedése miatt egyre többen aggódnak a magasabb villanyszámlák miatt.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer telepítése azonban lehetővé teszi, hogy függetlenedjünk az energiaválság kockázatától.

A saját napelem rendszerünk által előállított energia segítségével csökkenthetjük a hagyományos energiaszolgáltatótól való függőségünket.

Ha elég energiát termelünk, akár teljesen leválthatjuk az áramszolgáltatót, és a saját termelt energiát használhatjuk otthonainkban vagy vállalkozásainkban.

Ezáltal nem csak pénzt takaríthatunk meg hosszú távon, hanem környezettudatosabbá válhatunk.

És miért jók a napelem rendszerek általánosságban?

És miért jók a napelem rendszerek általánosságban?

  • Hosszú távú megtérülés: bár az önerőből történő beruházás eleinte nagyobb anyagi ráfordítást igényel, hosszú távon jelentős megtakarításokat eredményezhet. A napelem rendszer élettartama hosszú, több évtized, és a megtermelt energia folyamatosan csökkenti az áramszámlákat. Ezáltal a beruházás megtérülése idővel érezhető lesz, és a rendszer még évekig ingyenes energiát biztosít.
  • Környezetvédelem: az önerőből finanszírozott napelem rendszer telepítése aktív szerepvállalás a környezetvédelemben. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével visszafoghatjuk a klímaváltozás káros hatásait, és hozzájárulhatunk a fenntartható jövő megteremtéséhez.
  • Az ingatlan értékének növelése: az ingatlanok értékét is jelentősen növelheti egy napelem rendszer. Azok a potenciális vásárlók vagy bérlők, akik az energiaköltségek csökkentésére és a fenntartható életmódra törekednek, magasabb értékűnek értékelhetik az olyan ingatlanokat, amelyek rendelkeznek saját napelem rendszerrel.

Mindig van hova fejlődni

A napelem rendszerek fejlődése nem áll meg, és folyamatos új technológiai fejlesztéseknek köszönhetően egyre hatékonyabbá és gazdaságosabbá válnak.

Az önerőből történő beruházás lehetőséget ad arra, hogy frissítsük vagy korszerűsítsük a rendszert, ha jobb technológiával szeretnénk előállítani a napenergiát.

Az új panelek és inverterek képesek nagyobb energiahatékonyságot és jobb teljesítményt biztosítani, így még nagyobb megtakarítások érhetők el hosszú távon.

Gyorsan akarsz napelem rendszert? Kérj árajánlatot!

Gyorsan akarsz napelem rendszert? Kérj árajánlatot!

Bár a pályázatok kétségkívül lehetnek vonzók a napelem rendszerek finanszírozásához, az önerőből való beruházás számos előnnyel járhat.

A gyorsaság, a szabadság és a függetlenség lehetőségei sokakat ösztönözhetnek arra, hogy saját erőből vállalkozzanak a napelem rendszer telepítésére.

A megfelelő beruházás megtérülése nemcsak a környezetvédelemhez való hozzájárulást jelenti, hanem hosszú távon pénzügyi előnyöket is biztosít a beruházóknak.

Így lesz napelem rendszered:

Napelem rendszert telepíteni több lépésből álló folyamat, amelyet szakértők segítségével érdemes végrehajtani.

Íme, hogyan lehet nekiállni a saját napelem rendszer kiépítésének:

  • Tanácsadás és tervezés: az első lépés az, hogy kérjünk tanácsot olyan szakemberektől, akik jártasak a napelem rendszerek tervezésében és telepítésében. Az ő segítségükkel felmérhetjük az ingatlanunk adottságait, a napenergia potenciálját, és meghatározhatjuk, hogy mekkora rendszerre van szükségünk a kielégítő energiaellátáshoz.
  • Engedélyek beszerzése: a napelem rendszer telepítéséhez szükséges lehet bizonyos engedélyek beszerzése, amelyeket az adott település vagy régió hatóságaitól kell kérni. A tervező szakember segíthet ebben a folyamatban.
  • Kiválasztás és beszerzés: miután meghatároztuk a rendszer méretét és specifikációit, választhatunk a különböző napelem panelek, inverterek és egyéb kiegészítők közül. A minőségi alkatrészek kiválasztása fontos, hogy hosszú távon hatékonyan működjön a rendszer.
  • Telepítés: a telepítés szakaszában a szakértők elhelyezik a napelem paneleket az ingatlanon olyan területen, ahol a legnagyobb mértékben ki tudják használni a napenergia potenciálját. Az invertereket is be kell szerelni, amelyek átalakítják a napelemek által generált egyenáramot váltakozó árammá.
  • Elektromos csatlakozás: a telepített napelem rendszert csatlakoztatni kell az elektromos hálózathoz. Ez általában szakemberek munkája, akik biztosítják, hogy a rendszer biztonságosan és hatékonyan működjön az ingatlan energiaellátásában.
  • Ellenőrzés és beüzemelés: a telepítés után alaposan ellenőrzik a rendszert, hogy meggyőződjenek arról, hogy minden része megfelelően működik-e. Ha minden rendben van, akkor a napelem rendszert beüzemelik, és azonnal elkezd energiát termelni.
  • Karbantartás és monitorozás: fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk a napelem rendszert, hogy az hatékonyan működjön. Az ellenőrzésekkel meggyőződhetünk arról, hogy az alkatrészek megfelelően működnek-e, és szükség esetén időben kijavíthatunk bármilyen problémát.

Indulhat a folyamat? Kérj árajánlatot most!

Indulhat a folyamat? Kérj árajánlatot most!

Ne te szenvedj a fenti lépések miatt: hagyd, hogy a szakemberek végezzék el neked mindezt, akiknek már van tapasztalatuk ebben!

Töltsd ki árajánlatkérő űrlapunkat, napelem kivitelező partnereink pedig felveszik veled a kapcsolatot.

Fontos, hogy profikra bízd a munkát – cselekedj most!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!