5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer visszahozza az árát – de miből fizessem ki magát a telepítést?

Ha utánajártál a napelem rendszer áraknak, akkor már van elképzelésed arról, hogy pontosan milyen költségekről van szó.

Ezek fényében is szeretnél befektetni, de még nem tudod, miből fizesd ki?

Összeszedtünk most neked nem egy, hanem mindjárt 5 olyan lehetőséget is, amivel élhetsz!

1. 100%-os napelem rendszer támogatás (jelenleg nem elérhető)

Kezdjük ezzel a listát, hiszen ez az, amit mindenki akar: ingyen, az állam (vagy az EU) által finanszírozott napelem rendszert.

A legfontosabb előny egyértelmű, hiszen ebben az esetben a napelem rendszer gyakorlatilag azonnal megtérül, és a jövőben már csak plusz pénzt takarít meg nekünk.

Létezik ilyen pályázat jelenleg is, azt azonban tudni kell róla, hogy

 • az 1. szakasza január végén lezárult, a 2. pedig valószínűleg csak 2023 tavaszán fog megnyílni, tehát jelenleg nem lehet rajta indulni;
 • nagyon komoly feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy a támogatottak közé kerüljünk (pl. az ingatlan tulajdonosainak egy főre jutó átlagjövedelme nem lehet több évi 4.850.000 forintnál);
 • olyan szintű túljelentkezés volt rá, hogy a keret valószínűleg gyorsabban ki fog merülni, mint arra bárki is számított.

Önmagában tehát a 100%-os napelem pályázat jól hangzik, de nagyon sok buktatója van, ami miatt nem mindenkinek ez az ideális választás.

2. 50%-os Otthonfelújítási Támogatás

50%-os Otthonfelújítási Támogatás

Az 50%-os, maximum 3 millió forintos támogatás ugyan csak a beruházás felét téríti meg, és azt is csak utófinanszírozásos formában, mégis vannak olyan előnyei, amik sokkal kedvezőbbé teszik a 100%-os pályázathoz képest:

 • először is, ez még mindig elérhető, tehát folyamatosan lehet jelentkezni rá;
 • az ezzel járó ügyintézés messze gyorsabb, mint a 100%-os esetében;
 • az egyetlen komolyabb kritérium, hogy 25 év alatti gyermeket neveljenek az adott lakcímen;
 • a támogatást igénybe vevők maradhatnak a szaldós elszámolási rendszerben;
 • ráadásul nincsenek megkötések az ingatlan későbbi eladásával kapcsolatban (ellentétben a 100%-os pályázattal).

Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb szakértő elsősorban az 50%-os támogatást javasolja az embereknek – de létezik még más út is a napelem rendszerek felé!

3. Napelem rendszer Zöld Hitelből (ÁTMENETILEG NEM ELÉRHETŐ)

Bár alapvetően a „hitel” szó hallattán a legtöbben bizalmatlanná válnak, azért vannak olyan lehetőségek, amikkel érdemes élni.

A Növekedési Hitelprogram keretében elindított Zöld Otthon Program, vagy ahogy sokan ismerik, a Zöld Hitel éppen azért született, hogy abból energiahatékony házakat lehessen vásárolni, illetve építeni.

Az energiahatékonyság elérésének pedig talán a legjobb eszközei a napelemek, így tehát ez is egy kiváló lehetőség arra, hogy a fotovoltaikus rendszerünk megszerzése ne járjon nagyon komoly anyagi megterheléssel.

Amit érdemes tudni róla:

 • a kamat max. 2,5%;
 • akár 25 éves futamidőre is felvehető;
 • 70 millió forint is igényelhető.

4. Napelem rendszer lakáskasszából

Napelem rendszer lakáskasszából

A lakástakarék kapcsán még mindig sok a félreértés, amik közül az egyik leggyakoribb, hogy már nem is létezik ilyen.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: lakástakarék számlát továbbra is lehet nyitni, mindössze a hozzá tartozó állami támogatás szűnt meg.

Ez tehát még mindig egy kiváló lehetőséget jelent arra, hogy az évek során összegyűjtsük a napelem rendszerünkre valót, ráadásul a legtöbb bank még kedvezményes hitellehetőségeket is biztosít a lakástakarékszámla-tulajdonosoknak.

5. Napelem rendszer önerőből

Sokatmondó tény, hogy amíg nem volt a lakosság számára elérhető pályázat, az emberek ugyanúgy érdeklődtek a napelemek iránt: valószínűleg azért, mert tudták, hogy a befektetésük megtérül.

Egy több milliós kiadásról beszélünk, ami feltételezi, hogy van ennyi félretett pénzünk, viszont tartozik ehhez rengeteg előny is: legfőképpen az, hogy nincsenek komolyabb megkötések a rendszerrel kapcsolatban.

Gyakorlatilag akkora rendszert építhetünk, amekkora számunkra megfelelő, az utólagos bővítés lehetőségét sem gátolja meg semmi, az ügyintézési folyamat gyors, és még a szaldós elszámolásról sem kell lemondanunk.

Akinek tehát van erre kerete, annak érdemes önerőből napelem rendszert telepíttetnie.

A napelem rendszer megtérüléséről

A napelem rendszer megtérüléséről

Minél nagyobb az önerőnk mértéke, értelemszerűen annál jobban érdekel minket, hogy pontosan hogyan is fogjuk „visszakapni” a napelem rendszerbe fektetett pénzünket.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a jelenleg is érvényben lévő szaldós elszámolás mellett a napelem rendszer 8-10 év alatt teljesen megtérül, de hogy ne csak egy üres ígéretünk legyen, nézzünk egy gyakorlati példát!

Egy 18.000 forintos villanyszámla kiváltáshoz már egy 5 kW-os napelem rendszer elég lehet, ami nagy átlagokkal számolva kb. 2 millió forintba kerül.

Tizenkét hónap alatt összesen 216.000 forintot fizetünk villanyszámlára – illetve csak fizetnénk, ám ezt a napelem rendszer megspórolja nekünk, 10 év alatt pedig már 2.160.000 forint gyűlik össze, amivel túl is lépjük a napelemeink eredeti árát.

Ennyire egyszerű a napelem megtérülés kérdése – ha pedig valaki attól tartana, hogy a rendszer 10 év alatt tönkremegy, annak elég csak annyit tudnia, hogy a gyártók 25-30 éves teljesítménygaranciákat vállalnak a paneljeikre (tehát igazán nem kell félteni őket).

Tudod már, milyen úton szeretnél napelem rendszerhez jutni?

Tudod már, milyen úton szeretnél napelem rendszerhez jutni?

Tudjuk, hogy a napelem rendszer nem olcsó – de milyen gyakran kapsz lehetőséget egy valóban megtérülő befektetésre, ami ráadásul még környezetbarát is?

Egyre többen élnek ezzel – csatlakozz hozzájuk te is!

Ha eldöntötted, hogy napelemet szeretnél telepíttetni az otthonodra, töltsd ki űrlapunkat, a megyédhez tartozó partnereink pedig felveszik veled a kapcsolatot, hogy megbeszéljétek a részleteket!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe, és használd ki maximálisan az ebből adódó lehetőségeket!

Napelemet szeretnél, de hiányolod az állami támogatási csomagokat, esetleg lecsúsztál a nagyobb pályázatokról? Nézz szét a piaci hitelkonstrukciók között!

Zöld hitel: használj megújuló energiát, fektess napelembe!


Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?

A jövő már csak karnyújtásnyira van, jönnek is a pályázatok az elérésének segítésére, mégis kevesebbeknek van napelemes rendszere, mint ahányaknak megérné!

Napelem a házadra: érdemes-e mindig várni egy újabb pályázatra?


Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei

Napelem rendszer önerőből? Gyorsabb, kedvezőbb és rugalmasabb megvalósítást tesz lehetővé, ráadásul lehetőséget is ad személyre szabott napelemes rendszer tervezésére.

Az önerőből finanszírozott napelem rendszer előnyei


Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?

Új időszámítás kezdődik a zöld lakáshitelek számára.A napelemes technológián keresztül mutatjuk be neked, hogy miért érdemes a zöld utat választani.

Újabb napelem hitel? Az MFL kölcsöne hoz új erőt a napelemeknek?


Még mindig a napelem pályázatra vársz? Lehet, hogy ezért futsz majd ki az időből…

Sokan várják a 100%-os napelem pályázat következő fordulóját – de megéri nekik? Lassan kifut az időből az, aki nem hajlandó önerőből napelem rendszerbe fektetni.

Te is kifutsz az időből, ha a napelem pályázatra vársz


Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!

Vannak olyan helyzetek, amikor sem a pályázati út, sem az önerő nem megoldás a napelem rendszer finanszírozására. Ilyenkor lehet egy jó opció a hitel igénylése!

Nem opció a pályázat vagy az önerő? Hitelből is lehet napelemed!


Napelem rendszer hitelből – a finanszírozás egy másik járható útja?

Hitelből finanszírozni a napelem rendszeredet egyáltalán nem eretnek ötlet, és el is mondjuk, hogy miért! Ha érdekel, hogy hogyan érdemes nekiállnod, tarts velünk!

Napelem rendszer hitelből


Napelem rendszer önerőből: 3 ok, amiért érdemes belevágni

Miért járnak sokszor jobban azok, akik nem várnak a tökéletes pályázatra, hanem önerőből valósítják meg napelem rendszerüket? Összegyűjtöttünk 3 érvet ezzel kapcsolatban!

Napelem rendszer önerőből


5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre

A napelem rendszer telepítés alapvetően pénzkérdés, ezt nem lehet tagadni. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy többféle módon is finanszírozhatjuk ezt a befektetésünket!

5 mód arra, hogyan szerezz pénzt napelem rendszerre


Lehet-e a napelem rendszert H tarifával kombinálni?

Napjainkban már olyan áramszolgáltatások is elérhetők, melyek olcsóbban láthatják el árammal a megújuló forrásokból működtetett fűtésrendszerünket. Ismerd meg Te is a H tarifát!

H tarifa napelem rendszerrel


Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program

Az új Zöld Otthon Program nagy lehetőségeket kínál az energiahatékony otthon kiépítésén gondolkodóknak, fellendítve a zöld lakások iránti kereslet-kínálat rendszerét is.

Napelem telepítés kedvező hitellel: a Zöld Otthon Program


Napelem lakáskasszából

Érdekel, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha lakáskasszából finanszíroznád napelem rendszered kivitelezését? Cikkünkből megtudhatod, és azt is, hogy miért éri meg ez a befektetés.

Napelem lakáskasszából


Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?

Bár a napelem hitel és állami támogatás nagyon nagy anyagi segítséget jelenthet, a napelem rendszer kiépítése még ezek nélkül is megéri. A cikkünkben bemutatjuk, hogy miért is!

Napelem hitel vagy támogatás – melyik elérhető jelenleg?


Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell


Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!


Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!

Mennyi az annyi, és mi a valódi minőség kulcsa? Mit tud nyújtani a hazai napelem piac?

Beszéljünk a napelem árakról, és a valódi minőségről!


Napelem rendszer kalkulátor

Napelem rendszer kalkulátor az EU jóvoltából: mutatjuk, hogyan használhatod!

Napelem rendszer kalkulátor


2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!