15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed

15 napelem tulaj elmondja, miért éri meg napelembe fektetni a pénzed

Nem hiszünk a reklámoknak, mert attól tartunk, hogy átvernek minket.

De mi a helyzet akkor, ha valódi, hús-vér emberek mesélik el a tapasztalataikat és a véleményüket egy termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban?

Nemrég kiküldtünk egy kérdőívet a meglévő ügyfeleinknek abból a célból, hogy ők maguk tudják elmondani, miért döntöttek a napelem rendszerek mellett.

Alig néhány nap alatt több mint 250 válasz érkezett, és ezekből megtudtuk több más mellett azt is, hogy pontosan mi motiválta őket arra, hogy napelemeket vásároljanak.

Nem volt meglepő az eredmény: mindenki a gazdaságosságot, a befektetést látta maga előtt, sőt, 136-an csak és kizárólag ezzel foglalkoztak, amikor döntésre jutottak.

De miért tartják jó befektetésnek a napelemet a magyarok?

A kérdéseinkre adott tengernyi válasz közül most a következő néhány bekezdésben szeretnék kiemelni 15-öt, ami tökéletesen tükrözi, hogy pontosan miért látják megtérülőnek és hasznosnak anyagi szempontból a napelem rendszereket.

Alapvetően négy kategóriára osztottuk a válaszokat:

  1. Azok, akik csak szimplán a megtérülést látják.
  2. Akik a nyugdíjas éveikre gondolnak.
  3. Akik elektromos fűtésre váltottak.
  4. Akik szerint a bankoknál is jobb helyre fektették a pénzüket.

Nyilvánvalóan van átmenet a kategóriák között, de nagy vonalakban tényleg ezek a típusú válaszok érkeztek a kérdéseinkre.

De akkor hagyjuk is, hogy maguk a napelem tulajdonosok meséljenek!

Árajánlatkérés itt!

A napelem egy megtérülő befektetés – és ez a legfontosabb

A napelem egy megtérülő befektetés – és ez a legfontosabb

Értelemszerűen az ilyen típusú válaszokból volt a legtöbb, én viszont most csak hármat idéznék szó szerint, mert ezek tökéletesen megfogalmaznak mindent, amit a napelemről, mint befektetésről tudni kell.

Arra a kérdésre, hogy „Miért döntött úgy, hogy napelem rendszert telepíttet az otthonára?”, László egy tömör, mégis sokatmondó választ adott: „Költségcsökkentés, befektetés, plusz az otthoni villanyautó töltés miatt”.

„0 forintos villanyszámla. Bár előre ki kell fizetni egy nagyobb összeget, de azt követően a villanyszámlára szánt pénzt bármire el lehet költeni.” – írta nekünk Zsolt, amiben remekül összefoglalta a napelemek legfontosabb előnyét.

László pedig (nem ugyanaz, mint a korábbi) így válaszolt: Most megengedhettem magam és családom részére, hogy megvásároljam a napelemeket, így nem látok több csekket, ez jó érzés. Nem függünk már a szolgáltatótól.”

Összefoglalva tehát: a napelem tulajdonosok látják, hogy ugyan előre ki kell fizetni egy nagyobb összeget a napelemek miatt, viszont hosszú távon messze többet tudnak ezzel spórolni maguknak és családjuknak – és ezért éri meg befektetni.

Biztonság a nyugdíjas évekre

Biztonság a nyugdíjas évekre

Rengetegen írtak vissza nekünk olyanok, akik idősebb korukra gondolva, vagy már abban élve döntöttek a fotovoltaikus rendszerek mellett.

Itt van például István, aki így fogalmazott „Az előtakarékosságom egy részének befektetésére
a legjobb megoldásnak gondoltam. Jó dolog, ha egy rezsiköltséggel kevesebb lesz a nyugdíjas évek alatt.”

Teri válasza szintén hasonló: „A nyugdíjam nagyon kevés és ezzel egy kicsit megkönnyítem a nyugdíjas éveket.”

József és Zoltán előre gondolkoznak azon, hogyan tehetnék könnyebbé majd időskorukat.

A válaszaik:

„Gondoltunk a nyugdíjas évekre. Nem csak a villanyszámlát akartuk kiváltani, hanem fűtésre is használjuk az áramot.”

„Nyugdíjas időkre gondolva, igazi rezsicsökkentés.”

Összegezni ennél a kategóriánál nem nehéz: egyértelműen a nyugdíj melletti kiszolgáltatottságot akarják sokan elkerülni azzal, hogy a villanyszámláiktól végre megszabadulnak.

Elektromos fűtéssel a gázszámláktól is meg lehet szabadulni

Bár alapvetően az a tudat él az emberek fejében, hogy a villany drágább a gáznál, a modern, energiatakarékos fűtési megoldások mégiscsak költséghatékony megoldást jelenthetnek.

Főleg akkor, ha az üzemeltetésükhöz szükséges áramot megújuló energiaforrásokból nyerjük!

„Házfelújítás közben fűtéskorszerűsítést kellett elvégezni a házon, és szerettem volna nulla fűtés és elektromos áram költségű ingatlant csinálni.”  - meséli válaszában például Roland, és nem ő az egyetlen, aki így gondolkozik.

„Elektromos fűtés kiépítése mellett döntöttünk az épülő házunk esetében, és a várhatóan magas villanyszámlákat szerettük volna csökkenteni.” - írta István.

„Elektromos fűtésre tértem át, így ésszerűnek találtam a napelemes rendszer megvalósítását házunkban.” – válaszolta Miklós, és az i-re a pontot László tette, ezzel a kijelentésével:

A gázfűtés kényszerültem kiváltani, mivel a gáz minősége nagyon megbízhatatlan”.

De nem mindenki a gázfűtését váltotta ki elsősorban – itt van például András története: „A fafűtésem szerettem volna kiváltani sokkal jobban szabályozhatóra, mivel a nagy hőingadozás miatt folyamatos volt a penészképződés fűtési szezonban. A gáz fűtés nagyon drága lett volna hosszú távon.”

Egyszóval a legnagyobb motiváló erő ebben az esetben, hogy míg a gázt nem, addig az áramot mi magunk is elő tudjuk állítani a háztartásunkban napelem rendszeren keresztül – és ez óriási előnyt jelent.

Árajánlatkérés itt!

Sokkal jobb, mintha a bankban lenne a pénz

Sokkal jobb, mintha a bankban lenne a pénz

És végül foglalkozzunk azzal az érvvel, ami az előzőekhez hasonlóan nagyon sokaknál tért vissza.

„Befektetett pénz kamatozása jobb, mint a bankban.” – írja Attila nagyon tömören megfogalmazva a legfontosabb előnyt (hozzátéve utána, hogy egyébként ő is az elektromos fűtéssel rendelkezők népes táborát gyarapítja).

László több más érv felsorolása mellett szintén a bankokhoz hasonlítja a napelemet: „… illetve a befektetett összeg több jövedelmet hoz, mint egy banki lekötés esetén.”

Ferenc egy mindenkinek szóló jótanácsot fogalmaz meg: „A napelemes rendszer telepítése a lehető legjobb befektetés. Ha valakinek elfekvő pénze van, ne a bankba - netán a párnacihába - tegye, hanem telepíttessen napelemeket a házára.”

Egyértelmű tehát, hogy a napelemekben egy megtérülő, sőt, még további pénzeket hozó befektetést látnak sokan, és jobban megbíznak egy ilyen háztartási méretű kiserőműben, mint a bankok által nyújtott kamatokban.

Te is szeretnél jó befektetést csinálni?

Te is szeretnél jó befektetést csinálni?

A napelemeknek köszönhetően megszabadulhat végre családod a havi villanyszámláktól, aminek hála a rendszer bekerülési költsége akár 8-10 év alatt megtérül, és utána évtizedeken keresztül spórol meg Nektek évi százezreket.

Fontos tudni, hogy a megtérülés ugyan 10 év, viszont az általunk telepített Sharp napelemekre 25 éves teljesítménygarancia van, tehát nyugodtan számíthatsz arra, hogy ezek a rendszerek rengeteg pénzt fognak megtakarítani Neked.

Ha úgy érzed, ez a 15 tapasztalat és vélemény a napelem rendszerekről, amit fentebb olvastál, meggyőzött arról, hogy Neked is érdemes ebbe belevágnod, akkor ne várj sokat!

Kérj tőlünk árajánlatot most napelem rendszerre!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.