JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei

JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei

Forrás: blt-archi.com

Ki a legnagyobb napelem gyártó a világon?

Ezt nehéz eldönteni, mert attól függ, honnan nézzük.

 • Az a fontos, hogy ki van a legrégebb óta a piacon?
 • Vagy az, hogy ki gyártja a legnagyobb teljesítményű paneleket?
 • Esetleg a technológia legnagyobb úttörőjét vegyük előre?
 • Vagy lehet, hogy azt kell nézni, ki dobja piacra a legtöbb napelemet egy év alatt?

Nem ma, és nem is mi fogjuk kiosztani ezt a díjat, de egy biztos: a JA Solart nem véletlenül nevezték már több évben is a legnagyobbnak az iparágban.

JA Solar: a világon szinte mindenhol

2005-ös alapítása óta a JA Solar igen nagy utat járt be, aminek során alig 5 év alatt bekerült a piacvezetők közé, mára pedig úgy tűnik, végérvényesen elfoglalta a helyét a világ 5 legnagyobb gyártója között.

Ma már a világ 11 különböző pontján van gyára, főleg Kínában, Malajziában és Dél-Afrikában, ahol szilícium tömböket, napelem cellákat, paneleket állít elő.

135 országban, illetve régióban értékesíti napelemeit, és igen komoly projektek kivitelezését is vállalja.

Európai központja Münchenben van, az Egyesült Államokban a Szilícium-völgyben jelölte ki a központját, Japánban Tokió az otthona, a főhadiszállása pedig Sanghajban van az egyébként pekingi alapítású cégnek.

Hatalmas gyártói kapacitás

Hatalmas gyártói kapacitás

Évente nem kevesebb, mint 5.5 GW kapacitásnak megfelelő napelem cella kerül ki a JA Solar gyártósorairól – ez az adat azt hiszem, magáért beszél.

Ennek köszönhető, hogy 2018-ban világelső volt a cellagyártásban, ugyanebben az évben pedig a 2. helyen állt a napelem panelek előállításában világszinten.

A mennyiség tehát adott, de a minőség is fontos: nagyon komoly, többlépcsős minőségbiztosítási rendszer van érvényben az üzemekben, így nem csoda, hogy ezek a panelek is igen hosszú garanciákkal rendelkeznek.

A másik nagy előny pedig, hogy mivel nagy mennyiségben tud mindent előállítani, és az alapanyagokat megfelelően használja fel, ezért az árait is alacsonyan tudja tartani.

Úttörő is, meg nem is…

Alapvetően nem a kísérletezés a jellemző a kínai óriásvállalatra, inkább a már meglévő technológiákból hozza ki a legtöbbet.

Ennek köszönhetően ma a PERC cellák gyártásában is a piacvezetők közé tartozik (ezek azok a cellák, amik hátulján egy tükröződő réteg van, amivel a rajtuk áthaladt napfényt is visszaverik, hogy minél nagyobb hatásfokkal tudjanak működni).

Bár napelemei tehát nem mindig rengetik meg alapjaiban az iparágat, azt azért el lehet mondani, hogy a panelek teljesítményének növelése számukra sem másodlagos – ennek nyomán született meg például a nem mindennapi Jumbo „óriásnapelem” is.

A 810 W-os JA Solar napelem

2020 őszén már mi is írtunk a JA Solar Jumbo napelempaneljéről.

A 810 W-os teljesítmény valóban nem kevés, de azért azt se felejtsük el, hogy ennek eléréséhez bizony az egyéb méreteknek is növekedniük kellett: a 2219x1765 mm-es terület nagyjából kétszer annyi, mint egy hagyományos, 400 W körüli modulé.

Ugyanez igaz a súlyra is, ugyanis egy Jumbo panel több mint 43 kilogramm, tehát felcipelni egy háztetőre már nem egyszerű feladat.

Nem véletlen tehát, hogy a JA Solar sem ezeket kínálja elsősorban a hétköznapi fogyasztóknak.

A 6 legfontosabb JA napelem modul

A 6 legfontosabb JA napelem modul

Ahogy minden komolyabb gyártó, már a JA is elsősorban a félcellás, monokristályos panelek gyártására helyezi a nagyobb hangsúlyt, amik teljesítménye 340 W-tól kezdődik, és kiválóan működnek -40 és +85 °C között.

 • JAM60S10/MR: 120 cellás (6x20 db-os elosztásban) monokristályos napelem, 340 W teljesítménnyel, 20,2%-os hatékonysággal.
 • JAM72S10/MR: 144 cellás (6x24 db-os elosztásban) monokristályos napelem, 410 W teljesítménnyel, 20,4%-os hatékonysággal.
 • JAM54S30/MR: 108 cellás (6x18 db-os elosztásban) monokristályos napelem, 415 W teljesítménnyel, 21,3%-os hatékonysággal.
 • JAM72S30/MR: 144 cellás (6x24 db-os elosztásban) monokristályos napelem, 550 W teljesítménnyel, 21,3%-os hatékonysággal.
 • JAM72S20/MR: 144 cellás (6x24 db-os elosztásban) monokristályos napelem, 470 W teljesítménnyel, 21,2%-os hatékonysággal.
 • JAM60S20/MR: 120 cellás (6x20 db-os elosztásban) monokristályos napelem, 390 W teljesítménnyel, 21,0%-os hatékonysággal.

Komoly teljesítményű napelemek komoly garanciákkal

Komoly teljesítményű napelemek komoly garanciákkal

Persze azt már lehet tudni, hogy egy napelemnél nem a wattok a legfontosabbak, hanem a megbízhatóság, ennek megállapításában pedig két információra támaszkodhatunk:

 • a napelemek hátterére (ami a JA Solar fentebb kifejtett érdemei mellett adott);
 • valamint a vállalt garanciákra.

A JA Solar is az iparág vezetőitől szinte már elvárható, 12 éves termékgaranciát vállalja, valamint a 25 éves teljesítmény garanciát.

A teljesítmény garancia azt ígéri, hogy a JA napelem panelek a felszerelést követő 25 évben nem csak kiválóan működnek, de teljesítményük sem csökken 84,8% alá.

Mi a JA Solar nagy titka?

Nem minden napelem gyártó tudja megengedni magának mindazt, amivel a JA Solar rendelkezik, így a gyártókapacitásban nem is egyszerű felvenni vele a versenyt.

Tudni kell, hogy a JA Solar a világ 7. legnagyobb áramszolgáltatója, aki évente több milliárd dollár értékben értékesít áramot, amit a saját naperőműveivel állít elő – ilyen anyagi háttérrel pedig nem csoda, ha a világelsők között tud lenni.

Nem gyakori az, hogy egy napelem gyártó egyben áramtermelői szerepben is legyen, és ez az egyediség jelenti valószínűleg a JA Solar sikerének kulcsát.

Megbízható napelem rendszert szeretnél otthonodra?

Megbízható napelem rendszert szeretnél otthonodra?

Ha még mindig nem tudtál választani, ajánlom figyelmedbe a napelem panelekrőlkészült cikkeinket, ahol több márkával is megismerkedhetsz közelebbről.

A legjobb azonban, ha a szakértőkre bízod a választást!

Ha árajánlatot kérsz űrlapunkon keresztül, akkor a Te megyédhez tartozó napelem kivitelező partnerünk felveszi veled a kapcsolatot, és elmondja, hogy a Te napelem rendszeredhez milyen panelek lennének a legmegfelelőbbek.

Töltsd ki űrlapunkat, és válj Te is napelem tulajdonossá!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal

Mi kell ahhoz, hogy megbízz egy napelemben? Egy biztos háttérrel rendelkező gyártó, komoly eredmények az iparágban, és persze hosszú garanciák. Ezek igazak a Q Cells napelemeire is!

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal


JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei

Ha napelem panelekről van szó, akkor a JA Solar termékei mellett nem lehet csak úgy elmenni. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a világ egyik legnagyobb napelem gyártójáról!

JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei


Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!

Ismered a LONGi Solar monokristályos napelem paneljeit? Tudod, mi a különbség a mono- és polikristályos napelemek között, illetve hogy mi az a PERC technológia? Ha még nem, olvass tovább!

Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!


A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar

A Canadian Solar a világ 5 legnagyobb napenergia-ipari vállalatainak egyike. Cikkünkből megtudhatod, mi az oka, hogy elfoglalhatta ezt az előkelő helyet!

A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar


Ha valami annyi díjat nyer el, mint a Q Cells napelemek, akkor az csakis remek minőségű lehet

Ha esetleg valakit a gyártó által kínált garanciák és a vásárlói vélemények sem győznének meg a Q Cells napelemek magas minőségéről, akkor majd talán az általuk elnyert nemzetközi díjak igen.

Díjak, amiket gond nélkül bezsebeltek a Q Cells napelemek


A Suntech Power napelem megmutatta, hogyan lehet újra lábra állni egy pénzügyi válság után

Hallottál már az egyik legnagyobb napelem gyártóról, a Suntech Powerről? A cikkünkből most megismerheted a céget, amely még egy súlyos anyagi válság után is újra a csúcsra tudott törni.

Ismerd meg a Suntech Power napelemeit!


Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik

Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata, a Hyundai nemcsak az autó és motorgyártásban elismert, hanem a napelem modulok terén is. A cikkünkből a Hyundai napelemeit ismerheted meg!

Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik


Maysun Solar napelemek

Hallottál már a Maysun Solar napelem gyártó cégről? Tudod, hogy mitől egyediek? Ha még nem, akkor olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, milyen előnyöket kínálnak a versenytársaikhoz képest!

Maysun Solar napelemek


TRINA Solar napelemek

Szeretnéd, ha egy igazi nagyágyú termékeiből lenne felépítve a napelem rendszered? Most megismerheted az egyik vezető napelem gyártó vállalkozást, a TRINA Solart! Válaszd a legjobbat!

TRINA Solar napelemek


Jinko Solar: ismerd meg a világ egyik legnagyobb napelemgyártó cégét!

Ismerd meg a céget, amely 10 év alatt a világ talán legnagyobb napelem gyártójává tudta kinőni magát. A Jinko Solar korszerű, minőségi napeleme remek választás lehet a Te otthonodban is!

Jinko Solar


Peimar napelem – csúcsminőségű panelek egyenesen Olaszországból

Az olasz Peimar nem mondható kifejezetten régi napelem-gyártónak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne kiemelkedő! Érdekel, mi teszi különlegessé napelem paneljeiket?

Peimar napelem


LG napelemek: nem csak a szórakoztatóelektronika miatt kell odafigyelni a koreai cégre!

LG: Ha először meghallod a cég nevét, nem a napelemek jutnak eszedbe, hanem televíziók és egyéb szórakoztató eszközök. Tudtad, hogy a fotovoltatika terén is világelsők?

LG napelemek


CSunpower napelem – kifogástalan minőség és megbízhatóság

Hallottál már a CSunpower napelemekről? Amennyiben napelem rendszerben gondolkodsz, érdemes közelebbről is megismerni ezt a világszínvonalú napelem márkát! Olvasd el cikkünket hozzá!

CSunpower napelem


Risen Energy napelemek: elkötelezettség a zöld energia mellett

A jövőben csakis környezetbarát energiatermelés létezhet! Ezt pontosan tudja a Risen Energy cég vezetősége is, akik azért dolgoznak, hogy minél fejlettebb technológia álljon rendelkezésünkre.

Risen Energy napelemek