Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

A Suntech Power napelem megmutatta, hogyan lehet újra lábra állni egy pénzügyi válság után

A Suntech Power napelem megmutatta, hogyan lehet újra lábra állni egy pénzügyi válság után

Már megszokhattuk, hogy éttermek, üzletek nyílnak meg és zárnak be, majd a helyükön valami teljesen új jelenik meg.

Ugyanígy jönnek-mennek a cégek is, melyek, ha sikeresek, évtizedek, vagy akár egy egész évszázad óta velünk vannak, és a nevük mindenki számára ismerősen cseng.

A napelem piac az elmúlt 20-30 évben valósággal felrobbant, újabb és újabb gyártók termékeivel bővül a paletta, ám a kisebb vállalatok sajnos idővel eltűnhetnek a színről.

Nem úgy, mint a Suntech Power!

A Suntech bebizonyította, hogy a kitartó, pozitív hozzáállás és a megújuló energia melletti elkötelezettség még a súlyos anyagi gondok leküzdésében is segít.

Ma pedig éppen ők tartoznak a világ legnagyobb napelem gyártói közé, úgyhogy valamit tudhatnak!

Fényes kezdetek – a Suntech Power megalapítása

Fényes kezdetek – a Suntech Power megalapítása

Egy sikeres cég mögött általában egy karizmatikus, elszánt alapító áll, és nincs ez másképp a Suntech Power esetében sem.

A céget 2001-ben alapította Dr. Shi Zhengrong, aki egészen 2013-ig volt az igazgatója.

Dr. Shi az Új-Dél-Walesi Egyetemen doktorált, ahol egyébként ma is visszatérő vendég professzor.

A tanulmányait kifejezetten a megújuló energiaforrások, különösen a fotovoltaikus rendszerek felé irányította, és végül ez vezetett a Suntech megalapításához.

2007-re a cég Kína – és a világ – egyik legnagyobb napelem gyártója lett, míg Shi Zhengrong Kína talán leggazdagabb vállalkozójának lett kikiáltva.

A Suntech alapítója azonban nemes célokra fordítja a befolyt összegeket: számos megújuló energiával kapcsolatos projektet finanszírozott, és mint az Új-Dél-Walesi Egyetem alumnija, rendszeresen adományoz az ottani megújuló energiatudományi kutatóközpontnak.

A nagyvállalat székhelye jelenleg a kínai Jiangsu tartományban található Wuxi városában van, de világszerte már több mint 100 országban elérhetők a termékeik.

Anyagi gondok, melyeket a Suntech sikeresen leküzdött

Míg 2011-ben a Suntech Power a világ legnagyobb napelem gyártója volt, és csak a Wuxiban található gyártó központjuk legalább 10.000 alkalmazottal rendelkezett, addig 2013-ban kénytelenek voltak csődöt jelenteni.

A gáztermelés erősödése miatt az Egyesült Államokban, valamint a cég gyors bővülése miatt a napelem árak visszaestek, így a Suntech nem jutott elég bevételhez.

A Suntech értéke a new yorki tőzsdén több milliárd dollárt esett, így a cég csődöt jelentett be, majd Shi Zhengrong lemondott a pozíciójáról.

A vállalat felett az irányítást 2014-ben a hong kongi Shunfeng International Clean Energy Limited vette át, és a gyártás és fejlesztések tovább folytatódhattak.

Azt, hogy milyen jól kilábaltak ebből a pénzügyi válságból, mi sem mutatja jobban, mint hogy a Suntech napelemek az elmúlt néhány évben több alkalommal is begyűjthették az EuPD Research által kihirdetett Top Brand PV kitüntetést – legutóbb épp 2021-ben.

Ez a napelem ipar egyik legnevesebb, független szakértők által odaítélt minősítése, és ha valaki ezt már több alkalommal is elnyeri, az jelent valamit.

Kiemelkedő garanciák és magas teljesítmény

Kiemelkedő garanciák és magas teljesítmény

A Suntechnek nagyon fontos a folyamatos fejlesztés, de ez nem is lehet kérdéses, ha belegondolunk, hogy saját fenntartású kutatóintézettel, valamint fejlesztő- és tesztlaboratóriumokkal is rendelkeznek.

De a cég félcellás, monokristályos napelemeinek nem csak a hatékonysága különlegesen jó, hanem a rájuk vonatkozó garanciák is.

Megszokhattuk, hogy az igazán igényes napelem gyártók nem fukarkodnak a garanciával, és ez a Suntech esetében sincs másként.

A napelemeikre a modul típusától függően 12-15 éves termékgaranciát adnak, valamint 25 éves teljesítménygaranciát is.

Ennek lényege, hogy a 25 éves garancia időtartama alatt a napelem panelek teljesítménye nem csökken egy bizonyos szint alá.

Erre vegyük példaként a Suntech Hi Power napelem szériára érvényes lineáris teljesítménygaranciáját: a felszerelés utáni első évben a napelemek hatékonysága maximum 2%-ot eshet vissza, míg ezt követően évente maximum 0,55%-os teljesítményromlás várható.

Így a 25 év leteltével is 84,8%-os kapacitásra számíthatunk, ami egy negyed évszázados napelemtől nem kis teljesítmény.

A napelemek természetesen a teljesítménygarancia lejártával is tökéletesen használhatók, csak a teljesítményük eshet vissza.

Suntech napelemes projektek világszerte

Suntech napelemes projektek világszerte

Forrás: solarchoice.net.au

A Suntech nem csak lakossági felhasználásra gyárt napelemeket, hanem nagyobb naperőművek létesítésében is részt vett világszerte.

Az egyik talán legérdekesebb projektjük a németországi Aachenben létrehozott úszó naperőmű, amely egy mesterségesen létrehozott tó felszínének 2%-át fedi le.

Ez a 2019-ben befejezett erőmű Németország legnagyobb úszó napelem parkja, és évente akár 800.000 kWh tiszta energia előállítására képes.

Ez még nem minden: még a híres pekingi olimpiai „madárfészek” stadiont is a Suntech látta el 130 kW-os napelem rendszerrel, sőt a Sydney operaház tetején kiépített 384 kW teljesítményű napelem rendszer mögött is ők állnak.

Mindezek mellett napelemeik megtalálhatóak Belgium, Ausztrália, Bahrein, Japán és a Fülöp-szigetek jelentős épületein.

Ebből is az látszik, hogy a világ minden pontján megbíznak a Suntech napelemek minőségében.

Profik által kivitelezett napelem rendszer a hatékony áramtermelésért

Profik által kivitelezett napelem rendszer a hatékony áramtermelésért

Felkeltette az érdeklődésedet a Suntech munkássága, és esetleg Te is belevágnál a saját napelemes projektedbe?

Akkor a lehető legjobb helyen jársz!

Napelem rendszer kivitelező partnereink csakis a legjobb minőségű eszközökkel foglalkoznak, és igyekeznek a számodra legideálisabb rendszert kialakítani.

Azzal is tisztában vannak, hogy nem elég a minőségi napelem és inverter, ha azok nincsenek szakszerűen felszerelve és karbantartva, így a munkájukra még szerelési garanciát is kínálnak.

Töltsd ki árajánlatkérő űrlapunkat most, hogy a Te megyédben illetékes napelem kivitelező partnerünk felvehesse Veled a kapcsolatot, és együtt vághassatok bele a rendszered kiépítésébe!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal

Mi kell ahhoz, hogy megbízz egy napelemben? Egy biztos háttérrel rendelkező gyártó, komoly eredmények az iparágban, és persze hosszú garanciák. Ezek igazak a Q Cells napelemeire is!

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal


JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei

Ha napelem panelekről van szó, akkor a JA Solar termékei mellett nem lehet csak úgy elmenni. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a világ egyik legnagyobb napelem gyártójáról!

JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei


Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!

Ismered a LONGi Solar monokristályos napelem paneljeit? Tudod, mi a különbség a mono- és polikristályos napelemek között, illetve hogy mi az a PERC technológia? Ha még nem, olvass tovább!

Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!


A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar

A Canadian Solar a világ 5 legnagyobb napenergia-ipari vállalatainak egyike. Cikkünkből megtudhatod, mi az oka, hogy elfoglalhatta ezt az előkelő helyet!

A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar


Ha valami annyi díjat nyer el, mint a Q Cells napelemek, akkor az csakis remek minőségű lehet

Ha esetleg valakit a gyártó által kínált garanciák és a vásárlói vélemények sem győznének meg a Q Cells napelemek magas minőségéről, akkor majd talán az általuk elnyert nemzetközi díjak igen.

Díjak, amiket gond nélkül bezsebeltek a Q Cells napelemek


A Suntech Power napelem megmutatta, hogyan lehet újra lábra állni egy pénzügyi válság után

Hallottál már az egyik legnagyobb napelem gyártóról, a Suntech Powerről? A cikkünkből most megismerheted a céget, amely még egy súlyos anyagi válság után is újra a csúcsra tudott törni.

Ismerd meg a Suntech Power napelemeit!


Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik

Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata, a Hyundai nemcsak az autó és motorgyártásban elismert, hanem a napelem modulok terén is. A cikkünkből a Hyundai napelemeit ismerheted meg!

Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik


Maysun Solar napelemek

Hallottál már a Maysun Solar napelem gyártó cégről? Tudod, hogy mitől egyediek? Ha még nem, akkor olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, milyen előnyöket kínálnak a versenytársaikhoz képest!

Maysun Solar napelemek


TRINA Solar napelemek

Szeretnéd, ha egy igazi nagyágyú termékeiből lenne felépítve a napelem rendszered? Most megismerheted az egyik vezető napelem gyártó vállalkozást, a TRINA Solart! Válaszd a legjobbat!

TRINA Solar napelemek


Jinko Solar: ismerd meg a világ egyik legnagyobb napelemgyártó cégét!

Ismerd meg a céget, amely 10 év alatt a világ talán legnagyobb napelem gyártójává tudta kinőni magát. A Jinko Solar korszerű, minőségi napeleme remek választás lehet a Te otthonodban is!

Jinko Solar


Peimar napelem – csúcsminőségű panelek egyenesen Olaszországból

Az olasz Peimar nem mondható kifejezetten régi napelem-gyártónak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne kiemelkedő! Érdekel, mi teszi különlegessé napelem paneljeiket?

Peimar napelem


LG napelemek: nem csak a szórakoztatóelektronika miatt kell odafigyelni a koreai cégre!

LG: Ha először meghallod a cég nevét, nem a napelemek jutnak eszedbe, hanem televíziók és egyéb szórakoztató eszközök. Tudtad, hogy a fotovoltatika terén is világelsők?

LG napelemek


CSunpower napelem – kifogástalan minőség és megbízhatóság

Hallottál már a CSunpower napelemekről? Amennyiben napelem rendszerben gondolkodsz, érdemes közelebbről is megismerni ezt a világszínvonalú napelem márkát! Olvasd el cikkünket hozzá!

CSunpower napelem


Risen Energy napelemek: elkötelezettség a zöld energia mellett

A jövőben csakis környezetbarát energiatermelés létezhet! Ezt pontosan tudja a Risen Energy cég vezetősége is, akik azért dolgoznak, hogy minél fejlettebb technológia álljon rendelkezésünkre.

Risen Energy napelemek