Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Sharp napelem: mi a titok a siker mögött?

Sharp napelem

Forrás: wikipedia.org

Hogyan lesz egy kicsi, mindössze pár embert foglalkoztató műhelyből globális tech-vállalat néhány röpke évtized alatt?

Nos, ez az a mutatvány, ami a Sharpon kívül nem sok más cégnek sikerült a világon, nem véletlenül írta be magát a történelemkönyvekbe.

Mi lehet vajon a titok, ami a megdöbbentő növekedés és a siker mögött rejlik?

Szorgalom?

Állhatatosság?

Nyitottság az új dolgokra?

Vagy egy nagy adag szerencse?

Valószínűleg sosem fogjuk megkapni a pontos választ, de talán mindegyikből kellett ahhoz, hogy az 1912-ben létrehozott Ever Sharp Pencil gyártója a 20. század végére nem csak a szórakoztató elektronika, de a napelem-technológia egyik zászlóshajója is legyen.

Így tehát vitathatatlan, hogy ha valamiben, akkor a japán minőségben és precizitásban mindig is bízni lehetett.

Mindemellett a folyamatos fejlődés, megújulás is a Sharp nagy pozitívuma, elvégre, aki nem tartja a tempót, azt hamar elfelejtik.

Ismerd hát meg Te is, mitől olyan nagyszerű ez a vállalat, miért lehet az egyik legjobb választás, ha napelemekről van szó!

A tökéletesség bűvöletében

A tökéletesség bűvöletében

A Sharp nem a megalkuvásról és az igények alább adásáról lett híres, és a sikerének igazi kulcsa is talán ebben rejlik.

Vélhetően, amikor Hajakava Tokudzsi annak idején létrehozta kicsiny fémfeldolgozó üzemét, még nem gondolt arra, hogy az egy napon igazi tech-óriássá növi ki magát, ami a világ minden részére exportálja kiváló minőségű termékeit.

Ám az újabb és újabb bővítéseknek, és a fejlődőben lévő technológiák felkarolásának köszönhetően egy több mint 50.000 alkalmazottat foglalkoztató, sok milliárd jenes haszonnal működő vállalat a Sharp, és eszében sincs megállni.

Mindez hűen tükrözi a hajdan volt alapító-feltaláló kitartását és szorgalmát, aki fillérekből fektette le vállalatbirodalma alapjait.

Honnan ered a Sharp napelem?

Honnan ered a Sharp napelem?

Forrás: wikipedia.org

Napjainkban is az egyik leginkább környezettudatos multi cégnek számít a Sharp, és bár sok egyéb módon is kimutatja ezt, de a napelemek piacán való részvétele talán ennek az egyik legékesebb bizonyítéka.

Bár magát a napenergia-hasznosítást régóta ismerjük, mégis a Sharp vállalat volt az egyik első, amelyik komolyan elkezdett vele foglalkozni 1959-ben.

Az első napelem-modulok sorozatgyártását 1963-ban indította el, messze megelőzve a jelenleg ezzel foglalkozó cégek túlnyomó többségét, 1976-ban pedig már műholdra is szerelték paneljeiket.

Dicső múlt, tevékeny jelen

Dicső múlt, tevékeny jelen

Mindez odáig fejlődött, hogy a jelenleg földkörüli pályán keringő japán műholdak 90%-án Sharp napelemek találhatóak, ami azért csak jelent valamit.

Igaz, hogy ma már a gyártás oroszlánrésze nem Japán területén folyik, ám ez nem jelenti azt, hogy bármit is romlott volna a minőség.

Akik ismerik a szigetcsoport lakóinak mentalitását, azok pontosan tudják, hogy a kiszervezés ellenére fikarcnyit sem adtak alább sem az anyagok, sem pedig a kivitelezés színvonalából.

Ettől függetlenül a tervezés és fejlesztés zöme még mindig az anyaországban történik, szóval attól nem kell félni, hogy váratlanul drasztikusan leromlik a termékkínálatuk.

De milyen napelemekkel is foglalkoznak pontosan?

A Sharp legendás napelemei

A Sharp által gyártott napelemek az egészen aprótól az igen termetes, műhold-kompatibilis méretig készülnek, attól függően, hogy mi a felhasználási terület.

Minket első sorban a napelem rendszerekhez készült panelek érdekelnek, és nem meglepő módon ezen a téren sem kell a vállalatnak szerénykednie.

A legutóbbi időkig a Sharp napelem paneljei is a hagyományos, egész cellás poli- vagy monokristályos technológiával készültek, amik kimagaslóan teljesítettek, számtalan vetélytársat utasítva maguk mögé.

De, mint azt említettük, a fejlődés nem áll meg, különösen a PV technológia terén, márpedig a Sharp nem engedhette meg magának a lemaradást.

A legújabb Sharp napelemek

A legújabb Sharp napelemek

Nemrégiben piacra kerültek a vadonatúj, félcellás szolár-panelek is, melyek minden eddiginél hatékonyabban képesek hasznosítani a Nap sugárzását, azaz 2-3%-kal jobb hatásfokot produkálnak a régebbiekhez képest.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy azonnal le kell cserélni ezért a pár plusz százalékért a „tradicionális” táblákat, pusztán annyit takar, hogy a jövőben fokozatosan átáll az ipar a félcellás modulokra.

De mi teszi továbbra is versenyképessé a régebbi paneleket is?

A jó befektetés záloga az értékállóság

A Sharp méltán lehet büszke az elért sikerekre, de a kibocsájtott termékeire ugyanúgy ügyel, mint akár a kezdeti időkben tette.

Napelem paneljei világszerte a legnépszerűbbek között vannak, és bár az elmúlt évtizedben rengetegen szálltak versenybe az ágazatban, mégsem tudták megingatni a minőségből és megbízhatóságból épített trónját.

Ez talán annak is köszönhető, hogy 10 éves termékgaranciát vállal minden egyes eladott modulra, vagyis ha bármilyen, gyártásból eredő hiba ütközik ki rajtuk, kérdés nélkül cserélik.

De a gyári garancia egy dolog, ugyanis a Sharp teljesítménygaranciát is fel tud mutatni, ráadásul nem kevesebb, mint 25 évre szólót!

Ezt azt jelenti, hogy az üzembe helyezéstől számított 25 éven belül garantálja, hogy a panelek teljesítménye nem csökken a névleges teljesítmény 80 százaléka alá.

Így tehát a napelem rendszer a megtérülését követően sem ad alább a tempóból, hanem megbízhatóan és hatékonyan fogja spórolni tulajdonosának az értékes pénzt.

Válassz minőséget, hogy valóban elégedett lehess!

Az ember hajlamos spórolni a minőségen, de ez maximum olyan termékeknél válhat be, amit egy pár évre tervezünk használni, utána tudjuk, hogy úgyis lecseréljük.

A személyes véleményünk viszont az, hogy egy napelemes rendszer esetében nagyon felelőtlen döntés lenne az anyagi könnyebbség érdekében egy olcsóbb, középkategóriás rendszert kiépíteni.

Fontos, hogy megértsük, hogy több évtizedre előre tervezünk, így elengedhetetlen a tartósság, és hogy bebiztosítsuk magunkat egy hosszútávra szóló garanciával.

Ha úgy érzed megérett benned az elhatározás és kész vagy belevágni a napelem rendszer kiépítésébe, akkor töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat, hogy a Te megyédért felelős kivitelező partnerünk felvehesse veled a kapcsolatot minél hamarabb!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története

Nem véletlen, hogy épp a japán Sharp napelemeit használjuk a telepítéseinknél. Kiben lehetne jobban megbízni ezen a téren, mint abban, aki már 60 éve a piacon van?

60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története


Jönnek a Sharp félcellás napelemei Magyarországra

A félcellás technológiát a Sharp rajtunk keresztül elhozza a magyar családoknak is. De mi az a félcellás napelem, és miben más, mint a „hagyományos”? Mindent megmutatunk ebben a cikkben!

Jönnek a Sharp félcellás napelemei Magyarországra


Megérkezett a legújabb félcellás napelem panel, az NU-JD440-es!

A jól ismert SHARP már 60 éve bizonyít a napelem piacon. Most elhozta nekünk a félcellás panelek legújabb típusát, amivel a hatékonyság már 19,9%!

Megérkezett a legújabb félcellás napelem panel, az NU-JD440-es!


Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!

Tökéletes átmenet ipari és lakossági napelemek között? Bizony, lehetséges! Ismerd meg Te is a Sharp legújabb, 370 W-os napelem moduljait, és csapj le rájuk minél hamarabb!

Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!