Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik

Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik

A Hyundai Dél-Korea talán egyik legjelentősebb és legismertebb cége, amelynek tevékenységi körei mára már igencsak szerteágaznak.

Azt azonban kevesen tudhatják, hogy nem csak az autógyártásban, nehéziparban és elektronikában van otthon a vállalat, hanem 2005 óta már a napelemes piacra is betört.

Bár ami a méreteket illeti, a Hyundai valóban nem tartozik a legnagyobb napelem gyártók cégek közé a maga 600 MW-nyi éves gyártókapacitásával, azonban hiba lenne, ha nem is próbálnánk közelebbről megismerni a paneljeit.

Egy ilyen nagy múltú, folyamatosan fejlődő és anyagilag is stabil gyártó napelemei, mint a Hyundai, a lakosság számára is ideálisak (na és persze megbízhatók).

A Hyundai története egészen régre nyúlik vissza

A Hyundai története egészen régre nyúlik vissza

Mielőtt még belevágnánk a Hyundai termékek bemutatásába, érdemes megismerni a mögöttük álló céget és a napelem piacra vezető utat.

Már a cég névválasztása is sokat mondó, ugyanis a Hyundai a koreai „hyeondae”, vagyis „modernitás” szóból ered.

A Hyundai Groupot a II. világháború után, 1947-ben alapította Chung Ju-yung, amely a kezdetekben építőipari vállalatként működött.

20 évvel rá, 1967-ben jött létre az a leányvállalat, a Hyundai Motor Company, amelyet ma világszerte a legtöbben ismerhetnek.

De nem csak az autóiparban váltak ismertté

A Hyundai folyamatosan bővítette a tevékenységi körét, így mára az építőipar és autógyártás mellett a turizmus, a megújuló energia, a hajógyártás és különböző elektromos eszközök gyártása is a profiljukhoz tartozik.

Az 1997-es ázsiai pénzügyi válság idején a Hyundai még az akkor csődbement Kia Motorsból is részesedést vásárolt.

Chung Ju-yung egészen 2001-ben bekövetkezett haláláig állt a cég élén, tehát gyakorlatilag az egész életét a Hyundainak szentelte.

Az összes kontinensen rendelkezik gyártó és sales központokkal, de a székhelye a mai napig Szöulban található, és jelenleg a Samsung után a Hyundai Dél-Korea második legnagyobb vállalata.

A Hyundai és a megújuló energia

A Hyundai és a megújuló energia

A Hyundai számára nagyon fontos, hogy a következő generációk számára is élhető maradjon a klímaváltozás által fenyegetett bolygónk, ezért igyekszik környezetbarát megoldásokat nyújtani nemcsak nagyobb vállalatoknak, hanem a lakosságnak is.

A nagyvállalat jelenleg a megújuló energiaforrások közül a nap- és a szélenergiában rejlő lehetőségeket próbálja hasznosítani.

A Hyundai Green Energy termékei között ezért megtalálhatóak a napelem modulok és inverterek mellett a szélturbinák és generátorok is, melyeket a zöld energia mellett elkötelezett ügyfeleik már Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában, Európában és Észak-Amerikában is elérhetnek.

A jövőben arra törekszenek, hogy a Hyundai is részt vehessen nagyobb méretű ipari napelem parkok létesítésében.

Emellett szélesíteni is szeretnék a profiljukat, és közelebbi kapcsolatot kialakítani olyan cégekkel, melyek a biomassza és a geotermikus energia kiaknázásán és népszerűsítésén fáradoznak.

Napelem szériák és tulajdonságaik

A Hyundai több napelem szériával is megörvendezteti a vásárló közönséget, és mindegyiknek megvannak a maguk sajátos technológiai tulajdonságai, különlegességei.

  • RG széria: 60 cellás (6 X 10-es felosztásban) mono- és polikristályos napelemek PERL technológiával.
  • SG széria: 340 cellás, gyűjtősín nélküli (zsindelyes technológia) monokristályos napelemek PERC technológiával.
  • RI széria: 72 cellás (6 X 12-es felosztásban) mono- és polikristályos napelemek PERL technológiával.
  • HG széria: 120 félcellás (2 X 60-as felosztásban) monokristályos napelemek PERL technológiával.

Mindegyik széria több napelem típust foglal magába, és értelemszerűen azok névleges teljesítménye is az adott típustól függ.

A fentebb említett szériák bizonyos paneljei még elegáns, teljesen fekete kivitelben is elérhetőek.

A napelemek mindegyike rendkívül ellenálló, -40 és 85 °C között képesek működni, és körültekintő tesztelésnek voltak kitéve a piacra dobásuk előtt.

Mitől ideálisak a Hyundai napelemei lakossági felhasználásra?

Mitől ideálisak a Hyundai napelemei lakossági felhasználásra?

Most, hogy egy kicsit bemutattuk a Hyundai munkásságát, térjünk is rá arra, hogy miért jár jól valaki, ha az ő termékeik mellett teszi le a voksát.

Először is, a Hyundai nevét bizonyára már hallhattad korábban, sőt, még az is lehet, hogy használtad is valamilyen terméküket.

Hogy mit bizonyít ez?

Azt, hogy egy nagynevű, nagy múltra visszatekintő cégről van szó, amelyik nem fog kísérteties módon éppen akkor csődbe menni és eltűnni a színről, amikor Te be szeretnéd váltani náluk a garanciát.

És ha már a garanciákról van szó, a Hyundai e téren is kedvezni próbál vásárlóinak: 2019 óta a más gyártóknál megszokott 10-15 éves termékgarancia helyett ők elképesztő, 25 éves termékgaranciát kínálnak!

A negyed évszázados napelemeidre tehát ugyanúgy érvényes lesz a garancia, mintha csak újak lennének.

És hogy ezt még tetőzzük, a 25 éves teljesítménygaranciát a Hyundai 30 évre bővítette ki, azaz ebben az időszakban a napelemek teljesítménye nem csökkenhet egy bizonyos százalék alá.

Saját rendszeredhez is beszerezheted a Hyundai napelemeit!

Saját rendszeredhez is beszerezheted a Hyundai napelemeit!

Ha úgy találtad, hogy a Hyundai ár-érték arányban remek napelemei lennének számodra az ideálisak, akkor jó hírünk van, mert Te is beszerezheted őket.

Profi, tapasztalt napelem rendszer kivitelező partnereink pedig a szakszerű telepítésben tudnak a segítségedre lenni.

Ahhoz, hogy megtudd, számodra mekkora teljesítményű, és milyen napelemek lennének a megfelelőek, töltsd ki alábbi árajánlatkérő űrlapunkat, hogy a megyédben illetékes partnerünk fel tudja venni Veled a kapcsolatot!

Amire számíthatsz tőlük, az nem más, mint egy rövid telefonos egyeztetés, és ha minden jól megy, már a helyszíni felmérés időpontját is meg tudjátok majd beszélni.

Partnerünk a végleges árajánlatot is csak a helyszíni szemlét követően fogja tudni Neked elkészíteni, hiszen látatlanban elég nehéz megtervezni a tökéletes napelem rendszert.

Nos, úgy érzed Te is belevágnál?

Akkor vedd fel velünk a kapcsolatot még ma!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal

Mi kell ahhoz, hogy megbízz egy napelemben? Egy biztos háttérrel rendelkező gyártó, komoly eredmények az iparágban, és persze hosszú garanciák. Ezek igazak a Q Cells napelemeire is!

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal


JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei

Ha napelem panelekről van szó, akkor a JA Solar termékei mellett nem lehet csak úgy elmenni. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a világ egyik legnagyobb napelem gyártójáról!

JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei


Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!

Ismered a LONGi Solar monokristályos napelem paneljeit? Tudod, mi a különbség a mono- és polikristályos napelemek között, illetve hogy mi az a PERC technológia? Ha még nem, olvass tovább!

Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!


A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar

A Canadian Solar a világ 5 legnagyobb napenergia-ipari vállalatainak egyike. Cikkünkből megtudhatod, mi az oka, hogy elfoglalhatta ezt az előkelő helyet!

A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar


Ha valami annyi díjat nyer el, mint a Q Cells napelemek, akkor az csakis remek minőségű lehet

Ha esetleg valakit a gyártó által kínált garanciák és a vásárlói vélemények sem győznének meg a Q Cells napelemek magas minőségéről, akkor majd talán az általuk elnyert nemzetközi díjak igen.

Díjak, amiket gond nélkül bezsebeltek a Q Cells napelemek


A Suntech Power napelem megmutatta, hogyan lehet újra lábra állni egy pénzügyi válság után

Hallottál már az egyik legnagyobb napelem gyártóról, a Suntech Powerről? A cikkünkből most megismerheted a céget, amely még egy súlyos anyagi válság után is újra a csúcsra tudott törni.

Ismerd meg a Suntech Power napelemeit!


Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik

Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata, a Hyundai nemcsak az autó és motorgyártásban elismert, hanem a napelem modulok terén is. A cikkünkből a Hyundai napelemeit ismerheted meg!

Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik


Maysun Solar napelemek

Hallottál már a Maysun Solar napelem gyártó cégről? Tudod, hogy mitől egyediek? Ha még nem, akkor olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, milyen előnyöket kínálnak a versenytársaikhoz képest!

Maysun Solar napelemek


TRINA Solar napelemek

Szeretnéd, ha egy igazi nagyágyú termékeiből lenne felépítve a napelem rendszered? Most megismerheted az egyik vezető napelem gyártó vállalkozást, a TRINA Solart! Válaszd a legjobbat!

TRINA Solar napelemek


Jinko Solar: ismerd meg a világ egyik legnagyobb napelemgyártó cégét!

Ismerd meg a céget, amely 10 év alatt a világ talán legnagyobb napelem gyártójává tudta kinőni magát. A Jinko Solar korszerű, minőségi napeleme remek választás lehet a Te otthonodban is!

Jinko Solar


Peimar napelem – csúcsminőségű panelek egyenesen Olaszországból

Az olasz Peimar nem mondható kifejezetten régi napelem-gyártónak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne kiemelkedő! Érdekel, mi teszi különlegessé napelem paneljeiket?

Peimar napelem


LG napelemek: nem csak a szórakoztatóelektronika miatt kell odafigyelni a koreai cégre!

LG: Ha először meghallod a cég nevét, nem a napelemek jutnak eszedbe, hanem televíziók és egyéb szórakoztató eszközök. Tudtad, hogy a fotovoltatika terén is világelsők?

LG napelemek


CSunpower napelem – kifogástalan minőség és megbízhatóság

Hallottál már a CSunpower napelemekről? Amennyiben napelem rendszerben gondolkodsz, érdemes közelebbről is megismerni ezt a világszínvonalú napelem márkát! Olvasd el cikkünket hozzá!

CSunpower napelem


Risen Energy napelemek: elkötelezettség a zöld energia mellett

A jövőben csakis környezetbarát energiatermelés létezhet! Ezt pontosan tudja a Risen Energy cég vezetősége is, akik azért dolgoznak, hogy minél fejlettebb technológia álljon rendelkezésünkre.

Risen Energy napelemek