Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!

Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!

Forrás: en.longi-solar.com

A számodra legideálisabb napelem panelek kiválasztása sosem egyszerű, ami nem is csoda, hiszen a piac manapság már annyira kibővült, hogy a lehetőségek szinte végtelenek.

Sajnos előfordul, hogy egy-egy leendő napelem tulajdonos beleesik abba a hibába, hogy csakis a nagyobb teljesítményt és az alacsonyabb árat tartja szem előtt, és ezért olyan paneleket választ, amelyek minősége kérdéses.

Szerencsére a profi kivitelezők ajánlásaiban mindig bízhatsz, mivel ők ismerik az elérhető legjobb termékeket, és a helyszíni felmérést követően az épületed adottságaival is tökéletesen tisztában vannak.

Éppen ezért azt javasoljuk, hogy a választás előtt mindig légy nyitott a kivitelező ajánlásaira, illetve mérd fel azt is, hogy adott gyártó milyen garanciát vállal a termékeire; ez ugyanis mindent elmond a minőségről.

Most mi is szeretnénk Neked egy kis segítséget nyújtani azáltal, hogy bemutatjuk a LONGi Solar extra hatékony, PERC technológiát alkalmazó napelemeit.

LONGi Solar – a világ legnagyobb monokristályos napelem gyártója

LONGi Solar – a világ legnagyobb monokristályos napelem gyártója

A LONGi Solar a 2000-ben alapított LONGi Green Energy Technology Co., Ltd. cég leányvállalata.

A cég 2017-ig a Xian LONGi Silicon Materials Corporation nevet viselte, utalva arra, hogy a székhelye a kínai Xian városában található.

2000-es elindulásuk óta a LONGi mára kétségkívül a világ legmeghatározóbb monokristályos napelem cella és panel gyártójává nőtte ki magát, és évente több milliárd dolláros forgalmat bonyolít le.

A gyártó elkötelezett a fenntarthatóság és a folyamatos innováció mellett, ezért bevételének egy jelentős részét költi fejlesztésre és kutatásra, hogy minél hatékonyabb és környezetbarátabb előállítási technológiával dolgozhasson.

Különlegességük, hogy csak és kizárólag monokristályos napelemek gyártásával foglalkoznak.

Monokristályos és polikristályos napelemek – melyik a jobb?

A gyártási technológiát tekintve két típusú napelemet különböztethetünk meg: monokristályos és polikristályos napelem paneleket.

A gyártás során a szilíciumot eltérően kezelik:

A polikristályos panelek gyártása során a megolvasztott szilícium több kristályban dermed meg.

Ez az eljárás gyorsabb és olcsóbb, mint a monokristályos paneleké, azonban van egy hátulütője: a kész cella hatásfoka alacsonyabb.

A monokristályos napelem panelek előállítása során a szilícium egy kristályban dermed meg.

Ez a gyártási módszer bonyolultabb és költségesebb, és ez valamelyest a panelek árán is megérződik.

A magasabb ár viszont hosszútávon kifizetődik, ugyanis a monokristályos panelek hatékonysága nagyobb, míg helyigényük kisebb.

A PERC technológia előnyei

A PERC technológia előnyei

A PERC egy mozaikszó, mely az angol Passivated Emitter and Rear Contact/Rear Cell szavak kezdőbetűiből áll össze.

Bár már a 80-as évek óta jelen van a napelem piacon ez a gyártási mód, mégis csak az elmúlt pár évben vált népszerűbbé és használhatóvá a lakossági napelemek körében, ami pozitív fejlemény, hiszen számos előnnyel bír.

És ami még fontosabb, a LONGi monokristályos napelemeinek előállításakor is alkalmazzák a PERC technológiát.

Ennek a technológiának köszönhetően a napelemek nagyobb hatékonysággal tudnak működni, ugyanis a fényelnyelő képességük jobb, még a kedvezőtlenebb, felhősebb napok során is.

A PERC napelemek emellett még a reggeli és koraesti szórt fényt is hasznosítani tudják, emiatt tehát a nap folyamán hosszabb ideig képesek az energiatermelésre.

Ezt úgy érik el, hogy a hagyományos napelem cellák hátuljára felvisznek egy vezetőréteget, amely az egyébként felhasználatlan fényt visszatükrözi, amelyet a panel végül energiává tud alakítani.

A LONGi PERC napelem rendszerei a nagyobb hatékonyságnak köszönhetően kisebb területen tudnak ugyanakkora teljesítményt nyújtani, mint hagyományos társaik.

Hatékonyság és hosszantartó garancia

Hatékonyság és hosszantartó garancia

Ha egy gyártó több évtizedes garanciát vállal, akkor az annak a jele, hogy bízik a saját termékeiben.

A LONGi pedig a garanciával kifejezetten bőkezűen bánik.

A napelemeire 12 éves 100%-os teljesítménygaranciát vállal, a 80%-os teljesítménygarancia pedig már 30 évre terjed ki (sőt, egyes paneleknél 85%-os teljesítményről beszélünk).

Persze ez nem azt jelenti, hogy 30 év múlva a kidobhatjuk a kukába a LONGi napelemeinket, hanem azt, hogy ez alatt a három évtized alatt a teljesítményük nem csökkenhet 80% alá – ami azért igen komoly előnyt jelent.

Mi határozza meg, hogy a napelemek telepíthetők-e az otthonodra?

Mi határozza meg, hogy a napelemek telepíthetők-e az otthonodra?

Ahhoz, hogy egyáltalán megállapítható legyen, hogy az épületed alkalmas-e egy napelem rendszer telepítésére, mindenképpen szükséges egy helyszíni felmérés elvégzése.

Azzal már lehet, hogy tisztában vagy, hogy északi tájolású tetőre például nem éri meg a rendszer telepítése, ugyanis nem érné a paneleket elégséges napfény ahhoz, hogy belátható időn belül megtérüljön a befektetés.

Az épület tájolása mellett a felmérés során profi kivitelező partnereink felmérik a tető állapotát, dőlésszögét és méretét is, hiszen ez határozza majd meg, hogy hány napelem, és ebből fakadóan mekkora teljesítményű rendszer telepíthető.

Persze a rendszer méretét elsősorban a tulajdonos igényei és energiafogyasztása határozza meg, így a felméréskor azt is érdemes jelezni, ha a jövőben tervezed nagyobb energiaigényű készülékek (pl: légkondicionáló, elektromos fűtés, infraszauna) beszerzését.

Végül pedig, de nem legutolsó sorban azt is körbe kell járni, hogy mi árnyékolhatja le a kiépülő rendszert, és ezáltal csökkenti az energiatermelés hatékonyságát.

Egy növekvő fa, vagy egy környékbeli építkezés ugyanis elég sok fejfájást okozhat ilyen esetekben.

Csapj le a saját LONGi napelemeidre!

Ha sikerült felkeltenünk az érdeklődésedet, és meggyőztek a LONGi által kínált garanciák, akkor jó hírünk van, ugyanis nálunk leadhatod az igényedet a saját LONGi napelem rendszeredre!

Töltsd ki az űrlapunkat, hogy a megyédben illetékes napelem kivitelező partnerünk felkereshessen Téged a további teendőkkel és lehetőségekkel kapcsolatban!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal

Mi kell ahhoz, hogy megbízz egy napelemben? Egy biztos háttérrel rendelkező gyártó, komoly eredmények az iparágban, és persze hosszú garanciák. Ezek igazak a Q Cells napelemeire is!

Q Cells napelemek: kiváló panelek, nem mindennapi garanciákkal


JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei

Ha napelem panelekről van szó, akkor a JA Solar termékei mellett nem lehet csak úgy elmenni. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a világ egyik legnagyobb napelem gyártójáról!

JA Solar napelemek: a világ egyik legnagyobb gyártójának paneljei


Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!

Ismered a LONGi Solar monokristályos napelem paneljeit? Tudod, mi a különbség a mono- és polikristályos napelemek között, illetve hogy mi az a PERC technológia? Ha még nem, olvass tovább!

Itt az alkalom, hogy megismerkedj a LONGi monokristályos napelemeivel!


A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar

A Canadian Solar a világ 5 legnagyobb napenergia-ipari vállalatainak egyike. Cikkünkből megtudhatod, mi az oka, hogy elfoglalhatta ezt az előkelő helyet!

A napelem gyártás tengerentúli óriása: a Canadian Solar


Ha valami annyi díjat nyer el, mint a Q Cells napelemek, akkor az csakis remek minőségű lehet

Ha esetleg valakit a gyártó által kínált garanciák és a vásárlói vélemények sem győznének meg a Q Cells napelemek magas minőségéről, akkor majd talán az általuk elnyert nemzetközi díjak igen.

Díjak, amiket gond nélkül bezsebeltek a Q Cells napelemek


A Suntech Power napelem megmutatta, hogyan lehet újra lábra állni egy pénzügyi válság után

Hallottál már az egyik legnagyobb napelem gyártóról, a Suntech Powerről? A cikkünkből most megismerheted a céget, amely még egy súlyos anyagi válság után is újra a csúcsra tudott törni.

Ismerd meg a Suntech Power napelemeit!


Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik

Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata, a Hyundai nemcsak az autó és motorgyártásban elismert, hanem a napelem modulok terén is. A cikkünkből a Hyundai napelemeit ismerheted meg!

Hyundai napelemek: a koreai cég nem csak az autógyártásban jeleskedik


Maysun Solar napelemek

Hallottál már a Maysun Solar napelem gyártó cégről? Tudod, hogy mitől egyediek? Ha még nem, akkor olvasd el ezt a cikket, és tudd meg, milyen előnyöket kínálnak a versenytársaikhoz képest!

Maysun Solar napelemek


TRINA Solar napelemek

Szeretnéd, ha egy igazi nagyágyú termékeiből lenne felépítve a napelem rendszered? Most megismerheted az egyik vezető napelem gyártó vállalkozást, a TRINA Solart! Válaszd a legjobbat!

TRINA Solar napelemek


Jinko Solar: ismerd meg a világ egyik legnagyobb napelemgyártó cégét!

Ismerd meg a céget, amely 10 év alatt a világ talán legnagyobb napelem gyártójává tudta kinőni magát. A Jinko Solar korszerű, minőségi napeleme remek választás lehet a Te otthonodban is!

Jinko Solar


Peimar napelem – csúcsminőségű panelek egyenesen Olaszországból

Az olasz Peimar nem mondható kifejezetten régi napelem-gyártónak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne kiemelkedő! Érdekel, mi teszi különlegessé napelem paneljeiket?

Peimar napelem


LG napelemek: nem csak a szórakoztatóelektronika miatt kell odafigyelni a koreai cégre!

LG: Ha először meghallod a cég nevét, nem a napelemek jutnak eszedbe, hanem televíziók és egyéb szórakoztató eszközök. Tudtad, hogy a fotovoltatika terén is világelsők?

LG napelemek


CSunpower napelem – kifogástalan minőség és megbízhatóság

Hallottál már a CSunpower napelemekről? Amennyiben napelem rendszerben gondolkodsz, érdemes közelebbről is megismerni ezt a világszínvonalú napelem márkát! Olvasd el cikkünket hozzá!

CSunpower napelem


Risen Energy napelemek: elkötelezettség a zöld energia mellett

A jövőben csakis környezetbarát energiatermelés létezhet! Ezt pontosan tudja a Risen Energy cég vezetősége is, akik azért dolgoznak, hogy minél fejlettebb technológia álljon rendelkezésünkre.

Risen Energy napelemek