A napelem piac kilövésre kész – Változások a pályázatokban

A napelem piac kilövésre kész – Változások a pályázatokban

Mikor napelem rendszerek beüzemeléséről van szó, tagadhatatlan, hogy a pályázati feltételek sokaknál központi kérdést jelentenek, hiszen azok jelentősen befolyásolják egy ilyen beruházásnak az anyagi vonzatait.

Egy napelem rendszer ugyanis jelentős befektetés, és annak teljes önerőből történő megvalósítása sokak számára kivitelezhetetlen, vagy legalábbis nehézkes, de most olyan hírek érkeztek a pályázatok kapcsán, melyek kristálytisztán kirajzolják a jövő trendjét: ezeknek a rendszereknek a térhódítása elkerülhetetlen.

Olyan változások előtt állunk, melyek sokak számára teljesen új megvilágításba fogja helyezni egy rendszer telepítésének a lehetőségét.

Így változnak a napelem pályázatok

Így változnak a napelem pályázatok

Mostanáig a pályázatokat komoly feltételekhez kötötték, melyeknek a teljesítése sokszor nem is a pályázókon, hanem inkább a kivitelezőkön múlt.

Sajnos sok háztartás kénytelen volt lemondani a napelem rendszerek beüzemeléséről, mert az ahhoz szükséges pályázat megszerzéséhez nem láttak esélyt, és önerőből semmiképpen nem kívántak belevágni ebbe a komoly anyagiakkal járó fejlesztésbe.

De most mindenki számára jó hírrel szolgálhatunk: a pályázatokkal kapcsolatos feltételek jelentős mértékben enyhültek.

Egész pontosan a következő változás történt: az eddigi, a projekt közben esedékes, több mérföldkő helyett már csak egyet kell teljesíteni, a projekt végén.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a napelem rendszerek telepítése során fellépő késések és halasztások már nem befolyásolják egy pályázat sikerességét, hiszen csak egyetlenegy mérföldkőnek kell megfelelni, amire 20-26 hónapunk is van, a projekt típusától függően.

Ez leegyszerűsít mindent azok számára, akik már egy olyan futó napelem projektben vesznek részt, amire pályázatot nyertek.

Ez a változtatás hatalmas lökést adhat a már amúgy is feltörekvő napelem piacnak

Ez a változtatás hatalmas lökést adhat a már amúgy is feltörekvő napelem piacnak

Ha nyitott szemmel jársz, talán az eddigi hírekből is régen érzékelhetővé vált a számodra, hogy valami komoly dolog készül a napelem rendszerek piacán.

Elég csak arra gondolni, hogy a központi hálózatba történő visszacsatlakozás engedélyeztetése már folyamatban van, és ez a jövő év végére az ország teljes területén meg fog valósulni, hiszen erre kötelezettséget vállalt a kormány.

Ezt a pozitív fordulatot csak tovább fokozza a napelem pályázatok változása.

A kérdés jogos: miért látjuk ilyen fényesen a magyarországi napenergia jövőjét?

Nehéz időszakot hagyott maga mögött a piac, ez tény, és nem is szeretnénk úgy tenni, mintha ez meg sem történt volna.

Nyilvánvalóan Te is figyelemmel követted az eseményeket, ha kellő figyelmet fordítottál a tájékozódásra.

Talán még azt a kérdést is felteszed magadban, hogy mi okozza ezt az optimizmust a részünkről?

Nos, a fenti hírek magyarázattal szolgálhatnak számodra, hiszen ezek a változtatások pontosan arra irányulnak, hogy az utolsó akadályokat is megszüntessék a napelem rendszerek következő hódítása előtt.

A felsőbb döntéshozói szinteken is tudják, hogy a napelem rendszerek terjeszkedését már-már bűn lenne korlátozni, hiszen az mindenki gazdasági, pénzügyi és ökológiai érdekét sértené.

Legyél az elsők között, akik felismerik a napelem piac közelgő változásait!

A fentiekből kiindulva most már Te is láthatod, hacsak már nem voltál ezzel rég tisztában, hogy a napelem rendszerekbe történő befektetés jobb döntést jelent, mint eddig bármikor.

Érdemes felkészültnek és tájékozottnak maradni a témában, hiszen sokak számára könnyedén ez jelentheti életük egyik legjobb befektetését.

Mostanra már elhibázott lépés lebeszélni magunkat erről a fantasztikus lehetőségről a múlt negatív történéseire hivatkozva, hiszen a 180 fokos fordulat már jó ideje szinte tapintható.

Elérkezett az a pont, mikor újra a jövő lehetőségét láthatjuk egy napelem rendszer telepítésében!

Minél hamarabb történik meg ez a felismerés a részedről, annál előrébb járhatsz a többség előtt, ami előnyödre válik majd, mikor a legjobb napelem rendszer kivitelezők terhelve lesznek az ajánlatkérések számának villámgyors emelkedése miatt.

Pont most kell ilyen befektetésbe kezdeni, mikor drágul az élet?

Pont most kell ilyen befektetésbe kezdeni, mikor drágul az élet?

Te is nyitott szemmel jársz, és látnod kell az emelkedő árak és az infláció okozta nehézségeket, és talán emiatt van is benned némi tartózkodás egy ilyen befektetéssel kapcsolatban, de nem hiába hívjuk befektetésnek.

Ez egy olyan kiadás, ami hosszú távon pénzt fog keresni a számodra, így ki merjük mondani, hogy pont a jelenlegi gazdasági körülmények miatt is kell ezt meglépned, ha adottak hozzá a feltételeid!

A napelemes pályázatokkal kapcsolatos változtatások, és a visszatáplálás lehetőségének a bevezetése pont azt segítik elő, hogy számodra ez egy minél könnyebben kivitelezhető, sikeres befektetés lehessen, így ha valamikor, akkor most igazán érdemes megtenned ezt a lépést ebbe az irányba.

Természetesen nem kell azonnal fejest ugrani egy ilyen döntésbe, de az itt található információk segíthetnek neked egy olyan döntésnek a meghozásában, mely hosszú évtizedeken keresztül kifejtheti jótékony pénzügyi hatását a családodra és rád!

A lehetőség számodra is adott, és Neked csak élned kell vele!

Akárhogy is, egy megfelelő kivitelező alapvető kérdés marad

Akárhogy is, egy megfelelő kivitelező alapvető kérdés marad

Tény, a feltételek egyre inkább adottak ahhoz, hogy egy napelem rendszerbe történő beruházás mellett dönts, de ha egy olyan kivitelezőre esik a választásod, aki szakmai értelemben nem felel meg minden elvárásnak, akkor könnyen lehet, hogy ezekből a kedvező körülményekből csak keveset fogsz tudni kihozni.

Mi pontosan ebben tudunk a segítségedre lenni, hiszen a legjobb napelemes kivitelezőkkel állunk kapcsolatban, Magyarország minden régióját figyelembe véve.

A Te teendőd csupán, hogy kitöltöd az űrlapunkat az adataiddal, melyet mi tovább küldünk annak a kivitelezőnek, aki minden szükséges feltételnek eleget tesz számodra.

Az űrlap beküldését Neked már csak várnod kell, míg kivitelezőink egyike felveszi veled a kapcsolatot a további egyeztetések céljából.

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

A Napenergia Plusz Program előnyei és hátrányai – Beszéljünk őszintén az új napelem pályázatról

Összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes figyelembe venned a döntés előtt! Nézd meg az új napelemes pályázat legfontosabb előnyeit és hátrányait!

A Napenergia Plusz Program előnyei és hátrányai


Vissza nem térítendő napelem rendszer támogatás vállalkozásoknak

Megmutatunk mindent a vállalkozásoknak kínált vissza nem térítendő napelemes támogatásokról, és a nekik szóló egyéb pályázatokról.

Vissza nem térítendő napelem rendszer támogatás vállalkozásoknak


Napelem pályázat 95%-os (vissza nem térítendő) állami támogatással tanyák részére

Napelem pályázat 95%-os (vissza nem térítendő) állami támogatással tanyák részére


2021-ben visszatér a lakossági napelem pályázat

2021-re új, vissza nem térítendő lakossági napelem pályázatot jelentettek be. Ez változásokat hoz nem csak az előzőhöz képest, de az elszámolási rendszerben is!

2021-ben visszatér a lakossági napelem pályázat


Újraindul a 0%-os MFB napelemes hitel Budapesten és Pest megyében!

Ismét elindul az államilag támogatott, 0% kamatozású MFB hitel, amely napelem rendszerre is igényelhető. Ezúttal a fővárosiak és a pest megyeiek nyújthatják be kérelmüket.

Újraindul a 0%-os MFB napelemes hitel Budapesten és Pest megyében!


3 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelem rendszerre a magyar családoknak!

Az utóbbi évek legnagyobb és legszélesebb körű otthonfelújítási programja indul el 2021 január 1-jén, melyet napelem rendszerre is lehet fordítani. Mit kell erről tudni?

3 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelem rendszerre a magyar családoknak!


Napelem pályázat az átlagjövedelem alatt élő családoknak

2021 augusztusától kezdve lehet indulni az új, magánszemélyek számára kiírt, vissza nem térítendő napelem támogatásért. Viszont fontos tudni, hogy nem a teljes lakosság a célcsoport!

Napelem pályázat az átlagjövedelem alatt élő családoknak


8 kérdés, amit mindenképp fel kell tenned (minden) napelem pályázat kapcsán

Óriási az érdeklődés a napelem pályázatok iránt – de biztos, hogy mindenkinek szólnak? Összeszedtünk olyan kérdéseket, amikre minden pályázati kiírásban érdemes megkeresni a válaszokat!

8 kérdés a napelem pályázatok kapcsán


GINOP Plusz-1.2.3-21: a cégeket támogató pályázat

Nem látod a végét a vállalkozásod kiadásainak? Szeretnél napelem rendszerbe fektetni, de nincs meg hozzá a megfelelő anyagi háttér? Az alábbi pályázat segítséget nyújthat a Te cégednek is!

GINOP Plusz-1.2.3-21: a cégeket támogató pályázat


75 és 500 millió Ft támogatás KKV-k számára! Itt a GINOP-4.1.5-22

Időnként felbukkannak remek pályázati lehetőségek, amikkel akár ingyen napelemhez juthatnak cégek, magánszemélyek. Cikkünkben a KKV szektornak szóló GINOP-4.1.5-22 pályázatot mutatjuk be!

75 és 500 millió Ft támogatás KKV-k számára!


Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére

A vállalkozói és magánszemélyeknek szóló pályázatok után most itt van egy, amely az önkormányzatokat célozza: energetikai fejlesztés, hőszivattyú és napelemes rendszer!

Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére


GINOP Plusz-1.1.2-21 – pályázat a kiemelkedően teljesítő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

Hatalmas állami támogatást igényelhetnek a kimagaslóan teljesítő mikro-, kis- és középvállalkozások ezzel a pályázattal! Akár napelem rendszerre is igénybe vehető!

GINOP Plusz-1.1.2-21 – pályázat


A napelem piac kilövésre kész – Változások a pályázatokban

A napelem pályázatok feltételeit olyan szintű módosítások érték, melyek alapvetően változtatják meg a napelem piacot, méghozzá igen kedvező irányba! Nézzük a részleteket!

A napelem piac kilövésre kész – Változások a pályázatokban


Ismét egyszerűsödött a napelem pályázat: egy újabb jel, hogy lassan vége a napelemes korlátozásoknak

Csak kapkodjuk a fejünket, mennyi minden változott a napelem rendszerek piacán pozitív irányba. A napelemes pályázatokban olyan változás történt, ami Téged is érdekelhet!

Ismét egyszerűsödött a napelem pályázat: egy újabb jel, hogy lassan vége a napelemes korlátozásoknak


Mi történt a 100%-os napelem pályázattal? Vannak fejlemények? Vizsgáljuk meg közelebbről!

Azok közé a szerencsések közé tartozol, akik megfeleltek a 100%-os napelem rendszer támogatás feltételeinek? Van néhány jó hírünk a számodra!

Mi történt a 100%-os napelem pályázattal? Vannak fejlemények? Vizsgáljuk meg közelebbről!


Nem kell jóstehetség: minden eddiginél nagyobb lendület következik a napelem piacon emiatt a pályázat miatt

A bruttó elszámolás alá eső napelemesek számára egy egyedi pályázat érkezik, ami hatalmas lehetőséget jelent, és megnyitja az utat egy kiváló befektetés előtt.

Minden megváltozik: új pályázati lehetőség a napelem piacon!


Jó hírek és új napelem pályázat kisfogyasztó napelemeseknek! Vizsgáljuk meg rögtön, mit nyerünk ezzel!

Sokáig lengte körül mostanában bizonytalanság a törvényalkotói szándékot. Most viszont kedvező irányba ható bombahír is érkezett a napelemes világra vonatkozóan!

Jó hírek és új pályázat kisfogyasztó napelemeseknek!