Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

75 és 500 millió Ft támogatás KKV-k számára! Itt a GINOP-4.1.5-22 (FELFÜGGESZTVE)

75 és 500 millió Ft támogatás KKV-k számára! Itt a GINOP-4.1.5-22

A kérelmek benyújtási lehetősége 2022. május 14-től felfüggesztésre került!

Napelem rendszerben gondolkozol a KKV-d számára?

Bár a befektetésed biztosan megtérül éveken belül, a kezdeti magas bekerülési költségek riasztóak lehetnek elsőre.

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy létezik olyan lehetőség, amivel a költségeidnek akár 100%-át is vissza nem térítendő támogatásból fedezheted?

Ha időben cselekedsz, most május 11 és június 10 között pályázhatsz a KKV-d számára egy energiahatékonyságot növelő épületenergetikai fejlesztés támogatására létrehozott pályázaton, melyből napelemet is lehet telepíteni bizonyos feltételekkel!

Bemutatjuk a GINOP-4.1.5-22 pályázatot!

Napelem pályázat a GINOP-4.1.5-22?

Nem egészen.

A pályázat nem kizárólag napelem beszerzésre és telepítésre irányul, bizonyos feltételek mellett azonban ilyen célokra is fel lehet használni az elnyert összeget.

Nézzük, milyen kitételek mellett tudod napelem rendszerhez felhasználni a pályázati pénzt!

A háztartási méretű kiserőmű (azaz HMKE) kategóriába eső napelemes rendszerek (tehát azok a rendszerek, amik kisfeszültségű hálózatra csatlakoznak, és csatlakozási teljesítményük nem haladja meg az 50 kVA-t) visszwatt védelem kiépítésével támogathatóak.

A pályázatban a napelemes rendszerek az inverter kimeneti részéig támogathatóak, illetve a szabályzó-és mérőeszközök, a kapcsolódó tartóelemek és a biztonságos működéshez szükséges berendezések beszerzése és telepítése is finanszírozható a nyert összegből.

Továbbá támogathatóak a 8 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszerekkel kapcsolatos költségek.

Elhelyezést illetően több opciónk van: a pályázatból szerzett panelek kerülhetnek az érintett épület tetőszerkezetére, de ha ez nem lehetséges, telepíthetőek autóbeállóra, a parkoló árnyékolójára, vagy tartószerkezetek segítségével akár a földre is.

Szigetüzemű rendszereket ez a pályázat NEM támogat.

Kik pályázhatnak?

Kik pályázhatnak?

Miután tisztáztuk, hogy hogyan lehet a pályázatot napelemekre felhasználni, tekintsük meg a pályázók körét, hogy eldönthesd, indulhat-e a vállalkozásod a GINOP-4.1.5-22-n!

A pályázat megnevezése Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása KKV-k részére, tehát az első és legfontosabb kikötés, hogy a pályázó cég a mikro-, kis-, és középvállalkozások kategóriájába essen.

Ez azt jelenti, hogy a cég kevesebb, mint 250 embert foglalkoztat, és az éves nettó árbevétele nem haladja meg az 50 millió eurót (vagy mérlegfőösszege a 43 millió eurót).

Emellett feltétel, hogy a pályázó KKV már legalább három teljes, lezárt üzleti évvel rendelkezzen, és az éves átlagos statisztikai állomány létszáma a pályázást megelőző évben minimum egy fő legyen.

Pályázhatnak klasszikus és nonprofit formájú kft-k, részvénytársaságok, közkereseti társaságok, betéti társaságok egyaránt, valamint külföldi vállalkozások magyarországi fióktelepei is.

Jogi forma szerint csak azoknak a gazdasági társaságoknak szól a pályázat, akik kettős könyvvitelt vezetnek.

Kizáró okok a pályázatnál

Kizáró okok a pályázatnál

Összeszedtük, milyen kizáró okokra ügyelj!

  • Nem támogatható a meglévő napelem rendszerek kapacitásbővítése ennek a pályázatnak a keretein belül.
  • A GINOP-4.1.5-22 nem támogatja a napelem rendszer telepítését palafedésű tetőszerkezetekre.
  • Atomerőművek, új építmények létrehozása szintén nem lehetséges.
  • Elutasításra kerülnek azok a pályázók, akiknek a benyújtást megelőző teljes üzleti évük év végi beszámolója alapján negatív a saját tőkéjük.
  • Nem támogathatóak az elsődleges mezőgazdasági termelésre vagy dohánytermékek gyártására, feldolgozására és forgalmazására irányuló benyújtott kérelmek sem.

Mennyi pénzt igényelhetsz a pályázatra?

Mennyi pénzt igényelhetsz a pályázatra?

Ha a leírtak alapján jogosult vagy a támogatásra, bizonyára tudni szeretnéd, hogy milyen pénzösszegről is van szó.

Először is, ez egy visszatérítendő támogatás, ami adott feltételek teljesülése mellett vissza nem térítendővé módosulhat – ez azt jelenti, hogy a projekt végén egy eredményességi mérés történik: ha a kitűzött célok megvalósultak, akkor nem kell visszafizetnünk az összeget.

A pénzösszeg, amit egy KKV igényelhet, 75 és 500 millió Ft között lehet.

Fontos, hogy a záró kifizetési kérelemhez csatolandó mellékleteknél a napelem rendszerek megfelelőségét igazolni kell, és meg kell tartani számos dokumentumot, ami igazolja, hogy a rendszer részei a követelménynek megfelelőek.

Éppen ezért semmiképp nem szabad kidobni a napelemek termékleírását, a terméktanúsításokat, és a gyártói megfelelőségi nyilatkozatokat sem, hiszen egy esetleges ellenőrzéskor ezeket fel kell tudnunk mutatni!

Fontos határidők

Fontos határidők

A GINOP-4.1.5-22 Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása KKV-k részére pályázatot 2022. május 11. 9.00 és 2022. június 10. 12.00 között lehet leadni.

A támogatói okirat hatályba lépésétől számítva 90 napunk áll rendelkezésre, hogy megigényeljük az előleget – ha ennek nem teszünk eleget, azzal elállunk a támogatói okirattól, tehát érdemes erre odafigyelni.

A pályázat keretein belül támogatott projektek elszámolhatósága a kérelem benyújtását követő napon kezdődik, és a projekt fizikai befejezéséig, de legkésőbb 2023. július 31-ig tarthat.

A projekt befejezésére 12 hónap áll rendelkezésre, az ezt követő pénzügyi elszámolás pedig a fizikai befejezést követő 30 napig történhet meg, de legkésőbb 2023. augusztus 30-án kell benyújtani.

Vágj bele a napelemezésbe, pályázattal vagy anélkül!

Ha tehát a KKV-d beletartozik a pályázók körébe, érdemes kihasználnod a GINOP-4.1.5-22 nyújtotta lehetőséget, hogy akár vissza nem térítendő támogatást kapj a vállalkozásod napelem rendszerének telepítésére.

Ha bővebb tájékoztatásra lenne szükséged a részletekről, töltsd ki az ajánlatkérő űrlapunkat, hogy a hozzád legközelebbi kivitelező partnerünk minél hamarabb segíthessen neked!

Akkor se csüggedj azonban, ha a céged nem felel meg a pályázati kiírásnak, vagy esetleg saját háztartásodnak szeretnél napelem rendszert: mi ugyanis minden esetben a rendelkezésedre állunk, ha napelem projektről van szó, történjen az bármilyen célból, bármilyen finanszírozási formával!

Töltsd ki az űrlapunkat még ma, hogy minél hamarabb személyre szabott információt és tanácsokat kapj a napelem projektedhez – legyen az pályázaton keresztül, vagy anélkül!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

A Napenergia Plusz Program előnyei és hátrányai – Beszéljünk őszintén az új napelem pályázatról

Összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes figyelembe venned a döntés előtt! Nézd meg az új napelemes pályázat legfontosabb előnyeit és hátrányait!

A Napenergia Plusz Program előnyei és hátrányai


Vissza nem térítendő napelem rendszer támogatás vállalkozásoknak

Megmutatunk mindent a vállalkozásoknak kínált vissza nem térítendő napelemes támogatásokról, és a nekik szóló egyéb pályázatokról.

Vissza nem térítendő napelem rendszer támogatás vállalkozásoknak


Napelem pályázat 95%-os (vissza nem térítendő) állami támogatással tanyák részére

Napelem pályázat 95%-os (vissza nem térítendő) állami támogatással tanyák részére


2021-ben visszatér a lakossági napelem pályázat

2021-re új, vissza nem térítendő lakossági napelem pályázatot jelentettek be. Ez változásokat hoz nem csak az előzőhöz képest, de az elszámolási rendszerben is!

2021-ben visszatér a lakossági napelem pályázat


Újraindul a 0%-os MFB napelemes hitel Budapesten és Pest megyében!

Ismét elindul az államilag támogatott, 0% kamatozású MFB hitel, amely napelem rendszerre is igényelhető. Ezúttal a fővárosiak és a pest megyeiek nyújthatják be kérelmüket.

Újraindul a 0%-os MFB napelemes hitel Budapesten és Pest megyében!


3 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelem rendszerre a magyar családoknak!

Az utóbbi évek legnagyobb és legszélesebb körű otthonfelújítási programja indul el 2021 január 1-jén, melyet napelem rendszerre is lehet fordítani. Mit kell erről tudni?

3 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelem rendszerre a magyar családoknak!


Napelem pályázat az átlagjövedelem alatt élő családoknak

2021 augusztusától kezdve lehet indulni az új, magánszemélyek számára kiírt, vissza nem térítendő napelem támogatásért. Viszont fontos tudni, hogy nem a teljes lakosság a célcsoport!

Napelem pályázat az átlagjövedelem alatt élő családoknak


8 kérdés, amit mindenképp fel kell tenned (minden) napelem pályázat kapcsán

Óriási az érdeklődés a napelem pályázatok iránt – de biztos, hogy mindenkinek szólnak? Összeszedtünk olyan kérdéseket, amikre minden pályázati kiírásban érdemes megkeresni a válaszokat!

8 kérdés a napelem pályázatok kapcsán


GINOP Plusz-1.2.3-21: a cégeket támogató pályázat

Nem látod a végét a vállalkozásod kiadásainak? Szeretnél napelem rendszerbe fektetni, de nincs meg hozzá a megfelelő anyagi háttér? Az alábbi pályázat segítséget nyújthat a Te cégednek is!

GINOP Plusz-1.2.3-21: a cégeket támogató pályázat


75 és 500 millió Ft támogatás KKV-k számára! Itt a GINOP-4.1.5-22

Időnként felbukkannak remek pályázati lehetőségek, amikkel akár ingyen napelemhez juthatnak cégek, magánszemélyek. Cikkünkben a KKV szektornak szóló GINOP-4.1.5-22 pályázatot mutatjuk be!

75 és 500 millió Ft támogatás KKV-k számára!


Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére

A vállalkozói és magánszemélyeknek szóló pályázatok után most itt van egy, amely az önkormányzatokat célozza: energetikai fejlesztés, hőszivattyú és napelemes rendszer!

Pályázat önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére


GINOP Plusz-1.1.2-21 – pályázat a kiemelkedően teljesítő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

Hatalmas állami támogatást igényelhetnek a kimagaslóan teljesítő mikro-, kis- és középvállalkozások ezzel a pályázattal! Akár napelem rendszerre is igénybe vehető!

GINOP Plusz-1.1.2-21 – pályázat


A napelem piac kilövésre kész – Változások a pályázatokban

A napelem pályázatok feltételeit olyan szintű módosítások érték, melyek alapvetően változtatják meg a napelem piacot, méghozzá igen kedvező irányba! Nézzük a részleteket!

A napelem piac kilövésre kész – Változások a pályázatokban


Ismét egyszerűsödött a napelem pályázat: egy újabb jel, hogy lassan vége a napelemes korlátozásoknak

Csak kapkodjuk a fejünket, mennyi minden változott a napelem rendszerek piacán pozitív irányba. A napelemes pályázatokban olyan változás történt, ami Téged is érdekelhet!

Ismét egyszerűsödött a napelem pályázat: egy újabb jel, hogy lassan vége a napelemes korlátozásoknak


Mi történt a 100%-os napelem pályázattal? Vannak fejlemények? Vizsgáljuk meg közelebbről!

Azok közé a szerencsések közé tartozol, akik megfeleltek a 100%-os napelem rendszer támogatás feltételeinek? Van néhány jó hírünk a számodra!

Mi történt a 100%-os napelem pályázattal? Vannak fejlemények? Vizsgáljuk meg közelebbről!


Nem kell jóstehetség: minden eddiginél nagyobb lendület következik a napelem piacon emiatt a pályázat miatt

A bruttó elszámolás alá eső napelemesek számára egy egyedi pályázat érkezik, ami hatalmas lehetőséget jelent, és megnyitja az utat egy kiváló befektetés előtt.

Minden megváltozik: új pályázati lehetőség a napelem piacon!


Jó hírek és új napelem pályázat kisfogyasztó napelemeseknek! Vizsgáljuk meg rögtön, mit nyerünk ezzel!

Sokáig lengte körül mostanában bizonytalanság a törvényalkotói szándékot. Most viszont kedvező irányba ható bombahír is érkezett a napelemes világra vonatkozóan!

Jó hírek és új pályázat kisfogyasztó napelemeseknek!