Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről

Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről

Egy napelem rendszer bizony nem két filléres befektetés, így egyáltalán nem meglepő, hogy minden leendő napelem tulajdonos igyekszik megtalálni a számára legideálisabb, legjobb minőségű alkatrészeket és a legprofibb, legmegbízhatóbb kivitelezőket.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a napelem rendszerek esetében a „minél nagyobb teljesítményt, minél olcsóbban” elv cseppet sem állja meg a helyét, mert az ár és a névleges teljesítmény még nem minden.

Egy ilyen méretű beruházásnál azt is fel kell mérni, hogy milyen hatékonysággal tudnak működni az eszközök, milyen hosszú a várható élettartamuk, és hogy milyen garancia érvényes rájuk.

Természetesen nem csak a napelemek, hanem az inverter kiválasztásánál is legalább annyira körültekintőnek kell lennünk, ezért most szeretnénk Neked bemutatni a Huawei inverterek által nyújtott lehetőségeket!

Mi az inverter feladata?

Mi az inverter feladata?

Kezdjük rögtön az elején, és nézzük meg, mi is pontosan az inverter szerepe a rendszerben.

Az inverter gyakorlatilag a rendszer szíve, ami nélkül hiába termelnék az áramot a napelemek, attól Te azt még nem tudnád felhasználni.

Az inverter ugyanis az az eszköz, amely a napelemek által termelt egyenáramot (DC) váltakozó árammá (AC) alakítja át.

Ez azért egy elengedhetetlen lépés, mert az elektromos háztartási eszközök mind váltakozó árammal működnek.

Ezek mellett az inverter feladata az is, hogy felügyelje a rendszer teljesítményét, és hogy túlfeszültség esetén lekapcsolja azt.

Sőt, a piacon már olyan inverterek is elérhetőek, amelyek képesek a leárnyékolt napelem cellákat egyenként lekapcsolni, hogy az ne befolyásolja negatívan a panel teljesítményét.

Persze a jó minőségű inverter nem olcsó, de akár évtizedeken keresztül képes meghibásodás nélkül működni.

A Huawei inverterek pedig egészen egyedülállóak, hiszen nem csak kiváló minőséget képviselnek, hanem akár 20 évre is meghosszabbítható rájuk a garancia!

Néhány szó a Huaweiről

Néhány szó a Huaweiről

A Huawei egy sencseni székhelyű kínai cég, melyet Zsen Cseng-fej alapított 1987-ben.

Cseng-fej az 1980-as évek első felében mérnökként dolgozott a Kínai Népi Felszabadító Hadseregnél, majd a Huawei megalapítása után telefon alközpontok gyártásával és értékesítésével kezdett foglalkozni.

A 90-es évektől kezdve pedig a cég saját kutatásokba és fejlesztésekbe fogott, aminek az eredménye az lett, hogy a Huawei ma az információs és kommunikációs technológiai világpiac élvonalába tartozik.

A ma már 170 országban jelenlévő és majdnem 200.000 alkalmazottal dolgozó cég évente több millió okostelefont ad el világszerte, és elkötelezett az 5G hálózat fejlesztése és a mesterséges intelligencia kutatása és fejlesztése mellett.

Külön érdekesség, hogy 2013 óta éppen Magyarországon, Biatorbágyon működik a Huawei Kínán kívüli legnagyobb logisztikai központja, az Európai Ellátó Központ.

Számunkra azonban most mégis a Huawei napelem piacon elért sikerei az igazán érdekesek.

A minőséget semmi sem bizonyítja jobban, mint a vállalt garancia

Mint azt már a cikk elején is említettük, a magas készülékárak miatt a vásárlás és telepítés előtt mindenképpen bizonyosodj meg arról, hogy az adott gyártó milyen garanciákat kínál a termékeire!

Nos, a Huawei garanciák terén is verhetetlen, ugyanis 10 éves alapgaranciát kínál az invertereire, de ez a garancia kedvező áron akár 20 évre is meghosszabbítható.

Plusz biztosíték, hogy az inverterben nincsenek gyorsan kopó mozgó alkatrészek, így azok rendkívül strapabíróak és nem szorulnak cserére.

Sőt, a TÜV tesztjei alapján a Huawei inverterek éves meghibásodási aránya még a 0,5%-ot sem éri el.

A gyártó maga is szigorúan teszteli az inverterei működését még a legextrémebb körülmények között is: erős fagyban, vízzel leöntve, de még egy mesterséges villámcsapást követően is működnek az inverterek!

Mitől különlegesek a Huawei inverterek?

Mitől különlegesek a Huawei inverterek?

Az első és talán legkülönlegesebb erénye a Huawei invertereinek, hogy többségük képes hibrid napelemes rendszerben is működni.

Ez lényegében azt jelenti, hogy az inverter nem csak a központi áramszolgáltatónak képes továbbítani a megtermelt energiát, hanem azokat akkumulátorokon is tudja tárolni.

Persze nem feltétlenül kell a telepítéskor azonnal beszerezni az akkumulátorokat, de az inverter megadja a lehetőséget a hozzájuk való csatlakozásra.

Ezek az inverterek optimalizálóval vannak ellátva, melynek segítségével a napelemek akár 30%-kal több energia megtermelésére képesek.

Ez pedig annak köszönhető, hogy az optimalizáló felhőalapú felügyeleti rendszere felismeri a stringben található leggyengébben működő panelt, és megakadályozza, hogy az a string többi paneljének teljesítményét is befolyásolja.

A teljesítménygyengülés bekövetkezhet a panelre vetülő árnyék, a ráülepedett por vagy hó, illetve a felületén kialakuló hot spotok miatt – ám hála az optimalizálónak, ezek a tényezők azonnal észlelhetőek és orvosolhatóak.

Az inverterhez tartozó, könnyen kezelhető telefonos applikációnak hála, a tulajdonos folyamatosan figyelemmel kísérheti a rendszer működését.

Mit jelent az, hogy „hibrid” napelemes rendszer?

Mit jelent az, hogy „hibrid” napelemes rendszer?

A hibrid rendszer azonban egyesíti a hálózatra visszatápláló és a szigetüzemű rendszerek legnagyobb előnyeit.

A megtermelt, de fel nem használt áramot ugyanis először az akkumulátorokba táplálja, és csak akkor juttatja a szolgáltató hálózatára, ha az akkuk már megteltek.

Így éjszaka, amikor nincs termelés, először az akkumulátorokban elraktározott áramot használhatod fel, és csak a legvégső esetben kell a szolgáltatótól áramot vételezned.

A Huawei hibrid inverterei pedig pontosan az ilyen kedvező, költséghatékony rendszereknek alapoznak meg.

Egy korábbi cikkünkben már azt is bemutattuk, hogy miért lehetnek a jövőben nagyon népszerűek a hibrid üzemű napelem rendszerek Magyarországon, amit szintén érdemes lehet elolvasnod!

Amennyiben Te is szeretnél megalapozni a jövőbeli zöld energiatermelésednek, ne is késlekedj tovább, vedd fel velünk a kapcsolatot és töltsd ki az alábbi űrlapot!

Napelem kivitelező partnerünk garantáltan a szükségleteidre szabott rendszert fogja Neked kiépíteni, és az ügyintézési folyamatokban is végig a segítségedre lesz.

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?


Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

Ismerkedj meg Te is a Fronius kiváló minőségű, megbízható invertereivel! A nagy múlttal rendelkező osztrák cég készülékei be fogják váltani minden elvárásodat.

Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője


Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről

A kínai Huawei cég bizony nem csak az okostelefonok és telekommunikációs eszközök gyártása terén brillírozik, hanem a napelem inverterek fejlesztésében is élen jár.

Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről


SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!

Nem túlzás azt mondani, hogy a napelem rendszer legfontosabb része az inverter. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudni róluk, és bemutatunk egy inverter márkát, az SMA-t.

SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!


Solar Edge inverter – egyedülálló és hatékony

Kiválasztani egy olyan márkát a napelem rendszerünkhöz és az inverterhez, ami megbízható és jó minőségű, nem egyszerű. Ismerd meg a Solar Edge invertert, ami garantálja a kiváló minőséget!

Solar Edge inverter


Solax napelem inverterek – mit kínál a kínai gyártó?

Egy napelem rendszer esetén nagyon fontos a megfelelő inverter alkalmazása. De mi a funkciója az inverternek, és mit kínálnak a Solax által gyártott készülékek?

Solax napelem inverterek


A svájci órák minősége köszön vissza az ABB invertereknél

A jól funkcionáló, hosszú élettartamú napelem rendszer kulcseleme a minőségi inverter. Tudd meg, mitől különlegesek az ABB termékei, és tájékozódj a napelemmel kapcsolatos lehetőségekről!

ABB inverterek


SAJ inverter – csúcskategóriás készülékek piacvezető kínai gyártótól

A SAJ Electric Kína egyik leggyorsabban gyarapodó inverter-gyártója, köszönhetően a csúcsminőségnek. Ismerd most meg Te is a vállalatot, technológiájukat, invertereiket!

SAJ inverter


Solplanet inverter – minőség és innováció egy helyen

Az nem kérdés, hogy a napelem rendszer kívánt hatékonyságának eléréséhez elengedhetetlen a jó minőségű inverter. Ilyen a Solplanet inverter is, amelyet cikkünkből jobban megismerhetsz!

Solplanet inverter


Az inverter élettartama – meddig használhatjuk őket biztonságosan?

Vajon meddig használható egy napelem rendszer inverter? Van valamilyen összefüggés a garancia és az élettartam között? Most megtudhatod a választ a kérdésekre!

Az inverter élettartama