Solax napelem inverterek – mit kínál a kínai gyártó?

Solax napelem inverterek

Forrás: solaxpower.com

Ha fotovoltaikus rendszerekről van szó, akkor a napelem panelek mellett gyakran szóba kerülnek a különböző inverterek is.

Ennek kapcsán pedig egyre többször merül fel a Solax cég neve, akik világszerte gyártanak különféle típusú napelem invertereket.

A Solax inverterei rengeteg pozitívumot kínálnak, melyekkel kitűnnek a piac jelenlegi kínálatából.

Ezek az inverterek ugyanis:

  • szigorú feltételek szerint kerültek tesztelésre és legyártásra,
  • széles MPPT feszültségtartományban működnek,
  • nagy teljesítményt kínálnak és
  • akár 97,8%-os maximális hatékonysággal is dolgozhatnak.

A minőség és a jó működés tehát kulcsfontosságú a gyártó számára, de mégis miért érdemes ezeket az invertereket választani más cégek termékeivel szemben?

Cikkünkből most kiderül, milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, ha invertert választasz rendszered mellé, és kitérünk a Solax különféle terméktípusaira is.

A napelem inverterek működése

A napelem inverterek működése

A napelemes rendszer egyik legfontosabb része tehát az inverter.

Az otthonunkban használt elektromos berendezések vagy azok adapterei váltakozó áramot használnak, azonban a napelem cellák egyenáramot állítanak elő.

Éppen ezért a napelemek termelte egyenáram közvetlenül nem felhasználható, azt át kell alakítani váltakozóvá, és ezt teszi az inverter a benne lévő szenzorok segítségével.

Ezáltal 230 V-os feszültséggel rendelkező áramot kapunk, és ez a hálózati áram már hasznosítható belső használatban, de akár be lehet azt táplálni a közműhálózatba.

Az inverterek között alapvetően megkülönböztethetünk hálózatba tápláló és szigetüzemű berendezéseket, de választhatunk transzformátoros és transzformátor nélküli, valamint egyfázisú és háromfázisú inverterek közül.

De nézzük is, mit érdemes tudni konkrétan a Solax invertereiről!

A Solax Power története

A Solax Power története

A cég 2010-ben alakult meg Kínában, és azóta évről évre növekszik, mára pedig globálisan elismert vállalattá vált.

Kínában 6 gyáruk, illetve 3 kutatási és fejlesztési egységük van, ahol több mint 20 000 terméket gyártanak le havonta, hálózati és hibrid invertereket egyaránt. 

Irodái már megtalálhatók többek között az Egyesült Államokban, Hollandiában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, de Ausztráliában is.

Magyarországon 2017 elején jelent meg a cég, aki azóta stabil gyártóként van jelen a hazai piacon, lefedve kínálatukkal a jellemző piaci igényeket.

A Solax Power emellett hatalmas hangsúlyt fektet az innovációra, hogy a vállalat továbbra is a napenergia-piac élmezőnyében maradjon, és terjeszkedni tudjon a jövőben is.

Solax Power egyfázisú inverterek

Az inverter megválasztásakor fontos tényező a fázisszám.

A hálózat kialakításától függően beszélhetünk egyfázisú és háromfázisú inverterről, melyek megválasztása attól függ, hány fázis van alapból az adott lakásban vagy házban.

Emellett a szükséges teljesítmény is meghatározza a fázisszámot, így például bizonyos méret felett már háromfázisú inverter használata ajánlott.

A hálózattól függően tehát lehetőségünk van mindkét típusú inverter használni, sőt, adott esetben háromfázisú helyett három darab egyfázisú invertert is alkalmazhatunk fázisonként, viszont ez sokkal kevésbé gazdaságos megoldás.

A Solax Power a piac egyik leghatékonyabb és legmegbízhatóbb egyfázisú invertereit kínálja, melyek maximális bemeneti feszültsége 580 V, maximális hatásfoka pedig 97,1 %.

A Solax egyfázisú inverterei között megtalálható például a Solax X1 Mini, az X1 Air – ezek mind alkalmasak beltérre és kültérre egyaránt – vagy az X1 Boost, amelynek maximális hatásfoka 97,8%.

Solax Power háromfázisú inverterek

Solax Power háromfázisú inverterek

A kínai cég háromfázisú inverterei szintén magas minőségűek, széles MPPT feszültségtartománnyal rendelkeznek, maximális hatékonyságuk 98,5 %, maximális bemeneti feszültségük pedig 800 V.

Emellett a Solax háromfázisú inverterei IP65 besorolásba tartoznak, passzív hűtéssel működnek, valamint WIFi-vel is felszerelhetők, ugyanúgy, ahogyan az egyfázisú modellek is.

A háromfázisú inverterek között a Solax X3 modellnek különféle változatai találhatók meg, melyek között például a Max sorozat tagjai mind 20-30 kW-os teljesítménnyel dolgoznak, és 1000 V maximális feszültséggel rendelkeznek.

Ezen felül a Solax inverterei kompakt méretűek is, így nem foglalnak sok helyet, mely szintén fontos tényező lehet a választáskor.

Anyagi szempontok

Egy napelemes rendszer kiépítése nyilvánvalóan költséges terv.

De mégis milyen nagyságrendekkel számolhatunk egy inverter vásárlását tekintve, és mit mondhatunk el a Solax készülékeiről?

Alapvetően kijelenthető, hogy a Solax termékei kimagasló ár-érték aránnyal rendelkeznek a napelem inverterek piacán, így a megbízható működés mellett sok másik gyártónál olcsóbban kínálják készülékeiket.

Nyilvánvalóan nagy különbség van árban az egyfázisú és háromfázisú inverterek között, illetve a gyártó egyes modelljei között is eltérő költségeket találhatunk, azonban alapvetően elmondható, hogy a jelenlegi kínálatban nagyjából 350 000 Ft és 550 000 Ft között találhatunk háromfázisú Solax invertereket.

Ezen felül a Solax invertereit az Európai Unió tagállamaiban 10 éves termékgaranciával hozzák forgalomba, mely fontos biztosítékot ad vásárláskor.

Miért válaszd a Solax napelem invertereket?

Miért válaszd a Solax napelem invertereket?

Ha napelem invertert keresel, érdemes minden szempontot alaposan átgondolni a döntés előtt.

A napelem panelek megválasztása mellett az egyik legfontosabb tényező a megfelelő inverter alkalmazása, mely az eredményes működésben kulcsfontosságú szerepet vállal.

Solax inverterei mellett tehát számos érv szól, beleértve a szigorú körülmények között történő, magas minőségű gyártási folyamatot, a stabil és hatékony működést, a nagy kínálatot és a jó ár-érték arányt.

Vágj bele a napelem rendszer telepítésbe!

Megtetszett a napelemek világa?

Esetleg már konkrét terveid vannak arra nézve, miként szeretnéd kialakítani a saját fotovoltaikus rendszeredet otthonodra?

Ha bármelyik kérdésre igen a válaszod, akkor nálunk jó helyen jársz!

Olvasd el a többi napelemekről szóló cikkünket, vagy ha már eldöntötted, hogy belevágsz a kivitelezésbe, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatkérő űrlapunkat kitöltve felveszi veled a kapcsolatot a megyédben illetékes kivitelező partnerünk.

Lépj be Te is a megújuló energiaforrások világába, és fektess napelem rendszerbe – akár a Solax inverterek segítségével!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?


Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

Ismerkedj meg Te is a Fronius kiváló minőségű, megbízható invertereivel! A nagy múlttal rendelkező osztrák cég készülékei be fogják váltani minden elvárásodat.

Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője


Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről

A kínai Huawei cég bizony nem csak az okostelefonok és telekommunikációs eszközök gyártása terén brillírozik, hanem a napelem inverterek fejlesztésében is élen jár.

Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről


SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!

Nem túlzás azt mondani, hogy a napelem rendszer legfontosabb része az inverter. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudni róluk, és bemutatunk egy inverter márkát, az SMA-t.

SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!


Solar Edge inverter – egyedülálló és hatékony

Kiválasztani egy olyan márkát a napelem rendszerünkhöz és az inverterhez, ami megbízható és jó minőségű, nem egyszerű. Ismerd meg a Solar Edge invertert, ami garantálja a kiváló minőséget!

Solar Edge inverter


Solax napelem inverterek – mit kínál a kínai gyártó?

Egy napelem rendszer esetén nagyon fontos a megfelelő inverter alkalmazása. De mi a funkciója az inverternek, és mit kínálnak a Solax által gyártott készülékek?

Solax napelem inverterek


A svájci órák minősége köszön vissza az ABB invertereknél

A jól funkcionáló, hosszú élettartamú napelem rendszer kulcseleme a minőségi inverter. Tudd meg, mitől különlegesek az ABB termékei, és tájékozódj a napelemmel kapcsolatos lehetőségekről!

ABB inverterek


SAJ inverter – csúcskategóriás készülékek piacvezető kínai gyártótól

A SAJ Electric Kína egyik leggyorsabban gyarapodó inverter-gyártója, köszönhetően a csúcsminőségnek. Ismerd most meg Te is a vállalatot, technológiájukat, invertereiket!

SAJ inverter


Solplanet inverter – minőség és innováció egy helyen

Az nem kérdés, hogy a napelem rendszer kívánt hatékonyságának eléréséhez elengedhetetlen a jó minőségű inverter. Ilyen a Solplanet inverter is, amelyet cikkünkből jobban megismerhetsz!

Solplanet inverter


Az inverter élettartama – meddig használhatjuk őket biztonságosan?

Vajon meddig használható egy napelem rendszer inverter? Van valamilyen összefüggés a garancia és az élettartam között? Most megtudhatod a választ a kérdésekre!

Az inverter élettartama