A svájci órák minősége köszön vissza az ABB invertereknél

A svájci órák minősége köszön vissza az ABB invertereknél

Aki már foglalkozott napelemekkel, az tudja, hogy a rendszer lelke az inverter.

Rendkívül fontos, hogy megfelelő minőségű, ideális teljesítményű darabot válasszunk, ugyanis enélkül lehet bármilyen csúcsszuper a panel, nem fogjuk tudni kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.

Cikkünkben az ABB inverterek sajátosságait és jellemzőit fogjuk górcső alá venni, ezzel segítve Téged, hogy hosszútávon is megfelelő napelemes rendszerre tehess szert!

Kezdjük a legelején: tisztázzuk, mi az az inverter!

Azt biztosan tudod, hogy a háztartásban alkalmazott eszközök váltakozó áramot használnak, azonban a napelemek egyenáramot termelnek.

Emiatt a megtermelt energiát nem lennének képesek felhasználni, de itt jön képbe az inverter: ez az a szerkezet, amely az egyenáramot váltakozó árammá alakítja.

Az inverterek kulcsfontosságú feladatot látnak el, emiatt rendkívül lényeges megfelelő berendezést választani, amikor a napelem rendszer kiépítésére kerül sor.

ABB – „energia és teljesítmény egy szebb világért”

ABB – „energia és teljesítmény egy szebb világért”

A svájci ABB vállalat – melynek az energetika és az automatizálás a fő profilja - méltán híres minőségi termékeiről, hűen az ország mentalitásához, minden legyártott eszközt a svájci órák precizitásával alkotnak meg.

Az ABB története Stockholmban indult, az első kapcsolódó dátumot 1889-re tehetjük, azonban a mai formájában kis híján 100 évvel később, 1988-ban jött létre, az ASEA és Brown Boveri cégek egyesülése folytán.

Az ABB már ezen egyesüléssel a világ elektromos energiával foglakozó cégeinek egyik legnagyobbjává vált, mára több mint 140 000 munkatárssal működnek együtt.

Az ABB különlegessége

Az ABB különlegessége

A cégre jellemző magas precizitás nem csak az alapítók jelleméből adódik, hanem az egész vállalat különleges filozófiát követ: célul tűzték ki, hogy az általuk megteremtett technikai megoldások által segítsék a környezetszennyezés csökkentését.

Ehhez a gondolathoz társul egy másik törekvés is: mindezt úgy szeretnék megvalósítani, hogy a környezet kímélete mellett az ipari és közüzemi ügyfeleket a termelékenység maximalizálásában is segítsék.

A két cél remek, mondhatni hiánypótló kombinációt eredményez, amire a piac is hamar felfigyelt.

Az említett törekvések nem csak hangzatos szlogenek formájában valósulnak meg, amit kiválóan alátámaszt a tény, hogy több mint 100 országban segítik már a magánszemélyeket és vállalkozásokat termékeik által.

Inverterből csakis a legjobbat!

Fentebb már olvashattál az inverterek napelemes rendszerekben tanúsított kiemelt szerepéről, így már biztosan világos, hogy miért kell a választásnál kifejezetten odafigyelni erre az eszközre.

Szerencsére 2015 óta már hazánkban is elérhetőek és engedélyezettek az ABB vállalat által gyártott inverterek, így nem kell sokáig keresgélni a magas minőségért.

Az ABB inverterei megfelelő választási opciót képviselnek, széles palettájukon az egészen kicsi, 2 kW-os teljesítménytől kezdve a 27 kW-os eszközökig minden megtalálható, így minden háztartás, továbbá számos kis- és középvállalkozás energiaellátásában megállják a helyüket.

Az ABB inverterek fajtái

Ahogy korábban is említettük, az cég termékkínálatában szinte minden féle-fajta inverter megtalálható, így felsorolni egyesével rendkívül hosszú lenne.

Azonban a tájékozódáshoz remek segítséget ad, hogyha a három nagyobb termékcsalád alapvető információit, jellemzőit áttekintjük.

  • ABB UNO termékcsalád: mondhatni ez az inverterek alaptípusa. 2 és 2,5 kW-os teljesítményben elérhető, transzformátoros típusú eszközökről beszélünk esetükben, melyek egy munkapontkövető körrel rendelkeznek.
  • ABB PVI termékcsalád: ugrunk egyet felfelé a teljesítményben, ugyanis az ide tartozó eszközök 3-tól 12,5 kW-ig funkcionálnak, és már két munkapont követése lehetséges általuk.
  • ABB TRIO termékcsalád: képviselői a legújabb termékek, teljesítményük 5,8 kW-tól egészen 27,6 kW-ig terjedhet, és három munkapont követésére van lehetőség.

Fontos megemlíteni, hogy termékcsaládtól függetlenül minden ABB eszközhöz lehetséges Wi-fi kártyát rendelni, mely segítségével folyamatosan követhetjük a napelemünk aktuális teljesítményét.

A termékgarancia 5 év az inverterekre, de ez szükség esetén 10 évre is kiegészíthető bizonyos feltételek mellett.

Honnan tudjam, melyik inverter való Nekem?

Elveszni a napelemes rendszerek jellemzői között, összezavarodni a számos inverter láttán nem nehéz, de pánikra semmi ok: nem a Te dolgod, hogy eldöntsd, melyik való számodra.

Pontosabban nem kell egyedül döntened, ugyanis egy napelemes rendszer megtervezése mindig szakértői segítséggel történik.

A szakember feladatai között szerepel az is, hogy megállapítsa, hogy mekkora teljesítményű rendszer tudná fedezni az igényeidet, a kiválasztott inverter teljesítménye legfőképpen ettől fog függeni.

Igényfelmérés: ez az alap a megfelelő eszközök kiválasztásához

Igényfelmérés: ez az alap a megfelelő eszközök kiválasztásához

Ha napelemes rendszer telepítésén gondolkozol, érdemes tisztában lenni a telepítés folyamatával.

Az első és egyik legjelentősebb lépés a helyszíni felmérés, melynek során az igényeid mellett azt is kiderítik a szakértők, hogy alkalmas-e az otthonod vagy üzlethelyiséged a napelemek telepítésére.

A helyszíni felmérés alkalmával kitérnek arra, hogy:

  • a tető megfelelő szerkezeti állapotban van-e;
  • megfelelő-e annak dőlésszöge és tájolása;
  • milyen állapotú az épület elektromos hálózata;
  • milyen jelenlegi fogyasztási szokásokkal rendelkeztek jelenleg;
  • milyen terveitek vannak a jövőre nézve, melyek érinthetik az energiafelhasználást.

Ezen adatok összességéből már meg tudják majd mondani, hogy milyen teljesítményű rendszer lenne ideális számodra, és ebből kifolyólag már az inverter típusa is világos lesz.

Napelemes rendszert szeretnék!

Napelemes rendszert szeretnék!

A napelemes rendszerek már egyáltalán nem elérhetetlenek, és megvalósításukat számos pályázati, támogatási lehetőség segíti.

Amennyiben elhatároztad magad a napelem rendszer kiépítése mellett, az első teendőd nem más, mint felvenni velünk a kapcsolatot az alább található űrlapon.

Ezt követően a lakhelyed térségében illetékes partnerünk felveszi majd Veled a kapcsolatot, és már el is indulhattok a tervezés útján.

A folyamat során végig szakértői támogatásban lesz részed: tájékoztatást kaphatsz az esetleges pályázati lehetőségekről, továbbá az adminisztrációban sem maradsz egyedül.

Ne késlekedj, töltsd ki az űrlapot, ha napelemes rendszert szeretnél az otthonodba!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?


Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

Ismerkedj meg Te is a Fronius kiváló minőségű, megbízható invertereivel! A nagy múlttal rendelkező osztrák cég készülékei be fogják váltani minden elvárásodat.

Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője


Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről

A kínai Huawei cég bizony nem csak az okostelefonok és telekommunikációs eszközök gyártása terén brillírozik, hanem a napelem inverterek fejlesztésében is élen jár.

Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről


SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!

Nem túlzás azt mondani, hogy a napelem rendszer legfontosabb része az inverter. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudni róluk, és bemutatunk egy inverter márkát, az SMA-t.

SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!


Solar Edge inverter – egyedülálló és hatékony

Kiválasztani egy olyan márkát a napelem rendszerünkhöz és az inverterhez, ami megbízható és jó minőségű, nem egyszerű. Ismerd meg a Solar Edge invertert, ami garantálja a kiváló minőséget!

Solar Edge inverter


Solax napelem inverterek – mit kínál a kínai gyártó?

Egy napelem rendszer esetén nagyon fontos a megfelelő inverter alkalmazása. De mi a funkciója az inverternek, és mit kínálnak a Solax által gyártott készülékek?

Solax napelem inverterek


A svájci órák minősége köszön vissza az ABB invertereknél

A jól funkcionáló, hosszú élettartamú napelem rendszer kulcseleme a minőségi inverter. Tudd meg, mitől különlegesek az ABB termékei, és tájékozódj a napelemmel kapcsolatos lehetőségekről!

ABB inverterek


SAJ inverter – csúcskategóriás készülékek piacvezető kínai gyártótól

A SAJ Electric Kína egyik leggyorsabban gyarapodó inverter-gyártója, köszönhetően a csúcsminőségnek. Ismerd most meg Te is a vállalatot, technológiájukat, invertereiket!

SAJ inverter


Solplanet inverter – minőség és innováció egy helyen

Az nem kérdés, hogy a napelem rendszer kívánt hatékonyságának eléréséhez elengedhetetlen a jó minőségű inverter. Ilyen a Solplanet inverter is, amelyet cikkünkből jobban megismerhetsz!

Solplanet inverter


Az inverter élettartama – meddig használhatjuk őket biztonságosan?

Vajon meddig használható egy napelem rendszer inverter? Van valamilyen összefüggés a garancia és az élettartam között? Most megtudhatod a választ a kérdésekre!

Az inverter élettartama