Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

A Fronius neve olyanok számára csenghet ismerősen, akik hegesztéssel foglalkoznak, illetve az akkumulátor-technológiában is veteránnak számít az osztrák vállalat.

Most azonban egy ezektől eltérő, mondhatni, fiatalabb divíziójával szeretnénk foglalkozni, mégpedig az általuk gyártott napelem inverterekkel.

Igen, a Fronius az inverterek terén is megvetette a lábát az elmúlt három évtized során, és tagadhatatlan, hogy a mezőny élbolyához tartoznak termékeik.

Nagyon magas minőséget és szerteágazó termékpalettát tudnak felmutatni, aminek különösen örülhetünk, hiszen így lényegesen nagyobb skálán válogathatunk a célnak megfelelő berendezés után.

Már mi is alkalmazunk a Fronius által gyártott invertereket, és számunkra is új lehetőségek nyíltak meg a vállalat bőséges kínálatával, és ezt nem habozunk Veled is megosztani.

Pontosan ezért tartjuk fontosnak, hogy megismerd a gyártót és a termékeit, hiszen így magad is megbizonyosodhatsz róla: továbbra is mindenek felett ragaszkodunk a minőséghez és a megbízhatósághoz.

Rövid Fronius történelem

Rövid Fronius történelem

A cég alapítója és névadója Günter Fronius volt, aki 1945-ben, a második világháborút követően kezdett egyéni vállalkozásba villanyszerelőként.

Idővel rájött, hogy komoly problémát jelent a járművek akkumulátorainak újratöltése, így a jól képzett, tehetséges szakember mindössze a rendelkezésére álló eszközökből hatékony töltőket épített, majd ugyanezen a vonalon haladva hegesztő transzformátorok gyártásába is belefogott.

A növekedés ugyan nem jött gyorsan, de az ezt követő évtizedek folyamán a Fronius jó nevű középvállalkozássá gyarapodott, majd 1980-ban, mikor az alapító átadta gyermekeinek a céget, ők nemzetközi vizekre terelték azt.

A napenergia terén az 1990-es években kezdtek jelentős fejlesztésekbe, kutatásokba, és bár sokan holtágnak tekintették a PV ipart, és próbálták eltéríteni a testvéreket erről az útról, ma már a vállalathálózat egyik legfőbb tevékenységét jelenti.

Azóta újabb generációváltáson esett át a Fronius, ugyanis ma már a „nagy öreg” unokája igazgatja az útját, ám a napelemek, napenergia iránti lelkesedés mit sem fakult.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

A Fronius inverterei Európa egyik legjobbjai

Mivel a vállalat lassan 30 éve töretlenül fejleszti és gyarapítja napenergiával kapcsolatos technológiáit és kínálatát, így nem csoda, ha meggyőző számokat produkálnak.

2018-ban a termelés 94%-a exportba ment világszerte, és ugyanebben az évben büszkélkedhettek el vele, hogy már 813.000 invertert gyártottak.

A megújuló energia iránti eltökéltségük példaértékű, vélhetően ez is hozzájárulhatott a termékpaletta ennyire sokszínűvé bővítéséhez.

Inverter családok, minden igényhez

Inverter családok, minden igényhez

Hogy számokkal is érzékeltessük a változatosságot: a Fronius invertereinek teljesítményskálája az 1.5 kilowattostól egészen a 27 kilowattosig terjed, így bőven van miből válogatni.

Szokásos módon mindegyik inverterhez meg van adva egy minimum és egy maximum érték, bár ahogy arról korábban már szó volt, nem a legnagyobb kapacitás teljes kihasználását érdemes megcélozni.

A háztartási napelem rendszerhez alkalmazható invertereiknek négy termékcsoportja van:

  • a Galvo,
  • a Primo,
  • a Symo,
  • és a Symo Hybrid.

Mindegyik inverter családnak megvannak a rá jellemző tulajdonságai, de összességében a Galvo a legkisebb, a Primo a közepes, a Symo pedig a legnagyobb teljesítményű készülékeket takarja.

Mik a Fronius inverterek jellemzői?

Sok gyártó, vállalat hívja segítségül a termékcsalád-elnevezéseket a száraz kódszámok helyett, így könnyítve meg a vevői számára az azonosítást.

A Fronius esetében sincs ez másképp, mindegyik csoport valamiben különbözik a másiktól.

Az alap készülékek közül mindegyik képes internetkapcsolat segítségével távoli vezérelhetőségre, teljesítmény-követésre.

Ám létezik belőlük Light verzió is, melyek teljesen offline, hagyományos módon működnek.

Galvo inverterek

Galvo inverterek

Forrás: fronius.com

A Galvo, vagyis a legkisebb teljesítményű inverterek 1,5 és 3,1 kW között mozognak, és kifejezetten a kis önfogyasztású rendszerekhez lettek kitalálva.

Olyan extra tulajdonságaik vannak, mint a beépített adatnaplózás, egyszerű WiFi csatlakozás, valamint kártyák segítségével további funkciókkal is bővíthető.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Primo inverterek

Primo inverterek

Forrás: fronius.com

A Primo széria képviselői már 3 és 8,2 kW közötti teljesítménnyel bírnak, és igazán ideálisak kisebb vagy közepes méretű háztartási napelem rendszerekhez.

Köszönhetően a SuperFlex Design technológiának, ezek az egyfázisú, transzformátor nélküli készülékek jelentős szabadságot biztosítanak a rendszer tervezése során.

Természetesen a Primo invertrek is fel vannak szerelve kommunikációs rásegítéssel, WiFi kapcsolattal és valós idejű adatszolgáltatással.

Symo inverterek

Symo inverterek

Forrás: fronius.com

A Symo termékcsoport a legerősebb invertereket takarja, ezek már 3 és 27 kW közötti teljesítményskálán mozognak, ugyancsak transzformátor nélküliek, ám három fázisúak.

A SuperFlex Design a Symo inverterek esetében szintén lehetővé teszi a rendszer alkalmazkodását az összetett szerkezetű, több tájolású tetőkhöz is.

Ezek a készülékek is rendelkeznek WiFi csatlakozási lehetőséggel, valamint a mérőóra kapcsolat elősegíti a gördülékeny betáplálás-kezelést és a fogyasztás egyszerű nyomon követését.

A Symo Hybrid inverterek akkumulátortöltő funkcióval is rendelkeznek, mivel ezek kifejezetten a hibrid rendszerekhez lettek kifejlesztve.

A kiváló termék megőrzi az értékét

Hiába gyártana a Fronius továbbra is elsőrangú invertereket és napelem rendszer-tartozékokat, ha nem lenne meg mögöttük a megfelelő támogatás is.

A vállalat szerencsére Magyarországon is képviselteti magát leányvállalattal, így van kihez fordulni probléma esetén, ezen kívül kiváló szervízhálózatot is üzemeltetnek.

Invertereikre az alap termékgarancia 5 év, ám külön díj ellenében ez meghosszabbítható 10, 15, sőt, akár 20 évre is!

A garancia minden regisztrált Fronius inverterre érvényesíthető, de a regisztráció ennek az egyik legfőbb alapfeltétele is.

Bízd magad Te is az osztrák minőségre

Nem véletlenül bővítettük ki az általunk használt inverterek körét a Fronius gyártmányaival is, hiszen az európai készülékgyártás kiváló példáit tisztelhetjük bennük.

Ár-érték arányban kifejezetten jók, működésük stabil és megbízható, probléma esetén pedig a megoldás könnyen elérhető.

Mindezen pozitív tulajdonságok figyelembe vételével bátran merjük ajánlani őket Neked is, ha éppen napelem rendszert tervezel otthonodra.

Kérj tőlünk árajánlatot űrlapunk kitöltésével, és kérd rendszeredhez a Fronius csúcsminőségű inverterét a hosszú és kiszámítható működéshez!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.