Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

A Fronius neve olyanok számára csenghet ismerősen, akik hegesztéssel foglalkoznak, illetve az akkumulátor-technológiában is veteránnak számít az osztrák vállalat.

Most azonban egy ezektől eltérő, mondhatni, fiatalabb divíziójával szeretnénk foglalkozni, mégpedig az általuk gyártott napelem inverterekkel.

Igen, a Fronius az inverterek terén is megvetette a lábát az elmúlt három évtized során, és tagadhatatlan, hogy a mezőny élbolyához tartoznak termékeik.

Nagyon magas minőséget és szerteágazó termékpalettát tudnak felmutatni, aminek különösen örülhetünk, hiszen így lényegesen nagyobb skálán válogathatunk a célnak megfelelő berendezés után.

Bárki, akinek lehetősége van ilyen inverterrel felszerelni napelem rendszerét, kifejezetten szerencsésnek mondhatja magát.

Pontosan ezért tartjuk fontosnak, hogy megismerd a gyártót és a termékeit, és adott esetben akár ezekre essen a választásod.

Rövid Fronius történelem

Rövid Fronius történelem

A cég alapítója és névadója Günter Fronius volt, aki 1945-ben, a második világháborút követően kezdett egyéni vállalkozásba villanyszerelőként.

Idővel rájött, hogy komoly problémát jelent a járművek akkumulátorainak újratöltése, így a jól képzett, tehetséges szakember mindössze a rendelkezésére álló eszközökből hatékony töltőket épített, majd ugyanezen a vonalon haladva hegesztő transzformátorok gyártásába is belefogott.

A növekedés ugyan nem jött gyorsan, de az ezt követő évtizedek folyamán a Fronius jó nevű középvállalkozássá gyarapodott, majd 1980-ban, mikor az alapító átadta gyermekeinek a céget, ők nemzetközi vizekre terelték azt.

A napenergia terén az 1990-es években kezdtek jelentős fejlesztésekbe, kutatásokba, és bár sokan holtágnak tekintették a PV ipart, és próbálták eltéríteni a testvéreket erről az útról, ma már a vállalathálózat egyik legfőbb tevékenységét jelenti.

Azóta újabb generációváltáson esett át a Fronius, ugyanis ma már a „nagy öreg” unokája igazgatja az útját, ám a napelemek, napenergia iránti lelkesedés mit sem fakult.

A Fronius inverterei Európa egyik legjobbjai

Mivel a vállalat lassan 30 éve töretlenül fejleszti és gyarapítja napenergiával kapcsolatos technológiáit és kínálatát, így nem csoda, ha meggyőző számokat produkálnak.

2018-ban a termelés 94%-a exportba ment világszerte, és ugyanebben az évben büszkélkedhettek el vele, hogy már 813.000 invertert gyártottak.

A megújuló energia iránti eltökéltségük példaértékű, vélhetően ez is hozzájárulhatott a termékpaletta ennyire sokszínűvé bővítéséhez.

Inverter családok, minden igényhez

Inverter családok, minden igényhez

Hogy számokkal is érzékeltessük a változatosságot: a Fronius invertereinek teljesítményskálája az 1.5 kilowattostól egészen a 27 kilowattosig terjed, így bőven van miből válogatni.

Szokásos módon mindegyik inverterhez meg van adva egy minimum és egy maximum érték, bár ahogy arról korábban már szó volt, nem a legnagyobb kapacitás teljes kihasználását érdemes megcélozni.

A háztartási napelem rendszerhez alkalmazható invertereiknek négy termékcsoportja van:

  • a Galvo,
  • a Primo,
  • a Symo,
  • és a Symo Hybrid.

Mindegyik inverter családnak megvannak a rá jellemző tulajdonságai, de összességében a Galvo a legkisebb, a Primo a közepes, a Symo pedig a legnagyobb teljesítményű készülékeket takarja.

Mik a Fronius inverterek jellemzői?

Sok gyártó, vállalat hívja segítségül a termékcsalád-elnevezéseket a száraz kódszámok helyett, így könnyítve meg a vevői számára az azonosítást.

A Fronius esetében sincs ez másképp, mindegyik csoport valamiben különbözik a másiktól.

Az alap készülékek közül mindegyik képes internetkapcsolat segítségével távoli vezérelhetőségre, teljesítmény-követésre.

Ám létezik belőlük Light verzió is, melyek teljesen offline, hagyományos módon működnek.

Galvo inverterek

Galvo inverterek

Forrás: https://www.fronius.com/hu-hu/hungary/napenergia/termekek/minden-term%C3%A9k/inverterek/fronius-galvo/fronius-galvo-1-5-1

A Galvo, vagyis a legkisebb teljesítményű inverterek 1,5 és 3,1 kW között mozognak, és kifejezetten a kis önfogyasztású rendszerekhez lettek kitalálva.

Olyan extra tulajdonságaik vannak, mint a beépített adatnaplózás, egyszerű WiFi csatlakozás, valamint kártyák segítségével további funkciókkal is bővíthető.

Primo inverterek

Primo inverterek

Forrás: https://www.fronius.com/hu-hu/hungary/napenergia/termekek/minden-term%C3%A9k/inverterek/fronius-primo/fronius-primo-3-0-1

A Primo széria képviselői már 3 és 8,2 kW közötti teljesítménnyel bírnak, és igazán ideálisak kisebb vagy közepes méretű háztartási napelem rendszerekhez.

Köszönhetően a SuperFlex Design technológiának, ezek az egyfázisú, transzformátor nélküli készülékek jelentős szabadságot biztosítanak a rendszer tervezése során.

Természetesen a Primo invertrek is fel vannak szerelve kommunikációs rásegítéssel, WiFi kapcsolattal és valós idejű adatszolgáltatással.

Symo inverterek

Symo inverterek

Forrás: https://www.fronius.com/hu-hu/hungary/napenergia/termekek/minden-term%C3%A9k/inverterek/fronius-symo/fronius-symo-3-0-3-m

A Symo termékcsoport a legerősebb invertereket takarja, ezek már 3 és 27 kW közötti teljesítményskálán mozognak, ugyancsak transzformátor nélküliek, ám három fázisúak.

A SuperFlex Design a Symo inverterek esetében szintén lehetővé teszi a rendszer alkalmazkodását az összetett szerkezetű, több tájolású tetőkhöz is.

Ezek a készülékek is rendelkeznek WiFi csatlakozási lehetőséggel, valamint a mérőóra kapcsolat elősegíti a gördülékeny betáplálás-kezelést és a fogyasztás egyszerű nyomon követését.

A Symo Hybrid inverterek akkumulátortöltő funkcióval is rendelkeznek, mivel ezek kifejezetten a hibrid rendszerekhez lettek kifejlesztve.

A kiváló termék megőrzi az értékét

A kiváló termék megőrzi az értékét

Hiába gyártana a Fronius továbbra is elsőrangú invertereket és napelem rendszer-tartozékokat, ha nem lenne meg mögöttük a megfelelő támogatás is.

A vállalat szerencsére Magyarországon is képviselteti magát leányvállalattal, így van kihez fordulni probléma esetén, ezen kívül kiváló szervizhálózatot is üzemeltetnek.

Invertereikre az alap termékgarancia 5 év, ám külön díj ellenében ez meghosszabbítható 10, 15, sőt, akár 20 évre is!

A garancia minden regisztrált Fronius inverterre érvényesíthető, de a regisztráció ennek az egyik legfőbb alapfeltétele is.

Bízd magad Te is az osztrák minőségre

Bízd magad Te is az osztrák minőségre

Nem véletlenül alkalmazza sok kivitelező a Fronius invertereit, hiszen az európai készülékgyártás kiváló példáit tisztelhetjük bennük.

Ár-érték arányban kifejezetten jók, működésük stabil és megbízható, probléma esetén pedig a megoldás könnyen elérhető.

Mindezen pozitív tulajdonságok figyelembe vételével bátran merjük ajánlani őket Neked is, ha éppen napelem rendszert tervezel otthonodra.

Kérj tőlünk árajánlatot űrlapunk kitöltésével, és a Te megyédben illetékes kivitelező partnerünk a lehető leghamarabb felveszi a kapcsolatot Veled!

Ki tudja, talán Neked is lesz lehetőséged Fronius invertert választani a napelem rendszeredhez!

Kérj árajánlatot, és tudd meg a további részleteket, lehetőségeket partnerünktől!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?


Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője

Ismerkedj meg Te is a Fronius kiváló minőségű, megbízható invertereivel! A nagy múlttal rendelkező osztrák cég készülékei be fogják váltani minden elvárásodat.

Fronius inverter – a csúcsminőség osztrák képviselője


Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről

A kínai Huawei cég bizony nem csak az okostelefonok és telekommunikációs eszközök gyártása terén brillírozik, hanem a napelem inverterek fejlesztésében is élen jár.

Amit tudnod kell a Huawei csúcsminőségű (hibrid) invertereiről


SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!

Nem túlzás azt mondani, hogy a napelem rendszer legfontosabb része az inverter. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy mit érdemes tudni róluk, és bemutatunk egy inverter márkát, az SMA-t.

SMA inverter – Jól fontold meg, milyen invertert választasz!


Solar Edge inverter – egyedülálló és hatékony

Kiválasztani egy olyan márkát a napelem rendszerünkhöz és az inverterhez, ami megbízható és jó minőségű, nem egyszerű. Ismerd meg a Solar Edge invertert, ami garantálja a kiváló minőséget!

Solar Edge inverter


Solax napelem inverterek – mit kínál a kínai gyártó?

Egy napelem rendszer esetén nagyon fontos a megfelelő inverter alkalmazása. De mi a funkciója az inverternek, és mit kínálnak a Solax által gyártott készülékek?

Solax napelem inverterek


A svájci órák minősége köszön vissza az ABB invertereknél

A jól funkcionáló, hosszú élettartamú napelem rendszer kulcseleme a minőségi inverter. Tudd meg, mitől különlegesek az ABB termékei, és tájékozódj a napelemmel kapcsolatos lehetőségekről!

ABB inverterek


SAJ inverter – csúcskategóriás készülékek piacvezető kínai gyártótól

A SAJ Electric Kína egyik leggyorsabban gyarapodó inverter-gyártója, köszönhetően a csúcsminőségnek. Ismerd most meg Te is a vállalatot, technológiájukat, invertereiket!

SAJ inverter


Solplanet inverter – minőség és innováció egy helyen

Az nem kérdés, hogy a napelem rendszer kívánt hatékonyságának eléréséhez elengedhetetlen a jó minőségű inverter. Ilyen a Solplanet inverter is, amelyet cikkünkből jobban megismerhetsz!

Solplanet inverter


Az inverter élettartama – meddig használhatjuk őket biztonságosan?

Vajon meddig használható egy napelem rendszer inverter? Van valamilyen összefüggés a garancia és az élettartam között? Most megtudhatod a választ a kérdésekre!

Az inverter élettartama