Az oldalunkon leírtak a 2022. október 31. előtti állapotra vonatkoznak, így előfordulhat, hogy bizonyos információk már nem aktuálisak. Oldalunk frissítése folyamatban van.

Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!

Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!

A különböző napelem-gyártók között folyamatosan kiélezett verseny folyik a vásárlók kegyeiért, illetve a minél nagyobb, minél hatékonyabb panelek kifejlesztéséért.

Ez legfőképpen Ázsia gyártóira igaz, hiszen ott koncentrálódik a világ napelem gyártásának és tervezésének jelentős része.

A Sharp, mint az egyik piacvezető vállalat a fotovoltaikában, természetesen nem maradhatott le a szoros tempót diktáló kínai és más cégekkel szemben, ám folyamatosan igyekszik a realitás talaján maradni.

Bizonyos kínai gyártók ugyan már előrukkoltak 500 W feletti teljesítményű panelekkel is, ám ezek egyelőre nem alkalmasak a tömeges gyártásra és felhasználásra, így egyelőre „be kell érnünk” a gyengébbekkel.

Ám a Sharp 2020 végén mutatta be legújabb, NUCJ370 névre hallgató napelemeit, melyek már egyfajta átmenetet képviselnek a korábban megszokott háztartási méretű és az ipari felhasználású panelek között.

Akinek erre van igénye, illetve a tetőszerkezete lehetővé teszi ezeknek a nagyobb és erősebb moduloknak a használatát, azok 2021-től akár ilyenekben is gondolkodhatnak.

Mitől különleges az új, NUJC370 panel?

Megtalálni azt a megoldást egy problémára, ami mindenki számára egyformán megfelelő, a legtöbb esetben szinte lehetetlen.

Mert hiszen különbséget kell tennünk aközött, hogy valaki a saját energiaszükségleteit szeretné kielégíteni, vagy üzleti céllal telepít napelem parkot.

Azonban a számháború azzal is járt, hogy a modulok méretei is jelentősen megnövekedtek, hiszen a hatékonyság miatt jelenleg a teljesítmény fokozásának egyetlen módja a cellák számának növelése.

A Sharpnak is lépést kellett tartania a trendekkel, így született meg a 440 Wp-es panel, ami azonban sokkal inkább projektekhez, ipari felhasználásra alkalmas, semmint lakossági célokra.

Ám a magánberuházók igényeit sem szabad figyelmen kívül hagyni, így a mérnököknek olyan megoldást kellett találniuk, amivel az új modul még telepíthető méretű marad, de a teljesítménye már nagyobb.

Ennek az eredménye lett a legújabb, NUJC370 névre hallgató, 370 Wp csúcsteljesítményű félcellás napelem!

Arany középút méretben és teljesítményben

Arany középút méretben és teljesítményben

A napelemiparban elindult számháború magával hozott bizonyos nehézségeket is, amik első sorban nem a gyártókat, sokkal inkább a kivitelezőket érintik.

Mivel az emelkedő teljesítményszámokkal az igények is párhuzamosan kúsznak felfelé, így a tervezés és a helyszíni szerelés során bizony merülhetnek fel gondok.

A modulok méretének növekedésével értelemszerűen a tömegük is nő, vagyis nehezebbé válik a tetőre juttatásuk, illetve maguk a tetőszerkezetek is jobban megsínylik a kivitelezést.

Arról nem is beszélve, hogy a méretesebb panelekkel jóval kevesebb a variálási lehetőség, és bár igaz, hogy kevesebbet kell belőlük elhelyezni ugyanannak a teljesítménynek az eléréséhez, de lényegesen nehezebb őket megfelelően beosztani, pláne a kisebb tetőkön.

A NUJC370-es modul pont ezeket a problémákat hidalja át, hiszen teljesítményében magabiztosan kel versenyre a számháború többi résztvevőjével, de méretében és súlyában még abszolút szerelhető marad.

Nagyobb hatékonyság, jobb ellenálló képesség

Nagyobb hatékonyság, jobb ellenálló képesség

A félcellás technológiának köszönhetően az új, 370 W-os Sharp panel is 2-3%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint a hagyományos modulok, ám ez még csak a jéghegy csúcsa!

Ennek a vadonatúj csodának már a hivatalos tesztek szerint is 20.0% a hatékonysága, ami a Sharp megbízhatóságát figyelembe véve, a jelenleg piacon lévő napelemek élbolyába repíti.

Emellett a hőellenállása is alacsonyabb, egyrészt a félcelláknak köszönhetően, másrészt annak, hogy a három kisméretű csatlakozódoboz csak egy-egy bypass-diódával van ellátva, vagyis a felül lévő cellák kevesebb hőt továbbítanak az alsók felé.

Ezzel csökken a hot spot hatás, és megnövekszik nem csak a modulok, de a teljes rendszer élettartama is!

Ha emellé még odavesszük a 25 éves teljesítménygaranciát és a Sharp híresen megbízható működését, akkor már biztosak lehetünk benne, hogy a befektetés a megtérülése után hosszú-hosszú évekig tudunk majd spórolni vele.

Érdemes az új modulokban gondolkodni?

Érdemes az új modulokban gondolkodni?

Pontosan a napelemes számháborúból kiindulva a Sharp is átértékelte a stratégiáját, és ahhoz, hogy piacképesek maradhassanak a termékei, kicsit változtatnia kellett.

Habár a 330 W-os panelek is tökéletesen ellátják a feladatukat, és ugyanolyan érték- és időtállóak, mint bármelyik másik, azonban nagyon úgy néz ki, hogy több évvel a jövőben gondolkodva már nem biztos, hogy ugyanolyan népszerűek lesznek.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra eltűnnek, és mindenki cserélheti le a meglévőit, éppen ellenkezőleg!

A 330-asok ugyanúgy jelen lesznek, és sok esetben praktikusabbak is, mint a nagyobbak, ám az idő előrehaladtával a NUJC370-esek végleg leválthatják őket.

Miért érdemes tehát már az új, 370 W-os panelekben gondolkodni?

Mert abszolút a jövőt képviselik, és bár méretükből és teljesítményükből adódóan az áruk valamivel magasabb, de kevesebb kell belőlük ugyanannak az összteljesítménynek az eléréséhez.

Vagyis Te, mint vásárló ugyanott leszel anyagilag, csak éppen jóval korszerűbb PV modulokkal.

Pályázati lehetőséggel élnél a napelem rendszeredhez?

Pályázati lehetőséggel élnél a napelem rendszeredhez?

2021. első napjától elérhető a családosok számára az 50%-os költség-visszatérítési pályázat, melyről korábban már beszámoltunk (a részleteket itt olvashatod el ), és ez talán a Te nagy lehetőséged lesz arra, hogy napelem rendszert építtethess!

Mivel a támogatást csak olyan fejlesztés után lehet igényelni, amit 2021. január 1-e után kezdtek meg, így a keret kimerüléséig vagy a program leállításáig semmiről sem vagy lemaradva, sőt!

Az új modulok is 2021-ben válnak elérhetővé, így evidens, hogy ha a lehetőségek engedik, Illetve a kiviteleződ Sharp napelemekkel is foglalkozik, akkor akár a Te rendszered is készülhet ilyenekkel.

Érvényesíthető-e így az 50%-os költség-visszaigénylés?

Miért ne lenne?

Semmilyen megkötés nem vonatkozik arra, hogy milyen elemekből kell felépülnie a napelem rendszernek; a lényeg az, hogy minden az előírásoknak megfelelően készüljön el.

Cselekedj időben, és kérj árajánlatot minél előbb!

Ha Te is napelem rendszerre vágysz, hogy végre elbúcsúzhass a vastag villanyszámláktól, akkor gondold végig, és kérj tőlünk árajánlatot minél hamarabb, hogy a folyamat végén Te is boldog napelem tulajdonos lehess.

Az Otthonfelújítási programmal pedig még a költségek akár 50%-át is visszaigényelheted, így a megtérülési idő is megfeleződhet!

Ugye, milyen csábítóan hangzik?

Mindössze annyit kell tenned, hogy a kötelezettségmentes árajánlatkérő ívet kitöltve jelzed felénk szándékaidat, és a megadott adataid alapján a Te megyédben tevékenykedő partnerünk a lehető leghamarabb felveszi Veled a kapcsolatot további egyeztetésre!

Kérj hát árajánlatot minél hamarabb, ne csússz le a legjobb befektetésről!

Töltsd ki most árajánlatkérő űrlapunkat

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.
Érdekelnek AKCIÓK, újdonságok! Kérem, hogy ezekről is értesítsenek hírlevelek formájában.

60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története

Nem véletlen, hogy épp a japán Sharp napelemeit használjuk a telepítéseinknél. Kiben lehetne jobban megbízni ezen a téren, mint abban, aki már 60 éve a piacon van?

60 éve a napelem rendszerek világában – a Sharp napelem nem mindennapi története


Jönnek a Sharp félcellás napelemei Magyarországra

A félcellás technológiát a Sharp rajtunk keresztül elhozza a magyar családoknak is. De mi az a félcellás napelem, és miben más, mint a „hagyományos”? Mindent megmutatunk ebben a cikkben!

Jönnek a Sharp félcellás napelemei Magyarországra


Megérkezett a legújabb félcellás napelem panel, az NU-JD440-es!

A jól ismert SHARP már 60 éve bizonyít a napelem piacon. Most elhozta nekünk a félcellás panelek legújabb típusát, amivel a hatékonyság már 19,9%!

Megérkezett a legújabb félcellás napelem panel, az NU-JD440-es!


Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!

Tökéletes átmenet ipari és lakossági napelemek között? Bizony, lehetséges! Ismerd meg Te is a Sharp legújabb, 370 W-os napelem moduljait, és csapj le rájuk minél hamarabb!

Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!