Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!

Arany középút a Sharp műhelyéből – jönnek az új, 370 W-os napelem panelek!

Szeretnél azon emberek klubjába tartozni, akik elsőként mondhatják el magukról, hogy a Sharp legmodernebb napelemei termelik nekik az áramot?

Akkor hatalmas szerencséd van, ugyanis velünk megteheted!

A hosszú évek stratégiai együttműködésének és jó viszonyának köszönhetően mi az elsők között leszünk Magyarországon, akik elkezdhetnek az NUJC370-es panelekkel dolgozni!

Már a piacra kerülésük első napjától kezdve adott lesz a lehetőség, hogy ezekkel az új, csúcstechnológiás modulokkal építsünk napelem rendszereket, így már el is kezdtük az előzetes számításokat, felméréseket, hogy hogyan tudunk átállni az újdonságra.

A tető adta lehetőségeket továbbra sem tudjuk figyelmen kívül hagyni, így ha nem lehetséges az új modulokkal való kivitelezés, akkor továbbra is a 330-asokat fogjuk javasolni, de nyugodt lehetsz, hiszen ez semmiféle hátránnyal nem jár.

Ellenben ahol a körülmények engedik, ott mindenképpen már a 370 W-osokban fogunk az első perctől gondolkodni!

Mitől különleges az új, NUJC370 panel?

Megtalálni azt a megoldást egy problémára, ami mindenki számára egyformán megfelelő, a legtöbb esetben szinte lehetetlen.

Az utóbbi egy-két év során a napelem gyártók között éles verseny alakult ki a panelek teljesítményét illetően, ebben a kínai vállalatok merészkedtek a legmesszebb.

Azonban a számháború azzal is járt, hogy a modulok méretei is jelentősen megnövekedtek, hiszen a hatékonyság miatt jelenleg a teljesítmény fokozásának egyetlen módja a cellák számának növelése.

A Sharpnak is lépést kellett tartania a trendekkel, így született meg a 440 Wp-es panel, ami azonban sokkal inkább projektekhez, ipari felhasználásra alkalmas, semmint lakossági célokra.

Ám a magánberuházók igényeit sem szabad figyelmen kívül hagyni, így a mérnököknek olyan megoldást kellett találniuk, amivel az új modul még telepíthető méretű marad, de a teljesítménye már nagyobb.

Ennek az eredménye lett a legújabb, NUJC370 névre hallgató, 370 Wp csúcsteljesítményű félcellás napelem!

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Arany középút méretben és teljesítményben

Arany középút méretben és teljesítményben

A napelemiparban elindult számháború magával hozott bizonyos nehézségeket is, amik első sorban nem a gyártókat, sokkal inkább a kivitelezőket érintik.

Mivel az emelkedő teljesítményszámokkal az igények is párhuzamosan kúsznak felfelé, így a tervezés és a helyszíni szerelés során bizony merülhetnek fel gondok.

A modulok méretének növekedésével értelemszerűen a tömegük is nő, vagyis nehezebbé válik a tetőre juttatásuk, illetve maguk a tetőszerkezetek is jobban megsínylik a kivitelezést.

Arról nem is beszélve, hogy a méretesebb panelekkel jóval kevesebb a variálási lehetőség, és bár igaz, hogy kevesebbet kell belőlük elhelyezni ugyanannak a teljesítménynek az eléréséhez, de lényegesen nehezebb őket megfelelően beosztani, pláne a kisebb tetőkön.

A NUJC370-es modul pont ezeket a problémákat hidalja át, hiszen teljesítményében magabiztosan kel versenyre a számháború többi résztvevőjével, de méretében és súlyában még abszolút szerelhető marad.

Nagyobb hatékonyság, jobb ellenálló képesség

Nagyobb hatékonyság, jobb ellenálló képesség

A félcellás technológiának köszönhetően az új, 370 W-os Sharp panel is 2-3%-kal nagyobb teljesítményre képes, mint a hagyományos modulok, ám ez még csak a jéghegy csúcsa!

Ennek a vadonatúj csodának már a hivatalos tesztek szerint is 20.0% a hatékonysága, ami a Sharp megbízhatóságát figyelembe véve, a jelenleg piacon lévő napelemek élbolyába repíti.

Emellett a hőellenállása is alacsonyabb, egyrészt a félcelláknak köszönhetően, másrészt annak, hogy a három kisméretű csatlakozódoboz csak egy-egy bypass-diódával van ellátva, vagyis a felül lévő cellák kevesebb hőt továbbítanak az alsók felé.

Ezzel csökken a hot spot hatás, és megnövekszik nem csak a modulok, de a teljes rendszer élettartama is!

Ha emellé még odavesszük a 25 éves teljesítménygaranciát és a Sharp híresen megbízható működését, akkor már biztosak lehetünk benne, hogy a befektetés a megtérülése után hosszú-hosszú évekig tudunk majd spórolni vele.

Érdemes az új modulokban gondolkodni?

Érdemes az új modulokban gondolkodni?

Pontosan a napelemes számháborúból kiindulva a Sharp is átértékelte a stratégiáját, és ahhoz, hogy piacképesek maradhassanak a termékei, kicsit változtatnia kellett.

Habár a 330 W-os panelek is tökéletesen ellátják a feladatukat, és ugyanolyan érték- és időtállóak, mint bármelyik másik, azonban nagyon úgy néz ki, hogy több évvel a jövőben gondolkodva már nem biztos, hogy ugyanolyan népszerűek lesznek.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egyik napról a másikra eltűnnek, és mindenki cserélheti le a meglévőit, éppen ellenkezőleg!

A 330-asok ugyanúgy jelen lesznek, és sok esetben praktikusabbak is, mint a nagyobbak, ám az idő előrehaladtával a NUJC370-esek végleg leválthatják őket.

Miért érdemes tehát már az új, 370 W-os panelekben gondolkodni?

Mert abszolút a jövőt képviselik, és bár méretükből és teljesítményükből adódóan az áruk valamivel magasabb lesz, de kevesebb kell belőlük ugyanannak az összteljesítménynek az eléréséhez.

Vagyis Te, mint vásárló ugyanott leszel anyagilag, csak éppen jóval korszerűbb PV modulokkal.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Pályázati lehetőséggel élnél a napelem rendszeredhez?

Pályázati lehetőséggel élnél a napelem rendszeredhez?

2021. első napjától elérhető a családosok számára az 50%-os költség-visszatérítési pályázat, melyről korábban már beszámoltunk (a részleteket itt olvashatod el), és ez talán a Te nagy lehetőséged lesz arra, hogy hozzájuss az új, 370 W-os Sharp napelemekhez!

Mivel a támogatást csak olyan fejlesztés után lehet igényelni, amit 2021. január 1-e után kezdtek meg, így semmiről sem vagy lemaradva, sőt!

Az új modulok is 2021-ben válnak elérhetővé, így evidens, hogy ha a lehetőségek engedik, akkor a megjelenésüktől kezdve akár a Te rendszeredet is tervezhetjük ilyenekkel.

Érvényesíthető-e így az 50%-os költség-visszaigénylés?

Miért ne lenne?

Semmilyen megkötés nem vonatkozik arra, hogy milyen elemekből kell felépülnie a napelem rendszernek, így tehát annak sincs akadálya, hogy a Tiéd már így készüljön!

Cselekedj időben, és használd ki a lehetőséget!

Ha tehát napelem rendszerre vágysz, hogy végre elbúcsúzhass a vastag villanyszámláktól, akkor gondold végig, és kérj tőlünk árajánlatot minél hamarabb, hogy a folyamat végén Te is boldog napelem tulajdonos lehess.

Az Otthonfelújítási programmal pedig még a költségek akár 50%-át is visszaigényelheted, így a megtérülési idő is megfeleződhet!

Ugye, milyen csábítóan hangzik?

Mindössze annyit kell tenned, hogy a kötelezettségmentes árajánlatkérő ívet kitöltve jelzed felénk szándékaidat, mi pedig felvesszük veled a kapcsolatot, és egy ingyenes helyszíni felméréssel együtt feltárjuk számodra a lehetőségeket!

Kérj hát árajánlatot minél hamarabb, ne csússz le a legjobb befektetésről!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.