Megérkezett a legújabb félcellás napelem panel, az NU-JD440-es!

Megérkezett a legújabb félcellás napelem panel, az NU-JD440-es!

A megújuló energia használata, azon belül is a napelemes rendszereké egyre jobban beolvadt a köztudatba.

Ha kicsit jobban odafigyelünk a körülöttünk lévő világra, vagy amikor a kocsi hátsó ülésén utazunk, és nem a telefonunkat nyomkodjuk, észrevehetjük, hogy egyre több ház tetejét díszítik napelem panelek, vagy hogy megszaporodtak a napelem mezők.

Ezek a jelenségek mind-mind azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább tudatos energiafogyasztóvá válnak, és keresik az olyan alternatív megoldásokat, amik a Föld bolygó javát szolgálják.

A környezetvédelmi tényezők sorát naphosszat lehetne sorolni, de nem szabad elmenni amellett a tény mellett sem, hogy jelentős összegeket lehet megtakarítani már csak azzal, ha mi magunk beruházunk egy ilyen rendszerbe.

A megtérülési idő általában 8-10 év, de maga a fotovoltaikus egység több évtizedre szól.

A napelemes rendszerek zászlóshajója, a SHARP

A napelemes rendszerek zászlóshajója, a SHARP

A napelem rendszerek egyik nagyágyúja a SHARP, aki már több mint 60 éve jelen van a megújuló energia piacán.

Presztízsét a hosszú évek tapasztalata mellett a folyamatos innovációs tevékenysége is tovább emeli.

Aki kicsit is érdeklődik a fotovoltaikus rendszerek iránt, az bizonyára hallott már a nem is olyan rég piacra dobott, félcellás (half-cut) napelemekről.

Ezek a panelek az „NU” termékcsalád tagjai, név szerint: NU-JC330, NU-BA385 és az NU-JB395.

Ők a felcellás napelemek első nemzedéke, illetve a lakossági és ipari tetőberendezésekhez is egyaránt felhasználhatók.

De, mint megszokhattuk (legfőképpen a SHARP-tól), az innovációs újítások folyamatosak, így történt, hogy 2020 szeptemberében megérkeztek a napelem piacra az NU-JD440-es modulok.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Az NU-JD440-es félcellás napelem panel

Az új panelek különlegessége abban rejlik, hogy mind méretben, mind teljesítményben nagyobb számokat tudnak produkálni, emiatt ideálisak nagyobb projektek kivitelezésére (pl. gyárcsarnokok, raktárak, állattartó üzemek tetejére történő telepítésre).

Míg a korábbi panelek 1684 x 1002 x 40 mm méretűek voltak, addig az NU-JD440 2108 x 1048 x 40 mm nagysággal rendelkezik (tehát a korábbi 1,6 négyzetméteres terület 2,2 négyzetméterre nőtt).

Ennek köszönhető az, hogy maga a Watt szám is emelkedik, ezzel pedig az összteljesítmény is.

Az új napelem panel a kialakított paraméterekkel, 19,9%-os modulhatékonysággal és 144 M6-os ostyaméretű félcellával rendelkezik.

Az NU-JD440-es napelem panelek esetében 1670 mm-es kábeleket használnak, így a vezetékek elhelyezése sokkal könnyebbé válik, illetve az úgynevezett „leapfrog” bekötés is lehetségessé válik, ez pedig tovább csökkenti a fotovoltaikus rendszer költségeit.

Ellenállás és hatékonyság

Ellenállás és hatékonyság

Egy olyan szerkezetnek, ami legfőképpen kint a szabad ég alatt van, annak fontos, hogy megfelelő ellenállással rendelkezzen az időjárási viszontagságokkal szemben.

Egy napelemes rendszer esetében az egyik legnagyobb rizikófaktor a túlmelegedés lehet.

Ahogyan már első szériánál is, itt is 1 helyett 3 darab bypass diódát helyeztek el.

Ezek a diódák a biztosítékok arra, hogy amikor a panel felületének egyes részei leárnyékolódnak, és ezáltal a rendszer terhére lesznek, ne alakuljanak ki az úgy nevezett hot-spotok.

NU-JD440 panel hőmérsékleti együtthatója -0,347%/°C, ami biztosítja a nagyobb teljesítményt magasabb hőfokon.

A 9 gyűjtősínes, kerek sávokat használó technológiának köszönhetően, jelentősen csökken az esetleges mikrorepedések kialakulása, illetve számottevően megnő a cellákból nyerhető energia mértéke.

Ahogy azt már a SHARP-tól megszokhattuk, a kiváló minőség állandó tényezőként szerepel náluk.

Ezeket az új napelem paneleket is szigorú teszteléseknek vetették alá, a nemzetközi előírásoknak megfelelően.

A modulokat extrém körülmények között vizsgáztatták, a végeredmények pedig igazolják, hogy kiváló az ellenállóságuk, és sikeresen abszolválták az ammónia, a sós köd, a homok és a PID ellenállás tesztjeit.

Röviden a félcellákról

Röviden a félcellákról

Való igaz, hogy a SHARP félcellás napelemei már egyre jobban elterjedtek a köztudatban, de könnyen lehet, hogy valaki még egyáltalán nem hallott róluk, vagy nincs minden részlettel tisztában.

A következő pár sorral szeretném a szürke ködöt eloszlatni, hogy mindenki el tudja képzelni, pontosan miről is van szó.

A félcellás (half-cut) napelem panelek lényege abban rejlik, hogy az eddig megszokott modulokat egyszerűen kettévágják.

Ezzel a termelés maga megfeleződik, ami természetesen nem egy jó dolog, viszont olyan más tulajdonságok tudnak így pozitív irányba fejlődni, aminek köszönhetően a végeredmény sokkalta kedvezőbb.

Az ellenállási veszteség 75%-kal csökken, a 3 darab bypass diódáknak köszönhetően elkerülhető a túlmelegedés, és így az élettartam is jelentősen megnövekedik.

Árajánlatkérés itt

Ingyenes felmérés

Hol érdemes ilyen félcellás napelemeket használni?

Amikor napelemes rendszert telepítünk, figyelembe kell venni a saját, egyéni fogyasztásunkat és ennek megfelelően kell kialakítani az egységet.

Fontos megemlíteni, hogy semmiképpen sem szabad sokkal nagyobb rendszert venni, mint amennyire szükségünk van.

Igaz, hogy érdemes valamivel nagyobban gondolkodni, hogy később legyen lehetőségünk bővíteni, de ezt mindenképpen szakemberre kell bízni, ugyanis akár a megtérülési idő is jócskán megnövekedhet, vagy akár be sem következik.

A SHARP által piacra dobott NU-JD440-es paneleket leginkább a nagyobb tetőtéri telepítésekhez, illetve szabadtéri erőművekhez ajánlott használni (tekintettel például arra, hogy a panelek mérete miatt a felszerelés is körülményesebb, mint egy lakossági felhasználásra szánt napelemnél).

Ezekhez a felületekhez tökéletesen illeszkedik, és itt tudja a legmagasabb hatékonyságot nyújtani.

Ugyanez a komoly hatékonyság elmondható a „NU” termékcsalád korábbi tagjairól is, aminek köszönhetően a NU-JC330-as panelek továbbra is ideális megoldások maradnak családi házakhoz és egyéb kisebb telepítésekhez.

Állandó megújulás!

Állandó megújulás!

Szerencsére olyan világban élünk, ahol az innovációs újdonságok sorra követik egymást, ami egy csodálatos dolog.

A technológiának köszönhetően a napelem piac is egyre gyorsabb ütemben fejlődik és változik.

Talán sokan úgy gondolják, hogy érdemes még kicsit várni, amíg forgalomba kerül valami még jobb és még annál is jobb technológia, de ne felejtsék el, hogy amíg ők várnak, addig a villanyszámla is ugyanúgy jönni fog.

A jelen érvényben lévő napelem technológia bizonyítottan állja meg a helyét a piacon, legyen szó akár a standard panelekről, vagy a félcellásokról.

A számok nem hazudnak, a minőség pedig nem fog cserbenhagyni.

Mi úgy hisszük, hogy nem éri meg éveket várni a csodára, most kell cselekedni!

Töltsd ki űrlapunkat, és kérj ajánlatot még ma!

Ajánlatkérő űrlap

Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.

Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!
Az adatvédelmi tájékoztatót megismertem és az abban foglaltakat elfogadom.