Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

A napelem piacon mindig történik valami izgalmas, folyton újabb aktualitásokkal bombáznak minket, és már lassan azt sem tudjuk, hova kapjuk a fejünket.

Még szerencse, hogy mi itt vagyunk és igyekszünk mindenkinek a tudásszomját kielégíteni és a legfrissebb hírekkel szolgálni.

Ez most sincsen másképp.

Olyan hírünk van, amitől a Te állad is leesik.

Hogy miről van szó?

Jön a magyar fejlesztésű napelemes tetőcserép!

Na, mit szólsz, Te is meglepődtél, ugye?

Ez egy igazán izgalmas hírnek számít, ha kíváncsi vagy, akkor maradj még, és olvasd el, mit kell tudni erről az új magyar napelemes tetőcserépről!

Egy magyar vállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. fejleszti ki a napelemes cserepet, együttműködve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME).

Ez nem jelent mást, minthogy a tetőcserepek felületeibe integrálják a napelemeket.

Ez már nem újdonság, azonban most már kijelenthetjük, hogy magyar fejlesztők is dolgoznak rajta.

Korábban beszámoltunk már róla, hogy a Tesla is áramtermelő tetőcserepeket árul – igaz, idén ezek az európai lakosok számára még nem elérhetőek, de már nem kell sokáig várnunk.

De minek is kellene nekünk a Tesla találmánya, ha itt van az a napelemes tetőcserép, amit magyarok fejlesztenek?

Árajánlatkérés itt!

Nézzük meg tehát, hogy mit is kell tudnunk róla!

Nézzük meg tehát, hogy mit is kell tudnunk róla!

Forrás: terranteto.hu

A fejlesztők úgy integrálták a napcellákat a tetőcserepek felületébe, hogy azoknak a felhelyezése és megjelenése szinte teljes mértékben megegyezik a hagyományos tetőcserepekével.

Ez a fejlesztés ötvözi a Terrán tetőcserép gyártási tapasztalatait korunk technikai kihívásaival.

Gódi Attila, ügyvezető igazgató azt nyilatkozta, hogy egy tető körülbelül 200-300 ilyen cserepet kell felrakni, hogy biztosítva legyen a háztartás villamos energia szükséglete.

Az ügyvezető igazgató véleménye szerint az építőiparnak a környezetre gyakorolt hatása hatalmas, ezt pedig a Terrán Futuron – merthogy, ez a neve a terméknek – fejlesztői komolyan szem előtt tartják.

A cserepek ugyanúgy teljesítenek, mint a napelemek – a tesztek ezt mutatják-, viszont esztétikailag többet tudnak nyújtani náluk.

Ennek a tetőcserépnek a végleges célja az, hogy esztétikus és környezetbarát legyen, sőt, ezzel akarják a kompromisszumok nélküli energiatermelő tetőrendszer megalkotását megvalósítani.

Ez igazán jól hangzik, de egyelőre az árát még nem lehet tudni.

Gódi Attila viszont elmondta azt, hogy a tetőcserép árképzésénél arra törekszenek, hogy ez a jelenleg kapható napelemes rendszerekkel versenyképes legyen.

Megtérülési idejét körülbelül tíz évre tervezik, ennek a kiszámításához egy átlagos magyar háztartás energiafogyasztását természetesen figyelembe vették.

Azt már tudjuk, hogy a termékeket itthon akarják gyártani, de Nyugat-Európában is értékesíteni szeretnék a későbbiekben.

Ennek a napelemes tetőcserépnek a fejlesztése már legalább másfél éve tart, és az egyetem - amivel együttműködésben van a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. -, a BME elektronikus eszközök tanszéke biztosítja a laboratóriumi hátteret, a mérnöki tudást, és nem utolsó sorban a megfelelő mérési technológiát is.

A hazai vállalat specialistái 2017 óta működtetik a Bólyban lévő napelemes tesztrendszert.

Ezt a rendszert speciális szenzorokkal szerelték fel és online tudják mérni és naplózni a teljesítményt, ami pedig még ezen kívül érdekességnek számít, hogy ez a rendszer az üzembe helyezés óta leállás nélkül működik.

A cégről röviden

A cégről röviden

Forrás: terranteto.hu

Azt tudni érdemes a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft-ről, hogy egy családi vállalkozásból regionális nagyvállalattá nőtt cégről van szó, akik integrált napelem fejlesztésébe vágták a fejszéjüket.

Ez a vállalat Magyarországon kettő gyárat működtet (egyiket Bólyon, és a másikat Kunszentmiklóson), Szlovákiában pedig egyet.

Idén felépült egy harmadikgyár Erdélyben (Aranyosgyéres), ez még próbaüzem alatt áll.

Ezen kívül leányvállalatai vannak még a cégnek Horvátországban, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában is, az alkalmazottak száma körülbelül 268-ra tehető.

A Terrán vállalat számít a közép-kelet-európai régióban az egyik legnagyobb tetőcserépgyártónak.

Előző évben, 2016-ban 31,4 százalékos piaci részesedéssel, a cég az eddigi legnagyobb éves árbevételét érte el, ami majdnem 10 milliárd forintot jelent.

Tavaly körülbelül 50 millió cserepet gyártottak 250 ezer tonna alapanyagból.

Árajánlatkérés itt!

A napelemes cserepek egyre nagyobb business-t jelentenek

Fontos megjegyeznünk, hogy a tető az elkövetkező években már nem csak az otthonunk védelmét szolgálja majd.

A tető lassan egy igen környezetbarát, tiszta és biztonságos energiatermelő funkciót fog betölteni, így kijelenthetjük, hogy a tető kapcsolatban fog állni majd az alatta lakó emberekkel.

Ez furán hangozhat, azonban így van.

Gondoljunk csak bele!

Alkalmazkodni fog az igényeinkhez, igazodni fog a technikai haladáshoz, a trendekhez itthon és külföldön egyaránt, sőt, még a vásárlói elvárásokhoz is.

Nem véletlen, hogy a magyar származású vállalat, a Terrán is belefogott végre ebbe az új fejlesztésbe.

Már ebben az évben, tavasszal elkezdték a napelemes tesztrendszer monitorozását Bólyban, és az eredmények eléggé bíztatóak, magyarán az innováció a kívánt eredmény elérése felé halad.

A Terrán az újítás mestere

A vállalat kivívta magának a trendformáló jelzőt, hiszen évek óta sikeres fejlesztéseket mondhatnak magukénak.

Példaként megnevezhető a Resistor felületkezelés, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak, vagy akár a SYNUS, ami pedig a legkönnyebb Terrán tetőcserép, ami valaha is a piacra került.

Emellett említésre méltó még a ClimaControl hővisszaverő felületkezelés és az ebbe a gyártási folyamatba bevezetett robottechnológia.

Kijelenthetjük tehát, hogy a Terrán kiemelkedő pozíciójához ebben az iparágban igencsak hozzájárult minden korábbi fejlesztés, ezt a folyamatot pedig a napelemes tetőcserepek tovább erősíthetik.

A Terrán cserép lesz a Tesla tetőcserép riválisa?

A Terrán cserép lesz a Tesla tetőcserép riválisa?

Forrás: tesla.com

Korábban, ahogy már mondtam, mi is beszámoltunk a Tesla napelemes tetőcserepeiről, ezt itt el is olvashatod.

Szó szerint dinamikus fejlődést mutatnak a napelemes tetőcserepek, mégis csak az utóbbi pár évben kaptak nagyobb figyelmet és kerültek jobban előtérbe.

A köztudatba úgy igazán ezt a fejlesztést a Tesla hozta be, pedig több vállalat is belevágott már ezeknek a cserepeknek a fejlesztésébe.

A Tesla ezt úgy oldotta meg, hogy a cserépbe rejtett napcellákat edzett üvegbe tette, így biztosítva azt, hogy a vásárlók ezeket a tetőcserepeket több féle színben is meg tudják vásárolni, ezzel tehát a Tesla jó pontot szerezhetett a vásárlóknál, hiszen így az esztétikai elvárásokat is teljes mértékbenkielégítik.

Elérhetőek tehát több színben és stílusban, és a kínálat valószínűleg a jövőben bővülni is fog.

Elon Musk, a Tesla vezetője szerint a cserepeik tartósabbak, megfizethetőbbek és nem utolsó sorban jobban szigetelő megoldást is jelentenek a jelenleg alkalmazott tetőfedő anyagoknál.

Erről persze mindenkinek megvan a saját véleménye, mindenesetre tudjuk, hogy a napelemes tetőcserepek igencsak komoly szerepet kapnak már a napelem piacon.

Árajánlatkérés itt!

Napelembe fektetnél? Itt az idő!

Ugyan még a Terrán új fejlesztésű napelemes tetőcserepei nem kaphatóak itthon, még várni kell rájuk, ettől függetlenül ajánlom neked, hogy nézz szét a jelenlegi napelemes lehetőségek között.

Ezen a piacon számtalan érdekes innováció megjelent már az évek során, nem véletlen, hiszen a környezettudatosság és a villamos energia számla kiváltása egyre több ember számára fontossá kezd válni.

Ez Magyarországon is így van.

Az okát firtatni nem kell, viszont azt tudni kell, hogy a napelem megtérülő befektetést jelent.

Környezetbarát, a háztartás fenntartásához nagyban hozzájárul, ezt mi is tudjuk, éppen ezért, aki napelemes rendszert szeretne, az a legjobb helyen jár nálunk!

Itt viszont ebben a témában van egy „de”!

Nem csak a Tesla tetőcserepeinél kell alapos számításokat végezni, hanem ennél is, hiszen ahogy mondani szokás, nem minden arany, ami fénylik.

Pontos adatokat még mindig nem lehet tudni, és mint a Tesla fejlesztésénél, itt is alaposan át kell gondolni, hogy megéri-e ebbe belefektetni.

Hogy miért?

Mert nagyon alapos és komoly számításokat kell végezni, hogy az ember belevághasson egy ilyenbe.

Sok mindentől függ a tetőcserepek megfelelő működése, ami által egy háztartás működni tud.

A ház tájolásától kezdve számtalan dolog van, amire itt is ugyanúgy ügyelni kell.

Nem elég csak megvenni néhány cserepet, felrakni és várni a csodát.

Ugyan a Terrán tetőcserepek árát még nem tudjuk, és azt sem, hogy ténylegesen hogyan működne már egy „igazi bevetés” során, azt elmondhatjuk, hogy ezzel még a homályban tapogatózunk.

Mi SHARP napelemmel dolgozunk, amik a napalem ipar csúcsát képezik és hosszútávú, mérhető eredményeket tud felmutatni már "éles" bevetésben.

Nem tudjuk, mit rejt a jövő, milyen innovációk lesznek még a napelemes piacon, mi az, ami működhet és mi az, ami kudarcba fordulhat.

Egy biztos.

A napelemes rendszer telepítése már évek óta egyre nagyobb sikernek örvend.

Nem csak külföldön, hazánkban is.

Egyre többen jönnek rá, hogy napelemes rendszert kell telepíteni a házukra, műhelyeikre, és a többi, hiszen megtérülő befektetésről van szó.

Mi is tudjuk, hogy a napelem használata cégek és családok jövőjét mentheti meg, hozzásegítheti őket ahhoz, hogy a villamos energia számlát kiválthassák, és ezzel spórolhassanak.

Mi segítünk, hogy Te is elérd a célod, hogy neked is napelemed legyen.

Nincs más dolgod, csupán kapcsolatba lépni velünk és pikk-pakk a te házadon is napelemes rendszer lehet!

Ajánlatkérő űrlap


Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!

Napelemek, avagy az élet napos oldala

Napelemek, avagy az élet napos oldala

5 megoldás, amit sosem várnál egy napelemtől, de megváltoztatja az életed

5 megoldás, amit sosem várnál egy napelemtől, de megváltoztatja az életed

Kanada, a lakókocsis és a kecskeméti főiskola diákjai is a napelem mellett döntöttek

Kanada, a lakókocsis és a kecskeméti főiskola diákjai is a napelem mellett döntöttek

Napelemes utak, napelem spray, 3D-s panelek és wifis tricikli – Megérkeztek a legfrissebb újdonságok

Napelemes utak, napelem spray, 3D-s panelek és wifis tricikli – Megérkeztek a legfrissebb újdonságok

Napenergia az űrből és a talpunk alól

Napenergia az űrből és a talpunk alól

Esőcseppekből nyerhetünk elektromos áramot!

Esőcseppekből nyerhetünk elektromos áramot!

San Francisco kötelezővé tenné a napelem rendszerek telepítését

San Francisco kötelezővé tenné a napelem rendszerek telepítését

A két legújabb és legmegdöbbentőbb hír a napelemek világából – Veszélyes vagy életmentő?

A két legújabb és legmegdöbbentőbb hír a napelemek világából – Veszélyes vagy életmentő?

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Egész települések választják a napenergiát Magyarországon

Már Jimmy Carter is a napelemre szavazott. Most akár ingyen is hozzájuthatunk!

Már Jimmy Carter is a napelemre szavazott. Most akár ingyen is hozzájuthatunk!

Napelem Odüsszeia – világkörüli úton a napfénnyel működő repülőgép

Napelem Odüsszeia – világkörüli úton a napfénnyel működő repülőgép

Nyomtassunk napelemet! – a fotovoltaikus rendszerek jövője

Nyomtassunk napelemet! – a fotovoltaikus rendszerek jövője

Kasszát robbantott a Tesla napelemes fejlesztése

Kasszát robbantott a Tesla napelemes fejlesztése

Napelemek a közlekedésben: Napelemes autó és autóút

Napelemek a közlekedésben: Napelemes autó és autóút

Napelemes járművek Magyarországon

Napelemes járművek Magyarországon

„A robogók Teslája” begördül Európába

„A robogók Teslája” begördül Európába

Hogyan tároljuk a megújuló energiát? Megszületett a megoldás!

Hogyan tároljuk a megújuló energiát? Megszületett a megoldás!

Napelemek a tetőre? Inkább tető napelemből!

Napelemek a tetőre? Inkább tető napelemből!

Napelemes fa és a vízszűrő pipa

Napelemes fa és a vízszűrő pipa

Új generációs spanyol napelemek és a Gloucester katedrális

Új generációs spanyol napelemek és a Gloucester katedrális

Sunpower, a legkörnyezetbarátabb napelemes cég

Sunpower, a legkörnyezetbarátabb napelemes cég

A világ legnagyobb napelem farmja van készülőben

A világ legnagyobb napelem farmja van készülőben

A Columbia Egyetem segítségével olcsóbbak lehetnek a napelem panelek

A Columbia Egyetem segítségével olcsóbbak lehetnek a napelem panelek

A Tesla nemcsak a SolarCity-vel, hanem a Panasonic-kal is társulna

A Tesla nemcsak a SolarCity-vel, hanem a Panasonic-kal is társulna

A megújuló energiák túlszárnyalták a fosszilis forrásokat

A megújuló energiák túlszárnyalták a fosszilis forrásokat

Akiknek a külső számít: jön a láthatatlan napelem!

Akiknek a külső számít: jön a láthatatlan napelem!

Napelemek a talpunk és az autónk alatt – az első napelemes tesztpályák

Napelemek a talpunk és az autónk alatt – az első napelemes tesztpályák

100% megújuló energiával fog üzemelni a Google 2017-től

100% megújuló energiával fog üzemelni a Google 2017-től

A világ első, teljesen önellátó hajója világkörüli útra indul

A világ első, teljesen önellátó hajója világkörüli útra indul

Meghódította Magyarországot a napelem

Meghódította Magyarországot a napelem

Napelemes házak és autók családoknak – a jövő hétköznapjai

Napelemes házak és autók családoknak – a jövő hétköznapjai

Vili, a magyar napelemes kisvasút

Vili, a magyar napelemes kisvasút

2 találmány, ami még hatékonyabbá fogja tenni napelem rendszerünket

2 találmány, ami még hatékonyabbá fogja tenni napelem rendszerünket

A világ legnagyobb napelemfarmja most, és a jövőben

A világ legnagyobb napelemfarmja most, és a jövőben

A napfény erejével termesztenek növényeket a sivatag közepén

A napfény erejével termesztenek növényeket a sivatag közepén

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha kérdéseid lennének: itt van minden, amit a napelem adóról tudnod kell

Ha bizonytalan lennél: a Google elmondja, melyik háztetőre érdemes napelemet szerelni!

Ha bizonytalan lennél: a Google elmondja, melyik háztetőre érdemes napelemet szerelni!

Ezt már te sem akarod majd elhinni: a napelemek vizet is csinálnak a sivatag közepén

Ezt már te sem akarod majd elhinni: a napelemek vizet is csinálnak a sivatag közepén

A Tesla új áramtermelő tetőcserepe minden befektetést megér!

A Tesla új áramtermelő tetőcserepe minden befektetést megér!

A „nyomtatott” napelem panel, ami radikális változást hozhat a napelem piacra

A „nyomtatott” napelem panel, ami radikális változást hozhat a napelem piacra

Fény az éjszakában ott, ahol áram sincs

Fény az éjszakában ott, ahol áram sincs

Mi is ott voltunk a 2017-es Intersolar kiállításon

Mi is ott voltunk a 2017-es Intersolar kiállításon

Mi folyik Kínában a napelemekkel?

Mi folyik Kínában a napelemekkel?

5 napelemes hír itthonról: egy kis ország nagy lépései a környezettudatosság felé

5 napelemes hír itthonról: egy kis ország nagy lépései a környezettudatosság felé

21 ezer liter dízelt spórol a napelemes vonat!

21 ezer liter dízelt spórol a napelemes vonat!

Angliában jelenik meg először az IKEA új napelemes energiatárolásra alkalmas rendszere

Angliában jelenik meg először az IKEA új napelemes energiatárolásra alkalmas rendszere

Szenzáció: Megépítik az eddigi legnagyobb napelem telepet Magyarországon

Szenzáció: Megépítik az eddigi legnagyobb napelem telepet Magyarországon

Nem akármilyen új fejlesztésű napelemes gépjárművel rukkol elő az Audi

Nem akármilyen új fejlesztésű napelemes gépjárművel rukkol elő az Audi

Megállíthatatlanul terjed a napelem a Bermudáktól Kínáig

Megállíthatatlanul terjed a napelem a Bermudáktól Kínáig

Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

Friss hír: magyar származású cég fejleszt napelemes tetőcserepet

Honnan szerezzek pénzt a napelemre?

Honnan szerezzek pénzt a napelemre?

Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve

Napelemeket a magyar otthonokba, az Unióval karöltve

Milyen globális változásokat hozhatnak a napelemek?

Milyen globális változásokat hozhatnak a napelemek?

Fotovoltaikus rendszerrel segít a Tesla a hurrikán áldozatainak Puerto Ricoban

Fotovoltaikus rendszerrel segít a Tesla a hurrikán áldozatainak Puerto Ricoban

Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak

Óriási hazai napelem beruházások – és a jogszabályok, amik előttünk állnak

Dél-Amerika legnagyobb naperőművét építi Brazília

Dél-Amerika legnagyobb naperőművét építi Brazília

Magyar város lett a napenergia felhasználás úttörője

Magyar város lett a napenergia felhasználás úttörője

Érdekességek a napenergiáról, avagy a tudás hatalom

Érdekességek a napenergiáról, avagy a tudás hatalom

Napelemek ott, ahol mindig süt a nap

Napelemek ott, ahol mindig süt a nap

Eritrea fővárosa igazi napelem paradicsom, miközben Európa a klímaváltozás elleni harc élére állt

Eritrea fővárosa igazi napelem paradicsom, miközben Európa a klímaváltozás elleni harc élére állt

2018 a napelemek éve!

2018 a napelemek éve!

A napelem nem csak a házunkat teszi naggyá!

A napelem nem csak a házunkat teszi naggyá!

Kína tényleg jobban teljesít

Kína tényleg jobban teljesít

Kötelező napelem az iskolákra és öntözés a nap segítségével - újév Harijánában

Kötelező napelem az iskolákra és öntözés a nap segítségével - újév Harijánában

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?

Miért vesz a szomszéd nagyobb invertert, mint amekkora „kell” neki?

Három kontinens, három biztató jel

Három kontinens, három biztató jel

Csernobil területét naperőművekkel hasznosítják újra

Csernobil területét naperőművekkel hasznosítják újra

Minden területen megjelenik a napelem hazánkban

Minden területen megjelenik a napelem hazánkban

Iratkozz fel a hírlevelünkre itt