Napelemes eszközök állatbarátoknak!

Napelemes eszközök állatbarátoknak!

Az emberiség ősidők óta együtt él az állatokkal – az állatokkal, amelyek szolgálják őt.

Bár jóval az emberi élet előtt is léteztek már rajtunk kívüli entitások, (például a paleozoikumban a gigászi rovarok, a farkas méretű férgek) mindenesetre igen régóta körül vagyunk véve élőlényekkel, amik nyilvánvalóan hatással vannak az életünkre, és mi is az övékre.

Az együtt töltött idő alatt jó néhány állatot háziasítottunk: itt mondjuk a kutyára vagy a macskára gondolok.

Ha másról nem is, állatok kapcsán erről a két jószágról mindenkinek van véleménye, szereti, nem szereti őket, kutyás, vagy inkább macskás, esetleg ugyanannyira tartja a két versenyzőt.

Mivel olyan hosszú idő óta együtt élnek velünk, hozzánk szelídültek, és az állatokkal való viszony most már valóban egyfajta szeretetkapcsolattá alakult át – legalábbis az európai kultúrában, tudjuk jól, hogy másutt étel gyanánt is felszolgálják őket -, igyekszünk biztosítani a megfelelő körülményeket az állattartás során.

Gyakran átesünk a ló túloldalára is, ugyanakkor abban egyetérthetünk, hogy manapság már szempont egy háztartásban, a családi életben az, hogy a kutya, cica, nyuszi, stb. megfelelő körülmények között legyen tartva.

Cikkünkben megmutatunk két olyan találmányt, amely kedvezhet az állat- és környezetbarát emberek számára – hiszen napelemmel funkcionálnak!

A napelemmel működő (kutya)ház

A napelemmel működő (kutya)ház

Ez újabban talán az egyik legfelkapottabb találmány: már Magyarországon is kezd divatba jönni a napelemmel működő kutyaház.

A kutyaház célja alapvetően az, hogy a kutya- és állattulajdonosok kényelmes és megfelelő körülmények között helyezhessék el az állataikat távollétük során.

A hőmérséklet a legkifinomultabb rendszerekben külön beállítható, télen magasabb hőfokra, a nyári hónapokban pedig akár automata ventilátorral is hűthető a konstrukció, a légáramlás biztosításáról nem is beszélve.

Ezek a napelemes rendszerek gazdaságilag életképesek, és kockázatmentesen fenntarthatók környezetvédelmi szempontból is.

Árajánlatkérés itt!

Mégis milyen egy ilyen házikó?

Szeretnénk kicsit részletesebben is ismertetni neked ezeket a rendszereket.

Természetesen napelemes kutyaházból is rengeteg féle van, a legegyszerűbb építménytől az egészen bonyolult konstrukciókig.

Mi most a legösszetettebb rendszerről fogunk beszámolni, mert – ha logikusan tekintünk a problémára – az magában foglalja az egyszerűbb összetevőkkel rendelkező rendszerek működését is.

Vágjunk hát bele!

A kutyabarát napelemesek célja az, hogy a legmodernebb technológiák segítségével egy olyan házat építsenek, hozzanak létre, amely saját hőmérsékletének szabályozására is képes – mindezt pedig a napenergia segítségével.

A fűtött padló gyorsan fölmelegíti a belső teret szélsőséges időben.

Ezek a kifinomult építmények újabban olyan kontrollerrel is rendelkeznek, amely felel a napelemek tápellátásának optimálisságáért.

Ezen felül gyakran rendelkeznek hőmérséklet-szabályozó komponenssel, amely receptoraival visszajelzést küld a kutyaház agyának a mechanizmus segítésének érdekében.

Az automata működés nem áll meg itt: a legfejlettebb technológiák már a ventilátor működését is automatizálták.

Végül pedig a napelemek a tetőn helyezkednek el, amelyek biztosítják a részegységek elektromos ellátását.

A végeredmény egy könnyedén kezelhető, megbízható, biztonságos konstrukció.

Miért lehet mindez praktikus számunkra?

Miért lehet mindez praktikus számunkra?

Forrás: petguide.com

  1. Nincs extra áramköltség!
  2. Télen, ha beállítottuk a kívánt hőmérséklettartományt, nem kell állandóan ellenőrizgetni az ólt. Arról nem is beszélve, hogy nem kell külön ügyelni arra, hogy kibugyoláljuk a kutyaházat, hogy melegben tartsuk a jószágot a zord időkben.
  3. Általában csempézett az ilyen jellegű házikók padlója, ami igazán könnyedén tisztítható!
  4. Azért, hogy minél kevesebb legyen a hőveszteség, a ház rendkívül jól szigetelt.
  5. A kutya számára biztonságos környezet, mivel nincsenek benne elektromos alkatrészek.
  6. A gazdi nyugodt lélekkel lehet távol, hiszen optimális körülmények között hagyta hátra kedvencét!

Elég meggyőző érvek, nem?

Árajánlatkérés itt!

Biztonság… hogy is van ez?

A termék egyik legnagyobb előnye, hogy manuális felügyelet nélküli működésre is képes – de nem hátrány is ez egyben?

Nem félünk, hogy mi van, ha a kutya kirág valamit, és megsérül?

Vagy nem tartunk attól, hogy tönkreteszi esetleg a napelemes paneleket?

Azért valljuk be, nem olcsó mulatságról van szó!

A fejlesztők persze mindenre gondolnak.

A kutya valóban egyáltalán nincs kitéve elektromos kütyüknek: a PCB-k vízálló műanyag dobozokban vannak elhelyezve úgy, hogy az állatok ne érjék el, a nikróm vezetékes fűtőelem a csempe alatt van elvezetve – amit pedig vízálló csemperagasztóval rögzítenek.

Egy szó mint száz: minden biztosítva van!

Összefoglalásul…

Hogy miért is jó ez nekünk?

Mi magunk szabályozhatjuk a kutya házának hőmérsékletét, ugyanakkor, ha egyszer beállítottuk a kívánt hőmérsékletet, több gondot nem kell fordítani az eszközre, hiszen a beépített érzékelők automata módon szabályozzák a hőmérsékletet.

A padló alatti fűtőelem rendkívül biztonságos, a ház többi komponensével egyetemben.

Saját energiát generálunk a napelemek segítségével, amit aztán akkumulátor tárol – szóval környezetbarát is a mechanizmus.

Még egy jó hír!

Még egy jó hír!

Forrás: peninsulapetsupplies.com.au

Amennyiben nem akarsz luxus kutyaházakra költeni, egyszerű napelemek rendelésével elkészítheted saját magad is kis kedvenced otthonát.

Erről az interneten számos DIY, azaz készítsd magad videót és útmutatót találsz.

Azt azonban hangsúlyozzuk, hogy a hosszú fejlesztések során tesztelt kutyaházak a legbiztonságosabbak.

De: ha bátor vagy, vágj bele, és alkoss magad!

Mi a másik hasznos napelemes találmány?

Azt ígértük, két értékes eszközről fogunk beszámolni.

Hogy mi a másik?

Egy egészen aprócska készülék: a napelemes nyakörv!

Mivel már több ízben is beszámoltunk a napelemek működéséről, ennek mechanizmusát nem részletezném – azt viszont mindenképpen szükséges megemlíteni, hogy ezek a napelemes nyakörvek már magyarországi viszonylatban is elterjedtek, szóval könnyen hozzáférhetőek a magyarországi internetes közegből is, méghozzá jó áron.

Reméljük hasznos tartalmakkal szolgált ez a cikk azoknak, akik nem csak környezettudatosak, de környezet- és állatbarátok is!

Válts te is napelemre – hidd el, megéri!

Ajánlatkérő űrlap


Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!