Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Kamatmentes hitel a napelem rendszerekre!

Forrás: delmagyar.hu

Nagyszerű lehetőség, hogy végre napelemet telepíts otthonodra!

Mindenki egyetért azzal, hogy a környezetvédelem fontos, és ezért célszerű minél előbb kivenni a saját részünket belőle, mert így tudunk a legtöbbet tenni bolygónk tisztább, élhető légköréért.

Számos kezdeményezés történt, történik világszerte, ami nem csak egy kiváló figyelemfelhívás a megújuló energia fontosságára és hasznosságára, hanem bizonyítás is, hogy mennyi lehetőség rejlik benne!

Előző cikkünkben már volt arról szó, hogy az ismert fosszilis energiahordozó lelőhelyeinkből előreláthatólag mikor apadnak ki, ezért az élelmes ember előre gondolkodik, és a lehető legjobban próbálja meg magát függetleníteni az esetleges kellemetlenségektől.

Folyamatosan nő a figyelem, az új, innovatív megoldásokra a fotovoltaikus rendszerek terén, és egyre több a lakossági szerepvállalás is a világban szerencsére, hisz lassan mindenki rájön, hogy valóban sokan élünk a bolygónkon, és luxus igényeinket a nyersanyagkészlete már nem sokáig tudja kiszolgálni.

Nem akarom azt mondani, hogy most van a legjobb lehetőség rá, hogy belevágj a napelem rendszer telepítésébe, de 0%-os kamatozású hitellel a hátad mögött szerintem elég jól tudnád energetikai szempontból korszerűsíteni otthonodat!

A Magyar Fejlesztés Bank dotációja

Régóta gondolkodsz a napelem rendszer telepítésén, hogy ne csak az áramszámládat csökkentsd, hanem Te is kivedd a részed a környezetvédelemből?

Talán ezért, talán nem, a lényeg, hogy 0%-os THM mellett tudsz finanszírozási segítséget kérni az államtól, hogy régi vágyad, terved, azaz a megújuló energiahasználat megvalósulhasson!

A hitel kondíciói szerint társasház esetében 7 millió, magánszemélyként pedig 10 millió forintot lehet igényelni maximum, akár 20 éves futamidőre.

Azonban!

Társasház, vagy olyan ikerház, ami társasháznak van nyilvánítva, ez a támogatás napelemrendszerre nem jogosít, kizárólag ezen épület, épületek energetikai (szigetelés, nyílászárók cseréje, stb.) fejlesztésére vehető fel!

Kizárólag magánszemélyek pályázhatnak napelem rendszer telepítésre, ingatlanukra!

2017.04.24.-én nyílt meg ez az a pályázati lehetőség, ami Vekop és Ginop néven hallgat.

Online is igényelhető, ami javában felgyorsítja, és sok esetben leegyszerűsíti az elbírálási folyamatot, ráadásul 50% szállítói előleg is kérhető, amihez nem kell csatolni a tejesítésigazolás dokumentumát, plusz 5 millió forint kölcsönkérelemig nem kell jelzálogot íratni arra az ingatlanra, amin létrejönne az energetikai fejlesztés.

Árajánlatkérés itt!

Részletekben, mert úgy egyszerűbb!

Az MFB nyújtotta kihagyhatatlan kölcsön már több hazai baknál, takarékszövetkezetnél igényelhető, amely családi házak, társasházak energetikai korszerűsítésére, köztük napelem rendszer telepítésre használható fel.

Napelemek vásárlása esetében gyakran az a kifogás, hogy hiába térül meg néhány év múlva a napenergia, akkor se tudja sok magyar pénztárca kitermelni magából a kezdeti nagy összeget, viszont ezzel a hitellel részletekben kifizethető a fejlesztés.

Vizsgáljunk meg egy példát, amit a delmagyar.hu-ról kölcsönzök neked:

 „Például, ha egy háztartás éves áramfogyasztása 243.120 forintba kerül, a kiváltáshoz szükséges napelemes rendszernél -- 5,13 kW-os rendszer újgenerációs „PERC" napelemekkel, mellyel az éves áramtermelés 6.400 kWh -- a bruttó bekerülési költség: 2.180.000 forint. Mindez kedvezményes hitellel, 218.000 forint önerővel valósítható meg, a hitelösszeg: 1.962.000 forint lesz. Így a hiteltörlesztés éves szinten 204.375 forintba kerül.”

Részletekben, mert úgy egyszerűbb!

Részletekben, mert úgy egyszerűbb!

Forrás: delmagyar.hu

A grafikonok kiválóan ábrázolják az önrészből és a hitelből származó beruházási költségeket.

Veszprém is a napelemek mellett döntött

Veszprém is a napelemek mellett döntött

A világban már annyi remek kezdeményezés volt, amikről cikkeinkben hiánytalanul számoltunk be és reméljük a jövőben is egyre több érdekességről tudunk majd beszámolni a napelemek nagyszerű világából.

A jó döntés meghozatalára gyakran ösztönző hatással van, mások felelősség-, szerepvállalása is, hiszen ha más is telepített már, használt, használ napelem rendszereket, biztosan nekünk is szükségünk lehet rá!

Ezért hozom most fel példának Veszprém városát.

A „Középületek energiahatékonysági fejlesztése” névre hallgató, európai uniós, vissza nem térítendő támogatás büszke pályázatnyertese lett Veszprém.

Ez az összeg, ami szám szerint 1 289 453 325 forint, megadta a lehetőséget a Kormányhivatal épületei modernizálására.

A megyében 26 kormány épület esett át a munkálatokon, amik nem csak felújítva és korszerűsítve lettek, hanem kivétel nélkül napelem rendszerekkel is gazdagodtak.

Mivel minden épület a maga módján volt leharcolva, így eltérők voltak az feladatok, amik magába foglalják a nyílászárócserét, hőszigetelést, fűtésrendszer korszerűsítését, stb.

A munkafolyamat 2016. október 14-től 2018. áprilisáig tartott.

Dr. Vajda Viktória, a kormányhivatal főigazgatója elmondta, hogy a fejlesztésen átesett épületek célja a gazdaságosabb üzemeltetés és az ebből nyert megtakarítások visszaforgatása, hogy még nagyobb zöldenergia felhasználás legyen Veszprém megyében!

Árajánlatkérés itt!

Pozitív jövőkép, olcsó napenergia!

Pozitív jövőkép, olcsó napenergia!

Forrás: hvg.hu

Nem győzöm hangsúlyozni, a napenergia szerepét, hiszen egyre nő a napkollektorok utáni kereslet és egyre több tudós, mérnök kezd foglalkozni a témával, hogy minél kedvezőbb, és nagy hatásfokú napelemek láthassanak napvilágot

Még mindig a legnagyobb probléma, hogy egy átlag keresetből igen szűkösen, vagy egyáltalán nem engedheti meg magának az ember ezeknek a rendszereknek a telepítését.

Sok koncepció született, hogy mi lehetne a legjobb megoldás, mind anyagi, mind hatékonysági szempontból, ezek nagy része sajnos nem is valósult meg, csak elmélet maradt.

Azonban az ausztrál Newcastle Egyetem kutatói fáradhatatlan 20 éves munkája, lehetséges áttörést hozhat a piacra!

Az általuk fejlesztett ”game changer” névre keresztelt napelem nem csak 30x olcsóbb, mint a versenyben jelenlevő társaié, de méretében és képességeiben is sokkal jobbnak ígérkezik!

0,1 milliméternél is vékonyabb rétegre nyomtatják a nappaneleket, így az előállítása pofonegyszerű, sőt a fejlesztők állítása szerint, még borongós időben is több áramot tud termelni, mint más panelek.

Az ára pedig 2000ft/m2, ami magasan a legkedvezőbb ár a piacon!

A csodanapelem titka, hogy a műanyagra és a lamináló réteg közé elektronikus festéket nyomtatnak, ezért az elkészítése a mai technológiával is egyszerűen kivitelezhető!

Paul Dastoor az egyetem fejlesztőcsapatát vezető professzora szerint, 10 ipari nyomtató elegendő lenne, hogy 1000 otthont tudjanak kiszolgálni zöldenergiával naponta.

Felmerül a kérdés, hogy vajon mennyire lesznek ezek tartósak, bár ilyen anyagköltség mellett, ha már néhány évet kibír, megtéríti az árát, ezért is hatalmas már most az érdeklődés a befektetők részéről!

Ha már eddig elolvastad a cikket, tudom, hogy fontos neked családod jövője és a környezetvédelem!

Ismét olvashattad, hogy mi minden szól amellett, hogy napelem rendszert telepíts otthonodra, és hány helyről tudsz anyagi vagy épp szellemi támogatást szerezni, hogy a jó döntésed ne csak elméletben létezzen!

Azonban érdemes odafigyelni arra, hogy kivel, kikkel végezteti el az ember a napelemek felszerelését, hiszen a mostani rendszerek élettartama körülbelül 30 év lehet, de csak akkor, ha szakértelemmel lettek a tetőre, vagy a kertbe szerelve!

Érdemes minél előbb belefektetned ebbe, hiszen hosszútávon fogja hatását éreztetni.

Először a pénztárcád, majd a környezeted fogja megköszönni a felelős választásod a megújuló energiák, köztük is a nap mellett!

Ajánlatkérő űrlap


Kérdésed van?
Tedd fel nekünk itt!